מתכונים ב10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

עוגת קינמון בחושה

FavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On ינואר 4, 2017
Last modified:ינואר 4, 2017

Summary:

מתכון לעוגת קינמון בחושה משגעת – מערבבים הכל בקערה אחת, יוצקים לתבנית ואופים. עוד לפני שהעוגה מוכנה, נהנים מהריח הממכר שמתפשט בבית. 

עוגת קינמון בחושה

תבנית אינגליש קייק

מצרכים:

2 ביצים

חצי כוס סוכר

שליש כוס שמן

חצי כוס מיץ תפוזים (מבקבוק לשתיה קלה)

כוס קמח תופח (או כוס קמח רגיל מעורבב עם כפית אבקת אפיה)

חצי כפית אבקת קינמון

רבע כוס קוקוס טחון

*לפיזור מעל: רבע כפית אבקת קינמון + חצי כפית סוכר

אופן הכנה:

-מחממים תנור מראש ל180 מעלות ומשמנים תבנית אינגליש קייק.

-מערבבים (בעזרת מטרפה או כף) את כל החומרים לפי הסדר הרשום עד לקבלת תערובת אחידה.

-יוצקים לתבנית משומנת. מערבבים רבע כפית אבקת קינמון עם חצי כפית סוכר ומפזרים מעל הבלילה.

-אופים בתנור במשך כ-30 דקות, עד שקיסם יוצא יבש.






אהבתם? שתפו

74 תגובות

הוסף תגובה
  1. שלום אפרת,
    יש לך מתכון לעוגה רכה ועסיסית אך לא שוקולד. וחשוב לי שתהיה פרווה.
    המתכון שפה קראתי שהעוגה דיי רכה.
    וגם יש את העוגת שיש קינמון.(לפי תגובות הקוראים)
    אבל מה את הכי ממליצה כעוגה רכה ועסיסית?
    או אולי עוגת טורט

    תודה.

    1. היי נתי,
      יש הרבה עוגות פרווה טעימות, מצרפת לינק לכל העוגות- עוגות פרווה. גם השיש קינמון מעולה. יש את עוגת המיץ, עוגת אגוזים וקינמון, עוגת שכבות בחושה ועוד.

  2. ואו איזה מתכון יצאה לי עוגת סוף כל כך טעימה רכה ומגרה שנגמר מהר חחח לא התאפקנו עד שבת

    1. בעוגה הזאת הקינמון מפוזר בתוך העוגה באופן שווה ובעוגת קינמון שיש מוסיפים את אבקת הקינמון רק לחלק מהבלילה.
      האמת ששתיהן טעימות. עוגת השיש אולי עדיפה רק מבחינת מראה.

  3. שלום אפרת היקרה,

    אני בדרך כלל לא מהמגיבות והשואלות אבל חייבת לומר לך שאת פשוט מקסימה.
    דרך הכתיבה שלך רואים כמה הארת פנים יש בך וזה שאת חולקת איתנו את הכישרון שבורא עולם נתן לך מעיד על הנתינה שבך. אז קודם כל תודה לך.
    שנית רציתי לומר לך שבלי קשר לשאר המתכונים המעולים והמוצלחים שבזכותם אני מקבלת פירגונים המתכון הנוכחי משובח חיפשתי משהו פשוט וזריז, קינמון וקוקוס הולך חזק אצלינו, והכנתי אותו למשפחה שלי כשהתארחנו שם, כולם השתגעו עליו ואמא שלי כבר הזמינה שוב לכן רציתי לשאול אם יש אפשרות להכין אותו בתבנית חד פעמית בינונית ואם כן מה הכמויות?
    תודה רבה על הכל.

    1. היי שירן,
      קודם כל תודה רבה!
      לגבי העוגה, אפשר להכפיל את כל הכמויות ב-2 ולהכין בתבנית מלבנית בגודל 22×31 או עגולה בקוטר 24. אני מניחה שזמן האפיה יתארך ל40-45 דקות.
      יום מקסים :-)

  4. היי, חשבתי להשתמש בעוגה כבסיס לעוגת תפוחים. מה את אומרת? האם תצא טוב בתבנית אחרת? עגולה למשל?
    תוודה :))

  5. הי שבת שלום ותודה על מתכונים נפלאים!!! במה אפשר להחליף את מיץ התפוזים? נתקעתי בלי… והאם בכלל כדאי? תודה!

    1. היי רוית,
      מיץ התפוזים מוסיף טעם לעוגה אבל אבל אם אין לך אפשר לשים כף מלאה מיץ לימון, למזוג מים עד חצי כוס, להוסיף כפית סוכר ולערבב.

  6. אפרת המקסימה העוגה יצאה מדהים!כל כך מתאים עכשיו לימים הקרים עם כוס תה חם.תודה רבה על הסבלנות לכל השאלות שלי.הבנתי שצריך להוציא עוגה מתבנית הסיליקון ולא לחתוך עם סכין כדי שהתבנית לא תיהרס.צריך לעשות זאת כשהיא חמה או אפשר לחלץ אותה כשהיא מצטננת לטמפ' החדר?

    1. שמחה שהעוגה יצאה מוצלחת :-)
      יש להמתין עד שהעוגה תתקרר לטמפ' החדר ואז להפוך אותה בעדינות על צלחת ארוכה או מגש.
      שבוע נפלא

    1. לדעתי כדאי להכין את הכמויות האלה:
      2 ביצים גדולות
      2/3 כוס סוכר
      חצי כוס שמן
      3/4 כוס מיץ תפוזים (מבקבוק לשתיה קלה)
      כוס וחצי קמח תופח (או כוס וחצי קמח רגיל מעורבב עם כפית וחצי אבקת אפיה)
      3/4 כפית אבקת קינמון
      רבע כוס קוקוס טחון

  7. אפרת המקסימה קיבלתי במתנה תבנית אינגליש מסיליקון.צריך לשמן גם אותה?תבנית חד פעמית מאלומיניום נכנסת בתוכה ואפילו נשאר רווח.נראה לי ששקולה במידה כמעט ל2 אינגליש קייק.מה כמות כל אחד מהמרכיבים?חשוב לי שתהיה עסיסית ורכה.זמן האפייה משתנה?תודה!

    1. תתחדשי :-)
      כן, מומלץ לשמן גם תבניות מסיליקון. את יכולה למדוד את האורך, רוחב והגובה של התבנית? את הארך והגובה תמדדי מהשוליים העליונים. גובה- מהתחתית עד לשוליים העליונים.

  8. עשיתי את העוגה היום בערב
    כל הבית הריח מקינמון
    היא יצאה מעולה, טעימה חבל על הזמן, אוורירית ונמסה בפה
    אי אפשר היה להפסיק לאכול
    אכלתי 3 חתיכות :)

  9. הכנתי עם 3/4 כוס קמח מלא ורבע כוס קמח עוגות והפחתתי את הסוכר לקצת יותר משליש כוס ויצאה עוגה מדהימה! האתר הזה הוא פשוט תענוג:)

  10. היי
    המתכונים שלך מדהימים! עוגת הבננות הבחושה הפכה מזמן לעוגת הבית.. האם ניתן להכין את העוגה מ3/4 כוס קמח מלא ורבע כוס קמח עוגות (כמובן עם כפית אבקת אפיה)? כמו כן אפשר להפחית את הסוכר לשליש כוס? מנסה שהבית ישמור על בריאות, מבלי לוותר על תענוגות:)

  11. מתכונים נהדרים. את אלופת האלופות.
    אני אוכלת ללא גלוטן. האם כל פעם שיש במתכון קמח רגיל אני יכולה להחליף אותו לקמח ללא גלוטן?
    בדיוק באותו אופן ועם כל שאר המצרכים?
    כמו כן מעוניינת במאפינס מקמח תירס.
    האם אפשר לקחת חצי קורנפלור וחצי פולנטה?
    תודה

    1. היי יהודית,
      ניתן להשתמש בתערובת קמחים מוכנות כמו קמח תמי או קמח "כרגיל" שאפשר להמיר באותה כמות של קמח לבן רגיל. קמח ללא גלוטן (קונדיטור) לבדו לא נותן תוצאה מוצלחת.
      לגבי מאפינס תירס עדיף להשתמש בקמח תירס טחון דק. לפי התגובות של מי שניסה- את קמח תפו"א אפשר להמיר בקמח ללא גלוטן או קמח חומוס. לגבי קורנפלור, אני לא בטוחה איך זה ייצא.
      יום נפלא :-)

  12. מאוד מאוד מאוד אוהבת, נהנית וממליצה בחום בכל הזדמנות!
    ועכשיו לשאלה – אפשר להחליף תפוזים בחלב סויה?
    תודה רבה!!

  13. בוקר טוב
    תודה על המתכון הנפלא.
    שאלתי היא מהי הכמות לשתי תבניות מאורכות? להכפיל את הכמויות פשוט?

    תודה ושבת שלום

    1. היי עינת,
      נכון, להכפיל את כל הכמויות ב-2 ולחלק את הבלילה באופן שווה בין שתי התבניות.
      שבת שלום :-)

  14. יש לי מתכון די דומה לעוגה אבל שלך ניראה יותר טוב חוץ מהציפוי.
    אני שמה 3 כפות קמח, 5 כפות סוכר 2.5 כפות קינמון ושמן.
    ככה הציפוי יוצא קשה טעים כזה ואני ממאאדד ממליצה על הציפוי.
    אולי תשני במתכון???? קינמון וסוכר ניראה לי הרבה פחות טעים!!!
    ועוד משהו, העוגה יוצאת רטובה?

    1. היי דבורי,
      הציפוי הוא קרמבל פירורים או שאת ממיסה את החומרים? לא ממש הבנתי.
      העוגה יוצאת רכה ועסיסית. לא רטובה ממש.

      1. מה ממיסה עכשיו???
        ניראה לך שיש לי זמן…..?????
        אני מפזרת את זה על העוגה ואז אופה וזה יוצא קצת קראנצ'י
        ממליצה מאד!!!!

  15. היי שבוע שעבר הכנתי את החמין יצא מהמם רק במקום בשר עשיתי עם שוקיים התחלתי ישר משחב הכנת החמין לאחר הרתיחה השארתי רק עוד חצי שעה על אש נמוכה ושמתי בלילה בתנור יצא מאוד טעים מחר נעשה את עוגת הקינמון מאמין שתצא טוב.
    שבת שלום

  16. העוגה ניראת מעול הועסיסית . אני אופה עוגות בחושות 160 שהאפיה מתארכת עוד 10 דקות אבל יוצאת למעלה ללא סדקים.חייבת לנסות אותה.תודה על מתכונים נפלאים.

  17. אלפי תודות על המתכונים הטובים וקלי ההכנה.האם הקינמון דומיננטי בטעם העוגה, ואם כן איך ניתן להפחיתו ????העם ניתן להוסיפ פירות יבשים חמוציות,צמוקים??

    1. הקינמון בטעם טוב, הכוונה לא חזק מידי אבל עדיין מרגישים את הטעם שלו. אם את אוהבת פחות קינמון אז אפשר להפחית את הכמות לרבע כפית.
      אפשר להוסיף לתערובת בסוף פירות יבשים קצוצים או צימוקים ולערבב ערבוב קל.
      יום מקסים :-)

להגיב על דבורי המושלמת!!!!!!! לבטל

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme
Translate »