מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

עוגת פירות יבשים

עוגת פירות יבשיםFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On פברואר 8, 2017
Last modified:ינואר 29, 2018

Summary:

עוגה מושלמת לט"ו בשבט: עוגה בחושה עם פירות יבשים

עוגת פירות יבשים

תבנית אינגליש קייק

מצרכים:

2 ביצים

שליש כוס (66 ג') סוכר

2 כפות (40 ג') דבש

שליש כוס (66 ג') שמן

שליש כוס (80 מ"ל) מיץ תפוזים (אפשר מבקבוק לשתיה קלה)

כוס (140 ג') קמח תופח (או כוס קמח לבן מעורבב עם כפית אבקת אפיה)

שליש (2 ג') כפית אבקת קינמון

2 כפות (14 ג') קוקוס טחון (לא חובה)

שליש כוס (35 ג') אגוזי מלך חתוכים גס

שליש כוס תערובת של פירות יבשים קצוצים: צימוקים, תמרים מגולענים, שזיפים, משמשים וכו'

לקישוט: שקדים פרוסים (לא חובה)

אופן הכנה:

-מחממים תנור ל180 מעלות ומשמנים תבנית אינגליש קייק.

-מערבבים בעזרת כף/מטרפה את הביצים עם הסוכר. מוסיפים דבש, שמן ומיץ ומערבבים. מוסיפים קמח תופח, אבקת קינמון וקוקוס ומערבבים.

-מקמחים את האגוזים ותערובת פירות יבשים בכפית שטוחה קמח ומוסיפים לתערובת. מערבבים ערבוב קל.

-יוצקים את התערובת לתבנית משומנת ומפזרים מעל שקדים פרוסים.

-אופים בתנור במשך כ-30 דקות, עד שקיסם יוצא יבש.

עוגת פירות יבשים

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

58 תגובות

הוסף תגובה
    1. היי רונית,
      הכמות מתאימה לתבנית אינגליש קייק חד פעמית (10X31).
      ל-2 תבניות יש להכפיל כמויות.

    1. אפשר להכפיל כמויות ולהכין בתבנית עגולה בקוטר 24 (או תבנית קרטון שרשום עליה קוטר 22.5).

  1. חייבת לציין שאני כל כך נהנית מהמתכונים שלך!! בגלל רגישות לגלוטן אני ממירה במתכונים בקמח ללא גלויה כמו בעוגה הזאת ויוצא פשוט נפלא. בעוגה הזאת בשרתי קודם את הפרות היבשים בקצת רום וזה הפך אותם למעדן. תודה:)

    1. היי אבי,
      אם הכוונה לעוגת טורט אוורירית (עם הפרדת ביצים) שמיועדת למילוי עם קצפת אז אין לי מתכון. אשתדל להעלות בהמשך.
      אם הכוונה לעוגת טורט בחושה אז אני ממליצה על העוגה הזאת – עוגת דבש עם קרם. זאת עוגה מצוינת והטעם של הדבש עדין ולא מאוד מורגש.
      שבוע טוב 🙂

  2. היי.
    אני רוצה להוסיף קליפות הדרים מסוכרים במקום פירות יבשים .
    זה מתאים לעוגה זו ?
    צריך לשנות מינון של נוזלים או קמח, אם כן?
    תודה

    1. כן, אני חושבת שאפשר באותה כמות.
      רצוי רק לקצוץ אותן לפני שמוסיפים לתערובת.
      אין צורך לשנות דבר.

    1. היי ליאל,
      סורי, ראיתי רק עכשיו.
      לגבי עוגת אפרסקים אני חושבת שאפשר להכין את עוגת אננס ובמקום אננס לשים אפרסקים משומרים.
      לגבי עוגה הפוכה, לא ניסיתי להכין אבל בגדול מומלץ לרפד תבנית בנייר אפיה (אפשר פשוט לגזור את נייר האפיה בצורת עיגול בקוטר התבנית ולהניח בתחתית), עליו לסדר פרוסות חצאי אפרסקים דקות, ולפזר כף וחצי סוכר (אפשר להוסיף גם כחצי כפית אבקת קינמון אם אוהבים). אח"כ לצקת את הבלילה.
      אם את מכינה את עוגת האננס יש להכפיל את כל הכמויות ב-2 כדי שיתאימו לתבנית עגולה בקוטר 24. מבחינת כמות ביצים ממליצה לשים 3 ביצים.
      *יש להפוך את העוגה רק אחרי שהיא מתקררת לגמרי.
      בהצלחה ומזל טוב 🙂

  3. היי אפרת
    יש לאחי יום הולדת ורציתי להכין לא עוגת אפרסקים משומרים הפוכה .
    יש לך אולי מתכון להמליץ לי (יש מלא מתכונים באינטרנט אבל אני לא סומכת אליהם ) המתכונים שלך הכי טובים !!!

  4. שלום אפרת, אפיתי את העוגה ביום שישי, היה מאוד טעים ועוגה נשרפה תוך דקות ספורות מהשולחן. תודה רבה על המתכון

  5. היי יקירה,הכנתי את העוגה היום והיא יצאה פשוט מושלמת!!חוסלה תוך דקות ספורות וקצרה כל כך הרבה מחמאות,וואו!
    רוצה להודות לך על אתר מדהים ויעיל לאחת כמוני שגרה בנכר ומנסה ליצור אוויה של בית❤️❤️❤️

    1. אפשר למרות שעם מיץ העוגה יוצאת יותר טעימה.
      שבת שלום וטו בשבט שמח 🙂

    1. זה ישנה את המרקם ואני לא יודעת לומר בודאות איך זה ייצא. עדיף לשים מיץ תפוזים.

  6. הכנתי את העוגה היא כל כך טעימה, אכלתי כבר חצי. היו לי רק צימוקים ואגוזים. תודה על האתר הנפלא!

    1. כן, שימי צימוקים.
      אם יש לך גם אגוזים מכל סוג כדאי להוסיף וגם אם לא, זה בסדר.

    1. היי חדוה,
      כדי שהעוגה תשאר עסיסית וטריה יותר זמן אני ממליצה להשאיר רבע כוס שמן והשאר להשלים עם רסק תפוחים.

  7. ועוד איזו עוגה אפשר להכין לגן ילדים כדי שהילדים יואהבו ושתיהיה מתיקות מעודנת וטעים.
    תודה רבה:)

    1. היי קרינה,
      המיץ מוסיף טעם אבל אם אין לך שימי כף מיץ לימון, מלאי עד שליש כוס מים וערבבי עם כפית סוכר.

    1. היי לימור,
      אפשר להשתמש בכוס קמח "כרגיל" או קמח תמי או לשים 2/3 כוס קמח קונדיטור + שליש כוס קמח אורז.
      לכל אחת מהאופציות יש להוסיף כפית אבקת אפיה.

  8. בוקר טוב. תודה לך על המתכונים הנפלאים. יש לי שאלה כללית. מה הבדל בטעם/במרקם של עוגה אם משתמשים בחמאה ובשמן?
    תודה!

    1. היי אולגה,
      עוגות שמכינים עם שמן בדר"כ אווריריות ורכות יותר ופחות מתפוררות. הן גם נשמרות יותר זמן.
      לעומת זאת, עוגות שמכינים עם חמאה הן בדר"כ עסיסיות אך מתפוררות יותר. בנוסף יש להן טעם צפוף וקרמי יותר.
      אני מעדיפה עוגות על בסיס שמן אבל בסופו של דבר זה עניין של טעם אישי 🙂

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר