מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

עוגת קרם אגוזים

עוגת קרם אגוזיםFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On מרץ 31, 2014
Last modified:אפריל 11, 2019

Summary:

עוגת אגוזים כשרה לפסח עם קרם אגוזים – עשירה וטעימה
עוגת קרם אגוזים

תבנית חד פעמית עגולה 20 / אינגליש קייק

מצרכים:

2 ביצים

2 כפות גדושות (35 ג') סוכר

1 כף שמן קנולה

1 כף מים/ מיץ תפוזים

1/3 כוס (45 ג') קמח מצה לעוגות

1/3 כפית (2 ג') אבקת אפיה

2 כפות אגוזי מלך קצוצים דק/טחונים

לקרם:

1/2 מיכל שמנת מתוקה / קצפת צמחית (125 מ"ל)

1 כף גדושה (17 ג') סוכר

1 כפית אבקת נס קפה

1 כף גדושה (15 ג') אינסטנט פודינג וניל

לקישוט: אגוזי מלך קצוצים

אופן הכנה:

-מחממים תנור ל180 מעלות.

-מקציפים בקערה את הביצים עם הסוכר במשך כ-5 דקות עד לקבלת תערובת לבנה ותפוחה. מוסיפים את השמן והמים ומערבבים. מערבבים את הקמח עם אבקת האפיה ומוסיפים לקערה יחד עם האגוזים. מערבבים בעזרת כף בתנועות קיפול עד לתערובת אחידה.

-מעבירים לתבנית ואופים כ-12 דקות, עד שקיסם יוצא יבש.

הכנת הקרם: מקציפים בקערה את חומרי הקרם עד לקבלת קצפת יציבה. כשהעוגה מוכנה, מצננים אותה ולאחר מכן יוצקים את הקרם על העוגה ומפזרים אגוזים קצוצים.

*יש לשמור את העוגה במקרר.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

25 תגובות

הוסף תגובה
  1. היי
    האם אפשר לוותר על אבקת נס קפה בקרם או להחליף בקקאו או נוטלה?
    אני מפחדת שהילדים לא יאהבו את הטעם של הקפה
    תודה ויום טוב

  2. היי תודה רבה המתכונים שהכנתי יצאו מצוינים
    אבל הכמויות מדי קטנות והעוגה מתחסלת בשניות

    1. שמחה שיצא טעים 🙂
      פעם הבאה אפשר להכפיל כמויות ולהכין בתבנית עגולה 24 או מלבנית 20X30.

  3. הכנתי לכבוד ש״ק ויצא להיט!!!
    בעזהי״ת הולכת להכין שוב היום אבל הפעם להכפיל כמויות. מתכון מעולה!
    תודה.

    1. חשוב להקציף רק את הביצים עם הסוכר. לאחר מכן אפשר לערבב בעזרת המיקסר או ידנית עם כף או מטרפה.

  4. ערב טוב,
    בדיוק מכינה את העוגה ונתקלתי בדילמה…
    האם למרוח את הקצפת על העוגה החמה?
    כתוב למרוח ולתת לעוגות להצטנן, קצת בלבל אותי. ניסיתי טיפת קצפת על פני העוגה והיא מתמוססת מהחום.
    אשמח לעזרתך
    חג שמח

    1. היי רחל,
      יש לצנן את העוגה ורק אז לשים את הקצפת. בינתיים את הקצפת אפשר לשמור במקרר.
      חג שמח 🙂

    2. וואו תודה על התגובה המהירה. אכן כך עשיתי.
      השתמשתי בשתי תבניות אינגליש קייק במקום תבנית A4
      לפי כמויות שנתת ל A4
      יצאו נפלא

      חג שמח

  5. היי מתכונים מדהימים אתר נפלא!
    עשיתי את העוגה לפסח שנה שעברה וכולם ממש התלהבו, לא להאמין שזה עוגה של פסח!
    מקווה שאני לא מסבכת אותך, אם אני רוצה לעשות בתבנית אלומיניום גדולה A4 מה הכמויות שאני צריכה לשים?

    1. היי חן,
      לתבנית מלבנית בגודל A4 (שימי לב רק שהמדידה היא מהשוליים העליונים ולא התחתונים) יש להכפיל כמויות ב-2:
      4 ביצים
      4 כפות גדושות סוכר
      2 כפות שמן
      2 כפות מים/מיץ תפוזים
      שני שליש כוס קמח מצה דק
      שני שליש כפית אבקת אפיה
      4 כפות אגוזי מלך קצוצים דק/טחונים
      *משך אפיה של התחתית יכול ויתארך ל 15-18 דקות, עד שקיסם יוצא יבש.
      לקרם:
      מיכל שמנת/קצפת צמחית (250 מ"ל)
      2 כפות גדושות סוכר
      2 כפיות אבקת נס קפה
      2 כפות גדושות אינסטנט פודינג וניל
      חג שמח! 🙂

  6. אפרת יום טוב!
    הקרם מצא חן בעיניי אך ברצוני להכין בסיס מקמח רגיל.
    מה הכמויות של קמח רגיל ונוזלים?

    1. היי מאשה,
      לדעתי כדאי להכין את התחתית לפי המתכון הזה:
      2 ביצים
      שליש כוס סוכר
      רבע כוס שמן
      רבע כוס מיץ
      3/4 כוס קמח תופח (או 3/4 כוס קמח רגיל מעורבב עם 3/4 כפית אבקת אפיה)
      2 כפות אגוזים קצוצים
      לאפות בתבנית אינגליש קייק או עגולה 20 בתנור שחומם מראש ל180 מעלות במשך 15-20 דקות.

    1. היי שירי,
      את יכולה לטחון את קמח המצה הרגיל לאבקה.
      אם אין לך קמח מצה את יכולה לטחון שברי מצה רגילה לקמח.
      שבת שלום 🙂

  7. היי הכנתי את העוגה כמה פעמים בפסח האחרון ממש טעימה..
    האם יש אפשרות לגרסה לא לפסח..כאילו מה לשים במקום קמח מצה?קמח רגיל?

    אשמח לתשובה,
    מיטל

    1. היי מיטל,
      אני מניחה שאפשר לשים קמח רגיל רק אני חייבת לציין שלא ניסיתי. אני מאמינה שזה ישנה מעט את המרקם אבל עדיין אמור לצאת טעים.
      אם תנסי אשמח לעדכון איך יצא 😉
      שבוע טוב!

    1. היי נטלי,
      כן, יש אבקת אפיה כשרה לפסח. עדיף להשתמש באבקת אפיה אבל אם אין לך תכיני בלי.

  8. שלום!!
    יש דבר כזה אבקת אפיה כשר לפסח?
    פשוט לא מצאתי וששאלתי צחקו עלי
    זה חובה או שיש תחליף?

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר