מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

עוגת פרג בחושה

עוגת פרג בחושהFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On נובמבר 14, 2014
Last modified:ינואר 23, 2018

Summary:

עוגת פרג בחושה רכה ועסיסית

עוגת פרג בחושה

תבנית אינגליש קייק, פרווה

מצרכים:

3/4 כוס קמח (105 ג') לבן

1 כפית גדושה (6 ג') אבקת אפיה

1/2 כוס (50 ג') פרג טחון (חשוב מאוד שהפרג יהיה טרי)

1/2 כוס (45 ג') קוקוס טחון

2 ביצים

1/2 כוס (100 ג') סוכר

1/2 כוס (100 ג') שמן

3/4 כוס (180 מ"ל) מיץ תפוזים

50 גרם שוקולד מריר קצוץ

אופן הכנה:

-מחממים תנור ל180 מעלות.

-מערבבים היטב את הקמח עם אבקת האפיה. מוסיפים את הפרג הטחון והקוקוס ומערבבים.

-בקערה נפרדת מערבבים בעזרת כף את הביצים. מוסיפים סוכר, שמן ומיץ תפוזים. מוסיפים את תערובת הקמחים ומערבבים ערבוב קל עד לאיחוד החומרים.

-בסוף מוסיפים את השוקולד הקצוץ ומערבבים ערבוב קל (מומלץ לקמח מעט את השוקולד הקצוץ כדי שלא ישקע בתחתית).

-יוצקים לתבנית אינגליש קייק ואופים בתנור במשך 35-40 דקות (עד שקיסם שננעץ יוצא יבש).

*טיפ:  5-10 דקות לאחר שהעוגה יוצאת מהתנור מומלץ לעטוף אותה בניילון נצמד (האדים המצטברים מעניקים לה רכות).

קצת לגבי פרג..

מומלץ לקנות את הפרג מחנות תבלינים שבה הפרג נטחן במקום לנגד עיניכם. לא מומלץ להשתמש בשקיות הארוזות הנמכרות ברשתות המזון ובסופרים.

מומלץ להשתמש בפרג הטחון מיד לאחר טחינתו, ככל שעובר זמן הפרג מאבד את הארומה שלו וטעמו הופך למר. פרג שטחנתם מומלץ לשמור במקפיא בשקית ניילון אטומה (אל דאגה, הפרג אינו קופא).

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

185 תגובות

הוסף תגובה
    1. ניתן להוסיף עוד פרג או אגוזי מלך קצוצים במקום הקוקוס? אם כן כמה להוסיף

  1. יצאה עוגה מעולה. הכפלתי כמויות כדי שייצאו שתי תבניות.
    אפילו מישהו כמוני עם כישורי אפייה מוגבלים הצלחתי לא להרוס את המתכון. קצר מחמאות.
    תודה!!

    1. אפשר לשים שליש כוס דבש או סילאן במקום הסוכר ולהפחית את כמות המיץ לשני שליש כוס.

  2. אפרת שלום,
    המתכונים שלך הם פלא ! (בזכותך הפכתי לבשלנית ואופה עם יותר ביטחון)
    ועכשיו אחרי שאפיתי את עוגת הפרג המושלמת על פי המתכון הנ"ל,
    הייתי רוצה לאפות גם עוגת פרג טבעונית,
    יש אפשרות כזאת?
    האם תוכלי לגלות לי את הקסם שיחליף את הביצים?
    תודה לך מראש

  3. אפרת היקרה והנהדרת!!!!! תודה רבה על המון מתכונים מוצלחים וקלים, את תמיד האופציה הראשונה שלי בחיפושי מתכונים! והם תמיד יוצאים נהדר ב"ה.
    רציתי לעדכן לגבי עוגת הפרג:
    במקום פרג טחון השתמשתי בכמה כפות גדושות מלית פרג מוכנה מקופסא, שמלאה כבר בסוכר ולכן לא הוספתי סוכר בכלל.יצא עסיסי מאוד, בטעם נהדר ומעודן. הוספתי ציפוי שוקולד מעל, כי חששתי שאולי יצא לא מספיק מתוק..
    שורה תחתונה- אהבו בבית מאוד מאוד!
    תודה רבה (-:

  4. האם אפשר להכין את העוגה הזאת כמאפינס
    ואם כן האם החום וזמן האפיה משתנים?

    תודה והמשך יום נעים

  5. היי 🙂
    רציתי לשאול אם אפשר לאפות את העוגה עם תחליף לסוכר, ואם כן- איזה תחליף הכי מוצלח באפייה?

    תודה רבה לך 🙂

    1. היי הדר,
      אם הכוונה לתחליף מלאכותי אז אני ממליצה על חצי כוס אבקת "כמו סוכר" של סוכרזית.
      אם הכוונה לתחליף טבעי אפשר לשים חצי כוס סירופ מייפל טבעי ולהפחית את כמות המיץ לשני שליש כוס.

  6. היי אפרת
    אני יודעת שהדגשת כמה פעמים אבל כרגע יש לי רק פרג טחון קנוי בשקית. אפשרי להכין או שממש לא כדאי?

    1. היי ענבל,
      זה סוג של הימור. לפעמים העוגה יוצאת בסדר ולפעמים יוצאת בטעם מר.

  7. בוקר טוב,
    טני רןצה לאפות את העוגה שלך במתכון הזה אבל בא לי להקציף את העוגה שתצא יותר אוורירית ולצפות מעל בגנאש שוקולד אני רוצה לאפות את העוגה לשבת. אם אכין מיום רביעי תוכל להשאר מחוץ למקרר עד שבת?
    ואם לא מתי יש להכניסה למקרר?
    דבר נוסף אם לא אשים גנאש שוקולד עדיין תצטרך מקרר?

    1. היי נעמה,
      את יכולה להקציף. אם את מכינה יום רביעי נראה לי שיהיה כדאי להקפיא את העוגה ולהוציא להפשרה על השיש לפחות 6 שעות לפני ההגשה. אפשר גם לשמור במקרר אבל המרקם עלול להתייבש קצת.
      בלי גנאש העוגה יכולה להשמר 2-3 עטופה בניילון נצמד, במקום קר ומוצל מחוץ למקרר.

  8. היי אפרת
    האתר פשוט נהדר
    שאלתי היא האם ניתן לשלב קרם קוקוס בעוגה זו?
    בנוסף למרכיבים או במקום תפוזים למשל ובאיזו כמות
    אני רוצה להכין את העוגה לשבת אולי תצליחי לענות לי היום :)))
    תודה רבה

    1. היי אופק,
      אפשר להשתמש בקרם קוקוס במקום מיץ התפוזים. כדי שזה לא ייצא מרוכז ו"כבד" מידי אני ממליצה לשלב חצי כוס קרם קוקוס עם רבע כוס מים.
      שבת שלום 🙂

    2. תבורכי אפרת היקרה
      כל הכבוד על המענה המהיר ועוד ביום שישי שאני בטוח שאת עסוקה
      בהזדמנות זו ארצה לעדכן כי עשיתי את האורז ההודי שלך וכן את עוגת הבננות והן יצאו פשוט מעולות!!
      תענוג
      תודה שאת משתפת אותנו בידע שלך
      שבת נפלאה

  9. תודה.
    ועוד שאלה אם אני מצפה בשוקולד אחרי שציפית בשוקולד מתי אני יכול לעטןף את העוגה ישר אחרי שציפיתי או לחכות כמה זמן?

    1. אפשר לעטוף את העוגה ישר. כדי שהציפוי לא יימרח אפשר לעטוף עם נייר כסף באופן רופף בחלק העליון (שלא ייגע בציפוי).

    1. היי אהובה,
      קמח תופח לפסח לא משתלב טוב בכל עוגה, זה משהו שצריך לנסות (אני אישית פחות אוהבת את המרקם שמתקבל בשימוש איתו בכל הקשור לעוגות).

  10. עוגה מדהימה!
    הוספתי ליקר קפה המשתלב מצוין עם קוקוס ושוקולד…קצת וניל..אמצתי המלצתך להמסת שוקולד עם שמן (קוקוס)עם מים…והכנתי בכוסיות קטנות למשלוחי מנות..כמובן הכל כפול 2..

    תודה וחג פורים שמח!

  11. אהלן?
    בדיוק אופה אני רוצה להוסיף מעל גנאש שוקולד כדי שיידבק חעוגה בזמן שאני פורס פרוסה והשוקולש לא יפרד מהעוגה מתי כדאי ליצוק את הגנאש ברגע שהעוגה חמה איך שהוצאתי אותה מהתנור או אחרי זמן מסויים.
    תודה.

  12. היי אפרת
    הכנתי את העוגה הזאת שבוע שעבר לבעלי(הוא מטורף על פרג) הוא חיסל את העוגה, ממש אהב. הוא ביקש שהפעם אני לא אוסיף את השוקולד המריר, האם במקום שוקולד אני יכולה להוסיף אגוזי מלך קצוצים?
    תודה לך על אתר מצוין עם מתכונים מעולים, שבת שלום.

    1. היי חלי,
      שמחה שהוא אהב את העוגה 🙂
      וכן, אגוזים קצוצים דק ישתלבו מעולה.
      שבת שלום

  13. תודה אפרת,
    עוד שאלה אני שמה את הפרג הטחון במקפיא וברגע שאני רוצה להכין את העוגה אני מוציאה אותו ישר מהמקפעא ובאותו רגע מכינה או צריכה כמה זמן לפני.
    תודה

    1. קודם כל חשוב להשתמש בפרג שנטחן במקום ולא שקונים אותו כבר שהוא טחון.
      לאחר שטוחנים לך אותו אין בעיה לשמור אותו במקפיא.
      הפרג הטחון לא קופא ולכן אין בעיה להשתמש בו ישירות מהמקפיא ללא המתנה שיפשיר.

  14. בוקר טוב,
    אם אני אקציף ולא אערבב באמצעות מטרפה או כף העוגה תצא רכה ואוורירית יותר?
    תודה ושבוע טוב

    1. היי הילה,
      אני מאמינה שכן. תקציפי את הביצים עם הסוכר במשך 1-2 דקות ואז תוסיפי את יתר החומרים לפי הסדר הרשום. הכי חשוב זה לערבב כמה שפחות לאחר הוספת תערובת הקמחים והפרג.
      שבוע נפלא 🙂

  15. היי,
    רק רציתי לעדכן שמדובר בעוד מתכון קל קל קל ומוצלח ביותר!
    ויתרתי על השוקולד המריר וגם בלעדיו העוגה יצאה מתוקה, טעימה וקצרה מחמאות!
    מיותר לציין שהיא התחסלה תוך כמה שעות…
    אין על האתר שלך ועל המתכונים הפשוטים שתמיד מצליחים!
    תודה רבה 🙂

    1. שכחתי לציין שהטיפים שלך מעולים- עטפתי את העוגה בניילון נצמד והיא באמת יצאה רכה

    1. היי ציפי,
      אם זו תבנית לב ששווה בנפחה לתבנית בקוטר 24 אז יש להכפיל כמויות ב-2.
      אם זו תבנית לב גדולה ששווה בנפחה לתבנית 26 יש להכפיל כמויות ב-3.

  16. היי אפרת,

    איך מכינים לעוגה ציפוי שוקולד שלא מכיל שמנת (לא צמחית ולא חלבית)?
    תודה רבה מראש,

    מיטל

    1. היי מיטל,
      אפשר להמיס 50 גרם שוקולד מריר + כף שמן + 1-2 כפות מים (זאת כמות שמתאימה לתבנית אינגליש קייק אחת).

  17. מתכון מעולה!!! שדרגתי אותה עם חצי כוס שמנת מתוקה פרווה או חלבי לפי הצורך שהקצפתי קלות עם הסוכר וציפיתי אותה פשוט עם 3 קוביות של שוקולד צימקאו…העוגה פשוט נטרפה במיידית.

    1. אפשר להשתמש בבקבוק לשתיה קלה של מיץ תפוזים, לא חייב טרי סחוט. זאת האפשרות העדיפה.
      אם אין שימי חלב.

  18. הי, אתמול טעמתי אצל חברה, עוגה מעולה!
    אם אני אחליף את המיץ תפוזים במיץ אפרסקים? (זה מה שיש לי בבית כרגע..) יצא סביר?

    1. היי,
      אני חושבת שאפשר. ממליצה לערבב חצי כוס מיץ אפרסקים עם רבע כוס מים.

    1. היי מוריה,
      לדעתי במקרה של העוגה הזאת- ציפוי שוקולד זאת האפשרות הכי מוצלחת.
      שבת שלום 🙂

  19. הכנתי אותה לשבת, הטעות היחידה שעשיתי היא שלא הכפלתי כמויות!!! עוגה נהדרת טעימה רכה כמו שאני אוהבת. אהה ושכחתי לשים את השוקולד המריר ……
    עוגה מצויינת.
    תודה לך על מתכון נהדר.

  20. אני מכינה עם פרג לא טחון ויוצא נפלא. ולא צריך לדאוג כמה זמן אחרי הטחינה צריך לאפות

  21. הי מתכונים נהדרים אחלה יוזמה
    אשמח לדעת מה זה כוס פרג או קמח בכרמים אני עובדת עם משקל 🙂
    תודה רבה!!

    1. היי לי,
      בכל המתכונים אני משתמשת בכוס בנפח של 240 מ"ל.
      כוס קמח = 140 גרם.
      כוס פרג טחון = 100 גרם.

  22. היי אפרת
    העוגה מעולה!! ממש מוצלחת וטעימה
    הוספתי ציפוי שוקולד למרות שהיא טעימה גם כך.
    האתר שלך הוא המועדף עלי וממש כיף שנחשפתי אליו
    תודה רבה רבה

  23. הכנתי את העוגה יצא פשוט מעולה
    מתכון קל וטעים!!! תודה רבה!
    הוספתי ציפוי שוקולד ושמנת מתוקה ויצא ממש טעים!

  24. אמא שלי הייתה שמה כוס יין מתוק במקום מיץ התפוזים – ממש מוסיף
    וגם חצי כוס קמח חצי כוס סולת – המרקם של העוגה נהייה מיוחד.

    ממולץ לצפות ברוטב שוקולד מייד כשהיא יוצאת מהתנור – ככה האדים נשמרים גם כן 🙂

    תודה על המתכון – יוצא מעולה .

  25. היי לך
    לא עדיף להקציף את הביצים? מדברת בכללי
    כי כשמקציפים העוגה יותר אוורירית
    עדיף להקציף בעוגה הזאת או כמו שאמרת כאן, לערבב בכף?
    אני בדרך כלל מקציפה, אבל רציתי לשאול לדעתך
    תודה מראש, חלי

    1. היי חלי,
      הקצפת הביצים עם הסוכר אכן מעניקה לעוגה נפח ואווריריות לכן אם יש לך מיקסר ידני ואת בדר"כ מקציפה, תמשיכי עם זה 🙂

  26. היי הרבה זמן חיפשתי את המתכון הזה . השאלה היא האם אפשר להחליף קמח לבן לקמח מחיטה מלאה ובמקום מיץ מה אפשר לשים ? תודה

    1. היי אלה,
      מיץ התפוזים מוסיף טעם. לא חייב מיץ טבעי. אם יש לך מיץ מבקבוק לשתיה קלה זה גם מצוין. אם לא, את יכולה לשים חלב או מים.
      לגבי הקמח המלא, אני חוששת שהעוגה תצא דחוסה מידי אלא אם זה קמח כוסמין מלא.
      שבת שלום 🙂

  27. היי,
    ראשית חייבת לציין שהמתכונים קלים ומצויינים!!

    שאלה : האם ניתן להכין את העוגה עם קמח תופח, במקום קמח לבן ואבקת אפייה?במידה וכן האם להשתמש באותן כמויות?
    תודה מראש:)

    1. כן עדי, אפשר. שימי 3/4 כוס קמח תופח.
      בהצלחה והמשך יום נפלא 🙂

  28. הייתי רוצה להכין את העוגה לבת אחותי הרגישה לגלוטן. האם ניתן להחליף את הקמח בקמח ייעודי לחולי גלוטן או שיש לך הצעה אחרת, מנסיונך?

    1. היי מלכה,
      לא ניסיתי אבל אני מניחה שאת יכולה להשתמש בקמח ללא גלוטן במקום הקמח הלבן.
      בהצלחה ושבוע נפלא 🙂

  29. העוגה מצויינת! תודה!
    שאלתי אליך: אני רוצה להכינה כעוגת יום הולדת. חשבתי להכפיל את הכמויות, לחצות את העוגה ולמרוח על שתי/שלוש השכבות קרם (שמנת מתוקה מוקצפת). בנוסף, חשבי להרטיב את השכבות עם מיץ אפרסק מקופסת שימורים ולשים על השכבות חתיכות אפרסקים משומרים. מה דעתך על הרעיון? תודה רבה רבה

    1. היי דנית,
      את יכולה להכפיל כמויות ולהכין בתבנית עגולה 24 או תבנית מלבנית 22X31 ולחצות אותה לאחר שהיא מתקררת לגמרי. אני מניחה שקצפת יכולה להתאים. את יכולה להרטיב מעט במיץ תפוזים או מיץ אפרסק (לא יותר מידי, רק בכמה כפות)
      לגבי חתיכות האפרסקים, זה יכול להתאים אבל בסופו של דבר זה עניין של טעם 🙂
      בהצלחה!

  30. אפיתי את העוגה לפי המתכון התוצאה מדהימה ביחס להשקעה אני הולכת להכפיל כמויות זה נגמר מהר יישר כוח.

  31. שלום,
    לפני כמה ימים חברה מהעבודה הביאה לי חתיכה מעוגת פרג שהיא אפתה. היא הייתה טעימה מאוד
    ורציתי לקבל את המתכון במידי. התלהבתי מאוד ורצתי לסופר לקנות את המצרכים.
    היום בבוקר הכנתי את העוגה לאורחים שלי בדיוק איך שהיה רשום במתכון.
    כאשר העוגה יצאה מהתנור וקצת התקררה אכלתי ממנה והיא הייתה מאוד מרה ולא טעימה כמו העוגה שאכלתי לפני כמה ימים.
    נכנסתי כרגע לאתר הזה וגיליתי שכנראה בגלל שהשתמשתי בשקית של הפרג שישבה לי שלושה חודשים במקרר היא יצאה כך.
    יש דרך לשפר את טעמה או כדאי לזרוק? (האורחים כבר בדרך)
    תודה

    1. היי סימונה,
      חבל.. 🙁 פרג לא טרי יכול ממש לפגוע בטעם.
      אם העוגה ממש מרה לא חושבת שיש דרך להציל אבל אם היא פשוט לא מתוקה אפשר להכין לה ציפוי שוקולד ולהרטיב אותה עם מי סוכר- לחמם על הגז רבע כוס מים עם רבע כוס סוכר עד שזה נמס ולשפוך על החלק העליון של העוגה באופן שווה. לאחר מכן אפשר גם להכין ציפוי.

  32. יש לי קמח תופח. עדיין צריכה להוסיף אבקת אפייה? כמה?
    תודה. אני אוהבת את המתכונים שלך מאד!!!

    1. תודה רותי! כיף לשמוע 🙂
      שימי 3/4 כוס קמח תופח + שליש כפית אבקת אפיה.
      שבת שלום

  33. עוגה ממש מעולה.בכל זאת שיניתי מעט…
    טרפתי חלבונים הוספתי חלמונים,חצי כוס קוקוס מעורבב עם הקמח לפי המתכון המקורי וחצי כוס צימוקים פיזרתי עם השוקולד הקצוץ.

    1. היי יונית,
      אני מניחה שזה בגלל שהפרג לא טרי אפילו שהוא היה ארוז היטב.
      חשוב לטחון את הפרג סמוך להכנה או לשמור אותו במקפיא לאחר שטוחנים אותו.

  34. שלום אפרת,

    אם במקרה יש לי שקית של פרג ארוז ולא טרי, אז זה לא יילך בעוגה? אני רואה שגם במתכונים באתרים אחרים כתוב להשתמש בפרג טרי. אז מה אפשר לעשות עם הפרג הארוז, אם כך?
    תודה.

    1. היי אירנה,
      לא כדאי להשתמש בפרג ארוז שהוא לא טרי במיוחד לא בעוגות כי שם זה מאוד מורגש.
      לדעתי את יכולה להשתמש בו לעוגיות, שם ההבדל קצת פחות מורגש. מצרפת מתכון אם תרצי להכין – עוגיות פרג.
      סופ"ש נעים 🙂

  35. הכנתי במדויק לפי ההוראות, למעט תבנית פיירקס (מרוחה בחמאה) קטנה במקום תבנית אינגליש קייק. יצא רך וטעים. לא לוותר על הטיפ שכתוב בסוף ההוראות. לא יאומן שזה פרווה. תודה רבה לך !!!

  36. חייבים את השוקולד? בדכ אני לא אוהבת שילוב של עוגת פרג עם ציפוי שוקולד… מה אפשר לשים במקום?
    תודה על המתכונים הנפלאים! משתמשת הרבה באתר (הלזניה הבשרית מככבת אצלנו…)

    1. היי דנה,
      השוקולד הוא לא לציפוי (אין לעוגה ציפוי). קוצצים אותו ושמים בתוך הבלילה וזה נותן נגיעות עדינות של שוקולד שמשתלבות מעולה עם הפרג. אם את לא אוהבת אין בעיה לוותר.
      שבת שלום 🙂

  37. קודם כל רציתי להודות לכם על המתכונים הנפלאים שלכם, אני עושה המון וקוצרת המון מחמאות.
    לגבי המתכון הזה רציתי לדעת כמה זה חצי כוס פרג בגרמים?
    חג שמח לכם ולכל בית ישראל.
    חלי.

    1. היי חלי,
      שמחה שאת נהנת מהאתר 🙂
      חצי כוס זה בערך 60 גרם פרג טחון.
      חג שמח!

    1. היי מירה,
      עדיף מיץ מנגו ורצוי למהול אותו במים כי הטעם שלו חזק מידי, הכוונה לערבב מיץ מנגו עם מים ביחס שווה (סה"כ 3/4 כוס).
      חג שמח 🙂

  38. וואווו, רציתי להגיד תודה. פשוט תודה. אני אוהבת עוגות פרג, ואתמול אפיתי את עוגת הפרג הזו. שמתי 3/4 כוס פרג, הוספתי מעט צימוקים. העוגה פשוט אלוהית. לא מביישת את הקונדטוריות הטובות שאני קונה בהן עוגות פרג. תודה, תבורכי. כייף גדול 🙂

    1. היי דבורה,
      אם זאת תבנית בינונית אלה הכמויות:
      שתיים ורבע כוסות קמח
      2.5 כפיות אבקת אפיה
      כוס וחצי פרג טחון
      כוס וחצי קוקוס
      5 ביצים
      כוס וחצי סוכר
      כוס וחצי שמן
      שתיים ורבע כוסות מיץ תפוזים
      100 גרם שוקולד מריר קצוץ
      *בגלל שזו תבנית גדולה יהיה כדאי לאפות ב170 מעלות כדי שהעוגה תאפה באופן שווה.
      שבת שלום 🙂

    2. אני פשוט מאוהבת בסבלנות ובהתייחסות שלך לכל אחת ואחת.את מדהימה!!! בדיוק כמו האתר המנצח הזה.
      העוגה מצויינת.תודה!

    1. היי דבורה,
      אני שמחה מאוד שנהנת מהעוגה 🙂
      את מתכוונת לתבנית עגולה 27 או לתבנית מלבנית?

  39. מקודם הגבתי משום מה הפלאפון שלי לא בסדר והתגובה לא נשלחה
    בכל אופן אפיתי את העוגה אתמול ופשוט היתה טעימה נימוחה רכה ועסיסית
    והעוגה התחסלה כולה מרב שהיתה טעימה להפליא
    והמתכון שמכינים הוא בצ'יק ,חוויית אפיה מדהימה
    כל הכבוד לך
    רציתי לדעת כמות אפיה בתבנית 27 ס"מ מה הכמויות הנדרשות
    תודה. רבה
    שבת שלום

  40. העוגה יצאה רכה נימוכה וטעימה בטירוף
    יצאה רק עוגת אינגליש קייק אחת,ונגמרה
    מרוב שיצאה טעימה להפליא

    תודה רבה על המתכון ,
    אין עליך ,גם טעימה ברמות וגם בצ'ק מכינים אותה ,
    פשוט חווית אפיה

    רוצה להכין היום אותה לכב' שבת בתבנית גדולה
    27 ס"מ החד פעמית הבינונית
    מה הכמויות ?
    מחכה לתשובתך
    תודה
    ושבת שלום

  41. הי,
    אפשר לשים אגוזי מלך קצוצים גס וצימוקים במקום הקוקוס והשוקולד?
    האמת שאין לי תפוזים ולא לימונים . מה החלופות שאת מציעה?

    1. היי אפרת,
      הקוקוס, השוקולד והתפוזים מאוד מוסיפים לעוגה, בהזדמנות תנסי ותכיני 🙂
      את יכולה לשים אגוזים קצוצים וצימוקים אם את אוהבת ובמקום מיץ תפוזים את יכולה לשים חלב או מים (אם זה מים מומלץ שיהיו חמים).
      בהצלחה 😉

  42. היי אין לי מיץ תפוזים אבל יש לי לימון. אפשר להכין לימודה ולשים במקום? או לחילופין חלב שקדים? תודה!

    1. הי אלינה,
      האמת שלא ניסיתי אבל צריך לקחת בחשבון שקמח מצה סופח יותר נוזלים לכן כמות הנוזלים במתכון צריכה להיות גדולה יותר או שכמות קמח המצה צריכה להיות קטנה יותר.
      קמח המצה גם הופך את העוגה לכבדה ומעט דחוסה מידי וכדי להתגבר על זה מומלץ להפריד ביצים. זאת אומרת לערבב את כל החומרים (חוץ מהסוכר) עם 2 חלמונים (הצהוב), להקציף בנפרד את 2 החלבונים עם הסוכר עד לקצף לבן ויציב ואז לערבב בעדינות בין שתי התערובות ולצקת לתבנית.
      בכל מקרה כשמכינים עוגות מקמח מצה מומלץ תמיד להשתמש בקמח מצה לעוגות שהוא דק ועדין יותר ופחות מורגש בעוגה.
      אם תחליטי לנסות אשמח לקבל עדכון בתוצאות 🙂

    2. אני מניחה שהבקשה לקמח מצה על מנת להפוך את העוגה לכשרה לפסח. אני מציעה להחליף את הקמח בכמות נוספת של פרג. סה״כ כוס ורבע פרג.

    1. היי נטלי,
      כן, את יכולה לשים 100 גרם חמאה מומסת.
      שבת שלום 🙂

    1. היי גלית, אפשר להוריד את הקוקוס אך פחות מומלץ להוסיף במקום עוד פרג, זה יהיה כבר יותר מידי

    2. לא יכולתי לחכות לתשובתך… אז שמתי לבסוף 3/4 כוס פרג סה"כ וגם הרטבתי אותה מעט בסירופ סוכר שהכנתי ויצאה רכה וטעימה מאוד 🙂 תודה רבה לך וסופ"ש נפלא…

  43. העוגה גרמה לי לדמוע קלות מזווית העין. ברור לגמרי שאכין אותה. שתי שאלות:
    1. האם ניתן לוותר על הקוקוס?
    2. האם ניתן להחליף את מיץ התפוזים בחלב?
    תודה!

    1. היי,
      אפשר לוותר על הקוקוס.
      לגבי חלב- אפשר להחליף אבל אני רק חייבת לציין שלאחר שניסיתי להכין את העוגה גם עם חלב וגם עם מיץ תפוזים, אני יכולה לומר בוודאות שעם מיץ התפוזים יצא טעים יותר.

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר