מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

עוגת קלמנטינה

עוגת קלמנטינהFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On ינואר 17, 2018
Last modified:ינואר 26, 2018

Summary:

עוגת קלמנטינה בחושה מעולה עם ניחוח משגע

עוגת קלמנטינה

תבנית אינגליש קייק

מצרכים:

2 ביצים

שליש כוס (65 ג') סוכר

שליש כוס (65 ג') שמן

חצי כוס (120 מ"ל) מיץ קלמנטינה סחוט טבעי

קליפת קלמטינה מגורדת דק (רק החלק הכתום)

1 כוס (140 ג') קמח תופח  (*אפשר לשים כוס קמח רגיל + כפית אבקת אפיה)

1 כף (10 ג') קורנפלור (למי שאין – כף קמח)

אופן הכנה:

-מחממים תנור מראש ל175 מעלות ומשמנים תבנית אינגליש קייק.

-מערבבים את הביצים עם הסוכר (במיקסר או מטרפה ידנית). מוסיפים שמן, מיץ וגרידת קלמנטינה ומערבבים.

-מוסיפים קמח תופח וקורנפלור ומערבבים עד לאיחוד החומרים.

-יוצקים לתבנית משומנת ואופים במשך 20-25 דקות, עד שקיסם יוצא יבש.

*ניתן לפזר אבקת סוכר מעל העוגה לפני ההגשה.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

26 תגובות

הוסף תגובה
  1. היי אפרת,
    נסיתי הרבה מתכונים מהאתר שלך, הכוווול יוצא לי טעים מאוווד.
    פשוט את מושלם.

    שאלה לגבי עוגות – כל פעם שאני מכינה עוגה בחושה (לפי המתכונים שלך), העוגה לא מתנפחת מספיק (מגיעה עד לגובה של 3-4 ס״מ). בכל זאת העוגות יוצאות טעימות מאוד !!
    תוכלי לעזור לי עם זה ?

  2. שלום אפרת, האם אפשרי להשתמש בשמן זית במקום שמן רגיל? האם הטעם יהיה דומיננטי אם בכלל?
    תודה!

    1. היי אורלי,
      אם שמן הזית בטעם מעודן אז אני חושבת שזה בסדר. אם הוא בטעם חזק אז אולי הוא יורגש בעוגה.

    1. אפשר להכפיל כמויות.
      לגבי החלופה – ראי תשובתי תגובה קודמת.

    1. היי סיון,
      אני חושבת שאפשר להמיר את הקמח התופח בכוס קמח "כרגיל" או תמי + כפית אבקת אפיה.
      חוץ מזה, יש מתכון לעוגת תפוזים ללא גלוטן שאפשר להכין אותו עם מיץ קלמנטינות במקום תפוזים.

  3. ראשית תודה ע-נ-ק-י-ת על אתר מושלם!! שמחה שמצתי אותו! בקשה קתנה אפשר לקבל מתכון של עוגה הזאות לתבנית של תנור!?( סליחה!!!)👍👍👍👍👍

    1. היי חנה,
      כמויות לתבנית ענקית של התנור (בגודל 32X40):
      6 ביצים גדולות
      כוס ושליש (260 ג') סוכר
      כוס ושליש (260 ג') שמן
      2 כוסות (480 מ"ל) מיץ קלמנטינה סחוט טבעי
      קליפה של 4 קלמטינות מגורדת דק (רק החלק הכתום)
      4 כוסות (560 ג') קמח תופח
      4 כפות (40 ג') קורנפלור
      זמן אפיה עשוי להתארך לכ- 45 דקות.

      1. תודה! את פשוט מקסימה! תמשיכי לשמח אותנו!( שמחה שמצאתי אתר שלך) ברכה והצלחה בהכול ובגדול🌹🌹🌹🌹

  4. בהתחלה זה היה נשמע מוזר.. עוגת קלמנטינות אבל החלטתי לנסות ויצא מושלםםםםםם!!!! (אחרי האפיה זילפתי קצת שוקולד מריר.. ממש הוסיף).
    ובאותו הזדמנות,
    אני גם רוצה להודות לך על המתכון של העוגת קוקוס תפוזים והבראוניז במנג׳טים.
    אתר נפלאאאא!!!! באמת כל הכבוד!!:)

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר