מתכונים ב10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

עוגת פרג ושוקולד

עוגת פרג ושוקולדFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On מרץ 1, 2017
Last modified:אפריל 5, 2017

Summary:

מתכון לעוגת פרג עם 2 כפות קמח בלבד! גם בגרסה ללא גלוטן

עוגת פרג ושוקולד

 תבנית אינגליש קייק

מצרכים:

2 ביצים

שליש כוס סוכר (מי שאוהב מתוק מומלץ להגדיל את הכמות לחצי כוס)

שליש כוס שמן

רבע כוס מים חמים

כוס ורבע פרג טחון (110 גרם)

2 כפות אבקת קקאו

2 כפות קמח רגיל או קמח ללא גלוטן ("קונדיטור") *בפסח אפשר לשים קורנפלור או קמח מצות דק

כפית מלאה אבקת אפיה

שליש כוס קוקוס

ציפוי שוקולד: 50 גרם שוקולד מריר + כף שמן + 2 כפות מים

אופן הכנה:

-מחממים תנור ל180 מעלות.

-מערבבים בקערה פרג, קקאו, קמח, אבקת אפיה וקוקוס (תערובת הפרג).

-מקציפים בקערה נפרדת את הביצים במשך כחצי דקה. מוסיפים את הסוכר וממשיכים להקציף במשך כ-2 דקות, עד שמתקבלת תערובת בהירה ותפוחה. מוסיפים שמן ואח"כ מים חמים ומערבבים. מוסיפים את תערובת הפרג ומערבבים ערבוב קל עד לאיחוד התערובות.

-משמנים תבנית אינגליש קייק ויוצקים את הבלילה לתבנית.

-אופים במשך כ-30 דקות, עד שקיסם יוצא יבש. כשהעוגה מוכנה, פותחים את דלת התנור עד הסוף ומשאירים את העוגה בתנור 5 דקות.

-מכינים ציפוי לעוגה: ממיסים במיקרוגל את קוביות השוקולד המריר עם השמן והמים ומערבבים עד לתערובת חלקה. יוצקים מעל העוגה בעודה חמה.

מומלץ לקנות את הפרג  מחנות תבלינים שבה הפרג נטחן במקום לנגד עיניכם. לא מומלץ להשתמש בשקיות הארוזות הנמכרות ברשתות המזון ובסופרים.

מומלץ להשתמש בפרג הטחון מיד לאחר טחינתו, ככל שעובר זמן הפרג מאבד את הארומה שלו וטעמו הופך למר. פרג שטחנתם מומלץ לשמור במקפיא בשקית ניילון אטומה (אל דאגה, הפרג אינו קופא).

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו


32 תגובות

הוסף תגובה
  1. שלום בעוגת הפרג במצרכים לא רשמת מים באופן ההכנה רשום להוסיף מים אשמח לדעת מה כמות המים

    1. היי שוש,
      העוגה לא אמורה להיות יבשה. יכול להיות שהיא התייבשה כתוצאה מאפית יתר או שאת לא רגילה למרקם של הפרג שיוצא יותר פירורי מקמח רגיל.

  2. אני בן 14, והכפלתי את הכמויות חוץ מהפרג,את הפרג הכפלתי תוך הוספת תערובת של קקאו קמח וקוקוס, ועכשיו העוגה בתנור והיא נראת פגז!!!

  3. האתר הזה פשוט מדהים! בזכותך הצלחתי לאפות כל מיני דברים, ולהראות לכולם שגם גברים יכולים להצליח… תודה!
    רציתי לשאול, כיון שאין לי בסיבה חנות תבלינים, אם כן אפשר בדיעבד להשתמש בפרג לא טרי?

    1. היי אוריאל,
      קודם כל כיף גדול לשמוע 🙂
      אם זה פרג שארוז בשקית סגורה אז מאוד לא מומלץ.
      מה שכדאי לעשות זה לקנות פעם אחת מחנות תבלינים כמות גדולה של פרג ולבקש שייטחנו לך אותו במקום ואז להגיע הביתה ופשוט להקפיא את כל הכמות. הפרג יכול להשמר במקפיא במשך כשנה שלמה והוא יחשב כפרג טרי לכל דבר. הפרג גם לא קופא אז לא צריך להפשיר אותו.

  4. שלום ומועדים לשימחה האם ניתן להחליף את המים החמים במיץ תפוזים אשמח לקבל תשובה קצת מאוחר בלילה אבל רציתי להכין למחר.תודה

  5. שלום אפרת וחג פסח שמח! בקשר לעוגת פרג ושוקולד אם אין לי קמח "קונדיטור" האם ניתן להחליף בקמח מצה ולהוסיף אבקת אפיה . מאד אוהבת פרג ואשמח לקבל תשובה . תודה shila

    1. היי 🙂
      בגלל שמדובר ב-2 כפות בלבד אני מניחה שאפשר. אין צורך להוסיף אבקת אפיה מעבר למה שרשום (כפית אבקת אפיה).
      שבוע נפלא וחג שמח!

  6. היי אפרת, יש לי שאלה שלא קשורה לעוגה הזו.. אשמח עם תוכלי לענות לי!
    יש לי עוגה פרווה שאני רוצה להגיש מחר.. להשאיר בחוץ בתוך שקית? או כדיי להכניס למקרר? כי זה פרווה.. תודה! מוריה

    1. היי מוריה,
      אם זאת עוגה שאין בה קרם מומלץ לעטוף אותה בניילון נצמד ולשמור מחוץ למקרר.
      אם יש בה קרם אז כדאי להכניס למקרר.
      שבוע טוב 🙂

  7. שלום ותודה על כל המתכונים הטעימים והקלים!
    שאלה לגבי המתכון הזה: אם מוותרים על הקוקוס (בגלל אלרגיה), האם זה יפגע בטעם? אולי אפשר לשים משהו במקום קוקוס כדי שהטעם בכל זאת יהיה מעניין ועשיר?
    תודה רבה ושבת שלום, מרים

    1. היי מרים,
      הקוקוס מוסיף טעם אבל אפשר גם להכין בלי.
      אפשר לשים במקום אגוזים טחונים.
      שבת שלום 🙂

      1. תודה רבה! הבעיה היא שגם אגוזים, בוטנים ושקדים אצלנו מחוץ לתחום (בגלל אלרגיה)… אז מה שנשאר, זה פשוט לוותר על הקוקוס?

  8. שלום

    הכנתי מהאתר הרבה מתכונים שיצאו מוצלחים. האם אפשר להשתמש בשוקולית במקום בקקאו?
    תןדה
    פנינה

    1. לא ניסיתי. אני מניחה שאפשר. שימי 2 כפות גדושות שוקולית כי היא פחות מרוכזת מאבקת הקקאו.
      אשמח לעדכון איך יצא 🙂
      שבת שלום

  9. הכנתי כעת ויצא ממש טעים, המרתי את הסוכר בדבש מטעמי בריאות.
    רק שאלה,העוגה יוצאת נמוכה האם אפשר להכפיל את הכמות לאותה תבנית?

    1. היי אביגיל,
      השתמשת במקרה בתבנית אינגליש קייק שהיא לא חד פעמית?
      אפשר להכפיל את הכמות אם התבנית גדולה. יש למלא עד 3/4 גובה מהתבנית. אם נשאר עודף אפשר לשים בתבניות מאפינס.

      1. תודה על הטיפים. השתמשתי בתבנית שאינה חד פעמית, כנראה שהיא גדולה יותר וזו הסיבה.אם אוסיף גם מעט סודה לשתיה זה יעזור או שמשנה מהמתכון?

        1. אפשר להוסיף כשליש כפית אבקת סודה לשתיה אבל ההשפעה תהיה מזערית.
          אם את רוצה תרשמי לי את המידות של התבנית (אורך, רוחב וגובה- המדידה היא מהחלק העליון). אולי תצטרכי להכפיל כמויות רק ב1.5.

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme
Translate »