מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

עוגת פקאן ומייפל

עוגת פקאן ומייפלFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On אוקטובר 24, 2018
Last modified:אוקטובר 24, 2018

Summary:

עוגה בחושה עם אגוזי פקאן ומייפל – עסיסית וטעימה (ללא תוספת סוכר)

עוגת פקאן ומייפל

תבנית אינגליש קייק

מצרכים:

2 ביצים

חצי כוס (120 מ"ל) שמן

שליש כוס (80 מ"ל) מייפל

חצי כוס (120 מ"ל) מיץ תפוזים (או מים)

חצי כפית (3 ג') תמצית וניל

כוס (140 ג') קמח תופח

חצי כוס (60 ג') אגוזי פקאן טחונים

להרטבת העוגה: 2 כפות סירופ מייפל

אופן הכנה:

מחממים תנור מראש ל-180 מעלות ומשמנים תבנית אינגליש קייק.

-מערבבים (במטרפה או במיקסר ידני) את הביצים עם השמן. מוסיפים מייפל, מיץ ותמצית וניל ומערבבים.

-מוסיפים קמח תופח ומערבבים קלות עד לאיחוד החומרים. בסוף מוסיפים אגוזי פקאן ומערבבים ערבוב קל.

-יוצקים את התערובת לתבנית משומנת ואופים במשך כ-30 דקות, עד שקיסם יוצא נקי.

-כשהעוגה מוכנה ובעודה חמה, יוצקים על החלק העליון 2 כפות סירופ מייפל. עוטפים בניילון נצמד.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

21 תגובות

הוסף תגובה
  1. היי בוקר טוב! האם ניתן להמיר בקמח קונדיטור ללא גלוטן ואולי להוסיף אבקת אפיה? ואם כן כמה?
    תודה!

    1. היי לאה,
      קמח קונדיטור לבד לא ייתן תוצאה מוצלחת. אני מניחה שאפשר להמיר בתערובת כמו קמח תמי או קמח כרגיל (כוס קמח + כפית אבקת אפיה).
      אפשר לנסות גם לשים שני שליש כוס קמח קונדיטור + שליש כוס קמח אורז + כפית אבקת אפיה.

  2. בהמשך לשאלה קודמת שמתי לב במספר מתכונים שאפשר להמיר את המים במיץ תפוזים או בחלב. האם זה תמיד נכון והאם מתאים במתכון הזה?

    1. היי נטלי,
      אפשר להמיר את השמן ב100 גרם חמאה מומסת. האמת שזה טעים גם עם שמן. אולי הייתי משלבת רבע כוס שמן עם 50 גרם חמאה מומסת.
      לשאלתך השניה, בדר"כ אפשר. צריך לקחת בחשבון שבעוגות מסוימות זה יכול להשפיע קצת על הטעם. לטעמי העוגה יוצאת הכי מוצלחת עם מיץ אבל אפשר להמיר במים או חלב.
      יום מקסים 🙂

  3. אפרת ערב טוב
    האם כדאי להחליף את השמן בחמאה? האם זה יהיה יותר טעים ועשיר? אם כן מה הכמות.
    תודה

  4. היי אפרת.תודה עבור המתכון.לאיזה סוג מייפל את מתכוונת טבעי או רגיל? אם אין מייפל אם אפשר דבש לייט?

    1. אני משתמשת במייפל טבעי אבל אפשר בכל סוג מייפל. אם אין מייפל אפשר להשתמש בדבש לייט.
      יום מקסים 🙂

  5. היי בוקר טוב,
    האם ניתן לשים קמח מלא / קמח כוסמין במקום התופח ולהוסיף אבקת אפיה?
    תודה לך על המענה

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר