מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

עוגת קפה, קינמון וטחינה

עוגת קפה, קינמון וטחינהFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On ספטמבר 17, 2018
Last modified:ספטמבר 17, 2018

Summary:

שילוב של כמה טעמים בעוגה אחת: קפה, קינמון וטחינה

עוגת קפה, קינמון וטחינה

תבנית אינגליש קייק

מצרכים:

2 ביצים

חצי כוס (100 ג') סוכר

חצי כוס (100 ג') שמן

חצי כוס (120 ג') מים חמימים

2 כפות טחינה גולמית (*יש לערבב לפני שימוש)

כוס (140 ג') קמח תופח

כפית שטוחה אבקת נס קפה

חצי כפית (2.5 ג') אבקת קינמון

אופן הכנה:

-מחממים תנור מראש ל-180 מעלות ומשמנים תבנית אינגליש קייק.

-מערבבים את הביצים עם הסוכר (בעזרת מטרפה ידנית או מיקסר). מוסיפים שמן, מים וטחינה ומערבבים. מוסיפים קמח תופח, אבקת נס קפה וקינמון ומערבבים עד לאיחוד חומרים.

-מכניסים לתנור ואופים במשך 25-30 דקות, עד שקיסם יוצא יבש.

*מומלץ לעטוף את העוגה עם ניילון נצמד כ-5 דקות לאחר שהיא יוצאת מהתנור (האדים שמצטברים מרככים אותה והופכים אותה לעסיסית יותר).

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

41 תגובות

הוסף תגובה
  1. ערב טוב
    הכנתי את העוגה. מאוד טעימה.
    חלק מהטועמים אמרו שקצת תפלה. מה לדעתך אפשר להוסיף ? אגוזים שוקולד חמאת בוטנים אולי יותר נס קפה או קינמון. מה דעתך?

    1. היי נטלי,
      אפשר לשדרג אותה עם שליש כוס אגוזים טחונים ורבע כוס קוקוס. לחיזוק הטעם של הקינמון והקפה אפשר להגדיל את הכמות בעוד רבע כפית מכל אחד.

  2. אפרת יקרה,
    לא מתחילה לבשל לפני שמחפשת מתכונים חדשים באתר שלך.
    הכל תמיד מצליח, קל להכנה וטעים להפליא.
    הפכתי גם את חברותיי למעריצות שך.

  3. היי אפרת, שנה טובה וחג שמח!
    אני מתכננת להכין היום את העוגה הנפלאה הזאת..
    רציתי לשאול – קניתי תבניות קרטון בצורת לב – של השופרסל
    הן טיפה יותר גדולות מאינגלש קייק – המידות שלהן 23*23 והגובה 5 ס"מ
    האם להכפיל את הכמויות ב-1.5 פשוט ?

  4. שלום
    תודה על המתכונים .
    יש לי שאלה כללית בנוגע לאפייה . האם הטמפרטורה של הביצים ( מקרר /טמפרטורת החדר ) חשובה כאן ? האם בהקצפה יש לה חשיבות . תודה מראש וחג שמח

    1. היי עליזה,
      בגלל שאין צורך להפריד ביצים אז הטמפרטורה אינה משמעותית.
      חג שמח 🌺

  5. חג שמח!!!!!
    תודה רבה על מתכונים נפלאים.
    האם יש אפשרות להכין מראש ולהקפיא את העוגה?
    תודה רבה שוב
    גלית

    1. היי אביחי,
      אני מניחה שאפשר להשתמש בתערובת קמחים ללא גלוטן כמו קמח תמי או כרגיל ולשים כוס קמח + כפית אבקת אפיה.

    1. כן. בגלל שהוא יותר חזק מספיק לשים חצי כפית שטוחה ולהמיס במים רותחים לפני (אפשר להמיס ברבע כוס מים רותחים ולהוסיף על זה רבע כוס מים קרים ולהשתמש בזה למתכון).

  6. קודם כל רציתי להגיד תודה!
    את ממש קוסמת בעיני! המתכונים שלך כל כך טעימים וקלים להכנה שזה פשוט קסם!
    ולשאלה – האם ניתן להכין בלי ביצים, ואם כן במה ובכמה להחליפן?
    שוב תודה וחג שמח מאד!

    1. תודה אור ❤️
      לגבי תחליף לביצים, אני חושבת שאפשר להוסיף חצי כפית שטוחה אבקת סודה לשתיה ורבע כוס רסק תפוחים. במקום חצי כוס מים אני ממליצה לשים שליש כוס מיץ תפוזים או שליש כוס מים מעורבב עם כפית מיץ לימון.

    1. היי אריאל,
      אם מכפילים כמויות ב-2 אפשר להכין בתבנית מלבנית בגודל 22X31.
      אם מכפילים כמויות ב-3 אפשר להכין בתבנית מלבנית בגודל 32X25.

  7. הי אפרת
    העוגה נכנסה לתנור בתוך 3 דק כולל שטיפת הקערה 😉
    מריח מעולה, בול לטעמו של בעלי ( מת על קינמון וטחינה)
    תודה!
    חג שמח ושנה טובה!

  8. היי, המתכונים שלך תמיד מעולים!!! את מתחילה אותי המון פעמים.
    האם יש אפשרות להחליף את הקמח הקמח כוסמין ?
    תודה רבה ושנה טובה🌺

  9. אנא! האם אפשר מידי פעם להציע לטובת סוכרתיים ובכלל למאותגרי פחמיימות תחליפים לקמח ולסוכר? למשל לעוגה הנ"ל: ניתן להחליף קמח תופח בקמח שקדים+אבקת אפייה? וסיכרלוז במקום הסוכר???

  10. וואו נראה מעולה! מתאים מאוד לשבירת הצום 🙂 שאלה מצחיקה – קניתי בפעם הראשונה תבניות אינגליש קייק מקרטון (בדרך כלל קונה מאלומיניום) – האם גם מקרטון צריך לשמן? האם יש משהו אחר שצריך לקחת בחשבון כשמכינים בקרטון? תודה רבה, אכין מחר ואעדכן בע"ה. גמר חתימה טובה וצום קל 🙂

    1. מצוין, יוצא לי הרבה להשתמש בתבניות אינגליש מקרטון. מומלץ לשמן את התבנית לפני.
      גמר חתימה טובה וצום קל 🌺

      1. היי אפרת, העוגה יצאה אחלה! כמובן שטעמנו ממנו גם לפני הצום 🙂 הכנתי אתמול גם את העוף המבושל ברוטב עגבניות לסעודת המפסקת והיה ממש טעים! תודה רבה וחתימה טובה 🙂

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר