מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

עוגת טורט

עוגת טורטFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On אוקטובר 17, 2018
Last modified:אוקטובר 22, 2018

Summary:

עוגת טורט (ספוג) ללא הפרדת ביצים!  מתאימה כעוגת שכבות עם קצפת באמצע ו/או בחלק העליון.

עוגת טורט

תבנית בקוטר 23-24

מצרכים:

4 ביצים גדולות (L או XL)

¾ כוס (150 ג') סוכר

⅔ כוס (160 מ"ל) שמן

חצי כוס (120 מ"ל) מיץ תפוזים (*אפשר מבקבוק לשתיה קלה)

חצי כוס (120 מ"ל) מים

כוס וחצי (210 ג') קמח תופח

חצי כוס (70 ג') קורנפלור

סירופ סוכר: שליש כוס מים + כף סוכר

קצפת – ראו איך מכינים קצפת.

אופן הכנה:

-מחממים תנור מראש ל-170 מעלות ומשמנים תבנית עגולה בקוטר 23-24.

-מקציפים את הביצים עם מיקסר על מהירות הגבוהה ביותר במשך דקה.

-מוסיפים סוכר בהדרגה וממשיכים להקציף על מהירות גבוהה במשך 5 דקות, עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה.

-מנמיכים למהירות איטית ומוסיפים שמן, מיץ ומים. בסוף מוסיפים את הקמח התופח והקורנפלור ומערבבים קלות לאיחוד חומרים (אין לערבב יותר מידי כדי לא לפגוע באווריריות העוגה).

-יוצקים את התערובת לתבנית משומנת ומכניסים לתנור החם. אופים במשך 40-45 דקות, עד שקיסם יוצא יבש. מוציאים מהתנור ומניחים לעוגה להתקרר לגמרי.

-בינתיים מכינים את סירופ הסוכר: מחממים על הגז שליש כוס מים וכף סוכר ומביאים לרתיחה על אש גבוהה. מנמיכים את האש ומבשלים כ-5 דקות. מסירים מהאש ומניחים בצד לקירור.

-לאחר שהעוגה התקררה ניתן להרטיב את החלק העליון ב-5 כפות סירופ סוכר ולקשט בקצפת. אם רוצים לעשות מילוי קצפת באמצע אז יש לחתוך את העוגה לרוחב, להרטיב את החלק התחתון ב 3-4 כפות סירופ סוכר ולמרוח את הקצפת. להניח מעל את החלק השני של הטורט, להרטיב אותו ב 3-4 כפות סירופ סוכר ולמרוח או לזלף קצפת.

-מכסים את העוגה ושומרים במקרר לפחות 4 שעות לפני ההגשה.

עוגת טורט

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

40 תגובות

הוסף תגובה
  1. היי שלום, גם אני נתקלת עם הבעיה הזו…
    עדיף לא לחמם מראש את התנור…?
    ועד מתי נכון להפסיק לערבב…?
    ועוד שאלה האם אפשר משו אחר במקום קרונפלור..? ומה עם תבניץ מרובעת רגילה..? סבבה לעוגה כזו?
    תודה רבה

    1. היי שיראל,
      באיזה בעיה את נתקלת?
      חשוב לחמם מראש את התנור לפחות 7-10 דקות מראש.
      לאחר שמוסיפים את הקמחים יש לערבב כמה שפחות, עד לאיחוד חומרים.
      אפשר לשים קמח רגיל (סה"כ 2 כוסות קמח תופח).
      אפשר להכין בתבנית מלבנית בגודל 22X31.

    1. מאחר וקמח תפו"א הוא קצת יותר "כבד" אני מציעה לשים רק 2 כפות והיתר קמח רגיל (הכוונה ל2 כוסות קמח רגיל פחות 2 כפות).

    1. היי ריקי,
      כמויות לתבנית 26:
      6 ביצים גדולות (L או XL)
      כוס ורבע סוכר
      כוס + 2 כפות שמן
      כוס מיץ פחות כף
      3/4 כוס מים
      2.5 כוסות קמח תופח
      3/4 כוס קורנפלור
      סירופ סוכר: חצי כוס מים + 2 כפות סוכר
      *יש להשתמש בכוס בנפח 240 מ"ל כמו בתמונה.
      שבוע נפלא 🙂

  2. היי
    את התבנית בינונית שכתבת 22X31 ראיתי שהמרת תבניות והבנתי מה הכוונה,
    אבל לא הבנתי איזה גודל זה תבנית עגולה רגילה מקרטון בקוטר 22.5 והיא יכולה להתאים גם לתבנית בקוטר 23 ו-24.
    יש לך במקרה תמונה של התבניות שאת יכולה לעלות לפה?
    אם כן יעזור מאווד
    תודה

  3. היי..
    המתכונים שלך פשוט מושלמים!!
    אין שבוע שאני לא מצפה לעוד מתכון חדש.. מעוגיות אלפאחורס קלות ופשוטות להכנה (שאף פעם לא חשבתי שאצליח להכין אלפאחורס) ועד עוגיות מקמח כוסמין ללא סוכר שהכנתי לסבתא שלי שיש לה סכרת!!! וכמובן הרולדה ומתכון לשמרים המושלמים שלך!! וכמובן תודה על הטיפים והתגובות המהירות.
    בקשר לעוגה הזו.. לא הבנתי את הגודל של התבנית? זה הצד הפחות חזק שלי..
    יש תבנית עגולה רגילה ויש תבני מלבנית בינונית רגילה שאני מכירה
    מה הכוונה במתכון הזה?
    תודה ענקית!!!

    1. היי ענת,
      קודם כל תודה רבה, כיף לשמוע ❤️
      לגבי העוגה, היא מתאימה לתבנית עגולה רגילה מקרטון בקוטר 22.5 והיא יכולה להתאים גם לתבנית בקוטר 23 ו-24. אם יש לך סרגל אני ממליצה שתמדדי את הקוטר העליון של התבנית.
      העוגה גם מתאימה לתבנית מלבנית קטנה בגודל 22X31. את יכולה לראות את התבניות המלבניות בלינק הזה- המרת תבניות.

  4. היי,

    האם זה מתאים בתור עוגת יום הולדת ואיך אפשר להדביק עליה דף מבצק סוכר? (כי הבן שלי לא אוהב עוגות שוקולד).

    1. כן. אפשר להדביק על העוגה דף מבצק סוכר אבל יש צורך להכין ציפוי לפני. אפשר להכין את הציפוי על ידי המסה של שוקולד לבן עם 30 גרם חמאה.

    1. היי דני,
      אם זו תבנית 20 נמוכה (עד גובה 5 ס"מ) מומלץ להכין מחצית מהכמויות שבמתכון.
      אם זו תבנית 20 גבוהה כדאי להכין את הכמויות האלה:
      3 ביצים גדולות (L או XL)
      חצי כוס (100 ג') סוכר
      חצי כוס (120 מ"ל) שמן
      שליש כוס (80 מ"ל) מיץ תפוזים
      שליש כוס (80 מ"ל) מים
      כוס (140 ג') קמח תופח
      שליש כוס (46 ג') קורנפלור
      סירופ סוכר: רבע כוס מים + כף שטוחה סוכר

    1. כן, אפשר לשים כוס וחצי קמח רגיל + כפית וחצי אבקת אפיה. יש לערבב אותם קודם בנפרד ורק אז להוסיף לבלילה.

  5. שלום אפרת,
    את מקור השראה עבורי ביום יום, תודה לך.
    האם המכון הזה מתאים כבססיס לעוגת סברינה

    תודה רבה לך

  6. הי אפרת, אני מבקרת קבועה של בלוג זה ותמיד המתכונים שעד כה לקחתי מכאן היו מדויקים ומוצלחים בעיקר העוגות ועל כך רוב תודות וכל הכבוד לך. לגבי מתכון זה, כיצד ניתן לשלב בו אבקת קקאו כדי לקבל עוגת ספוג "שוקולדית" שאוכל לחתוך אותה לשתי שכבות וביניהן למרוח קרם שוקולד. האם להפחית מכמות הקמח על מנת להוסיף אבקת קקאו? והאם להוסיף סוכר לאחר תוספת קקאו.
    תודה מראש
    עדה

      1. סליחה על ההתערבות אבל נראה לי שזה קשור לתנור.
        בדירה הקודמת שגרתי העוגות היו מוצלחות אחת אחת ובתנור בדירה הנוכחית כל העוגות יוצאות לי דחוסות ולא אפויות מספיק באמצע.
        אותן עוגות בתנור הקודם יצאו 100% ובתנור הנוכחי דחוסות וכבדות (לא משנה כמה מעלות שמתי ולמעלה או למטה ניסיתי הכל ולא עוזר)
        מקווה שרק אלו יהיו הייסורים שלי בחיים 😉
        בהצלחה!!! 😊

        1. מסכימה איתך שאם אין בעיה של ערבוב יתר או חימום מראש של התנור זה יכול להיות קשור בתנור (רציתי קודם לשלול את אלה לפני שאני מאשימה את התנור 😄).
          תודה מלכה 🌺

  7. תודה על המתכונים המעולים!!!!
    אני מבקרת קבועה כאן :). ו.. תמיד יוצא מוצלח!!!
    חשוב לי לציין שאת מאוד מוסברת ומובנת וזה מה שעוד יותר עושה את האתר בשבילי!

    שאלה לי- יוצא לי (פעמים רבות) עוגות דחוסות, למרות שאני פועלת ממש כמו ההוראות.
    גם בעוגות בחושות וגם במופרדות, האם קשור לתנור????
    או עניין של ערבוב ןאמידת הזמן עד כמה.
    אשמח מאוד לתגובתך.. לפעמים אני מיואשת מלנסות שוב.
    ו..שוב תודה רבה.

    1. תודה מרים 💜
      לגבי המרקם הדחוס- אולי את מערבבת יותר מידי את התערובת לאחר הוספת הקמחים? ערבוב ממושך פוגע באווריריות העוגה והופך אותה לדחוסה. האם את מחממת את התנור מראש? כמה זמן לפני?

  8. היי אפרת! תודה ענקית, המתכונים שלך תמיד מצליחים והכי טעימים!!
    אפשר להמיר את הקורנפלור בקמח תפו"א?

    1. אני חושבת שכן ונראה לי שכדאי לשנות את היחס ולשים ¾1 כוסות קמח לבן + ¼ כוס קמח תפו"א.

  9. אני אוהבת את האתר! מתכונים קלים וטעימים ולאחרונה גם בריאים (אפילו בגזרת העוגות והבצקים!)
    תודה אפרת!

    אם מכינים בתבנית בגודל 20X30 זמן האפייה משתנה?

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר