מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

עוגת קפה ושוקולד

עוגת קפה ושוקולדFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On אוקטובר 1, 2014
Last modified:ינואר 23, 2018

Summary:

עוגת שיש בטעם קפה, שוקולד וקוקוס

עוגת קפה ושוקולד

תבנית אינגליש קייק, חלבי/ פרווה

מצרכים:

2 ביצים

1/2 כוס (100 ג') סוכר

1/2 כוס (100 ג') שמן

1/3 כוס (80 מ"ל) חלב/ מיץ תפוזים

1 כוס (140 ג') קמח תופח

1/3 כוס (30 ג') קוקוס

50 גרם שוקולד מריר + 3 כפות (30 מ"ל) מים

1 כפית מלאה (3 ג') אבקת נס קפה

אופן הכנה:

-מחממים תנור ל180 מעלות.

-ממיסים במיקרוגל 50 גרם שוקולד מריר + 3 כפות מים ומערבבים לתערובת חלקה.

-מערבבים (בעזרת כף או מיקסר) את הביצים עם הסוכר. מוסיפים שמן, אח"כ חלב/מיץ ובסוף קמח וקוקוס. מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.

-מחלקים את התערובת בצורה שווה לשתי קערות. לקערה אחת – מוספים את תערובת השוקולד המומס ומערבבים היטב ולקערה השניה- מוסיפים כפית נס קפה ומערבבים.

-יוצקים לתבנית אינגליש קייק את בלילת השוקולד ומעליה יוצקים את בלילת הקפה. מכניסים לתנור ואופים במשך 30-35 דקות.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

242 תגובות

הוסף תגובה
  1. היי. יחסית לגודל תבנית אינגליש קייק התערובת יוצאת מאוד קטנה- גודל התבנית היא לפי המידות
    של התבניות שאת כותבת באתר (בקטגוריית טיפים).
    מדוע התערובת יוצאת קטנה?

    1. השתמשתי בכוס רגילה סטנדרטית, לא קטנה מידי. המידות מתאימות יותר לתבנית חד פעמי מקרטון ולא לגודל התבנית שמופיעה אצלך באתר.

    2. היי מעיין,
      הכמות במתכון מתאימה לתבנית אינגליש קייק חד פעמית. באיזה תבנית השתמשת?

  2. היי אפשרת מה שלומך?
    עשיתי היום את העוגה והיא יצאה נורא דחוסה. הקצפתי במיקסר סוכר עם ביצים ואחרי כמה דקות הוספתי שמן וחלב (והמשכתי להקציף).
    אחכ הפסקתי להקציף ושמתי את הקוקוס והקמח. האם הייתי צריכה להמשיך להקציף עם הקוקוס והקמח? למה היא יצאה דחוסה?
    למרות זאת יש לה טעם מעולה ובטוח שאנסה אותה שוב!
    שבת שלום 😊

    1. היי חן,
      חיממת את התנור מראש?
      פתחת את התנור במהלך האפיה?
      העוגה תפחה או נשארה באותו גובה?
      כמה זמן ערבבת לאחר שהוספת את הקמח והקוקוס?
      באיזה כוס השתמשת?
      שבת שלום 🌷

  3. עוגה מושלמת , אני יוצרת שבילים בין שני גווני העיסה ולמעלה מוסיפה שוקולד צ'יפס משדרג מאוד את העודב

  4. קודם כל תודה על האתר! מתכונים מעולים וטעימים!
    האם אפשר להחליף את השוקולד בקקאו ואם כן באיזה כמויות?

    1. היי עדי,
      במקום שוקולד מריר אפשר לשים כפית קקאו + 3 כפות מים. אם את שמה קקאו כדאי להוסיף לבלילה כף סוכר נוספת.

    1. היי שני 🙂
      אם לא מצוין במתכון גודל הביצים (כמו במתכון הזה) אז אפשר להשתמש בביצים בכל גודל.
      אם רשום במתכון "ביצים גדולות" הכוונה ל X או XL.

  5. היי אני רוצה להכין בתבנית גדולה רגילה של עוגה. מה הכמויות שצריך?
    וגם, אין לי קמח תופח אז כמה אבקת אפיה צריך להוסיף לקמח רגיל?
    תודה על המתכונים אני מאוד נהנית מהאתר הזה 🙂

    1. היי מיקי,
      אפשר להכפיל את כל הכמויות ב-2 ולהכין בתבנית עגולה בקוטר 24 או תבנית מלבנית בגודל 30X20.
      לתבנית גדולה יותר בגודל 32X25 יש להכפיל כמויות ב-3.
      במקום קמח תופח אפשר לשים כוס קמח רגיל + כפית אבקת אפיה. אם את מכפילה ב-2 אז 2 כוסות קמח רגיל + 2 כפיות אבקת אפיה וכך הלאה. חשוב לערבב את הקמח קודם בנפרד עם אבקת האפיה ורק אז להוסיף לתערובת.
      יום מקסים 🙂

  6. היי! הכנתי עכשיועם קמח מלא וכפית אבקת אפייה והיא יצאה מ א ו ד נמוכה . יש סיבה למה? חושבת שעשיתי לפי המתכון

    1. היי אסתי,
      ערבבת היטב את הקמח לפני עם אבקת האפיה ורק אז הוספת לתערובת?

    1. היי רחליף
      אפשר לשים כוס קמח רגיל + כפית אבקת אפיה. יש לערבב אותם קודם בנפרד ואז להוסיף לתערובת.

    1. היי חן,
      העוגה לא אמורה לצאת שומנית אלא עסיסית. מה הכוונה לשומנית? היא נאפתה לגמרי?

    1. היי,
      בכל המתכונים באתר (כולל זה) יש להשתמש בכוס בנפח של 240 מ"ל.
      מצרפת תמונה של כוס מתאימה:

      glass

  7. יצא טעים מאוד,
    פעם הבאה אנסה להוריד את הקוקוס, אולי השוקולד והקפה יהיו יותר דומינננטים
    תודה אפרת

  8. היי, חייבת לציין שמתה על המתכונים שלך 3>

    יש לי תבנית קפיץ 26, מה הכמויות המומלצות כדי שהעוגה תצא לי גבוהה ויפה?
    תודה!

    1. היי אלי 🙂
      לתבנית 26 אלה הכמויות המומלצות:
      5 ביצים
      כוס וחצי סוכר
      כוס ושליש שמן
      כוס ורבע חלב/ מיץ תפוזים
      3 כוסות קמח תופח
      כוס קוקוס
      150 גרם שוקולד מריר + 9 כפות מים
      כף גדושה אבקת נס קפה
      *יש להניח שזמן האפיה יתארך לכ-50 דקות.

  9. הי
    למי שאין מיקרוגל…כיצד את ממליצה להמיס? עם קערת זכוכית מעל סיר עם מים רותחים?
    תודה!

    1. היי הילה,
      אפשר להמיס בשיטה שהצעת או במחבת קטנה על הלהבה והאש הכי נמוכה (חשוב להקפיד שלא יישרף).
      שבוע נפלא

  10. היי לא הבנתי איך לעשות את השילוב בין התערובות פשוט לשפוך למעלה ?
    או לשפוך ואז לעשות צורת שיש
    תוכלי להסביר לי יותר בפירוט
    תודה לך !

    1. היי חן,
      יוצקים את הבלילות זו על זו בלי לערבב. קודם את בלילת השוקולד ומעל את בלילת הקפה.

  11. האם ניתן להוריד בכמות הסוכר? ולשים סוכר חום? אם כן, בכמה אפשר להוריד?

    האם ניתן לאפות עם קמח כוסמין מלא? אם כן, איך?

    תודה רבה

    1. היי לילוש,
      לגבי הסוכר זה ממש עניין של טעם. לדעתי את יכולה להפחית לשליש כוס סוכר חום שהוא גם ככה קצת פחות מתוק מסוכר לבן.
      אפשר להכין עם כוס קמח כוסמין מלא ולערבב איתו כפית אבקת אפיה.

    2. היי,

      שמתי אבקת נס קפה מגורען, האם זה בסדר? כי עכשיו הגרגירים לא נמסו בעוגה והם נתקעו למעלה (אחרי האפייה)

    3. היה צריך להמיס אותם קודם במים ואז להוסיף לתערובת אבל לא נורא, מקסימום יהיה טעם מרוכז יותר של קפה בחלק העליון של העוגה.

    1. כן, את מוסיפה אחרי שהמסת את החומרים וערבבת לתערובת חלקה. תתחילי בחצי כפית. תטעמי ולפי זה תחליטי אם להוסיף חצי כפית נוספת.

  12. תודה רבה!את הציפוי לשים על העוגה מס' דק' אחרי שיוצאת מהתנור?הציפוי צריך להיות חמים?כדי שהציפוי יהיה מורגש יותר כדאי להכפיל את המרכיבים שלו?

  13. הי אפרת רוצה להכין את הציפוי שהצעת להילה אבל במקום חמאה עם שמן. כמה שמן לשים וכדאי לשים את הקרם כמה דק' אחרי שהעוגה יוצאת מהתנור ואז לעטוף בניילון נצמד?

    1. היי שרון,
      במקום 10 גרם חמאה שימי כף שמן (50 גרם שוקולד מריר + כף שמן + כף מים).
      אם תעטפי בניילון נצמד הציפוי יכול להמרח לכן את יכולה לשים את הציפוי כשהעוגה חמה ולא לעטוף בניילון נצמד או לעטוף את העוגה בניילון נצמד ולאחר מכן לצקת את הציפוי.
      בהצלחה ויום מקסים 🙂

  14. היי

    האם ניתן להחליף את השוקולד המריר בשוקולד השחר?
    אם כן, איזו כמות לשים ?

    תודה
    מאיה

    1. היי מאיה,
      לא ניסיתי אבל אני מניחה שאפשר. שימי 2 כפות ממרח.
      בהצלחה 😉

  15. שלום!
    אני להכין את העוגה,אבל גיליתי שנגמר המיץ תפוזים.האם אפשר לעשות עם מים או שעדיף כבר להכין עוגה אחרת?

  16. הי אני רוצה להכין את העוגה בתבנית גדולה יותר..בערך בגודל של שתי אינגליש ( קצת פחות )
    פשוט להכפיל כמויות?

    1. היי,
      אם הכוונה לתבנית המלבנית בגודל 22*31 אז כן, פשוט הכפילי כמויות ב-2.
      בהצלחה 😉

  17. הכנתי את העוגה ברגע האחרון והיא גם פשוטה וגם טעימה.
    טיפ קטן כדי שהעוגה לא תיהיה יבשה מידי שפכתי מעליה בעודה חמה רבע כוס מים מהולים ברבע כפית נס קפה וקצת ברנדי.
    יצא מדהים והיה ביקוש למתכון.

    תודה רבה.

  18. בגדול לא התלהבתי מעוגה והיא יצאה לא מתוקה לטעמי חסר סוכר.
    שאלה לי – העוגה טפחה ולאחר שהוצאתי מהתנור האמצע שלה צנח – מה יכולה להיות הסיבה ואיך אפשר להימנע מכך? תודה:)

    1. היי איילת,
      אם העוגה צנחה אז בטח שהיא לא תהיה מוצלחת. זה פוגע במרקם, באווריריות ובטעם. לגבי המתיקות זה עניין של טעם אישי 🙂
      אפית בתבנית אינגליש קייק חד פעמית מאלומיניום? כמה זמן העוגה הייתה בתנור? המרכז של העוגה יכול לצנוח כאשר העוגה הוצאה מהתנור לפני שהיא נאפתה לגמרי.

  19. הי, איזה ציפוי אפשר להכין לעוגה? כי היא נשברה למעלה ואני רוצה להסתיר את זה. תודה!

    1. היי הילה,
      העוגה אכן מתבקעת בחלק העליון. זו תופעה נפוצה בעוגה הזאת.
      את יכולה להכין ציפוי שוקולד ולהמיס במיקרוגל : 50 גרם שוקולד מריר + רבע כוס שמנת מתוקה/קצפת צמחית או
      50 גרם שוקולד מריר + 10 גרם חמאה/מרגרינה + כף מים.
      אפשר להוסיף לתערובת גם כחצי כפית אבקת נס קפה כדי לקבל טעם של שוקולד-קפה.

  20. היי
    אוהב את האתר שלכם

    גם הכמויות שאתם נותנים לעוגה (גודל אינגליש קייק) מתאים לי

    שאלה :

    במקום שוקולד מריר , אפשר שוקולית?

    אם כן כמה ואיך ?

    יעקב

    1. היי יעקב,
      שמחה שאתה נהנה מהאתר 🙂
      במקום 50 גרם שוקולד מריר אפשר לשים כף אבקת שוקולית (ולא לשכוח להוסיף גם 3 כפות מים).

    1. היי הילה,
      אם זה שוקולד פרה (שהקוביות קטנות) זה יוצא כ-12 קוביות.

  21. חייבת לציין שהאתר הזה פשוט מושלם!

    הייתי רוצה לשאול אם אין מיץ תפוזים ואני עדיין רוצה להכין את העוגה פרווה,האם אפשר להשתמש במיץ פירות טרופיים? או עדיף עבר להשתמש במים פושרים?

    1. תודה נורית 🙂
      נראה לי שעדיף לשים מים (כי אני לא יודעת עד כמה הטעם של מיץ הפירות חזק)
      שבת שלום!

  22. שכחתי, עוד שאלה:
    אם אני מחליפה את המיץ תפוזים במים זה לא יהרוס את הטעם?
    ובכלל, עם כל ההחלפות שאני עושה (קקאו, מים ואבקת אפיה)- האם עדיין יצא טעים?

  23. בוקר טוב!
    אני מתכננת להכין את העוגה בע"ה, שתי שאלות:
    א. אם אני מחליפה את השוקולד בכף גדושה קקאו היא לא תצא מרה?
    ב. אם אין לי קמח תופח, כמה אבקת אפיה לשים?
    תודה!

    1. היי רננה,
      במקום שוקולד מריר אפשר לשים כפית אבקת קקאו או כף אבקת שוקולית (עם שוקולית הטעם יהיה יותר מעודן). יש להוסיף גם 3 כפות מים. אם את שמה קקאו הוסיפי לעוגה עוד כף סוכר מעבר לחצי כוס כדי לאזן את המתיקות.
      במקום קמח תופח אפשר לשים כוס קמח רגיל + כפית אבקת אפיה (חשוב לערבב ביחד לפני שמוסיפים לבלילה).
      מיץ התפוזים מוסיף טעם אבל אם אין לך שימי מים. עדיין העוגה תצא טעימה.
      בהצלחה ויום נפלא 🙂

  24. היי, תודה רבה על כל המתכונים!
    רציתי לדעת מה אפשר לעשות אם אני לא אוהבת קוקוס? האם פשוט להוריד לגמרי או שעליי להוסיף משהו במקום?

    1. היי שני,
      אין בעיה לוותר על הקוקוס. אין צורך לשים במקומו שום דבר.
      יום מקסים 🙂

    1. היי מאיה,
      העוגה ממש לא אמורה לצאת מרה. אני מניחה שהשתמשת באיזה מרכיב שגם למרירות.
      שמת חלב או מיץ תפוזים?
      באיזה שוקולד מריר השתמשת? מה אחוז הקקאו בו?
      באיזה נס קפה השתמשת?

  25. עשיתי הכל בדיוק אבל העוגה לא מתבשלת בפנים הלמעלה כן התבשל והיא הרבה זמן כבר בתנור מה לעשות?

    1. היי ענבל,
      תבדקי אם את בתוכנית הרגילה של התנור ועל 180 מעלות. אם כן, כדאי להנמיך את המעלות ל170-160 כדי שהעוגה תאפה מבפנים ולא תשחים יותר מידי מבחוץ.
      כמה זמן היא כבר בתנור? האם אפית בתבנית אינגליש קייק?

    2. אשמח לתגובה מהירה, התחלתי עכשיו להכין וראיתי שנגמר לי הקמח ונשאר לי קמח מלא.אני יכולה להשתמש בו או שזה יהרוס?

    3. היי ליאת,
      מתנצלת, ראיתי עכשיו..
      לא כל כך מומלץ להכין רק עם קמח מלא מאחר והמרקם של העוגה ייצא דחוס מידי (אלא אם כן מדובר בקמח כוסמין מלא). אם כבר כדאי לשלב חצי כוס קמח מלא עם חצי כוס קמח לבן.

  26. יש לי ביצים M לשים 2 או 3 (רוצה שהעוגה תצא גבוהה)?כדאי לעטוף בניילון נצמד כמה דק' אחרי שיוצאת מהתנור – זה מוסיף רכות ועסיסיות?לכמה ימים העוגה טובה?

    1. היי שרון,
      2 ביצים מספיקות. אם את רוצה שהעוגה תצא גבוהה את יכולה להקציף את הביצים עם הסוכר במשך כ-2 דקות (לא יותר) ואז להוסיף את כל החומרים כרגיל ולערבב. הקצפת הביצים מעניקה יותר נפח לעוגה.
      את יכולה לעטוף בניילון נצמד, זה ירכך מעט את העוגה. העוגה נשמרת בחוץ כשהיא עטופה בניילון נצמד במשך 3-4 ימים.

  27. הכנתי את העוגה הבוקר ויצא ממש ממש טוב! מתכון מעולה! הכל טעים ואפילו הצורה והצבע יצאו מושלם בדיוק כמו בתמונה! בקיצור עוגה 100% חולה על המתכונים שלך!

  28. הי.
    העודה יצאה ממש נמוכה האם אפשר לעשות את כל הבלילה בתבנית אינגליש אחת?
    הכנתי ב2 תבניות ויצא ממש נמוך.(תבנית רגילה)

    1. היי אתי,
      בטח 🙂 אמורים להכין את העוגה בתבנית אינגליש קייק אחת (ראי מתחת לתמונה רשום- תבנית אינגליש קייק).

  29. הי

    תודה על התשובה הקודמת
    אני מכינה עכשיו את העוגה, הכנסתי את הבלילה לתבנית אינגליש לא ח.פ. וזה נראה ממש נמוך בתבנית…

    תודה

    1. היי הדר,
      תבניות אינגליש קייק חד פעמיות הן בדר"כ מעט קטנות יותר ולכן זה נראה נמוך.
      איך העוגה יצאה?

  30. הי קודם כל הכנתי את פשטידת הגמבה ויצאה מעולה!בקשר לעוגה – מתכוונת להמיס את השוקולד בקלחת על הגז. המים צריכים להיות פושרים מהברז?

    1. היי שרון,
      שמחה שהפשטידה יצאה טעימה 🙂
      לגבי המים – זה לא משנה. אפשר חמים או פושרים.

  31. יצא לי בגלל השוקולד המריר תערובת כהה
    ולא רואים יפה את שני הצבעים כקרם חום כמו שאצלך
    אגב על איזה מיקסר את ממליצה ויודעת שהוא איכותי וטוב

    1. אז יכול להיות שסוג השוקולד המריר עושה את ההבדל? אני משתמשת בדר"כ בשוקולד מריר פרה של עלית. מה הצבע שיוצא לך בתערובת הקפה? שם היא חייבת לצאת יותר בהירה מאחר ואין בה שוקולד.
      אני משתמשת כבר שנים במיקסר ידני הכי פשוט של חברת KENNEDY. גם כשהחלפתי (כי הוא נפל ונשבר לי) החלפתי לאותה חברה. מיקסר פשוט ועושה את העבודה.

  32. איך יוצא לך תערובת השוקולד כזו בהירה
    וגם כ״כ יפה הקפה בצדדים
    גלי נא לי את הפטנט
    תודה רבה

    1. היי דבורה,
      גם פה לא עשיתי שום דבר מיוחד 🙂
      לתערובת השוקולד הוספתי 50 גרם שוקולד מריר (כמו שרשום) וזה הצבע שקיבלתי אחרי האפיה. יכול להיות שאת מוסיפה קקאו? כי הקקאו ידוע כנותן צבע חזק של שוקולד. אולי יש השפעה גם למיץ התפוזים בצבע הסופי שהתקבל.
      גם פה יצקתי את שכבת השוקולד בתחתית ומעל את שכבת הקפה ולא ערבבתי בכלל. הכנסתי כמו שזה לתנור וזה מה שיצר את הצורה שאת רואה.
      ניסית להכין את העוגה כמו שרשום? אם כן, זה לא יצא לך כמו בתמונה?

    1. שמחה לשמוע אור 🙂
      אפשר להשתמש בביצים L. גודל הביצים לא משנה במתכון הזה.

    1. כן, מספיק כפית אחת גדושה. לאחר שתטעמי את העוגה אם תעדיפי טעם קפה יותר חזק, תשימי בפעם הבאה 2 כפיות.
      אפשר להכפיל כמויות ולהכין בתבנית מלבנית בינונית בגודל 22X31 (התבנית היא בגודל 2 תבניות אינגליש קייק). מאחר וזו תבנית גדולה משך האפיה יכול להתארך בכ 5-10 דקות.
      בהצלחה 😉

  33. יש לי נס קפה אינסטנט רגיל של עלית וג'ייקובס ירוק.מה כדאי לשים וכמה?במקום שוקולד מריר אפשר לשים שוקולית וכמה?צריך עדיין לערבב ב3 כפות מים (קרים או חמים)?

    1. היי שרון,
      עדיף קפה של עלית. אם הקפה הוא מגורען (ולא אבקתי) אז תמיסי אותו לפני עם כף מים רותחים ואז תוסיפי לבלילה.
      את יכולה לשים שוקולית (תוסיפי למחצית הבלילה 2 כפות שוקולית + 3 כפות מים).
      שבת שלום 🙂

  34. היי! האם צריך לערבב כל מרכיב אחרי שמוסיפים אותו (שמן, תפוזים, קמח) בנפרד ואז להוסיף את הבא אחריו או לשים את כולם ולערבב הכל יחד? אתמול ערבבתי הכל יחד והיו לי גושים שפשוט לא נעלמו…. חג שמח 🙂

    1. היי רינת,
      כן, צריך לערבב כל מרכיב כמה שניות ואז להוסיף את המרכיב הבא ושוב לערבב כמה שניות וכך הלאה..
      חג שמח 🙂

  35. העוגה פשוט מעולה! גם עם חלב וגם עם מיץ תפוזים. עשיתי אותה לא מעט פעמים ותמיד יצאה מצויינת! ממליצה בחום!

  36. היי!! דבר ראשון האתר מדהים!! תודה לך!
    דבר שני- הכנתי את העוגה, יצאה אחלה, אבל לא הרשתי בכלל את הטעם של הקפה..
    אני יכולה לשנות את המינון ולהוסיף 2 כפיות נס קפה ג'ייקובס?
    היא לא תצא מרה?

    1. בשמחה נטע!
      אם את אוהבת טעם חזק של קפה אז כן את יכולה לשים 2 כפיות. זה לא אמור לצאת מר.

  37. שבת שלום!
    פעם שנייה שאני מכינה את העוגה המעולה הזו!
    אתמול הכנתי אותה עבור המשפחה המורחבת. הכפלתי כמויות ואפיתי בתבנית חד פעמית הבינונית.
    העוגה פשוט קצרה מחמאות!
    יצאה גבוהה, רכה וטעימה מאוד 🙂

  38. מצטערת על הפידבק באיחור אבל כבר חצי שנה אני מכינה את העוגה הזו והיא פשוט נטרפת כל כך מהר שאני התחלתי להכפיל את הכמות ואני מכינה 2 תבניות .מתכון מעולה. בעצם כל המתכונים באתר הזה מעולים וקלים

    1. בשמחה 🙂
      כן אפשר להכין גם קרם וניל או חמאה אבל חשוב שהציפוי יהיה מעט עבה וסמיך.

    1. היי מיכל,
      אפשר רק מומלץ להפוך את העוגה בזהירות לאחר האפיה כדי שהמשטח יהיה ישר ורק אז לצקת את הציפוי כי לעיתים העוגה נסדקת או מתבקעת מעט לאחר האפיה.
      יהיה מתאים להכין ציפוי שוקולד ועליו להדביק את בצק הסוכר (לאחר שהציפוי מתקרר כמובן).
      מצרפת קישור למתכון לציפוי שוקולד (שתי האפשרויות לציפוי המצוינות במתכון מתאימות)-
      http://www.10dakot.co.il/%D7%A6%D7%99%D7%A4%D7%95%D7%99-%D7%A9%D7%95%D7%A7%D7%95%D7%9C%D7%93-%D7%9C%D7%A2%D7%95%D7%92%D7%94/
      בהצלחה 😉

    1. היי רותי,
      בגדול במקום הביצים אפשר לשים בננה אחת בשלה מעוכה או כחצי כוס רסק תפוחים אך מאחר ולא ניסיתי לעשות זאת במתכון הזה, לצערי אינני יכולה לומר בוודאות איך זה ייצא.

  39. התאהבתי ממש במתכון! העוגה מדהימה וטעימה מאוד.. החלפתי את השוקולד המריר, כי לא היה לי בבית, בקקאו ושוקולית עם טיפה מים ויצא אדיר! שבת שלום!

    1. היי מילנה,
      במקום השוקולד המריר אפשר לשים כפית אבקת קקאו או 2 כפות ממרח שוקולד.

  40. וואו חייבת לומר שמאז שנפגשתי באתר המהמם הזה, אני לא מפסיקה לקחת מפה מתכונים..
    בתור אמא לתינוקות קטנים, שאת רוצה לפנק את הסובבים אותך, ואת רוצה שיצא טעים סופר-דופר, אבל אין זמן וכוח ואפשרות עם הקטנטנים, אז המתכונים פה הם פשוט פלא!! גם טעימים, איכותיים וחומרים שיש בבית..
    תודה תודה ועוד תודה, יצא מעלף…

  41. שלום, ראיתי כאן מתכון דומה אבל עם פרורי בסקוויטים ושוקולד צ׳יפס בין הבלילות. איך אני מוצאת אותו? תודה מראש! אוהבת מאוד את האתר הזה!

  42. שלום! אתה מעולה…! אני עושה מלא מתכונים מהאתר ותמיד יוצא טעים ממש.
    רציתי לשאול-המתכון לעוגה זה רק לתבנית אינגליש קייק 1??

    1. תודה שלהבת, טוב לשמוע 🙂
      כן, הכמות במתכון היא לתבנית אינגליש קייק אחת. אפשר להכפיל כמויות ולהכין בשתי תבניות אינגליש קייק.
      יום נפלא 🙂

  43. היי,
    אם אופים בתבנית שקעים של מאפיינס – זמן האפיה נשאר עדיין 30 – 35 דקות? (הרי בדרך כלל באפיית מאפיינס אופים רק 12 דקות).

  44. אם אני רוצה לאפות במכשיר קייקפופס בתבנית מאפינס קטנים שיש שם. איך אני מחלקת את שתי הבלילות השונות? אפשרל לערבב ביניהן קלות כמו לעוגת שייש?

    1. היי מרים,
      לא יצא לי לעבוד עם המכשיר אך כעקרון אפשר להכין את העוגה כעוגות מאפינס קטנות. יוצקים את שתי הבלילות אחת מעל השניה ומערבבים קלות כמו עוגת שיש.

  45. עוגה מצויינת!!!!עשיתי אותה פרווה עם מיץ תפוזים. אני גרה בחו"ל ולי לקח יותר מ 35 דקות בתנור כנראה התנור שלי שונה אבל בכל אופן יצא מ- צ ו י נ ת!!!!תודה על המתכון הקל עוגה טעימה מאוד

  46. תודה על המתכון , שמתי כפית גדושה של אבקת קפה גאקובס (הירוק) אבל הטעם של הקפה לא מורגש בכלל .. יכול להיות שלא הבנתי נכון והייתי אמורה לערבב את הכפית עם מעט מים רותחים לפני ההוספה לבלילה ? ואם כן , כמה מים ? תודה

    1. היי לימור,
      אם זו אבקה אז מספיק להוסיף אותה לבלילה ולערבב. רק אם זה קפה מגורען אז מומלץ לערבב לפני ב 2-3 כפות מים רותחים כדי לוודא שזה נמס כמו שצריך בבלילה.
      אם עשית נכון והטעם של הקפה אינו מורגש אני ממליצה פעם הבאה לשים 2 כפיות.
      שבת שלום 🙂

  47. אפשר להשתמש בתבנית קפיצית עגולה נראה לי 26.יש לי תבנית אינגליש קייק אבל נראה לי היא ארוכה מידי והן תמיד יוצאות לי נמוכות

    1. היי עדי,
      מתנצלת על העיכוב בתשובה.. אם יש לך תבנית אינגליש קייק חד פעמית מאלומיניום (בגודל 31X10) זה בדיוק הגודל המתאים. תבנית עגולה 26 לא מתאימה במקרה הזה כי היא גדולה מידי (עדיף כבר את האינגליש קייק שיש לך). אם יש לך תבנית שקעים/מאפינס אז אפשר להשתמש גם בה (אמור לצאת בין 10-12 מאפינס).

  48. היי,

    במידה ואין בנמצא חלב או מיץ. אפשר במקום כוס מים עם סוכר מומס?
    או שיש הצעה אחרת…?

    תודה מראש!

    1. היי,
      כן, אפשר שליש כוס מים חמים עם כפית סוכר מומס ואפשר להשתמש גם בשליש כוס שמנת מתוקה או צמחית אם יש ברשותך.

  49. שלום וחג שמח, עוגה פשוט מעולה!
    פעם שניה שאני מכינה אותה. פעם ראשונה הכנתי עם חלב כי לא היה אכפת לי שיהיה חלבי ופעם שניה עם מיץ תפוזים מבקבוק שתיה קלה. בשתי הפעמים העוגה יצאה פשוט מצוינת!

    1. הי אור,
      במקום קמח תופח אפשר לשים כוס קמח רגיל + כפית אבקת אפיה.
      יום נפלא!

    1. הי נטלי,
      אפשר לוותר לגמרי על הקוקוס ולא צריך לשים במקומו שום דבר.
      יום נפלא 🙂

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר