מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

עוגת ריבת חלב

עוגת ריבת חלבFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On פברואר 24, 2014
Last modified:ינואר 23, 2018

Summary:

עוגת ריבת חלב

תבנית אינגליש קייק גדולה/ תבנית שקעים (12-15 מאפינס)

מצרכים:

2 ביצים

100 גרם חמאה מומסת או 1/2 כוס שמן קנולה

3/4 כוס (150 ג') סוכר

3 כפות גדושות (90 ג') ממרח ריבת חלב

1 כוס (240 מ"ל) חלב/ שמנת מתוקה

1 כפית (5 ג') תמצית וניל

1.5 כוסות (210 ג') קמח תופח

ציפוי : 3 כפות (70 ג') ממרח ריבת חלב + כף (10 מ"ל) חלב

אופן הכנה:

– מחממים תנור ל180 מעלות.

– מערבבים את כל החומרים בקערה לפי הסדר בו רשומים עד לקבלת תערובת אחידה ומעבירים לתבנית.

– אופים במשך 12-15 דקות (תבנית מאפינס) או 30-40 דקות (תבנית אינגליש קייק).

– הכנת הציפוי: מחממים במיקרוגל את חומרי הציפוי למספר שניות. מערבבים ומזליפים על העוגה בעודה חמה.

*מומלץ לעטוף בניילון נצמד לשמירת הלחות.

*אם מכינים בתבנית אינגליש קייק חד פעמית הכמות מתאימה לתבנית + 3 מאפינס.

עוגת ריבת חלב בחושה, מתכון לעוגת ריבת חלב

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

137 תגובות

הוסף תגובה
    1. אפשר להשתמש בקצפת צמחית או חלב סויה. אם אין לך ואת ממש רוצה להכין שימי מים (המרקם יהיה פחות עשיר).

  1. וואוו!! איזה עוגה אליפות!
    יש לי כמה שאלות כלליות:
    1. בדרך כלל הסוכר רשום לפני השמן ופה הפוך, זה משפיע על משהו?
    2. לפעמים רשום שניתן להחליף מיץ תפוזים בחלב או מים, האם זה נכון תמיד? מה ההשפעה של זה?
    3. מה ההבדל בין שימוש בחמאה לשמן?

    תודה!

    1. היי שרה,
      1. בעוגה הזאת זה לא משנה. בעוגות שמקציפים בהן בעזרת מיקסר כדאי להקציף קודם את הביצים עם הסוכר.
      2. זה לא נכון לכל העוגות כי מיץ התפוזים מוסיף טעם לעוגה. חלב ומים הם חסרי טעם (למרות שהחלב עשיר יותר מבחינת המרקם).לכן יש עוגות שהמיץ יהיה חשוב לטעם של העוגה ויש עוגות שאפשר להשתמש בהן גם במים/חלב כי יש טעמים אחרים בעוגה.
      3. ההבדל הוא במרקם. כדאי לנסות פעם להכין עוגה עם חמאה כדי לדעת 🙂

  2. היי אפרת, הכנתי את העוגה ב3 בסיסים קטנים לעוגת שכבות.. בין השכבות אני רוצה לשים קצפת וגנאש שוקולד לבן.. איך לדעתך ניתן לשלב?קצפת בין לבין ומעל את הגנאש? איזה טעם הכי ישתלב עם טעם העוגה? ריבת חלב, שוקולד לבן, וניל או שוקולד מריר?
    תודה לך!!!

    1. היי אפרת,
      כן, אפשר לשים בין השכבות קצפת ומעל גנאש שוקולד לבן. מעל הציפוי של השוקולד הלבן אפשר גם לעשות זילופים של קצפת.
      טעמים של ריבת חלב ושוקולד לבן יכולים להשתלב. גם וניל.

  3. אפרת שלום,
    האם ניתן להשתמש בריבת חלב, שנמכר בצנצנת בסופר (ולא ממרח ריבת חלב)? ואם כן באיזה כמות?

    1. כן, באותה כמות.
      אם ריבת החלב נוזלית בציפוי עצמו אפשר לוותר על כף חלב.

  4. היי,אני רוצה להכין את העוגה בתבנית חד פעמית עגולה מספר 24.
    אפשר את כמויות המצרכים שיתאימו לי לגודל 24?
    והאם אפשר להתשתמש בקמח רגיל במקום בקמח תופח?

    1. היי אסתי,
      כמויות לתבנית 24 עם קמח רגיל:
      3 ביצים
      150 גרם חמאה מומסת או 3/4 כוס שמן קנולה
      כוס ורבע סוכר
      5 כפות ממרח ריבת חלב
      כוס וחצי חלב או שמנת מתוקה
      1 כפית תמצית וניל
      ¼2 (שתיים ורבע) כוסות קמח רגיל + ¼2 כפיות אבקת אפיה
      ציפוי : 5 כפות ממרח ריבת חלב + כף וחצי חלב

  5. יצא לי בצקי מאוד למרות שעשיתי לפי הדקות שצריכים בתנור פתחתי וזה היה נוזלי בתוך אחר כך הכנסתי את זה עוד הפעם לתנור וזה עדיין בצק לא מרוצה מהמתכון הזה אבל כל המתכונים האחרים פצצה הכנתי מפה קרפים וופל בלגי ופנקייק וזה יצא נדיר וטעים

    1. היי ליאן,
      זה אומר שזה עדיין לא מוכן ויש להמשיך לאפות עד שקיסם ייצא יבש. הזמנים שבמתכון הם רק המלצה, צריך לקחת בחשבון שזה יכול להשתנות בין תנור לתנור.

  6. היי אפרת,
    יצא פשוט מדהים גם במראה וגם בטעם תודה רבה על עוד מתכון מושלם.
    שאלה קטנה, שומרים בחוץ או במקרר?

    1. שחה שיצא טעים 🙂
      אפשר לשמור מחוץ למקרר, במקום מוצל וקריר. עטוף כמובן.

    1. היי אירה,
      שימי כוס וחצי קמח כוסמין מעורבב עם כפית וחצי אבקת אפיה.
      כדאי להפחית 3 כפות מכוס החלב/ שמנת (הכוונה לשים כוס פחות 3 כפות).

  7. ואוווווו זה יצא פשוט מדהים!
    כמו ענן חלומי בפה! מומלץ בחום !

    הייתי רוצה אולי לשדרג את זה עם קרם מסויים אולי גבינה חמוץ? יתאים?

    1. היי סאני,
      שמחה שאהבת את עוגה 🙂
      אפשר להכין קרם גבינה ולהוסיף לו גרידת לימון.
      חג שמח 🙂

    2. אפשר להמיס על זה ממרח לוטוס במקןם? לא שמתי לב שריבת החלב לא הספיקה לי לציפוי ….. והיה ביקוש על העוגה המושלמת הזו….

  8. הצלת אותי (:
    הכנתי עוגת ריבת חלב לפי מתכון אחר, לא שלך ויצאה תוצאה רעה מאד. מיד הכנתי כתיקון את המתכון הזה שלך ו – תענוג! עוגה נהדרת, רכה וטעימה מאד. כיף שיש על מי לסמוך
    שבת שלום

  9. היי אפרת,

    אני חדשה באתר שלך אבל בהחלט מתכוונת לשמור לי אותו לעתיד. הכנתי את העוגה הזו והיא ממש טעימה.
    אני רוצה לההכין אותה עכשיו כבסיס לעוגת שכבות ליומולדת של הילד שלי ואני לא בטוחה באיזה קרם להשתמש. האם יתאים פודינג אינסטסנט וניל מוקצץ עם שמנת מתוקה? או פודינג אינסטנט ריבת חלב? אשמח להמלצה.

    תודה,
    עינב.

    1. היי עינב,
      שמחה שהעוגה יצאה טעימה.
      שני הקרמים שציינת יכולים להתאים. אם זה בשביל ילדים אז בדר"כ הם אוהבים יותר קרם וניל.
      יום מקסים 🙂

  10. עוגה מצוינת קלה ומהירה להכנה, פשוט תענוג, כולם התלהבו, טעימה בטירוף.
    תודה על מתכון מנצח .

  11. היי אפרת,
    כבר ניסיתי הרבה מהמתכונים שלך ותמיד אני נהנית מהתוצאה.
    הפעם העוגה גלשה, כאילו כמות הבלילה רבה מדי בשביל תבנית אינגליש קייק,
    מה יכולה להיות הסיבה?

    תודה רבה האתר הנפלא
    לירון

    1. היי לירון,
      הכמות מתאימה לתבנית אינגליש קייק גדולה (לא חד פעמית). אני מניחה שהכנת בתבנית אינגליש קייק חד פעמית ואז הכמות היתה גדולה יותר.
      אני אסביר לך איך זה עובד מבחינת כמויות כדי שלהבא לא יהיה בילבול.
      אם במתכון רשום כוס אחת של קמח (או מקסימום כוס ורבע) – הכמות מתאימה לתבנית אינגליש קייק חד פעמית.
      אם במתכון רשום כוס וחצי קמח אז הכמות מתאימה לתבנית אינגליש קייק רגילה (לא חד פעמית) או לאינגליש קייק חד פעמית + 3 מאפינס.
      לגבי המתכון הזה, הוספתי הערה בסוף.
      יום מקסים 🙂

  12. שלום, עשיתי את העוגה וממש נהנתי שהיא קלה להכנה וטעימה.
    רציתי לשאול לדעתך מדוע בכל העוגות מהסוג הזה (כמו טורט ומייפל) יוצא שבתנור תוך כדי האפייה נוצר באמצע העוגה מין "קרע" (זה נפתח קצת) ולא נאפה שם באותו הקצב… מסביב העוגה נאפת ובאמצע לא כ"כ ואז אני משאירה את העוגה עוד זמן בתנור…

    אשמח אם את יכולה לעזור לי מה ניתן לעשות..

    1. היי שמרית,
      יש עוגות שבאופן טבעי מתבקעות במרכז. לא מצאתי דרך למנוע לגמרי את התופעה אבל אפשר להפחית מעט את הקרע על ידי אפיה בטמפ' נמוכה יותר (10 מעלות פחות ממה שרשום במתכון).

  13. המתכון נשמע מעולה ! אם אני ארצה להוסיף קוקוס לתוך העוגה עצמה,אני אצטרך לשנות את כמות הקמח במתכון ?

    1. היי יפה,
      אפשר להוסיף קוקוס (בין רבע ל2/3 כוס) מבלי לשנות את כמות הקמח במתכון.
      שבוע נפלא 🙂

  14. תודה על המתכונים שלך הם תמיד מוצלחים 🙂 אם יש לי ריבת חלב שהיא לא ממרח אפשר להמיר? כמה להוסיף ממנה

    1. היי שלומית,
      אפשר אולי להמיר בשילוב של קמח מצות וקמח תפו"א אך מניסיון המרות של עוגות אחרות זה לא תמיד יוצא מוצלח 😐

    1. היי קרינה,
      יכול להיות שאת יכולה לשים במקום חלק מהקמח. בסביבות 3 כפות ותצטרכי אח"כ להפחית את זה מכמות הקמח. בכל אופן, אני מניחה שזה ישנה קצת את מרקם העוגה. אולי קצת לספוגית יותר, לא בטוחה.
      בכל מקרה, אני חושבת שהטעם של ריבת החלב יהיה פחות מורגש מאשר אם תשתמשי בממרח ריבת חלב.

  15. תודה על המתכון, העוגה ממש טעימה ופשוטה להכנה!
    לדעתי לא כדאי לוותר על הציפוי, מוסיף המון, אני גם פיזרתי קוקוס מעל הציפוי, טעים!

    1. היי מיכל,
      המרקם של ריבת החלב הוא סמיך יותר מהמייפל, למרות זאת אני מניחה שאפשר (ולדעתי כדאי להפחית את כמות החלב ל3/4 כוס כדי שהבלילה לא תצא נוזלית מידי).
      בהצלחה 😉

  16. היי אם אין לי תמצית וניל אני יכולה לשים סוכר וניל במקום? או שעדיף לא לשים כלום פשוט? תודה

  17. הי אפרת,
    יצא מעולה, תודה רבה! לא שזה מפתיע בהתחשב בעובדה שמעולם לא התאכזבתי ממתכון שלך 🙂

    לא היה לי חלב אז החלפתי במיכל שמנת חמוצה והעוגה גררה תגובות נלהבות 🙂

    שיהיה המשך יום נפלא,
    יסמין

  18. תודה אפרת על התשובה המהירה ! השתמשתי בקמח תופח אך באמת ערבבתי את המרכיבים הרבה זמן… מעכשיו אקפיד וגם אקרא את הטיפים בכל אופן זה אתר מדהים אני משתמשת בו המוןן עכשיו בדרך לעשות את מרק העדשים אין עלייך רוב תודות !

  19. היי עשיתי אתמול את העוגת ריבת חלב הכפלתי כמויות כך שיצאו לי 2 תבניות אינגליש קייק הבעיה שהעוגה לא תפחה ומבפנים יצאה עיסה כבדה אשמח לדעת מה עשיתי לא נכון אולי בגלל שהוספתי א. פודינג וניל במקום תמצית וניל?

    1. היי לירון,
      לפעמים כשמכפילים כמויות משהו במרקם העוגה משתבש. לאחר הוספת הקמח צריך לערבב כמה שפחות מאחר וערבוב יתר עלול לגרום לעוגה לצאת כבדה ודחוסה. יכול להיות שכמות הקמח היתה גדולה עקב הכפלת הכמויות ולכן נאלצת לערבב יותר זמן כדי שהקמח יבלע בתערובת וזה מה שפגע במרקם.
      אפשרות נוספת היא שהעוגה יצאה כבדה מאחר והיא לא תפחה. השתמשת בקמח תופח? אולי פג תוקפו?
      לגבי אבקת פודינג וניל- האבקה משנה את המרקם אם שמים כמויות גדולות. אם שמת רק כפית זה בסדר. פעם הבאה אפשר לשים סוכר וניל אם יש לך.

    2. יכול להיות גם בגלל חום התנור, צריך להכיר את התנור שלך, כל תנור שונה מהשני, לי זה קרה ומאז אני עושה עוגות בחושות על חום 170 ואפילו 165 מעלות ומאז העוגות תופחות ולא דחוסות. בהצלחה

    1. היי סמדר,
      זה יוצא טעים בכל מקרה. ההבדל הוא לא גדול במקרה הזה.
      חג שמח ושנה טובה 🙂

  20. היי
    אני מעוניינת להכין את העוגה ולארוז אותה בצלופן כשי למארחים בחג, לכן חשבתי להכין ללא הציפוי?
    מה דעתך? בלי ציפוי היא תיהיה יבשה?

  21. היי,
    בני ביקש את העוגה ליומולדת בגן…
    בכמה להכפיל כדי לאפות בתבנית ענקית 30*40? וכמה זמן אפיה יקח? לדעתך זה יצליח…?
    תודה!

    1. היי טל,
      בכדי לאפות בתבנית ענקית צריך להכפיל את הכמויות ב-4.
      האמת שלא ניסיתי לאפות את העוגה הזאת בתבנית ענקית אז אין לי מושג.. 🙂
      בגלל שמדובר פה בכמויות גדולות של חומרים (פי 4) ולעיתים יש חשש שכתוצאה מכך מרקם העוגה יפגע אז אם לא חשוב שהעוגה תהיה בתבנית אחת, אולי כדאי יותר להכין אותה פעמיים בשתי תבניות מלבניות בינוניות ואז יהיה צורך להכפיל את הכמויות ב-2 ולהכין פעמיים.
      אני חושבת שכדאי לאפות ב 170 מעלות כדי שגם באמצע זה יאפה באופן שווה. אני מניחה שזמן האפיה יכול להתארך גם עד שעה אבל כדאי לבדוק את העוגה עם קיסם במרכז כבר אחרי 40 דקות.
      בהצלחה והמון מזל טוב! 🙂

    2. חזרתי לעדכן:
      מאחר ובמתכון המקורי תמיד יוצאות לי 2 אינגליש קייק, הכפלתי כמויות ואפיתי בתבנית ענקית 30*40 ויצא מעולה! מילא את התבנית בצורה מושלמת ונאפה ב180 מעלות, כחצי שעה.
      תודה!

    1. היי דנה,
      כן. הכוונה שאת יכולה לשים כוס חלב או כוס שמנת מתוקה (מה שתבחרי).

    1. היי מורן,
      אם מחר אוכלים את העוגה אין צורך להקפיא אותה, אפשר לעטוף אותה היטב בניילון נצמד ולשמור במקום מוצל וקריר מחוץ למקרר.

    1. היי מאיה,
      לא ניסיתי אבל לדעתי לא צריכה להיות בעיה.
      את יכולה להסתכל גם במתכון של "מאפינס השחר העולה" ולהכין עם נוטלה.

    1. היי אפרת,
      כן, אפשר להכין אותה בתבנית אינגליש קייק אחת ואם רוצים בתבנית גדולה יותר, אפשר להכפיל כמויות ולהכין בתבנית עגולה 26 או בתבנית מלבנית בגודל 22X31.
      סופשבוע נעים 🙂

    1. היי הילה,
      מומלץ לשמור את העוגה בחוץ במקום מוצל וקריר כשהיא עטופה היטב בניילון נצמד.
      העוגה נשמרת כ-3 ימים.
      יום נפלא 🙂

    1. היי ליהי,
      במקום הקמח התופח אפשר לשים כוס וחצי קמח רגיל + כפית וחצי אבקת אפיה.
      שנה טובה 🙂

  22. היי קודם כל העוגה מהממת!
    מתוקה וטעימה מאוד!
    רציתי לשאול מעבר לניילון נצמד.
    אייך מומלץ לשמור את העוגה?
    מקרר או בחוץ מכוסה כמובן?

    1. היי שלי,
      שמחה שאהבת את העוגה 😉
      מומלץ לשמור את העוגה בחוץ במקום קריר כי במקרר עוגות בחושות נוטות להתייבש.
      יום נפלא!

  23. חייבת להגיד…. שזה אחד המתכונים הטובים למאפינס…. כל כך טעים…. אני לא מפסיקה לאכול…
    במקום ריבת חלב, היה לי בבית חלב מרוכז, אז אני חושבת שזה ממש מוסיף כי פשוט טעים!!! במיוחד ישר מהתנור 🙂
    תודה ושבת שלום 🙂

    1. הי קייסי,
      נשמע רעיון מעולה להכין עם חלב מרוכז 😉
      תודה על השיתוף ושבת שלום!

  24. האתר שלך הכי כייפי ונוח, והמתכונים כולם ניראים מעולים!
    רציתי לדעת אם אפשר לשים כוס מים/מיץ תפוזים במקום כוס חלב/שמנת מתוקה???

    1. הי נורית, מבחינת המרכיבים אפשר אך אני לא יודעת לומר איך זה ייצא מבחינת הטעם מאחר ולא ניסיתי.

  25. העוגה נראית מעולה! רק אני חייבת לברר מספר דברים:
    1. בקמח הכוונה היא לכוס וחצי נכון?
    2. האם צריך להמיס את ה3 כפות ריבת חלב לפני הכנסתן לעוגה?
    3. אני מעוניינת להכין שתי תבניות מלבניות במקום אחת, אם אכפיל את הכמויות זה יהיה בסדר?
    תודה! 🙂

    1. הי שירי,
      כן, כוס וחצי קמח, אין צורך להמיס את ריבת החלב לפני (היא נעשית דלילה בערבוב עם השמן והביצים) ואם את רוצה להכין בשתי תבניות אינגליש קייק (צרות וארוכות) את יכולה להכפיל כמויות.
      שבוע נפלא 🙂

    1. הי נוי, לא ניסיתי. מבחינת מרקם זה אמור לעבוד אך אני לא יודעת איך ישתלב הטעם של ממרח לוטוס עם העוגה בסופו של דבר. בכל אופן, כל פעם שמנסים משהו חדש אני ממליצה להכין רק עם 1/2 מכמות החומרים במתכון (זאת אומרת ביצה אחת, 50 גרם חמאה, 1/3 כוס סוכר וכו'..). אשמח לקבל עדכון אם זה הצליח 🙂

    2. אני מכורה לממרח לוטוס וניסיתי לשלב אותו בעוגות שונות. הטעם נפלא אך לצערי הן יצאו מעט דחוסות…

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר