מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

עוגת קפה ואגוזים

עוגת קפה ואגוזיםFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On אוקטובר 7, 2019
Last modified:אוקטובר 7, 2019

Summary:

עוגת קפה ואגוזים בחושה וטעימה 

עוגת קפה ואגוזים

תבנית אינגליש קייק

מצרכים:

2 ביצים

חצי כוס (100 ג') סוכר

חצי כוס (120 מ"ל) שמן

חצי כוס (120 מ"ל) נס קפה (יש לערבב כפית נס קפה מגורען עם חצי כוס מים)

כוס + כף (152 ג') קמח תופח 

חצי כפית אבקת קקאו

למלית:

שליש כוס (40 ג') אגוזים טחונים

שליש כפית אבקת קינמון

אופן הכנה:

-מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית אינגליש קייק.

-מערבבים (בעזרת כף או מיקסר) את הביצים עם הסוכר. מוסיפים שמן ונס קפה ומערבבים. בסוף מוסיפים קמח תופח ואבקת קקאו ומערבבים קלות עד לאיחוד החומרים.

-מערבבים בקערית קטנה נפרדת את חומרי המלית – אגוזים קצוצים ואבקת קינמון.

-יוצקים מחצית מהבלילה לתבנית המשומנת, מפזרים מעל מחצית מכמות המלית (אגוזים וקינמון) ומעל יוצקים את יתרת הבלילה. מפזרים מעל את יתרת תערובת המלית.

-מכניסים לתנור ואופים במשך 30-35 דקות.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

****************************************

הודעה לגולשים:

יצאתי לחופשה ולכן לא אוכל להשיב על שאלות.  אחזור אחרי החג.

 

****************************************

27 תגובות

הוסף תגובה
  1. היי אפרת,
    אני יכןלה לשנות לקמח כוסמין מלא?
    האם ניתן להפחית בשמן מבלי שיפגע המרקם?
    תודה וחג סוכות שמח🌹🙏

    1. אפשר לשים שליש כוס שמן ולהשתמש בקמח כוסמין מלא ולהוסיף כפית מלאה אבקת אפיה (העוגה תצא במרקם קצת דחוס יותר).
      חג שמח 🌺

  2. אפרת שלום רציתי לשאול – אם אני רוצה להכפיל שיצא לי כפול ארבע – אני אמורה להכפיל את כל החומרים בארבע [שמן וכו']?

    1. כדי שהעוגה לא תצא דחוסה לדעתי עדיף להכין בפעמיים ולהכפיל כל פעם את הכמות ב-2.

  3. אפרת היקרה, גמר חתימה טובה לך ולכל המשפחה.
    אשמח לעזרתך:
    1. סליחה על הבורות….האם את האגוזים, מוכרים בסופר, בתוך שקית, כבר כשהמוצר גרוס?
    2. לגבי הנס קפה, להשתמש במים רגילים? מים רותחים? ואם אשים נס קפה רגיל, לא מגולען? זה יהיה בסדר?

    תודה מראש

    1. בוקר טוב רותי,
      1. אפשר לקנות אגוזי מלך ולטחון בבית במעבד מזון ואפשר לקנות אגוזים טחונים בשקית.
      2. אפשר לשים נס קפה רגיל. כדאי להמיס אותו ברבע כוס מים רותחים ולהוסיף רבע כוס מים קרים כך שבסופו של דבר המים יהיו חמימים.
      שנה טובה וגמר חתימה טובה 🌺

    1. אפשר לשים כוס + כף קמח רגיל ולערבב עם כפית מלאה אבקת אפיה.
      גמר חתימה טובה 🌺

  4. שלום.
    רציתי לשאול איך אפשר להחליף את הקמח תופח לקמח רגיל אני פשוט לא משתמש בקמח תופח בבית.
    תודה ויום טוב.

    1. אפשר לשים כוס + כף קמח רגיל ולערבב עם כפית מלאה אבקת אפיה.
      גמר חתימה טובה 🙂

  5. שלום אפרת, קודם כל ממש תודה על כל המתכונים השווים והסבלנות הרבה!
    רציתי לשאול שאל כללית- האם אפשר להפריד ביצים בכל עוגה בחושה בשביל לקבל עוגה גבוה ואוורירית יותר או שיש מתכונים שזה דווקא לא מתאים ויכול לפגום בטעם העוגה.. ?

    1. היי אבישג,
      אני חושבת שאפשר. זה יכול לפגוע בטעם של העוגה רק אם לא מערבבים מספיק טוב בין שתי הבלילות לאחר ההפרדה.
      גמר חתימה טובה 🌺

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר