מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

עוגת קפה בחושה

עוגת קפה בחושהFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On דצמבר 19, 2013
Last modified:אוגוסט 8, 2019

Summary:

עוגת קפה בחושה

עוגה פרווה, תבנית מרובעת קטנה 25X20 או תבנית עגולה 22

מצרכים:

3 ביצים

1/2 כוס (100 ג') שמן קנולה

כפית (5 מ"ל) תמצית וניל

3/4 כוס (150 ג') סוכר (עדיף חום)

1 כוס (240 מ"ל) נס קפה מוכן (מערבבים כפית אבקת נס קפה עם מים חמים)

2 כוסות (280 ג') קמח תופח

1/2 כפית (2.5 ג') אבקת קינמון

כפית גדושה (6 ג') אבקת קקאו

כפית גדושה (2.5 ג') אבקת נס קפה

1/3 כוס (30 ג') קוקוס

חומרים לציפוי העוגה:

50 גרם שוקולד מריר (חצי חבילה), 10 גרם מחמאה, 2 כפות (20 ג') מים חמים, כף סירופ מייפל, 1 כפית (2 ג') אבקת נס קפה

אופן הכנה:

-מחממים תנור ל180 מעלות.

-מערבבים בעזרת כף/מטרפה את כל החומרים לפני הסדר בו רשומים.

-יוצקים את התערובת לתבנית ואופים במשך כ40 דקות.

-הכנת הציפוי: שמים בקערת זכוכית את כל מרכיבי הציפוי, ממיסים במיקרוגל בפולסים קצרים ומערבבים עד שמתקבלת תערובת חלקה. לאחר שהעוגה יוצאת מהתנור (בעודה חמה) מחוררים אותה בעזרת קיסם במספר מקומות ושופכים את הציפוי על העוגה.

-מצננים את העוגה בטמפרטורת החדר במשך כ-5 דקות ולאחר מכן עוטפים אותה בניילון נצמד (האדים שמצטברים הופכים את העוגה לרכה ועסיסית).

 עוגת קפה בחושה, עוגת נס קפה, עוגת קפה פרווה, עוגת קפה ושוקולד

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

****************************************

הודעה לגולשים:

יצאתי לחופשה ולכן לא אוכל להשיב על שאלות.  אחזור אחרי החג.

 

****************************************

178 תגובות

הוסף תגובה
    1. כן אפשר להקפיא עם או בלי ציפוי, לא משנה. ממליצה עד 3 שבועות (אח"כ הטעם כבר מתחיל להיפגע).

  1. העוגה התבקעה לי באפיה, והציפוי נזל בפנים וגרם לעוגה להיות רטובה מדי, [יצקתי הכל לאינגליש קיק אחד כי הכמות לא יתה נראית לי מספיקה לשתים] וגם אם אפשר לדעת מה העניין של לחורר עם קיסמים וכמה חורים.

    1. השתמשת בתבנית אינגליק קייק חד פעמית? אם כן, היית צריך לחלק בין שתי תבניות כדי שהעוגה לא תצא דחוסה מידי כי אז יש עודף בלילה בתבנית. הבלילה אמורה להגיע עד גובה שני שליש תבנית ואז היא תופחת.
      באיזה כוס השתמשת?
      את הציפוי שמת על העוגה לאחר האפיה?
      כדי לבדוק אם העוגה אפויה מספיק יש לנעוץ קיסם בכמה מקומות במרכז העוגה. רק אם הקיסם יוצא יבש לגמרי אפשר להוציא את העוגה מהתנור.

    1. כמויות לתבנית אינגליש קייק אחת:
      2 ביצים
      שליש כוס שמן קנולה
      חצי כפית תמצית וניל
      שליש כוס סוכר + כף (עדיף חום)
      חצי כוס נס קפה מוכן (מערבבים חצי כפית אבקת נס קפה עם מים חמים)
      כוס קמח תופח
      רבע כפית אבקת קינמון
      כפית שטוחה אבקת קקאו
      כפית שטוחה אבקת נס קפה
      3 כפות קוקוס
      לציפוי העוגה (החומרים נשארים באותה כמות):
      50 גרם שוקולד מריר (חצי חבילה), כף שמן , 2 כפות מים חמים, כף דבש, 1 כפית אבקת נס קפה

  2. תודה על התשןבה אפרת.
    האם לפי המתכון שלך אפשר לחלק את העוגה לאינגליש קיק חד פעמי ל2 מגשים?
    ואם רוצים אינגליש קיק 1 רגיל איך המתכון ישתנה?
    יום טוב.

    1. אם יש לך תבניות אינגליש קייק חד פעמיות אז הכמות במתכון תספיק ל-2 תבניות.
      אפשר להכין מחצית כמויות בתבנית אחת (יש לשים 2 ביצים).
      *יש להשתמש בכוס בנפח 240 מ"ל (כוס זכוכית רגילה עם ידית).

  3. היי יקירה,
    הרבה זמן שלא הגבתי לך
    אבל ממשיכה להנות מהאתר ומתוצרייך.

    רוצה להכין לתלמידים שלי מחר עוגה
    (אני מורה לאנגלית, מלמדת מחר את הכלל של e הקסם-
    Cake)

    אין לי בבית אבקת קקאו, רק שוקולית ושוקולד מריר.
    כן חשוב שיצא כהה.. הם אוכלים דרך העיניים..
    מה את מציעה?

    1. היי עדינה 🙂
      את יכולה לשים 50 גרם שוקולד מריר. את השוקולד תמיסי עם חצי כוס השמן שבמתכון.
      לחיזוק הצבע אפשר להוסיף כף אבקת שוקולית.

    1. היי מיכל,
      חייבת לציין שלא ניסיתי אבל אני מניחה שאפשר להכין כוס קפה שחור במקום נס קפה. אני לא חושבת שכדאי להוסיף גם כפית גדושה קפה שחור במקום כפית אבקת נס קפה כדי שהטעם לא יהיה חזק מידי.

    1. היי עידית,
      אני ממליצה לשלב חצי כמות קמח מלא עם חצי כמות קמח רגיל כדי שהעוגה לא תצא דחוסה מידי. לא לשכוח להוסיף 2 כפיות אבקת אפיה.

    1. העוגה דווקא מאוד אוורירית. כנראה שמשהו לא עשית נכון.
      שבוע טוב

  4. שלום

    האם ניתן להכין מראש ולהקפיא?
    האם להקפיא עם הציפוי (ואז אני שם את הציפוי העוגה חמה), או שעדיף לשים את הציפוי שמוציאים מההקפאה?

    תודה ושבוע טוב

    ברק

    1. היי ברק,
      אפשר להקפיא, רק חשוב לעטוף היטב בניילון נצמד.
      אפשר להקפיא עם או בלי הציפוי, מה שנוח לך. לדעתי למראה יותר רענן כדאי להוסיף את הציפוי לאחר ההפשרה, לשיקולך 🙂
      שבוע מצוין

    1. היי יוסי,
      1. אפשר להמיר את הקמח התופח ב2 כוסות קמח רגיל + 2 כפיות אבקת אפיה. יש לערבב קודם בנפרד את הקמח עם אבקת האפיה ורק אז להוסיף לתערובת.
      2. קוקוס וקינמון לא חובה.

    1. היי ענת,
      מוזר כי זו דווקא עוגה שצריכה לצאת מאוד רכה ואוורירית.
      לגבי המרקם הדחוס:
      באיזה גודל תבנית השתמשת?
      אולי ערבבת יותר מידי את הבלילה לאחר הוספת הקמח?
      לגבי המרקם הקשה:
      אולי אפית יותר מידי או שהתנור שלך חזק יחסית אז היה צורך לאפות בטמפ' נמוכה יותר?

  5. היי,
    החלפתי את הקמח התופח ב-2 כוסות קמח ללא גלוטן + 2 כפיות אבקת אפיה.
    העוגה יצאה מצוין. 🙂

  6. היי,
    חשבתי להוסיף לעוגה פקאנים מסוכרים,איך את ממליצה לעשות זאת ואם בכלל? בתוך העוגה או לקישוט מעל הסירופ?

    ומה אפשר לשים במקום הסירופ מייפל??
    תודה.

    1. היי דניאל,
      אפשר לשים בסביבות כוס פקאנים מסוכרים קצוצים בתוך העוגה עצמה (להוסיף לבלילה בסוף ולערבב ערבוב קל) ובנוסף לפזר קצת פקאנים מעל הבלילה לאחר שיצקת אותה לתבנית. אם מפזרים פקאנים מעל העוגה לא חייב לשים ציפוי.
      במקום סירופ מייפל אפשר לשים כף דבש או כף סוכר חום+ כף מים.
      שבת שלום 🙂

  7. היי אפרת,

    אין לי קקאו, כמה קריטי אם אני מחליפה אותו באבקת שוקולית?
    ולפי תגובות קודמות אני מבינה שאפשר לוותר על הקוקוס והקינמון… (הילדים לא אוהבים..)

    תודה

    1. היי מעיין,
      את יכולה לשים כפית גדושה שוקולית במקום הקקאו ואפשר לוותר על הקוקוס והקינמון.
      שבת שלום 🙂

  8. היי אפרת.
    מתכון מעולה זה.
    חייבת את עזרתך, אני רוצה להכין קינוחים קטנים מגבינה לבנה ושמנת מתוקה.
    אני מקציפה את השמנת המתוקה לקצפת יציבה עם פודינג וניל למשל. כף סוכר. תמצית וניל. אני מוסיפה גבינה לבנה אני רוצה לא טעם של וניל אלא שוקולד. נאמר אין לי פודינג שוקולד איך אני מכינה / ממירה ?
    למשל והאם אני צריכה עדיין עם הגבינה פודינג וניל?
    אני רוצה כמות של 80 גרם כמו חבילה של פודינג וניל.
    וגם איך אני מכינה קצפת בטעם מוקה?
    גם זה עם שמנת מתוקה וגבינה

    תודה רבה לך יקירתי. באמת אלף תודות.

    1. היי,
      לא כל כך הבנתי.
      עם גבינה לבנה מתאים פודינג וניל.
      אפשר להכין בנפרד גם שמנת מתוקה עם 2 כפות גדושות פודינג וניל + 1-2 כפות קקאו. יש להמתיק באבקת סוכר לפי הטעם.
      ואז לצור שכבות – קרם שוקולד וקרם גבינה וניל.

    2. אני מתכוונת איך אני אכין קרם / קצפת שוקולד?
      שמנת מתוקה ומה עוד? 2 כפות שוקולית אני מעדיפה מקקאו
      השטלה לשמנת מתוקה אחת של 250 מל כמה חלב וכמה פודינג וניל. אני שואלת את זה כי אין לי פודינג שוקולד אז איך אני ממירה

    3. רשמתי לך בתגובה הקודמת. מיכל שמנת + 2 כפות פודינג וניל + 1-2 כפות קקאו + אבקת סוכר לפי הטעם. אפשר להוסיף גם רבע כוס חלב.

  9. כמויות החומרים ביחס לביצים, היה נראה לא ריאלי.עשיתי מ 4 ביצים וכל השאר אותו דבר, יצא מצוין.

    1. אני נוהגת לשים את המינימום של הביצים שצריך.
      שמחה שיצא טעים.
      תודה על העדכון ושבת שלום 🙂

  10. שלום, אני רוצה לעשות את העוגה הזאת, את יכולה בבקשה להכפיל לי כמה אני צריכה לתבנית
    גודל 28-34
    תודה רבה

    1. היי,
      3 ביצים (רצוי גדולות)
      3/4 כוס שמן קנולה
      כפית וחצי תמצית וניל
      כוס ורבע סוכר (עדיף חום)
      כוס וחצי נס קפה מוכן (מערבבים כפית וחצי אבקת נס קפה עם כוס וחצי מים חמים)
      3 כוסות קמח תופח
      3/4 כפית אבקת קינמון
      2 כפיות שטוחות אבקת קקאו
      2 כפיות שטוחות אבקת נס קפה
      חצי כוס קוקוס
      חומרים לציפוי העוגה:
      100 גרם שוקולד מריר (חצי חבילה), 20 גרם מחמאה, 4 כפות מים חמים, 2 כפות סירופ מייפל, 1 כפית גדושה אבקת נס קפה
      יום נפלא 🙂

    2. שלום, לא יכולתי לחכות שאת מגיבה, היה לי מאוד מאוחר, אז עשיתי איך שהבנתי, הפרדתי 10 ביצים עשיתי קצפת. 3 כוסות סוכר, 3 כוסות קמח רגיל ואבקת אפי', כוס שמן, כוס קקאו, חצי כוס קפה, וכוס נס קפה, כף קינמון, חצי כוס קוקוס, ויצא מעולה מעולה,
      עשיתי שתי תבניות כאלה גדולות, והילדים לא מפסיקים לאכול, אמרתי להם זהו עד פה השאר לשבת שמתי במקפי,
      תודה על כל המתכונים שיוצא מעולה
      תודה רבה.

  11. תודה על המתכון. יצאה עוגה טעימה אך לצערי טעם הקפה לא מורגש מספיק.
    העוגה התקררה, האם אפשר להוסיף כעת את הזיגוג, אפילו שאינה חמה?
    חג שמח.

    1. היי דן,
      אתה מתכוון לציפוי? אם כן אפשר בהחלט.
      אם כוונתך להרטיב את העוגה (בנוסף לציפוי) את אפשר לבשל על אש נמוכה כרבע כוס מים רותחים עם חצי כפית נס קפה ו2-3 כפות סוכר במשך 3-4 דקות, עד שהסוכר נמס ולהרטיב את העוגה באופן אחיד ב-3 כפות. לאחר מכן מומלץ להניח לה לפחות שעה לפני שטועמים ממנה.
      שנה טובה 🙂

  12. העוגה ממש נסדקה לאורך וגם בגובה כאילו התחלקה לשניים, יש סיבה לכך?
    החלפתי את הקוקוס בקמח שקדים אם יש לזה משמעות..

    תודה!

    1. היי ליהי,
      העוגה מעט נסדקת בחלק העליון שלה אבל לא אמורה להסדק מאוד כמו שאת מתארת. אני מאמינה שיש לך קשר לקמח השקדים כי הוא תופס יותר נפח בתערובת.
      פעם הבאה אני ממליצה לאפות בטמפ' קצת יותר נמוכה (170 מעלות) כדי להפחית את התופעה.
      שבוע נפלא 🙂

    1. היי שירה,
      אפשר בתנאי שזה שמן זית בטעם מעודן אחרת יכול להיות שזה ישפיע על הטעם של העוגה.
      שבוע נפלא 🙂

    1. כמויות לתבנית אינגליש קייק אחת:
      ביצה גדולה (או 2 ביצים קטנות s-m)
      שליש כוס שמן קנולה
      חצי כפית תמצית וניל
      שליש כוס סוכר + כף (עדיף חום)
      חצי כוס נס קפה מוכן (מערבבים חצי כפית אבקת נס קפה עם מים חמים)
      כוס קמח תופח
      רבע כפית אבקת קינמון
      כפית שטוחה אבקת קקאו
      כפית שטוחה אבקת נס קפה
      3 כפות קוקוס
      לציפוי העוגה (החומרים נשארים באותה כמות):
      50 גרם שוקולד מריר (חצי חבילה), כף שמן , 2 כפות מים חמים, כף דבש, 1 כפית אבקת נס קפה
      שבת שלום 🙂

    2. לא הבנתי. המתכון המקורי הוא לא לאינגליש אחת?
      אני רוצה להכין שני אינגליש ארוכות. להכפיל כמויות כפול 2? גם את הנס קפה?

      תודה!

    3. היי חפצי,
      אם את מכינה בתבנית אינגליש קייק חד פעמית אז הכמות במתכון מתאימה ל-2 תבניות. פשוט לחלק את הבלילה בין שתי תבניות וזה יתפח במהלך האפיה.

  13. הי אפרת הכמות מספיקה לתבנית אינגליש קייק חד פעמית מאלומיניום או ל2 כאלו?מה אפשר לשים במקום המחמאה וסירופ המייפל לציפוי של העוגה?

    1. היי שרון,
      אם זו תבנית אינגליש קייק חד פעמית הכמות אמורה להספיק ל2 תבניות (כנראה שתמלאי כל תבנית רק עד החצי אבל העוגה תתפח לאחר אפיה).
      במקום מחמאה את יכולה לשים כף שמן ובמקום סירופ מייפל את יכולה לשים דבש (ורק אם אין לך שימי סוכר חום).

  14. איזה כיף לקבל ממך תשובה בכזו מהירות 🙂
    אכן הכנתי 3 כוסות קמח בתבנית מספר 26…
    תודה על העזרה ועל מתכונים קלים, טעימים ומוצלחים!
    אורנה

  15. אפרת ערב טוב,
    הכנתי את העוגה, החלק העליון נוקשה למגע ולא רך(כמו בעוגות בחושות אחרות שהכנתי מהאתר הזה). בפנים יצא דחוס ויבש :-/
    מה עשיתי לא בסדר?
    הכנתי בתבנית מלבנית בגודל 30*23(תמיד אני אופה בה).
    הכנתי לפי הכמויות שרשמת בתגובות(לפי 3 ביצים).
    ערבבתי לפי הסדר, וסגרתי עם ניילון נצמד אחרי 5 דקות)
    תנור 170 מעלות( התנור שלי חזק) בטורבו(כמו שתמיד אני נוהגת לעשות).
    אם יש לך איזה רעיון, אשמח שתרשמי לי ואנסה שוב בהזדמנות.
    שיהיה לך חג שמח!

    1. היי אורנה,
      הכנת לפי הכמויות של תבנית 26 עם 3 כוסות קמח?
      אם כן הסיבה היא תבנית קטנה מידי ביחס לכמויות ואז הכל יוצא דחוס ולא אוורירי כי בעצם לתערובת אין מקום לתפוח כמו שצריך 🙁
      לגודל התבנית שהשתמשת בה היה עדיף להכין את הכמויות המצוינות במתכון ואז העוגה הייתה יוצאת אוורירית יותר.
      לגבי החלק העליון הוא אכן יוצא קצת יותר נוקשה מעוגות אחרות ולכן מומלץ להרטיב אותו עם ציפוי.
      בכל מקרה אם העוגה אינה אכילה את יכולה לשקול להכין ממנה כדורי שוקולד.
      חג שמח!

  16. במצרכים רשום להכין כוס נס קפה עם כפית נס קפה ומים חמים ואחרי זה רשום שוב כפית נס קפה
    זה בנוסף?

    1. היי מיטל,
      אפשר אבל תלוי מה הקוטר שלה. אם קוטר 22 זה מתאים לכמות במתכון.

    1. האם אפשר להחליף את הקמח התופח בקמח רגיל ואבקת אפיה?
      ואם כן כמה קמח רגיל וכמה אבקת אפיה?
      (בתבנית של 26)

    2. אפשר להמיר את הקמח התופח ב2 כוסות קמח רגיל + 2 כפיות אבקת אפיה.
      אם את רוצה להכין את העוגה בתבנית 26 אלה הכמויות:
      3 ביצים
      3/4 כוס שמן קנולה
      כפית תמצית וניל
      כוס סוכר + כף גדושה סוכר (עדיף חום)
      כוס וחצי נס קפה מוכן (מערבבים כפית אבקת נס קפה עם מים חמים)
      3 כוסות קמח תופח
      3/4 כפית אבקת קינמון
      כפית גדושה אבקת קקאו
      כפית וחצי אבקת נס קפה
      חומרים לציפוי העוגה:
      100 גרם שוקולד מריר, 20 גרם מחמאה, 4 כפות מים חמים, כף סירופ מייפל, 1 כפית אבקת נס קפה

  17. העוגה יוצאת נהדרת! במידה ואני רוצה לשלב קמח כוסמין, איך צריכה להיות החלוקה עם הקמח הרגיל?

    1. תודה לי, שמחה שיצא טעים 🙂
      אפשר להכין עם 2 כוסות קמח כוסמין + 2 כפיות אבקת אפיה ואם רוצים שהעוגה תצא אוורירית יותר, כדאי לשלב עם קמח רגיל ואז לשים כוס קמח כוסמין + כוס קמח רגיל + 2 כפיות אבקת אפיה.
      בהצלחה ויום נפלא!

  18. עשיתי עכשיו את העוגה יצא מטריףף כמעט גמרו לי אותה.תודה רבה על המתכונים אני בטוחה שאני יעשה עוד הרבה מהמתכונים האלו!מומלץ בחום!!!שבת שלום

    1. היי לי,
      אני לא בטוחה כי לא ניסיתי.
      לדעתי הכי כדאי ובטוח להכין נס קפה רגיל 🙂

    1. היי אנואר,
      אלה הכמויות לתבנית 26:
      3 ביצים
      3/4 כוס שמן
      כפית וחצי תמצית וניל
      כוס + 2 כפות סוכר
      כוס וחצי נס קפה מוכן
      3 כוסות קמח תופח
      כפית שטוחה אבקת קינמון
      כפית וחצי אבקת קקאו
      כפית וחצי אבקת נס קפה
      חצי כוס קוקוס

  19. אינני אוהבת טעם שוקולדי, ועל כן, האם אוכל לוותר על אבקת הקקאו או להחליפה במשהו אחר
    תודה רבה וחתמה טובה

    1. היי,
      הקקאו משתלב עם טעמי הקפה ולא הייתי ממליצה לוותר עליו (הכמות שלו היא גם קטנה). אם את רוצה את יכולה להפחית לכפית שטוחה במקום גדושה. אין לעוגה טעם שוקולדי אלא טעם של קפה עם נגיעה של קקאו.
      גמר חתימה טובה 🙂

  20. הי,
    מה ניתן לשים במקום הקוקוס? והאם בשביל הציפוי אפשר לשים סירופ שוקולד במקום שוקולד מריר או שזה ישפיע על ההתקשות של הציפוי? (מכל המרכיבים חסרים לי קוקוס ושוקולד מריר אבל אני לא יכולה לעמוד בפיתוי של לחכות שיהיה כיוון שהעוגה נשמעת מוצלחת במיוחד והתגובות כל כך חיוביות…)
    תודה.

    1. היי יסכה,
      אפשר לוותר על הקוקוס בכלל.
      במקום השוקולד המריר אפשר לשים 2 כפות גדושות ממרח שוקולד אם יש לך (סירופ שוקולד פחות יוצא טעים).

  21. העוגה עכשיו בתנור…מקווה שתצא טוב…
    עשיתי בשתי תבניות אינגליש קייק כי לא היה לי ברור מה זה אינגליש גדולה. מעל אחת מהן הוספתי אגוזים…זה היה נראה לי מתאים:)

  22. הי!
    רציתי לדעת אם אפשר להשתמש בשוקולד ציפס במקום שוקולד מריר ואם כן איזה כמות?
    כמה אני מהמרת את הקמח תופח לקמח רגיל עם אבקת אפיה?

    1. היי בתאל,
      את יכולה לשים כשליש כוס שוקולד צ'יפס ושתי כוסות קמח רגיל + 2 כפיות אבקת אפיה.
      שבת שלום 🙂

    1. היי עדי,
      אפשר להשתמש בכל נס קפה אחר. אם הוא מגורען כדאי להמיס אותו עם מעט מים חמים לפני.

    2. תודה. אגב, סליחה על הכפילות בהודעות! הגיעו לי אורחים והיתי קצת לחוצה כי רציתי להספיק להכין את העוגה בזמן..:) בסוף הכנתי עם קפה מגורען שהיה לי בבית. ובלי הציפוי.
      העוגה יצאה טעימה מאוד!!
      אגב הוספתי טיפה שוקולד צ'יפס כי לא היה לי קקאו ופחדתי שיצא מר.
      להבא נראה לי אנסה גם עם קצת אגוזים כדי שיהיה קראנצ'י!

  23. שלום לך ,
    רציי לשאול מה המידה המדוקית של כוס?
    200 או 240 סמ"ק?

    זה יוצא הבדל גדול
    תודה מראש
    אביטל

    1. היי אביטל,
      בדר"כ זה 240.
      מה שחשוב זה להשתמש באותה גודל כוס למדידת כל המרכיבים כדי שהיחס יהיה נכון (הקמח, הסוכר והנוזלים).

    1. היי חלי,
      נכון, אם העוגה יוצאת גבוהה לעיתים הניילון הנצמד יכול לגעת בציפוי. תנסי למתוח את הניילון הנצמד.
      בכל מקרה, לא חובה לעטוף בניילון נצמד.
      שבת שלום 🙂

  24. שלום,
    רציתי לשאול בקשה בקשר לנס קפה.יש לי נס קפה בטעם וניל אפשר להשתמש??
    וגם..אפשר להשתמש בעוגה כבסיס לעוגת קרם פודינג??
    תודה מראש,

    1. היי איסרא,
      לא ניסיתי להשתמש בנס קפה בטעם וניל, האמת שנשמע מעניין 🙂 השאלה אם טעם הקפה עדיין מורגש (אני פשוט פחות מכירה את נס הקפה הזה).
      אין בעיה לצקת קרם מעל העוגה.
      יום נפלא!

  25. תודה רבה על התגובה וההסבר!
    עשיתי בדרך הראשונה (ישש!), אבל העוגה יצאה לי יבשה.
    אבל זה באשמתי. או יותר נכון באשמת התנור שלי שחשוד כבר זמן מה בחימום חזק מידי, אז בפעם הבאה פחות חום ופחות זמן אפייה.
    מה שכן, העוגה תפחה מאוד (עלתה מעל גובה תבנית האינגליש קייק) ולכן לא יכולתי לצפות אותה בניילון נצמד (כי זה היה מורח את כל הציפוי).
    חוץ מזה עוגה נחמדה למדי – תודה על המתכון! 🙂

  26. שלום ותודה על המתכון!
    יש לי שאלה שאלתית… (-:
    כשכתוב שיש לערבב את כל החומרים לפי הסדר, הכוונה שמוסיפים חומר ומערבבים לפני שמוסיפים את החומר הבא, או ששמים את כל החומרים בקערה (לפי הסדר כמובן) ורק אז מערבבים את כולם (כלומר יש רק ערבוב אחד אחרי ששמנו את כל החומרים)? הבטחתי שאלה שאלתית…
    העוגה בתנור, אז אני עדין לא יודעת אם עשיתי נכון, אבל הריח מצוין (-:

    1. הי מיכל,
      הכוונה שמוסיפים את החומרים בהדרגה ולאחר כל הוספת מרכיב יש לערבב מעט, אבל גם אם עשית בדרך השניה אני בטוחה שיצא בסדר 😉
      שבת שלום!

  27. היי,

    העוגה יצאה לי קצת כבדה/דחוסה – יש לך אולי הסבר לכך? אציין כי העוגה נאפתה יותר מ-40 דקות.

    1. הי תמי,
      הסיבות האפשריות לעוגה דחוסה יכולות להיות ערבוב יתר של הבלילה לאחר הוספת הקמח או דחיסות הקמח- לפעמים קמחים ארוזים יותר מידי זמן בתוך האריזה או בצורה מאוד צפופה ודחוסה ויש צורך לנפות אותם לפני שימוש כדי לפתוח ולאוורר אותם.

  28. היי, אני רוצה להכין את העוגה רק ליתר בטחון לשאול האם יש צורך גם באבקת אפייה? אני אופה מעט אך לא יצא לי לאפות ללא אבקת אפיה…

    1. היי חגית,
      אין צורך בתוספת אבקת אפיה אם את משתמשת בקמח תופח.
      במקום 2 כוסות קמח תופח את יכולה להשתמש ב2 כוסות קמח לבן רגיל + שקית אבקת אפיה (10 גר').
      יום נעים 🙂

    1. הי מזל,
      1. בלי ביצה העוגה תצא דחוסה ומתפוררת. התחליפים האפשריים לביצה הם: כף חומץ תפוחים+כפית שטוחה אבקת סודה לשתיה (הכי מומלץ) או 1/3 כוס רסק תפוחים (עדיין העוגה יכולה לצאת מעט דחוסה). בעוגה הזאת ספציפית לא ניסיתי תחליף אחר כך שאני לא יודעת אם זה יעבוד.
      2. תכיני כוס נס קפה רק בלי חלב – תערבבי כפית אבקת נס קפה עם מים חמים.
      בלי קשר ובנוסף יש לשים כפית אבקת נס קפה לתערובת.

  29. היי,
    במידה ומשתמשים בסילאן במקום סוכר- כמה עליי לשים?האם אותה כמות כמו סוכר?
    כמו כן, מתי מכניסים את הסילאן? עם החומרים היבשים (לפי הסדר במתכון או לפי חומרים רטובים ואז חומרים יבשים)?

    תודה רבה!

    1. הי אורלי, בדר"כ שמים אותה כמות. אם את אוהבת עוגה ממש מתוקה תשימי 1/4 כוס יותר.
      את הסילאן שמים באותו סדר שרשום במתכון, הכוונה – ביצה, שמן, סילאן, כוס נס קפה וכך הלאה..

  30. תודה על התשובה המהירה 🙂
    בהחלט יש סיכוי שזה קשור לסדר החומרים. לא שמתי לב שכתוב שצריך להכניס את החומרים לפי הסדר.
    האם עוגה יכולה להתפורר כששמים יותר מדי שמן? הכנתי את העוגה במקביל לדברים אחרים והתחלתי לחשוב שאולי מחוסר תשומת לב שמתי פעמיים שמן (כוס שלמה בסך הכל)?
    אגב העוגה מאוד טעימה (למרות שהיא מתפוררת)!

    1. בשמחה!
      לגבי השמן- להפך, כשיש מעט שמן בעוגה היא יוצאת לעיתים יבשה ומתפוררת.
      לא נורא, פעם הבאה אני בטוחה שייצא הרבה יותר טוב והעיקר שהעוגה טעימה 🙂

  31. היי!
    יש לכם אולי רעיון למה העוגה ממש מתפוררת לי? (היא בוודאות מוכנה)
    פעם ראשונה שקורה לי דבר כזה…

    1. הי רעות, עד כמה מתפוררת העוגה? העוגה הזו היא עוגה רכה והיא יכולה מעט להתפורר (הכוונה שעדיין ניתן לחתוך אותה לפרוסה שלמה אך בזמן האחיזה של הפרוסה, היא יכולה להישבר מעט אבל לא להתפורר לגמרי).
      הסיבות שיכולות לגרום לעוגה להתפורר הן ערבול לא נכון של החומרים. צריך להתחיל מהביצה, להוסיף שמן וסוכר, נוזלים ובסוף את החומרים היבשים עד לתערובת אחידה והטמעה מלאה של החומרים. תבדקי גם שלא החסרת בטעות שום מרכיב.
      סיבה נוספת שיכולה להיות היא אפיית העוגה בחום נמוך ליותר מידי זמן ואז העוגה הופכת להיות יבשה ופירורית (העוגה הזו אמורה להיות עסיסית).
      דבר נוסף וחשוב הוא שיש לתת לעוגה להתקרר לטמפ' החדר לפני שחותכים אותה אחרת היא רכה ומתפוררת.
      מקווה שהצלחתי לעזור.. שבוע מצוין 🙂

    1. היי אחמד, כדי להכין את הציפוי צריך להשתמש בשוקולד מריר אבל אפשר לוותר בכלל על הציפוי. העוגה טעימה גם ככה.

    1. היי מירב, אפשר לוותר. אני ממליצה להוסיף במקום עוד 10 גרם מחמאה/חמאה.

  32. עוגה מצוינת בעלי הכין לשבת בכמות כפולה העוגה חוסלה עכשיו מכינה שוב תודה לך גם המתכון של העוף חמוץ מתוק בטמפורה רץ אצלנו כל שבת הילדים מבקשים טמפורה במקום שניצלים תודה רבה!!!

  33. העוגה הזו ממש מוצלחת.
    הכנתי אותה פעמיים יום אחרי יום כי היא התחסלה.
    והכי כיף זה שיש רק קערה אחת לשטוף 🙂

    1. היי לאה, אני חושבת שהעוגות תצאנה נמוכות. עדיף שתכיני בתבנית אינגליש קייק (חד פעמית) אחת ותצא לך עוגה גבוהה.

    1. לדעתי אין צורך כי המתיקות של השמנת מאוד מעודנת.
      אשמח לקבל עדכון איך יצא:)

  34. תודה על המענה!
    אני רוצה את העוגה פרווה 🙂 לכן,חשבתי לשים שמנת מתוקה ריץ(-פרווה).
    או שכבר אצמד למתכון המקורי.
    תודה על אחלה מתכונים 🙂

    1. בשמחה! את יכולה להשתמש בשמנת ריץ' פרווה אך אני ממליצה למהול עם רבע כוס מים כדי לדלל מעט את הסמיכות. זאת אומרת 3/4 שמנת + 1/4 כוס מים.

  35. היי אלומה, תכיני את כוס הנס קפה עם חלב במקום מים. זה אפילו ייצא יותר טעים. לגבי הסוכר, זה לא משנה. אנחנו השתמשנו בסוכר הכהה יותר (הוא נותן צבע לבלילה) אבל תשתמשי במה שיש לך. בהצלחה:)

    1. היי, בהמשך לתגובה שלך מעלה, אם אני עושה את הנס קפה רק עם חלב (במקום מים חמים) החלב צריך להיום גם חם/פושר?
      וכמובן תודה על המתכונים הנפלאים!!!

  36. היי,
    האם ניתן במקום כוס נס קפה לשים שמנת מתוקה?
    אם כן,באיזה כמות? (אני פחות אוהבת עוגות שמכילות מים).
    ולאיזה סוכר חום התכוונתם? הכהה או היותר בהיר?
    תודה רבה !!!
    אלומה

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר