מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

עוגת קפה ואגוזים

עוגת קפה ואגוזיםFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On אוקטובר 7, 2019
Last modified:אוקטובר 28, 2019

Summary:

עוגת קפה ואגוזים בחושה וטעימה 

עוגת קפה ואגוזים

תבנית אינגליש קייק

מצרכים:

2 ביצים

חצי כוס (100 ג') סוכר

חצי כוס (120 מ"ל) שמן

חצי כוס (120 מ"ל) מים עם נס קפה (יש לערבב כפית נס קפה מגורען עם חצי כוס מים)

כוס + כף (152 ג') קמח תופח 

חצי כפית אבקת קקאו

למלית:

שליש כוס (40 ג') אגוזים טחונים

שליש כפית אבקת קינמון

אופן הכנה:

-מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית אינגליש קייק.

-מערבבים (בעזרת כף או מיקסר) את הביצים עם הסוכר. מוסיפים שמן ונס קפה ומערבבים. בסוף מוסיפים קמח תופח ואבקת קקאו ומערבבים קלות עד לאיחוד החומרים.

-מערבבים בקערית קטנה נפרדת את חומרי המלית – אגוזים קצוצים ואבקת קינמון.

-יוצקים מחצית מהבלילה לתבנית המשומנת, מפזרים מעל מחצית מכמות המלית (אגוזים וקינמון) ומעל יוצקים את יתרת הבלילה. מפזרים מעל את יתרת תערובת המלית.

-מכניסים לתנור ואופים במשך 30-35 דקות.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

51 תגובות

הוסף תגובה
  1. היי .מאד אוהבת את האתר והמתכונים.פותחת כמה פעמים ביום וגם בעלי התמקרלהכנת אוכל!!!
    שאלה לגבי שימוש בקמח כוסמין מלא במקום קמח לבן ? כשאני משתמשת באותו כמות בול יוצאת לי עוגה רתובה …ראיונות?

    1. היי יבגניה,
      באיזה כוס את משתמשת?
      אולי את מוציאה את העוגה מהתנור לפני שהיא נאפית לגמרי? את בודקת עם קיסם?

  2. היי אפרתי! העוגה יצאה מעולה! כל המשפחה פשוט טרפה אותה! אפילו הילדים שלי, שלא אוהבים קפה אכלו אותה. רק הערה אחת: ממליצה להוסיף סירופ קפה לעוגה, זה מאוד מוסיף. אז רק תשקלי אם זה מתאים לך להוסיף את זה למתכון. תודה. אה, ודרך אגב, החוויות מלונדון היו מאוד מהנות, היינו בגני קנסינגטון, במוזיאון הטבע, בלונדון איי היה לנו מאוד כיף…

    1. שמחה שהעוגה יצאה טעימה 🙂
      גולשים עוברים על התגובות וייראו את ההמלצה שלך לגבי הסירופ אז תודה ששיתפת!
      שמחה מאד שנהניתם!

  3. היי אפרת.☺ מזמן לא התראינו כי הייתי בלונדון עם הילדים. מה שלומך? רציתי לשאול לגבי העוגה, אפשר לערבב עם כף במקום עם מיקסר? (אין לי כוח להוציא עכשיו סתם עוד כלים ולהתחיל לעבוד😒, סתם מלכלך עוד כלים ואת המטבח,בקיצור סתם עבודה מיותרת…) תודה!

    1. היי גליה,
      מקווה שנהניתם וחזרתם עם חוויות טובות 🙂
      אפשר לערבב עם כף (אם יש לך מטרפה ידנית אז עדיף). חשוב רק לא לערבב יותר מידי לאחר הוספת הקמח כדי לא לפגוע באווריריות העוגה.
      אפשר לשלב עם קוקוס.

  4. הכנתי את העוגה והיא לא יצאה לי אורירית כמו בתמונה היא יותר דחוסה ונמוכה מה יכולה להיות הסיבה לכך? אציין שהכנתי את העוגה במקסר וקצת הקצפתי את הביצים הסוכר והשמן,,תודה על מתכונים טובים וטעימים…

  5. חחחח וואי השם ישמור, טוב ששאלתי. התכוננתי לשים חצי כוס אבקת נס קפה 🙂 בעלי לא היה נרדם כל הלילה 😉

    תודה רבה

  6. היי אפרת שבוע טוב 🙂

    אשמח בבקשה להבין את השורה הזו: חצי כוס (120 מ"ל) נס קפה (יש לערבב כפית נס קפה מגורען עם חצי כוס מים)
    מצד אחד חצי כוס נס קפה… מצד שני לערבב רק כפית נס קפה עם חצי כוס מים.

    תבורכי ותודה רבה,

    1. היי שמרית,
      חצי כוס נס קפה הכוונה לחצי כוס מים מעורבבים עם כפית נס קפה 🙂
      *הכוונה לחצי כוס משקה נס קפה, לא לחצי כוס אבקת נס קפה.

  7. היי אפרת,
    אני יכןלה לשנות לקמח כוסמין מלא?
    האם ניתן להפחית בשמן מבלי שיפגע המרקם?
    תודה וחג סוכות שמח🌹🙏

    1. אפשר לשים שליש כוס שמן ולהשתמש בקמח כוסמין מלא ולהוסיף כפית מלאה אבקת אפיה (העוגה תצא במרקם קצת דחוס יותר).
      חג שמח 🌺

  8. אפרת שלום רציתי לשאול – אם אני רוצה להכפיל שיצא לי כפול ארבע – אני אמורה להכפיל את כל החומרים בארבע [שמן וכו']?

    1. כדי שהעוגה לא תצא דחוסה לדעתי עדיף להכין בפעמיים ולהכפיל כל פעם את הכמות ב-2.

  9. אפרת היקרה, גמר חתימה טובה לך ולכל המשפחה.
    אשמח לעזרתך:
    1. סליחה על הבורות….האם את האגוזים, מוכרים בסופר, בתוך שקית, כבר כשהמוצר גרוס?
    2. לגבי הנס קפה, להשתמש במים רגילים? מים רותחים? ואם אשים נס קפה רגיל, לא מגולען? זה יהיה בסדר?

    תודה מראש

    1. בוקר טוב רותי,
      1. אפשר לקנות אגוזי מלך ולטחון בבית במעבד מזון ואפשר לקנות אגוזים טחונים בשקית.
      2. אפשר לשים נס קפה רגיל. כדאי להמיס אותו ברבע כוס מים רותחים ולהוסיף רבע כוס מים קרים כך שבסופו של דבר המים יהיו חמימים.
      שנה טובה וגמר חתימה טובה 🌺

    1. אפשר לשים כוס + כף קמח רגיל ולערבב עם כפית מלאה אבקת אפיה.
      גמר חתימה טובה 🌺

  10. שלום.
    רציתי לשאול איך אפשר להחליף את הקמח תופח לקמח רגיל אני פשוט לא משתמש בקמח תופח בבית.
    תודה ויום טוב.

    1. אפשר לשים כוס + כף קמח רגיל ולערבב עם כפית מלאה אבקת אפיה.
      גמר חתימה טובה 🙂

  11. שלום אפרת, קודם כל ממש תודה על כל המתכונים השווים והסבלנות הרבה!
    רציתי לשאול שאל כללית- האם אפשר להפריד ביצים בכל עוגה בחושה בשביל לקבל עוגה גבוה ואוורירית יותר או שיש מתכונים שזה דווקא לא מתאים ויכול לפגום בטעם העוגה.. ?

    1. היי אבישג,
      אני חושבת שאפשר. זה יכול לפגוע בטעם של העוגה רק אם לא מערבבים מספיק טוב בין שתי הבלילות לאחר ההפרדה.
      גמר חתימה טובה 🌺

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר