מתכונים ב10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

עוגת קינמון בחושה

FavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On ינואר 4, 2017
Last modified:ינואר 4, 2017

Summary:

מתכון לעוגת קינמון בחושה משגעת – מערבבים הכל בקערה אחת, יוצקים לתבנית ואופים. עוד לפני שהעוגה מוכנה, נהנים מהריח הממכר שמתפשט בבית. 

עוגת קינמון בחושה

תבנית אינגליש קייק

מצרכים:

2 ביצים

חצי כוס סוכר

שליש כוס שמן

חצי כוס מיץ תפוזים (מבקבוק לשתיה קלה)

כוס קמח תופח (או כוס קמח רגיל מעורבב עם כפית אבקת אפיה)

חצי כפית אבקת קינמון

רבע כוס קוקוס טחון

*לפיזור מעל: רבע כפית אבקת קינמון + חצי כפית סוכר

אופן הכנה:

-מחממים תנור מראש ל180 מעלות ומשמנים תבנית אינגליש קייק.

-מערבבים (בעזרת מטרפה או כף) את כל החומרים לפי הסדר הרשום עד לקבלת תערובת אחידה.

-יוצקים לתבנית משומנת. מערבבים רבע כפית אבקת קינמון עם חצי כפית סוכר ומפזרים מעל הבלילה.

-אופים בתנור במשך כ-30 דקות, עד שקיסם יוצא יבש.







אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה :-)

אהבתם? שתפו

31 תגובות

הוסף תגובה
  1. הכנתי עם 3/4 כוס קמח מלא ורבע כוס קמח עוגות והפחתתי את הסוכר לקצת יותר משליש כוס ויצאה עוגה מדהימה! האתר הזה הוא פשוט תענוג:)

  2. היי
    המתכונים שלך מדהימים! עוגת הבננות הבחושה הפכה מזמן לעוגת הבית.. האם ניתן להכין את העוגה מ3/4 כוס קמח מלא ורבע כוס קמח עוגות (כמובן עם כפית אבקת אפיה)? כמו כן אפשר להפחית את הסוכר לשליש כוס? מנסה שהבית ישמור על בריאות, מבלי לוותר על תענוגות:)

  3. מתכונים נהדרים. את אלופת האלופות.
    אני אוכלת ללא גלוטן. האם כל פעם שיש במתכון קמח רגיל אני יכולה להחליף אותו לקמח ללא גלוטן?
    בדיוק באותו אופן ועם כל שאר המצרכים?
    כמו כן מעוניינת במאפינס מקמח תירס.
    האם אפשר לקחת חצי קורנפלור וחצי פולנטה?
    תודה

    1. היי יהודית,
      ניתן להשתמש בתערובת קמחים מוכנות כמו קמח תמי או קמח "כרגיל" שאפשר להמיר באותה כמות של קמח לבן רגיל. קמח ללא גלוטן (קונדיטור) לבדו לא נותן תוצאה מוצלחת.
      לגבי מאפינס תירס עדיף להשתמש בקמח תירס טחון דק. לפי התגובות של מי שניסה- את קמח תפו"א אפשר להמיר בקמח ללא גלוטן או קמח חומוס. לגבי קורנפלור, אני לא בטוחה איך זה ייצא.
      יום נפלא :-)

  4. מאוד מאוד מאוד אוהבת, נהנית וממליצה בחום בכל הזדמנות!
    ועכשיו לשאלה – אפשר להחליף תפוזים בחלב סויה?
    תודה רבה!!

  5. בוקר טוב
    תודה על המתכון הנפלא.
    שאלתי היא מהי הכמות לשתי תבניות מאורכות? להכפיל את הכמויות פשוט?

    תודה ושבת שלום

    1. היי עינת,
      נכון, להכפיל את כל הכמויות ב-2 ולחלק את הבלילה באופן שווה בין שתי התבניות.
      שבת שלום :-)

  6. יש לי מתכון די דומה לעוגה אבל שלך ניראה יותר טוב חוץ מהציפוי.
    אני שמה 3 כפות קמח, 5 כפות סוכר 2.5 כפות קינמון ושמן.
    ככה הציפוי יוצא קשה טעים כזה ואני ממאאדד ממליצה על הציפוי.
    אולי תשני במתכון???? קינמון וסוכר ניראה לי הרבה פחות טעים!!!
    ועוד משהו, העוגה יוצאת רטובה?

    1. היי דבורי,
      הציפוי הוא קרמבל פירורים או שאת ממיסה את החומרים? לא ממש הבנתי.
      העוגה יוצאת רכה ועסיסית. לא רטובה ממש.

      1. מה ממיסה עכשיו???
        ניראה לך שיש לי זמן…..?????
        אני מפזרת את זה על העוגה ואז אופה וזה יוצא קצת קראנצ'י
        ממליצה מאד!!!!

  7. היי שבוע שעבר הכנתי את החמין יצא מהמם רק במקום בשר עשיתי עם שוקיים התחלתי ישר משחב הכנת החמין לאחר הרתיחה השארתי רק עוד חצי שעה על אש נמוכה ושמתי בלילה בתנור יצא מאוד טעים מחר נעשה את עוגת הקינמון מאמין שתצא טוב.
    שבת שלום

  8. העוגה ניראת מעול הועסיסית . אני אופה עוגות בחושות 160 שהאפיה מתארכת עוד 10 דקות אבל יוצאת למעלה ללא סדקים.חייבת לנסות אותה.תודה על מתכונים נפלאים.

  9. אלפי תודות על המתכונים הטובים וקלי ההכנה.האם הקינמון דומיננטי בטעם העוגה, ואם כן איך ניתן להפחיתו ????העם ניתן להוסיפ פירות יבשים חמוציות,צמוקים??

    1. הקינמון בטעם טוב, הכוונה לא חזק מידי אבל עדיין מרגישים את הטעם שלו. אם את אוהבת פחות קינמון אז אפשר להפחית את הכמות לרבע כפית.
      אפשר להוסיף לתערובת בסוף פירות יבשים קצוצים או צימוקים ולערבב ערבוב קל.
      יום מקסים :-)

להגיב על מתכונים ב-10 דקות לבטל

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme
Translate »