מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

עוגת קוקוס וריבת חלב

עוגת קוקוס וריבת חלבFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On אוגוסט 22, 2018
Last modified:אוגוסט 22, 2018

Summary:

עוגה בחושה טעימה עם קוקוס בציפוי ריבת חלב

עוגת קוקוס וריבת חלב

תבנית אינגליש קייק

מצרכים:

2 ביצים

חצי כוס (100 ג') סוכר

חצי כוס (100 ג') שמן

חצי כוס (120 מ"ל) חלב

כפית (5 ג') תמצית וניל

כוס (140 ג') קמח תופח 

רבע כוס (25 ג') קוקוס

לציפוי:

2 כפות מלאות ריבת חלב + כף חלב

2 כפות מלאות קוקוס 

אופן הכנה:

-מחממים תנור מראש ל-180 מעלות ומשמנים תבנית אינגליש קייק.

-מערבבים (בעזרת מטרפה ידנית או מיקסר) את הביצים עם הסוכר. מוסיפים שמן, חלב, תמצית וניל ומערבבים. מוסיפים קמח תופח וקוקוס ומערבבים לתערובת אחידה.

-יוצקים את הבלילה לתבנית משומנת ומכניסים לתנור החם. אופים במשך כ-30 דקות, עד שקיסם יוצא יבש.

-מוציאים את העוגה מהתנור ומניחים לה להתקרר במשך כ-5 דקות. 

-מערבבים 2 כפות ריבת חלב עם כף חלב עד לתערובת חלקה ויוצקים מעל העוגה. מפזרים מעל קוקוס.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

43 תגובות

הוסף תגובה
    1. כמויות ל3/4 אינגליש קייק:
      2 ביצים קטנות או ביצה גדולה
      שליש כוס סוכר
      שליש כוס שמן
      שליש כוס חלב
      חצי כפית תמצית וניל
      3/4 כוס קמח תופח
      3 כפות קוקוס
      לציפוי:
      כף וחצי מלאות ריבת חלב + כף חלב
      כף וחצי מלאות קוקוס

  1. הי.האם ניתן להשתמש בקמח רגיל ואבקת אפיה במקום קמח תופח והעוגה עדיין תצא כמו שאמורה?אם כן אז כמה?.ואם לא אז למה?.

    1. כן. אפשר לשים כוס קמח רגיל + כפית אבקת אפיה. יש לערבב לפני בנפרד ורק אז להוסיף לתערובת.

  2. שלום,
    הכנתי את העוגה והיא יצאה לי קצת בצקית דחוסה בפנים,
    לא אוורירית.
    עשיתי משהו לא טוב? היה צריך להקציף את הביצים עם הסוכר לקצף יציב?
    תודה על האתר המדהים 🙏🏼

    1. היי לואיזה,
      העוגה תפחה?
      חיממת את התנור מראש?
      אם כן אז יכול להיות שהעוגה לא הייתה אפויה לגמרי.
      חשוב גם לא לערבב את הבלילה יותר מידי לאחר הוספת הקמח כי זה עלול לפגוע באווריריות העוגה. כמה זמן היתה בתנור?
      שנה טובה

      1. כן, חיממתי את התנור מראש,
        היא תפחה והייתה שחומה מלמעלה.
        אפיתי לפי הזמן הרשום במתכון.
        יכול להיות שעירבבתי יותר מדי זמן 😏

        1. אז כנראה שזה הערבוב. חשוב להקפיד בכל עוגה לא לערבב יותר מידי אחרי הוספת הקמח, במיוחד עוגות שמכילות קוקוס.
          שנה טובה ❤️

    1. היי נתי,
      כמויות לתבנית 26:
      5 ביצים גדולות
      כוס וחצי סוכר
      כוס וחצי שמן
      כוס וחצי חלב
      כף תמצית וניל
      3 כוסות קמח תופח
      3/4 כוס קוקוס
      לציפוי:
      6 כפות מלאות ריבת חלב + 3 כפות חלב
      6 כפות מלאות קוקוס

  3. הי, עשיתי ויצאה טעימה מאוד, שמתי פחות שמן. שאלה- האם אפשר להחליף חלק מהקמח בקורנפלור? כאילו שממש יזכיר אלפחורס 🙂
    תודה, לילי

    1. כן אפשר ואפילו מומלץ. מספיק להמיר רבע מכמות הקמח בקורנפלור. הכוונה 3/4 כוס קמח רגיל + 1/4 כוס קורנפלור + כפית אבקת אפיה.

        1. היי מני,
          הסיבה היא שאני אוהבת להשתמש במינימום מצרכים ולא לסבך. העוגה יוצאת טעימה מאוד עם קמח בלבד ולכן הסתפקתי בזה. מי שרוצה לשדרג בקורנפלור כמובן שאפשר 🙂

  4. אפרת המוכשרת!
    כרגיל, יצא טעים טעים טעים, רך, לא חונק.
    פשוט מושלםםםםם
    אין על המתכונים שלך!
    שמתי על אחד מלית דובדבנים וקוקוס
    ועל השניה קרם קוקוס וקוקוס.
    תודה.
    תמשיכי להביא מתכונים פשוטים וטעימים:)

    1. היא יכולה להיות על השיש, במקום מוצל וקריר עד יום למחרת. אח"כ כדאי להכניס למקרר.

  5. שלום אפרת,
    הכנתי את העוגה בגירסה ללא גלוטן ובכמות משולשת (לתבנית 25*35) ויצא מ-ד-ה-ים!!
    אני קוראת לה עוגת אלפחורס…..
    אשמח לשתף.
    שבת שלום,
    הדסה

  6. עוגה מעולה! עשיתי עם קמח כוסמין ויצא מעדן! תודה רבה. אף פעם לא התאכזבתי מהמתכונים המעולים שלך ומחכה כל שבוע להפתעות המדהימות.

    1. לא משנה. אפשר להכין בתבנית בינונית 32×25 או 3 אינגליש קייק. חשוב רק להקפיד לא לערבב יותר מידי לאחר הוספת הקמח כדי לא לפגוע באווריריות העוגה. בנוסף לקחת בחשבון שזמן האפיה יתארך בתבנית גדולה.

  7. היי
    יש משהו אחר שאפשר לשים במקום הריבת חלב לציפוי העוגה, או שלא כי זו עוגת ריבת חלב? האתר שלך מקסים
    תודה שרה.

    1. היי שרה,
      אפשר לשים ציפוי שוקולד לבן, חלב או מריר (להמיס קוביות שוקולד עם כף שמן וכף מים).

  8. אפרת המדהימה!
    תודה על עשרות מתכונים מוצלחים, אחד אחד!!
    מה אפשר לשים במקום ריבת חלב? לא חלבי
    תודה רבה

    1. היי יונית,
      הבנתי שיש ריבת חלב שהיא פרווה.
      אם לא, אפשר לשים כל ממרח פרווה אחר, אפילו שוקולד. רק חשוב שהוא יהיה טעים.

  9. שלום מיכל, המתכונים שלך מדהימים!!!
    אני מוצאת אצלך מלא חידושים אע"פ שאני במטבח כבר 25 שנה……..
    אפשר להחליף את החלב לגירסא פרווה??

    תודה רבה,
    הדסה

  10. הי אפרת
    אפשר ללא הקוקוס?
    והאם ריבת חלב במרקם נוזלי תתאים כאן?
    זה מה שיש לי בבית כעת והתחשק לי לחסל…

    1. היי מיכל,
      אפשר לוותר על הקוקוס.
      ריבת החלב היא רק לציפוי. אם היא נוזלית מידי אפשר להוסיף לה קצת קמח שקדים או אגוזים טחונים דק כדי להסמיך ולייצב אותה.
      יום מקסים 🙂

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר