מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

עוגת פקאן ומייפל

עוגת פקאן ומייפלFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On אוקטובר 24, 2018
Last modified:אוקטובר 24, 2018

Summary:

עוגה בחושה עם אגוזי פקאן ומייפל – עסיסית וטעימה (ללא תוספת סוכר)

עוגת פקאן ומייפל

תבנית אינגליש קייק

מצרכים:

2 ביצים

חצי כוס (120 מ"ל) שמן

שליש כוס (80 מ"ל) מייפל

חצי כוס (120 מ"ל) מיץ תפוזים (או מים)

חצי כפית (3 ג') תמצית וניל

כוס (140 ג') קמח תופח

חצי כוס (60 ג') אגוזי פקאן טחונים

להרטבת העוגה: 2 כפות סירופ מייפל

אופן הכנה:

מחממים תנור מראש ל-180 מעלות ומשמנים תבנית אינגליש קייק.

-מערבבים (במטרפה או במיקסר ידני) את הביצים עם השמן. מוסיפים מייפל, מיץ ותמצית וניל ומערבבים.

-מוסיפים קמח תופח ומערבבים קלות עד לאיחוד החומרים. בסוף מוסיפים אגוזי פקאן ומערבבים ערבוב קל.

-יוצקים את התערובת לתבנית משומנת ואופים במשך כ-30 דקות, עד שקיסם יוצא נקי.

-כשהעוגה מוכנה ובעודה חמה, יוצקים על החלק העליון 2 כפות סירופ מייפל. עוטפים בניילון נצמד.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

39 תגובות

הוסף תגובה
  1. היי, הבלילה יצאה לי ממש נוזלית.
    גם אחרי שעה בתנור לא היה מוכן.
    כבר נהיה לעוגה ריח של חביתה… נזרקה לפח 🙁
    מה עשיתי לא טוב?

    1. יכול להיות שהכוס קטנה מידי? אולי בנפח של 180 מ"ל?
      בכל המתכונים באתר יש להשתמש בכוס בנפח של 240 מ"ל כמו כוס זכוכית רגילה עם ידית.

  2. היי, במה אפשר לצפות את העוגה? אולי חמאת בוטנים? רוצה שתראה קצת יותר מרשימה (חוץ מהטעם המעולה שלה)

    1. אם את מכפילה כמויות הכמות תתאים לתבנית 24. אפשר להכין בתבנית 26 אבל קחי בחשבון שהעוגה תצא מעט נמוכה.
      אלה הכמויות לתבנית 26:
      5 ביצים
      כוס ושליש שמן
      כוס מייפל
      כוס וחצי מיץ תפוזים (או מים)
      כפית וחצי תמצית וניל
      3 כוסות קמח תופח
      כוס וחצי אגוזי פקאן טחונים
      להרטבת העוגה: 5-6 כפות סירופ מייפל

    1. כן. כוס בנפח של 240 מ"ל (כוס קמח בנפח של 240 מ"ל יוצא במשקל 140 גרם).

  3. תודה על המתכון
    את המייפל אפשר לשפוך על העוגה ישר כשהיא יוצאת מהתנור
    המעבד מזון שלי שבק חיים אז אם אקנה אגוזי מלך טחונים במקום השקדים זה ממש יהרוס את העוגה? יכולה לחכות שבוע עד שיהיה מעבד מזון חדש אבל ממש בא לי להכין אותה כבר? אז מה את אומרת לחכות ולהשתמש בשקדים או אפשר אגוזי מלך?
    אדעכן איך יצא

    1. כן. לשפוך על העוגה כשהיא חמה.
      לגבי אגוזי מלך, השבתי לך תגובה קודמת שאפשר.

  4. לא מצאתי בסופר פקאן טחון, ראיתי שקד טבעי טחון זה גם טוב או שזה יהרוס? איך משיגים/טוחנים פקאן? יש פקאן טחון קנוי?
    מאוד מאוד רוצה להכין את העוגה בצורה נטולת גלוטן, יש לך רעיון בשבילי?

    1. היי,
      קונים פקאן רגיל וטוחנים במעבד מזון.
      אם אין לך מעבד מזון אפשר לקנות אגוזי מלך טחונים ואם אין אז שקדים טחונים.
      לגרסה ללא גלוטן אפשר להמיר את הקמח התופח בכוס קמח כרגיל או תמי + כפית אבקת אפיה.

  5. היי בוקר טוב! האם ניתן להמיר בקמח קונדיטור ללא גלוטן ואולי להוסיף אבקת אפיה? ואם כן כמה?
    תודה!

    1. היי לאה,
      קמח קונדיטור לבד לא ייתן תוצאה מוצלחת. אני מניחה שאפשר להמיר בתערובת כמו קמח תמי או קמח כרגיל (כוס קמח + כפית אבקת אפיה).
      אפשר לנסות גם לשים שני שליש כוס קמח קונדיטור + שליש כוס קמח אורז + כפית אבקת אפיה.

  6. בהמשך לשאלה קודמת שמתי לב במספר מתכונים שאפשר להמיר את המים במיץ תפוזים או בחלב. האם זה תמיד נכון והאם מתאים במתכון הזה?

    1. היי נטלי,
      אפשר להמיר את השמן ב100 גרם חמאה מומסת. האמת שזה טעים גם עם שמן. אולי הייתי משלבת רבע כוס שמן עם 50 גרם חמאה מומסת.
      לשאלתך השניה, בדר"כ אפשר. צריך לקחת בחשבון שבעוגות מסוימות זה יכול להשפיע קצת על הטעם. לטעמי העוגה יוצאת הכי מוצלחת עם מיץ אבל אפשר להמיר במים או חלב.
      יום מקסים 🙂

  7. אפרת ערב טוב
    האם כדאי להחליף את השמן בחמאה? האם זה יהיה יותר טעים ועשיר? אם כן מה הכמות.
    תודה

    1. אפשר אבל קחי בחשבון שהטעם יותר מעודן עם מייפל. עדיף להמיר בדבש אם יש לך.

  8. היי אפרת.תודה עבור המתכון.לאיזה סוג מייפל את מתכוונת טבעי או רגיל? אם אין מייפל אם אפשר דבש לייט?

    1. אני משתמשת במייפל טבעי אבל אפשר בכל סוג מייפל. אם אין מייפל אפשר להשתמש בדבש לייט.
      יום מקסים 🙂

  9. היי בוקר טוב,
    האם ניתן לשים קמח מלא / קמח כוסמין במקום התופח ולהוסיף אבקת אפיה?
    תודה לך על המענה

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר