מתכונים ב10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

עוגת קוקוס

עוגת קוקוסFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On אוגוסט 24, 2016
Last modified:אוקטובר 23, 2016

Summary:

מתכון לעוגת קוקוס בחושה רכה, עסיסית וטעימה – קערה אחת, ללא מיקסר.

עוגת קוקוס

תבנית אינגליש קייק

מצרכים:

2 ביצים

חצי כוס סוכר

שליש כוס שמן

כפית תמצית וניל

2/3 כוס מיץ תפוזים (מבקבוק לשתיה קלה)

3/4 כוס קמח תופח (או 3/4 כוס קמח רגיל מעורבב עם 3/4 כפית אבקת אפיה)

חצי כוס קוקוס

אופן הכנה:

-מחממים תנור ל180 מעלות ומשמנים תבנית אינגליש קייק.

-מערבבים את הביצים עם הסוכר. מוסיפים שמן, תמצית וניל, מיץ תפוזים ומערבבים. בסוף מוסיפים קמח וקוקוס ומערבבים קלות עד לאיחוד החומרים (מתקבלת תערובת דלילה).

-יוצקים את הבלילה לתבנית משומנת ואופים במשך 25-30 דקות, עד שקיסם יוצא נקי.

*לתבנית עגולה 24 או תבנית מלבנית 22X31 יש להכפיל את כל הכמויות. לגבי ביצים- אפשר לשים 3 ביצים גדולות או 4 ביצים קטנות. זמן האפיה יתארך ל 40-45 דקות.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה :-)

אהבתם? שתפו


142 תגובות

הוסף תגובה
  1. אפרת שלום,
    אפיתי את העוגה יצאה גבוהה רכה וטעימה. אבל אפיתי אותה בתבנית אינגליש קייק מסיליקון – שימנתי היטב את התבנית. הוצאתי אותה מהתנור נתתי לה לנוח בחוץ 15 דק'. הפכתי ובום תחתית העוגה נשארה בתבנית. כלומר נשברה לי. העוגה אפויה היטב גם התחתית גם החלק העליון – טעמתי אותה והיא טעימה. למה זה קורה לי???????

    1. היי חני,
      15 דקות זה לא מספיק. יש להניח לעוגה להתקרר לגמרי לפני שמחלצים אותה מהתבנית אחרת היא מתפרקת.

  2. היי אפרת.
    קודם כל תודה רבה מתכון מעולה

    דבר שני אם אני אופה עוגה שיש בה הפרדת חלמונים וחלבונים . רצוי גם בזה לשים את המקצפים במקרר או רק שמקציפים שמנת מתוקה?
    תודה

    1. היי נועה,
      כשמקציפים חלבונים וחלמונים זה הפוך, רצוי שהביצים יהיו בטמפ' החדר וגם הקערה. לא קרים.

  3. יש לי סירופ קרמל (במרקם כמו של מייפל) , את חושבת שיתאים להוסיף לבלילה? ואם כן אז כמה והאם צריך עוד קמח?

    חשבתי לסלף על העוגה בסוף בגנאש שוקולד.. יתאים?

    תודה רבה על כל המתכונים הנהדרים! יוצאים מעולה וגורפים מחמאות!

    1. היי דנה,
      לדעתי את הסירופ תזליפי באמצע העוגה. הכוונה שתצקי שני שליש מהבלילה לתבנית, תזליפי מעל סירופ קרמל ואז תצקי מעל את השליש שנותר.
      אפשר לצפות בגנאש שוקולד אבל יכול להיות שאם תשימי סירופ קרמל בתוך העוגה זה יהיה טעים גם בלי ציפוי. תחליטי בסוף :-)
      שבת שלום

  4. היי אפרת האם הכפלת העוגה מתאימה גם לתבנית 26 והאם אפשר להוסיף קצפת מעל כן – ואם כן האם צריך להרטיב את העוגה? בתודה וסופשבוע נעים

    1. היי אירית,
      הכפלת הכמויות תתאים לתבנית עגולה 24 אבל אם את מוסיפה קצפת מעל אז העוגה יכולה לצאת קצת נמוכה ואז אפשר להכין בתבנית 26. העוגה היא די עסיסית אבל אם את מוסיפה קצפת אז את יכולה להרטיב אותה מעט בסירופ סוכר (לחמם רבע כוס מים עם כף סוכר עד שהסוכר נמס ולצקת מעל העוגה באופן שווה).
      שבת שלום :-)

  5. שלום לך
    יצא לי עוגה מצוינת!
    נעזרת באתר מאוד. שמחה שהוא נפתח לי בחו"ל. הרבה זמן היה סגור
    לג שמח
    חני

  6. היי אפרת,
    קודם כל תודה לך על המתכונים הנפלאים, אני משתמשת באתר שוב ושוב.
    רציתי לשאול- האם ניתן להחליף את השמן בחמאה ואם כן מה הכמות?
    תודה.

  7. הי חברים שבת שלום!

    אפשר להוסיף 100 גרם אגודים או שקדים קצוצים לעוגת הקוקוס. יוצא מדהיםםםםםםם!

    אשמח לשמוע תגובה

    ניצן

  8. הוצאתי מתכון למרק אפונה טריה עם חלב קוקוס בטעות רכשתי מי קוקוס שאלתי אם אפשר לעשות את המרק עם מי קוקוס.
    אודה לתשובתך
    ורדה

    1. היי ורדה,
      מי הקוקוס פחות מתאימים לבישול. מי הקוקוס כמעט ולא מכילים שומן, להבדיל מחלב או קרם קוקוס שמעשירים את המרק. מי קוקוס הם פשוט מים בטעם של קוקוס.

  9. משתמשת באתר הזה הרבה פעמים.. המתכונים פשוטים ואפילו כיפים להכנה חחח ותמיד יוצאים טעימים, גם הפעם העוגה יצאה טובה תודה רבה :)

  10. שלום אפרת .. תודה על מתכונים נהדרים
    שאלה כשאת רושמת כוס .. לאיזה גודל כוס הכוונה ? כוס חד פעמי ? כוס מאג? תודה ושבת שלום

  11. עוגה מעולה רכה ועסיסית.
    ולשאלה כללית: בעוגה בחושה שצריך בקערה אחת לשים חומרים יבשים ובקערה שנייה – נזולים ואז לאחד אותם. מה נכון לעשות בכדי שהעוגה תצא אורירית? האם שופכים את הנוזלים הרטובים ליבשים או להיפף?תודה

    1. היי ענתי,
      עדיף לשפוך את היבשים לקערת הנוזלים.
      כדי שהעוגה תצא אוורירית מומלץ לערבב את הבלילה כמה שפחות אבל בכל מקרה חשוב שהתערובת תהיה אחידה.
      אם רוצים עוגה יותר אוורירית כדאי להקציף את הביצים עם הסוכר, להוסיף את הנוזלים ובסוף את הקמחים.

        1. היי הדר,
          אם תקציפי את הביצים, זה ייתן יותר נפח ואווריריות לעוגה.
          לגבי הגובה, זה יכול להשפיע מעט.

  12. היי אפרת,
    הבוקר הגעתי אל המתכון הזה, ומאחר והייתי צריכה מתכון מהיר בחרתי בו.
    בחרתי לעשות את העוגה בכפל כמות והפחתתי מכמות הסוכר ל- 2/3 כוס סוכר במקום מה שהיה צריך ועדיין היה מתוק. כמו"כ בחרתי בתבנית חד-פעמית מנייר כסף עגולה. העוגה יצאה מאד נמוכה, פזרתי מעל מעט אבקת סוכר ולקחתי לאירוע. החלק התחתון נותר מעט רטוב והיה לו טעם של עוגת גבינה. כולם אהבו, חיסלו והתפעלו.
    תודה רבה! :-) אילנה

  13. הי אפרת, הבת שלי גילתה את האתר שלך ואמרה: הא אמא עכשיו אני יודעת מאיפה כל מה שאנחנו אוכלים בבית…חחח… האמת שאני לא אוהבת ולא רואה צורך להוציא את הנשמה בבישול. כולה אוכל! אני מעדיפה לקרוא ספר! מצד שני אני רוצה שיצא טעים…

    1. היי דניאלה,
      כמויות לפי משקל:
      2 ביצים (גודל לא משנה)
      100 גרם כוס סוכר
      66 גרם שמן (אם זה במ"ל- זה יוצא 80 מ"ל)
      5 גרם תמצית וניל
      160 מ"ל מיץ תפוזים (מבקבוק לשתיה קלה)
      105 גרם קמח תופח
      50 גרם קוקוס

  14. שלום, המתכון ניראה לי סוףףף
    הייתי רוצה לדעת לגבי כמויות מדויקות אם אפשר.. תודה רבה המתכונים שלכם נפלאים

  15. שבוע טוב
    תודה על המתכונים המוצלחים והפשוטים!
    ברצוני להכין את העוגה הזו עם מיץ תפוזים שאסחוט ישר מן העץ. סביר שהמיץ יהיה חמוץ יותר ופחות מתק מאשר המיץ הקנוי.
    האם כדאי להמתיק? אולי מייפל?
    מה דעתך?
    תודה, יעל

      1. היי יעל,
        את יכולה להשתמש בקלמנטינות ואז אין צורך להמתיק או בתפוזים מהעץ ולהגדיל את כמות הסוכר בכף גדושה נוספת או להוסיף 1-2 כפות סירופ מייפל.

  16. עוגה פשוטה וטעימה עם טעם של עוד! רציתי לקבל כמויות מדוייקות לתבנית אלומיניום עמוקה מידות:אורך 26 ס"מ .רוחב 19 ס"מ .עומק 6 ס"מ.נ.ב.אין על המתכונים של האתר שלך תמיד נכנסת רק אליו…אם יש לך מתכון למרק וואן טואן אשמח לקבל אותו ממך :)

    1. היי נעה,
      שמחה שאת נהנית מהאתר :-)
      מבחינת נפח נראה כי יש להכפיל כמויות ב-2:
      4 ביצים
      כוס סוכר
      2/3 כוס שמן
      2 כפיות תמצית וניל
      כוס ושליש מיץ תפוזים
      כוס וחצי קמח תופח
      כוס קוקוס
      אני מניחה שזמן האפיה יתארך למשהו בסביבות 40 דקות.
      אין לי מתכון למרק וואן טואן.
      שבת שלום :-)

    1. היי שירה,
      יש לשים אותה כמות של קמח מלא + 2 כפות מיץ תפוזים בנוסף ל 2/3 כוס.
      אם יש לך קמח כוסמין מלא אין בעיה אבל אם זה קמח מלא רגיל צריך לקחת בחשבון שהעוגה עלולה לצאת דחוסה.

  17. היי
    חזרתי לעדכן שהעוגה חוסלה מעולה.
    מה שלא יצא לי טוב זה האמפנדס הבצק קל להכנה אבל הסתבכתי עם הצורות או שהיה קטן מדי או גדול ובקושי יצאו מהם שש

    1. היי דני,
      שמחה שהעוגה יצאה טעימה.
      לגבי האמפנדס, יצא לך בצק נוח לעבודה? רידדת אותו וקרצת עיגולים עם כוס רגילה?

    1. היי שלי,
      השתמשת בתבנית אינגליש קייק חד פעמית?
      הבלילה אמורה להגיע למחצית מהתבנית ולאחר האפיה היא תופחת.

    1. היי דני,
      כמויות לפי משקל:
      2 ביצים (גודל לא משנה)
      100 גרם כוס סוכר
      66 גרם שמן (אם זה במ"ל- זה יוצא 80 מ"ל)
      5 גרם תמצית וניל
      160 מ"ל מיץ תפוזים (מבקבוק לשתיה קלה)
      105 גרם קמח תופח
      50 גרם קוקוס
      מה האורך, הרוחב והעומק של התבנית?

  18. היי אני רוצה להכין את העוגה הזאת ואת עוגת האגוזים (כלומר שתי תבניות אינליש קייק) כמה זמן הן צריכות להיות בתנור כי לפי המתכון כל אחת צריכה לאפות 25-30 דקות
    מחכה לתשובתך.

    1. היי מירי,
      את יכולה לאפות אותן ביחד ולאחר 25-30 דקות תנעצי קיסם במרכז שתי העוגות, אם יוצא יבש באחת העוגות את יכולה להוציא את אותה עוגה ולהשאיר בתנור להמשך אפיה את העוגה השניה עד שהיא מוכנה.
      ממליצה להכין את שתי הבלילות מהר כי ככל שבלילה מוכנה עומדת בטמפ' החדר יותר זמן היא עלולה לתפוח פחות (ולצאת דחוסה) וחשוב להכניס את הבלילה לתנור כמה שיותר מהר מרגע הכנתה.

  19. הכנתי כבר כמה פעמים יצא מעולה! כל המשפחה והאורחים הרבים שביקרו אכלו ונהנו!
    עוגה קלה להכנה יחסית בריאה ומאד טעימה!
    תודה רבה!

    1. היי שי,
      אם מוותרים על הקוקוס יש לשים כוס קמח לבן + כפית אבקת אפיה (במקום 3/4 כוס) ולהפחית את כמות המיץ לחצי כוס (במקום 2/3 כוס) ואז אפשר לשים כרבע כוס שוקולד צ'יפס (מומלץ לפזר חלק מעל הבלילה לאחר שיצקת אותה לתבנית).

  20. שלום
    האם אפשר לשמור את הבלילה לילה אחד במקרר מישום שהכנתי את העוגה ואז גיליתי שאין לי מספיק קוקוס או שיש תחליף לקוקוס
    תודה

    1. כמה קוקוס שמת? בכל מקרה, אם כבר הכנת את הבלילה יש לאפות אותה מיד אחרת חומרי ההתפחה כבר לא יעבדו. אני מאמינה שהיא תהיה טעימה גם אם שמת מעט קוקוס.

    1. היי עדן,
      הקוקוס הוא מה שמיוחד בעוגה. אם אין לך קוקוס אני ממליצה להכין עוגה אחרת. יש הרבה עוגות טעימות :-)

  21. ב"ה יחי המלך המשיח!

    שלום:-)
    תודה על האתר הכל כך שימושי!

    ניתן להחליף את מיץ התפוזים במיץ תפוחים מתרכיז?

    תודה רבה!

        1. ב"ה יחי המלך המשיח!

          היי.
          בגלל החגים לא הספקתי לעדכן…
          האמת שהעוגה יצאה לי טעימה מאוד אבל נמוכה ודחוסה.
          אלי בגלל שהבלילה נוזלית?

          תודה רבה על כל העזרה!

          1. היי יעל,
            העוגה יצאה דחוסה כי כנראה שהיא לא תפחה כמו שצריך.
            באיזה סוג תבנית אינגליש קייק השתמשת? שימנת אותה?
            השתמשת בקמח תופח או קמח רגיל שהוספת לו אבקת אפיה?
            הכנסת את הבלילה מיד לתנור לאחר שיצקת אותה לתבנית או שהיא עמדה קצת בחוץ?
            אני מניחה שחיממת את התנור לפחות 8 דקות מראש?

  22. אפרת, תודה על האתר המקסים! מוצאת את עצמי מבקרת בו שוב ושוב…:)
    בא לי מתכון לעוגה עם חמאת בוטנים… יש לך משהו כזה אולי?

    ואם כבר, עוד שאלה- בכל מתכוני החזה מוקפץ, את אומרת בשלב ראשון לטגן 2 דקות את הבשר ורק אח"כ את הירקות ולהוסיף להם את הבשר לעוד 2 דקות. השאלה למה חשוב השלב הזה של טיגון החזה עוף? אפשר בלי ולהקפיץ אח"כ קצת יותר זמן?
    תודה רבה! הדס

    1. היי הדס,
      שמחה שאת נהנית מהאתר :-)
      אין לי מתכון לעוגה עם חמאת בוטנים אבל עשית לי חשק לנסות :-) מקווה לפרסם בקרוב.
      לגבי מתכוני העוף, הסיבה שאני נוהגת קודם לטגן את העוף היא שהוא מפריש נוזלים שאני לא רוצה שיהיו בתבשיל. זה גם שומר אותו עסיסי כי בהתחלה מטגנים אותו רק עד שהוא משנה צבע ("חצי בישול") ובסוף מוסיפים אותו לעוד כמה דקות בודדות של טיגון יחד עם כל החומרים והרוטב.
      בכל מקרה, את יכולה לוותר על הטיגון המקדים של העוף ולהוסיף אותו בסוף לירקות ולהקפיץ קצת יותר זמן ואם יש נוזלים שמופרשים מהעוף אפשר פשוט להטות את המחבת בעדינות ולשפוך רק את הנוזלים.

    1. היי שרון,
      הקוקוס לא ממש נדבק מאחר ואין ציפוי על העוגה. בכל מקרה עדיף לפזר אותו כשהעוגה עוד חמה (כ-5 דקות לאחר שהיא יוצאת מהתנור). אפשר גם לזלף מעל מעט סירופ מייפל ולפזר את הקוקוס מעל כדי שיידבק יותר טוב.

  23. היי אפרת,
    לא הצליחה לי העוגה :-(
    אפיתי בפיירקס מלבני, הכפלתי כמויות.
    במקום מיץ תפוזים שמתי חלב, במקום 1 וחצי קמח תופח שמתי 1.5 כוסות קמח+ שקית אבקת אפיה.
    אפיתי בטורבו כמו כל העוגות הבחושות שלקחתי מהאתר הזה ויצאו מוצלחות.
    חצי עליון לא אוורירי (אבל בטעם יצא טעים), חצי תחתון שלה יצא דחוס ולא אפוי לגמרי למרות שקיסם יצא יבש.
    במה טעיתי לפי דעתך?
    שבוע טוב והמון תודה,
    אורנה

    1. היי אורנה,
      מה גודל התבנית שהשתמשת בה? הסיבה שאני שואלת היא שאם התבנית קצת קטנה ממה שהיא אמורה להיות, לעוגה אין מקום לתפוח ואז היא יוצאת דחוסה ובמרקם "לא אפוי".

      1. גודל התבנית 30*22
        אנא רשמי לי איך להפוך את העוגה לכדורי שוקולד טעימים.
        פעם כתבת לי ויצא מעולה, ולא מצאתי קישור ל-"מתכון" כזה.
        תודה על העזרה…את מדהימה :-)

        1. גודל התבנית בסדר. אולי העוגה לא הייתה אפויה לגמרי כשהוצאת אותה או שערבבת קצת יותר מידי לאחר הוספת הקמח?
          בכל מקרה, מצרפת מתכון לכדורי שוקולד מעוגה. האמת שלא יצא לי לנסות את המתכון על עוגה לבנה אבל אני בעד לנסות :-)

          1. כן אסתי אפשר. חממי בסביבות רבע כוס מים עם 2 כפות סוכר במשך כ-5 דקות עד שהסוכר נמס.

  24. עוגה יצאה נפלאה! טעימה רכה עסיסית אפילו אחרי יום וחצי. גם אלה שלא אוהבים קוקוס חסלו.
    מתכון מעולה! שאפו!!

  25. הי אפרת
    הכנתי את העוגה לפני שבת והיא יצאה טעימה מאוד!! רק שלקח לה להיאפות הרבה יותר מ25 דקות.. משום מה היא היתה כמעט 3/4 שעה בתנור אבל ב"ה עדיין הספקתי לפני שבת:) תודה רבה!

    1. היי הילה,
      זמן האפיה מתארך לפעמים לפני סוג התבנית או התנור עצמו (למרות ש45 דקות זה הרבה זמן לאינגליש קייק) אבל בכל מקרה שמחה שהספקת ושהיא הייתה טעימה :-)
      תודה על העדכון ושבוע טוב!

    1. היי נורית,
      באיזה תבנית השתמשת? יכול להיות שהוצאת את העוגה מהתנור לפני הזמן והיא לא נאפתה עד הסוף.

        1. אם שמת את הכמויות הנכונות (שליש כוס שמן, 2/3 כוס מיץ, 3/4 כוס קמח וכו') אני מניחה שהעוגה תצא בסדר גמור למרות הבלילה הדלילה.

  26. שלום רב,
    תודה על מתכונים נהדרים! באיזה מיץ תפוזים את משתמשת (של איזו חברה)? האם המיץ המוכן ראוי לאפייה? בתודה מראש!

    1. היי רונית,
      אני משתמשת ב"תפוזינה" כי זה עם חתיכות פרי קטנות אבל כמובן שאפשר להשתמש בכל בקבוק של מיץ תפוזים לשתיה קלה. אין בעיה להשתמש בזה לאפיה (מיצים דיאט פחות מומלץ לאפות מטעמי בריאות).

  27. העוגה ניראת עסיסית וטעימה בטירוף . אשמח להכין אותה.
    שאלה כללית- בימים כאלה -שאני מכינה עוגה עם קוקוס ומשאירה על השיש.לאחר יום העוגה מקבלת טעם לא טוב ואז אני זורקת אותה.למה זה קורה?גם אצלך זה קורה?תודה ויום מקסים.

    1. היי ענתי,
      בקיץ, בימים חמים, העוגות מתקלקלות מהר יותר אם משאירים אותן בחוץ. מצד שני, עדיף לשמור אותן בחוץ כי במקרר המרקם שלהן מעט משתנה ונעשה קצת פחות עסיסי ורך.
      אני ממליצה בימים חמים להכין כמות קטנה (תבנית אינגליש קייק אחת) ולשמור בחוץ עד יום למחרת, במקום קריר ומוצל. למחרת להכניס למקרר (בהנחה ונשארה עוגה :-) ).
      יום נפלא!

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme
Translate »