מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

עוגת פרג ואגוזים

עוגת פרג ואגוזיםFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On נובמבר 6, 2019
Last modified:נובמבר 6, 2019

Summary:

עוגה בחושה עם פרג ואגוזים – רכה, טעימה וקלה להכנה

עוגת פרג ואגוזים

תבנית אינגליש קייק, פרווה

מצרכים:

2 ביצים

שליש כוס (66 ג') סוכר

שקית (10 ג') סוכר וניל

חצי כוס (120 מ"ל) שמן

3/4 כוס (180 מ"ל) מיץ תפוזים

3/4 כוס קמח (105 ג') לבן

1 כפית גדושה (6 ג') אבקת אפיה

חצי כוס (50 ג') פרג טחון (חשוב מאוד שהפרג יהיה טרי)

חצי כוס (60 ג') אגוזים טחונים

אופן הכנה:

-מחממים תנור ל180 מעלות.

-מערבבים בקערה את הקמח עם אבקת האפיה. מוסיפים פרג ואגוזים טחונים מערבבים.

-מערבבים בקערה נפרדת (בעזרת מטרפה או מיקסר) את הביצים עם הסוכר וסוכר הוניל. מוסיפים שמן ומיץ תפוזים ומערבבים. מוסיפים את תערובת הקמחים ומערבבים ערבוב קל עד לאיחוד החומרים.

-יוצקים לתבנית אינגליש קייק. מכניסים לתנור החם ואופים במשך כ-30 דקות (עד שקיסם שננעץ יוצא יבש).

*טיפ:  5-10 דקות לאחר שהעוגה יוצאת מהתנור מומלץ לעטוף אותה בניילון נצמד (האדים המצטברים מעניקים לה רכות).

*מומלץ לקנות את הפרג מחנות תבלינים שבה הפרג נטחן במקום לנגד עיניכם. לא מומלץ להשתמש בשקיות הארוזות הנמכרות ברשתות המזון ובסופרים.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

14 תגובות

הוסף תגובה
  1. היי אפרת

    תודה על המענה. אני משתמש בכוס מדידה של 240 מ"ל. האפייה הסתיימה ויצא מצויין. יישר כוח.

    אורי

    1. כן. אם השתמשת בכוס בנפח 240 מ"ל (כוס זכוכית רגילה עם ידית) אז זה בסדר.

  2. תודה גדולה אפרת! אחזור אלייך עם תשובה כדי להגיד לך איך זה יצא כשהעוגה תהיה מוכנה. אשלח לך גם תמונה שלה.

    1. אם הפירורים היו במקרר ואין טעם לוואי לעוגה אז אני לא רואה בעיה.

  3. בוקר אור!

    קצת דחוף לי!

    אני רוצה אם אפשר להתייעץ איתך, הכנתי עוגה שאמורים לשים בה שקדים טחונים ושמתי בטעות

    פירורי בצק שהיו לי במקרר – לא יודעת כמה זמן!!!

    (פירורים של בצק פריך או קרמבל או משהו אחר)

    אפשר להשתמש בעוגה?

    הרבה תודה לך ושבת שלום!

  4. היי אפרת. אני שוקלת להכין את העוגה ליום שישי כי באים אלינו אורחים לכבוד יום ההולדת של בעלי. הבעיה היא שאנחנו לא אוהבים פרג בבית ופרג זה מרכיב מרכזי בעוגה. מה אפשר לשים במקום? תודה רבה. תמשיכי להוציא מתכונים קלים, טעימים, ופשוטים להכנה! ערב נעים ולילה נפלא.

    1. היי זהבה,
      אני רואה שאת רשומה כבר לניוזלטר. את מקבלת את המיילים?

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר