מתכונים ב10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

עוגת קוקוס ושוקולד צ'יפס

עוגת קוקוס ושוקולד צ'יפסFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On אוקטובר 13, 2017
Last modified:ינואר 28, 2018

Summary:

מתכון לעוגת קוקוס ושוקולד צ'יפס טעימה ורכה שמכינים בקערה אחת, ללא צורך במיקסר.

עוגת קוקוס ושוקולד צ'יפס

תבנית אינגליש קייק

מצרכים:

2 ביצים

שליש כוס (66 ג') סוכר

חצי כוס (100 ג') שמן

חצי כפית (2.5 מ"ל) תמצית וניל

כפית קליפת לימון מגורדת

חצי כוס (120 מ"ל) מים

כוס פחות כף (125 ג') קמח תופח

שליש כוס (30 ג') קוקוס

75 גרם שוקולד צ'יפס (כשליש כוס)

כפית (6 ג') קמח

אופן הכנה:

-מחממים תנור ל180 מעלות ומשמנים תבנית אינגליש קייק.

-מערבבים את כל החומרים בקערה לפי הסדר הרשום: מתחילים בביצים עם הסוכר. מוסיפים שמן, תמצית וניל, גרידת לימון ומים. מוסיפים קמח תופח וקוקוס ומערבבים עד לאיחוד החומרים. מקמחים את השוקולד צ'יפס עם כפית קמח (מערבבים את השוקולד צ'יפס עם כפית קמח ומסננים את עודפי הקמח). מוסיפים לבלילה ומערבבים ערבוב קל (מומלץ להשאיר 2 כפות שוקולד צ'יפס לפיזור מעל הבלילה לאחר שיוצקים אותה לתבנית).

-מעבירים לתבנית משומנת ואופים בתנור במשך כ-30 דקות, עד שקיסם יוצא יבש.

*יש להניח לעוגה להתקרר לגמרי לפני החיתוך.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו


84 תגובות

הוסף תגובה
  1. הכנתי את העוגה אבל כל השוקולד ציפס ירד למטה והפך לשכבת שוקולד מה אפשר לעשות כדי שהשוקולד ציפס ישאר במקום שלום?????
    דרך אגב יצא ממש טעים

    1. היי אוריה,
      השוקולד צ'יפס נוטה לשקוע באפיה ולכן מומלץ לקמח אותו, זה אמור למנוע מעט את שקיעתו לתחתית. פעם הבאה אפשר גם להשאיר שליש מכמות השוקולד צ'יפס לפיזור בחלק העליון של העוגה.

    1. היי ציפי,
      לא חייבים גרידת לימון אבל אם מוותרים עליה אז מומלץ להשתמש במיץ תפוזים במקום מים.
      במקום קמח תופח אפשר לשים כוס קמח רגיל פחות כף + כפית אבקת אפיה.

  2. שלום, התחלתי להכין את העוגה והתברר שאין לי קמח תופח. מה עושים? מה היחס של קמח רגיל עם אבקת אפיה במקום התופח?

    1. סורי, ראיתי רק עכשיו.. מקווה שהסתדרת.
      בכל אופן יש לשים כוס קמח רגיל פחות כף + כפית אבקת אפיה.

  3. שבוע טוב אפרת! הכנתי לשבת ויצא טעים בטירוף!! אז קודם כל תודה רבה! רק בעיה אחת שכל שהשוקולד צ'יפס שקעו למטה למרות שקימחתי אותם. טוב שפיזרתי גם למעלה ואז יצא מן סנדוויץ' עם העוגה באמצע חחח. יש לך רעיון מה אפשר לעשות בפעם הבאה? תודה רבה 🙂

    1. שבוע טוב 🙂
      לפעמים קורה שהשוקולד צ'יפס שוקע למרות שמקמחים אותו.
      אפשר פעם הבאה לשים רק רבע כמות בתוך הבלילה עצמה וחלק לפזר לאחר שיוצקים לתבנית שני שליש מהבלילה ואת היתר מעל כמו שעשית.

  4. עשיתי טויסט קטן והחלפתי את החצי כוס שמן ב1/4 כוס שמן קוקוס ו1/4 כוס שמן
    ובמקום החצי כוס מים שמתי חצי כוס תפוזים שסחטתי…ויצא מדהים!!!
    תודה לך על כל המתכונים..אני נכנסת לכאן קבוע ונהנת מכל מתכון שלך !!!!!
    פשוט אתר מנצח!! אלופה!!!!

  5. שלום אפרת. אין על האתר שלך. אני משתמשת כמעט אך ורק במתכונים המעולים שלך.
    לגבי המתכון, ניתן לעשות מהלילה מאפינס, במרום עוגה? ואם כן, כמה מאפינס את חושבת שייצאו לי בערך? תודה רבה😊

    1. תודה איילת, כיף לשמוע 🙂
      כן בטח, אפשר להכין כמאפינס. חשוב רק לשמן את השקעים לפני.
      מהכמות אמורים לצאת 8-10 מאפינס, תלוי בגודל שלהם.

  6. הכנתי העוגה פשוט נפלאה. שידרגתי במעט זריתי מעליה מעט סוכר לפני האפיה ויצאה גם קרנצ'.👏תודה רבה אין עליך…

    1. היי הדר,
      הכוונה לתבנית ענקית בגודל של התנור (32X40) או תבנית מלבנית גדולה בגודל 25X32?
      לתבנית בגודל 25X32 יש להכפיל כמויות ב-3. לתבנית הענקית יש להכפיל כמויות ב-4.
      אם מכפילים כמויות אז כדאי לרשום קודם את הכמויות על דף לפני שמכינים כדי לא להתבלבל.

  7. ראיתי באחת התגובות שכדאי במקום המים לשים מיץ תפוזים. יש לי תפוזים חמצמצים – כדאי לסחוט אותם ולהוסיף כף סוכר ולערבב?

  8. אפרת המקסימה!שתי כפות השוקולד שמפזרים על הבלילה גם מקומחות?יש לי ביצים M מספיק 2 כדי שהעוגה תהיה רכה ועסיסית?

    1. היי שרון,
      השוקולד צ'יפס שמפזרים מעל לא חייבים להיות מקומחים.
      לתבנית אינגליש קייק אחת 2 ביצים M מספיקות.
      יום נפלא 🙂

    1. היי אסתי,
      לשוקולד צ'יפס יש נטייה לשקוע במהלך האפיה. זאת הסיבה שמומלץ לקמח אותו לפני הוספתו לבלילה. קימחת?

  9. תודה אפרת העוגה ממש טעימה וקלה להכנה ,לא היה לי פצפוצי שוקולד אז שברתי לחתיכות שוקולד מריר ויצא טעים.

  10. ווואווווווווו איזה פצצה יצא לי. הכפלתי כמויות ושמתי תבנית 24.. אי אפשר להפסיק לאכול ממנה.נ
    אחד האתרים! לא יודעת מה הייתי עושה בלי המתכונים שלך.
    המון תודה.

    1. במקום קמח תופח אפשר לשים קמח רגיל באותה כמות ולערבב אותו עם כפית אבקת אפיה.
      אפשר לוותר על הקוקוס.

    1. היי פרידה,
      אם את משתמשת בקמח כוסמין מלא שימי כוס קמח + כפית אבקת אפיה.
      אם את משתמשת בקמח מלא רגיל אז אני ממליצה לשים את כמות הקמח הרשומה במתכון אבל לשלב חצי כמות קמח לבן כדי שהעוגה לא תצא מידי דחוסה. יש להוסיף כפית אבקת אפיה.
      לגבי סוכר, יחסית העוגה לא מכילה הרבה סוכר אבל אני חושבת שתוכלי להפחית לרבע כוס ואז המתיקות תהיה מעודנת.

  11. הי אפרת,
    הכנתי הערב 2 עוגות – את זו עם השוקולד צ'יפס ואת עוגת הדבש, קפה והל.
    יצאו שתיהן מ ע ו ל ו ת1!!!!!
    תודה ענקית!

    1. היי אילנה,
      לטעמי כן אבל אם את אוהבת יותר מתוק את יכולה להגדיל את הכמות לחצי כוס או שני שליש כוס סוכר.

    1. היי צילה,
      אפשר לוותר על הקוקוס ולהגדיל את הכמות לכוס קמח תופח (140 גרם). ראי המלצה שרשמתי בתגובה קודמת.

    1. היי מירב,
      הקוקוס מעשיר את המרקם והטעם אבל אם לא אוהבים אז אפשר לוותר ולהגדיל את כמות הקמח התופח לכוס (140 גרם).
      במקום מים מומלץ לשים מיץ תפוזים.

    1. היי ברכה,
      אם את משתמשת בקמח רגיל אז כמות הקמח נשארת אותו הדבר רק שיש להוסיף כפית אבקת אפיה.
      שבוע נפלא 🙂

    1. כן, אפשר לשים כוס קמח רגיל פחות כף + כפית אבקת אפיה. יש לערבב קודם את הקמח עם אבקת האפיה ורק אז להוסיף לבלילה.

    1. היי אתי,
      השתמשתי בתבנית אינגליש קייק מסיליקון שיש בה דוגמה. צירפתי תמונה של התבנית.

  12. בוקר טוב
    למה נועד הקימוח של השוקולד?
    יש אפשרות להחליף את המים במיץ תפוזים זה אולי יתן טעם יותר טוב?
    תודה ויום טוב

    1. היי שלי,
      הקימוח של השוקולד צ'יפס נועד למנוע ממנו לשקוע לתחתית במהלך האפיה.
      אפשר להמיר במיץ תפוזים, זה רק יכול להוסיף לטעם.
      יום מקסים 🙂

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme