מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

עוגת קראמבל קקאו

עוגת קראמבל קקאוFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On אוגוסט 21, 2019
Last modified:אוגוסט 21, 2019

Summary:

מחפשים גיוון לעוגה בחושה רגילה? מתכון לעוגה בחושה עם פירורי קקאו.

עוגת קראמבל קקאו

תבנית אינגליש קייק

מצרכים:

2 ביצים

שליש כוס (66 ג') סוכר

שליש כוס (66 ג') שמן

חצי כוס (120 מ"ל) מיץ תפוזים

חצי כפית תמצית וניל

1 כוס (140 ג') קמח תופח (או כוס קמח רגיל מעורבב עם כפית אבקת אפיה)

קראמבל קקאו: שליש כוס (45 ג') קמח רגיל, כף אבקת קקאו, 2 כפות אגוזים טחונים, 2 כפות גדושות סוכר, 3-4 כפות שמן

אופן הכנה:

-מחממים תנור מראש ל-175 מעלות ומשמנים תבנית אינגליש קייק.

–הכנת הקראמבל: מערבבים בקערית שליש כוס קמח, כף קקאו, 2 כפות אגוזים טחונים, 2 כפות גדושות סוכר ו 3-4 כפות שמן (לפי הצורך), עד לקבלת תערובת בצקית אחידה.

-בקערה נפרדת מערבבים את הביצים עם הסוכר. מוסיפים שמן, מיץ תפוזים, תמצית וניל ומערבבים. מוסיפים את הקמח ומערבבים קלות עד לבלילה אחידה.

-יוצקים את הבלילה לתבנית אינגליש קייק משומנת. מפוררים את תערובת הקראמבל ומפזרים מעל. 

-מכניסים לתנור ואופים במשך כ-30 דקות, עד שקיסם יוצא יבש (יש לבדוק בכמה מקומות).

-מניחים לעוגה להתקרר לגמרי לפני שחותכים אותה.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

73 תגובות

הוסף תגובה
  1. הי אפרת,
    חייבת לציין שתמיד שאני מחפשת מתכון מגיעה בסוף לאתר שלך.
    ותמיד יוצא מוצלח! (חומרים זמינים והתגובות שלך לשאלות שעוזרות להבין את כל התהליך.)
    משום מה בעוגה הזו הקראמבל יצא מוצלח, אבל העוגה עצמה יצאה דחוסה בטעם של ביצה.
    יש לך השערה מה לא עשיתי טוב כדי שבפעם הבאה היא תצא טובה?
    (הכנתי כמות כפולה לפי מה שרשמת צאחת המשתמשות.)
    ושוב, תודה על הכל!

    1. היי ענת,
      באיזה כוס השתמשת?
      הכנת ב-2 תבניות אינגליש קייק?
      העוגה תפחה בכלל או נשארה באותו הגובה?

  2. היי אפרת,
    אפיתי את העוגה ויצאה טעימה מאוד.
    חשוב מאוד לומר לך,
    תודה על כל המתכונים הקלים.
    שבת שלום, דפנה

  3. היי אפרת.
    אין לי תמצית וניל. אפשר לשים סוכר וניל במקום?
    יש לי רק מיץ תפוזים טבעי. אפשר להשתמש בו?

    תודה וחג שמח

    1. היי אסתי,
      כמויות ל-2 תבניות אינגליש קייק:
      4 ביצים
      3/4 כוס סוכר
      3/4 כוס שמן
      כוס (240 מ"ל) מיץ תפוזים
      כפית תמצית וניל
      2 כוסות (280 ג') קמח תופח (או 2 כוסות קמח רגיל מעורבבות עם 2 כפיות אבקת אפיה)
      קראמבל קקאו: שני שליש כוס קמח רגיל, 2 כפות אבקת קקאו, 4 כפות אגוזים טחונים, 4 כפות גדושות סוכר, 6-8 כפות שמן
      *יש להשתמש בכוס זכוכית רגילה עם ידית.

    1. הי
      עשיתי אותה עכשיו, בדיוק לפי המתכון, והיא כמעט לא תפחה
      אין לי אינגליש קייק אז שמתי בתנבית 23
      יש לך מושג למה זה לא תפח?

    2. הכנת בתבנית עגולה בקוטר 23? אם כן, זו תבנית גדולה מידי לכמות הזו (היה כדאי להכפיל כמויות).

    1. אפשר להכפיל את כל הכמויות ב1.5 אבל לפני זה:
      באיזה כוס השתמשת?
      השתמשת בתבנית אינגליש קייק חד פעמית?

  4. היי אפרת,
    משתדלת לגמול את הבית מקמחים לבנים. אלו קמחים מתאימים כאן?
    האם כוסמין/ או קמח מלא מתאימים?
    אם לא, מה כן?
    תודה מראש

    1. עדיף קמח כוסמין.
      יש לשים כוס קמח כוסמין + כפית אבקת אפיה.
      בקראמבל: שליש כוס קמח כוסמין.

  5. נראה טעים!!!
    שאלה- האם הכוונה במערבבים ביצים עם הסוכר זה הקצפה? במיקסר?
    והאם אפשר להקפיא את העוגה?
    תודה רבה!

  6. אהבו מאד את העוגה שחוסלה ע"י אדם אחד פחות או יותר.

    תודה רבה!

    אפשר להוסיף את הקרמבל הזה לכל עוגה?

  7. שתי שאלות:

    1) אם אני רוצה כמות כפול שלוש – פשוט להכפיל הכל בשלש [כמו בסוגריים] או שיש שינויים?

    [מוכפל בשלוש – ללא אגוזים
    מצרכים:
    6 ביצים
    כוס סוכר
    כוס שמן
    כוס וחצי מיץ תפוזים
    תמצית וניל
    כפית שטוחה קפה
    3 כוסות קמח
    אבקת אפיה
    קראמבל קקאו: כוס וחצי קמח רגיל, 3 כפות אבקת קקאו, , 6 כפות גדושות סוכר, 9 כפות שמן]

    2) אם אני אופה בטורבו – זמן האפיה ודרגת החום משתנים?

    תודה מראש!

    1. כן. אפשר לשים 5 ביצים גדולות. בקרמבל אפשר להפחית לכוס ושליש קמח.
      עדיף לא לאפות בטורבו, זה יכול לייבש את העוגה. רצוי לאפות בחום עליון וחום תחתון.
      180 מעלות. זמן אפיה עשוי להתארך ל 45-55 דקות.

  8. אז החדשות הטובות זה שבסיס העוגה פשוט משגע! שתי תבניות אינגליש קייק נטרפו ברגע (ורצו עוד)
    החדשות הפחות טובות שהקראמבל לא הצליח.. במקום פרורי הוא יצא נוזלי.. מה את מציעה לשנות להבא? פחות שמן? יותר אגוזים? משהו אחר.. הוא יצא במין מרקם של שוקולד חצי מומס…
    ושוב הבסיס מדהים, התמכרנו!

    1. אולי שכחת את הקמח? שמת שליש כוס קמח? כמה כפות שמן?
      באיזה כוס השתמשת?

  9. שלום אפרת.
    האם הקראמבל מתאים לעוגת וניל שבאתר שלך?
    אין לי מיץ תפוזים אז מעדיפה כבר להכין את העוגת וניל. אפשרי?

  10. באמת גיוון קל וטעים!!
    תמיד מחליפה את המיץ בחלב ויוצא מעולה…
    השתמשתי בשקדים טחונים (שאריות מחלב שקדים)
    תודה! עוד עוגה לאוסף 🙂

    1. אמור לצאת. בכל מקרה כדאי לפורר אותו עם האצבעות לפני שמפזרים מעל הבלילה.

  11. היי אפרת
    נראה מתכון מגניב וטעים
    מה אפשר לשים במקום אגוזים טחונים שהוא לא ממשפחת האגוזים והשקדים? אפשר אולי להשמיט?

    ואיזה טעם יש לעוגה של עוגת תפוזים? מתכננת להכין עם תפוזים טריים
    תודה רבה לך 🙂

    1. היי נורית,
      אפשר לוותר על האגוזים ולהגדיל את כמות הקמח לחצי כוס.
      אפשר להכין עם תפוזים טריים סחוטים. זה ייצא טעים.

  12. אנא התייחסותך להחלפת הקמח הרגיל בקמח ללא גלוטן.
    יש את הקמח הפשוט – קונדיטור ויש קמחים של תמי ואחרים – יקרים יותר.
    מה יתאים?

    1. במקרה הזה אני ממליצה להשתמש בקמח תמי או כרגיל. כוס קמח + כפית אבקת אפיה.

  13. צהריים טובים אפרת!
    כמה ימים (אם בכלל) העוגה הזאת יכולה להישמר על השיש (עטופה בניילון נצמד)? כלומר אם מכינה אותה מחר (יום שישי) מה היום האחרון שבה אפשר להשתמש בה?
    בנוסף לא ממש ברור לי עניין ה"לפורר את הקראמבל". מה זאת אומרת? איך לפורר? עם מה? לא בטוחה שהבנתי את כוונתך
    שיהיה סוף שבוע נפלא

    1. היי חן,
      העוגה נשמרת על השיש כ-3 ימים (בחורף יותר..)
      הכוונה לפורר עם האצבעות ולפזר מעל העוגה.

    1. היי הילה,
      בגלל שמיץ תפוזים מוסיף טעם לעוגה מומלץ שתמיד יהיה במקרר בקבוק לשתיה קלה של מיץ תפוזים (לא טבעי). זה מחזיק המון זמן במקרר.

  14. בוקר אור!

    העוגה נראית נהדר! חושבת להכין לשבת.

    צריכה מקרר? אני מוצאת שעוגות עם מיץ תפוזים נוטות לפתח עובש בחוץ.

    אולי כדאי לשים משקה לא טבעי במקום?

    תודה ושבת שלום!

    1. היי דבי,
      אין צורך בקירור (הקירור מייבש את העוגה).
      כשאני רושמת מיץ תפוזים הכוונה למיץ מבקבוק לשתיה קלה ולא למיץ טבעי.
      שבת שלום 🌷

  15. היי אפרת, תודה על המתכון (הקודם, חזה עוף במייפל, יצא משגע, יותר טוב מכל מסעדה אסיאתית, העליתי תמונה במתכון), כמה שאלות:
    – ביצים בגודל לארג' זה בסדר?
    – באיזה שמן להשתמש, קנולה או שמן זית?
    – אגוזים טחונים, הכוונה אגוזי מלך טחונים?
    – קמח רגיל הכוונה לקמח שכתוב עליו קמח לבן?
    – לגבי שימון התבנית, לשמן רק את התחתית או גם את הצדדים?
    – למה הכוונה לפורר את תערובת הקראמבל?
    – כדי שאדע לתכנן זמנים, כמה זמן בערך לוקח לעוגה להתקרר ככה שאפשר לחתוך אותה?
    – איך איפה וכמה זמן שומרים את העוגה?
    המון תודה וסוף שבוע נפלא

    1. היי אלה,
      -לא משנה גודל הביצים
      -שמן קנולה
      -אגוזי מלך טחונים
      -כן, קמח לבן
      -תחתית + דפננות
      -כן, לפורר את תערובת הקראמבל.
      -15-20 דקות
      -מחוץ למקרר. יש לעטוף בניילון נצמד.

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר