מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

עוגת טורט

עוגת טורטFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On אוקטובר 17, 2018
Last modified:אוקטובר 22, 2018

Summary:

עוגת טורט (ספוג) ללא הפרדת ביצים!  מתאימה כעוגת שכבות עם קצפת באמצע ו/או בחלק העליון.

עוגת טורט

תבנית בקוטר 23-24

מצרכים:

4 ביצים גדולות (L או XL)

¾ כוס (150 ג') סוכר

⅔ כוס (160 מ"ל) שמן

חצי כוס (120 מ"ל) מיץ תפוזים (*אפשר מבקבוק לשתיה קלה)

חצי כוס (120 מ"ל) מים

כוס וחצי (210 ג') קמח תופח

חצי כוס (70 ג') קורנפלור

סירופ סוכר: שליש כוס מים + כף סוכר

קצפת – ראו איך מכינים קצפת.

אופן הכנה:

-מחממים תנור מראש ל-170 מעלות ומשמנים תבנית עגולה בקוטר 23-24.

-מקציפים את הביצים עם מיקסר על מהירות הגבוהה ביותר במשך דקה.

-מוסיפים סוכר בהדרגה וממשיכים להקציף על מהירות גבוהה במשך 5 דקות, עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה.

-מנמיכים למהירות איטית ומוסיפים שמן, מיץ ומים. בסוף מוסיפים את הקמח התופח והקורנפלור ומערבבים קלות לאיחוד חומרים (אין לערבב יותר מידי כדי לא לפגוע באווריריות העוגה).

-יוצקים את התערובת לתבנית משומנת ומכניסים לתנור החם. אופים במשך 40-45 דקות, עד שקיסם יוצא יבש. מוציאים מהתנור ומניחים לעוגה להתקרר לגמרי.

-בינתיים מכינים את סירופ הסוכר: מחממים על הגז שליש כוס מים וכף סוכר ומביאים לרתיחה על אש גבוהה. מנמיכים את האש ומבשלים כ-5 דקות. מסירים מהאש ומניחים בצד לקירור.

-לאחר שהעוגה התקררה ניתן להרטיב את החלק העליון ב-5 כפות סירופ סוכר ולקשט בקצפת. אם רוצים לעשות מילוי קצפת באמצע אז יש לחתוך את העוגה לרוחב, להרטיב את החלק התחתון ב 3-4 כפות סירופ סוכר ולמרוח את הקצפת. להניח מעל את החלק השני של הטורט, להרטיב אותו ב 3-4 כפות סירופ סוכר ולמרוח או לזלף קצפת.

-מכסים את העוגה ושומרים במקרר לפחות 4 שעות לפני ההגשה.

עוגת טורט

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

100 תגובות

הוסף תגובה
  1. היי
    קודם כל תודה על כל המתכונים הנהדרים שלך!!!! לעולם לא התאכזבתי מאף מתכון! תמיד מוצלחים !!!
    כיף!!!
    שאלה: אם אני משתמשת בקמח רגיל , כמה אבקת אפיה אני צריכה להוסיף???
    תודה

    1. אלה הכמויות:
      6 ביצים גדולות (L או XL)
      כוס ורבע סוכר
      כוס שמן
      ¾ כוס מיץ
      ¾ כוס מים
      2 ורבע כוסות קמח תופח
      ¾ כוס קורנפלור
      סירופ סוכר: חצי כוס מים + 2 כפות סוכר
      *יש להשתמש בכוס בנפח 240 מ"ל.
      זה לא יוצא יבש אבל אם שמים קרם כדאי להרטיב את העוגה.

  2. תודה על כל המתכונים והתגובות!!! אני רוצה להכין עוגת טורט ב2 תבניות קטנות מלבניות (A5). צריך להכפיל כמויות?

    1. היי טליה,
      אם הגובה/עומק של התבנית המלבנית הוא 5 ס"מ אז הכמויות שבמתכון מתאימה.

    1. הכמות מתאימה לתבנית 24-23.
      אם זו תבנית 20 נמוכה (עד גובה 5 ס"מ) מומלץ להכין מחצית מהכמויות שבמתכון.
      אם זו תבנית 20 גבוהה כדאי להכין את הכמויות האלה:
      3 ביצים גדולות (L או XL)
      חצי כוס (100 ג') סוכר
      חצי כוס (120 מ"ל) שמן
      שליש כוס (80 מ"ל) מיץ תפוזים
      שליש כוס (80 מ"ל) מים
      כוס (140 ג') קמח תופח
      שליש כוס (46 ג') קורנפלור
      סירופ סוכר: רבע כוס מים + כף שטוחה סוכר

  3. היי אפרת! קודם כל מתכון מעולה.רציתי לשאול, אם במתכון לעוגת טורט יש 4 ביצים בגודל M ויש לי רק L כמה אני צריכה לשים?
    תודה מראש 🙂

    1. היי אהובה,
      העוגה אמורה לצאת גבוהה. אם היא צונחת מאוד זה יכול להיות בגלל אחת הסיבות הבאות:
      העוגה הוצאה מהתנור לפני גמר האפיה.
      פתיחה מוקדמת של דלת התנור עלולה לפגוע בטמפרטורת התנור ולהביא לצניחת העוגה.
      מעבר קיצוני בין חום לקור.

    2. שלום לך

      הכנתי את העוגה בדיוק כמו שכתוב כתוב שזמן האפיה 40 45 דקות אבל לאחר 35 דקות ראיתי שנוצרו סדקים בעוגה בדקתי אותה והיא היתה מוכנה כיביתי את התנור אבל השארתי את העוגה בפנים עם דלת מעט פתוחה למשך 30 דקות ובכל זאת היא יצאה נמוכה
      יש לך מושג למה?

      תודה

    1. אם התבנית לא גבוהה במיוחד אז אלה הכמויות המומלצות:
      6 ביצים גדולות (L או XL)
      כוס ורבע סוכר
      כוס + 2 כפות שמן
      כוס מיץ פחות כף
      3/4 כוס מים
      2.5 כוסות קמח תופח
      3/4 כוס קורנפלור
      סירופ סוכר: חצי כוס מים + 2 כפות סוכר
      *יש להשתמש בכוס בנפח 240 מ"ל.

    1. אפשר לשים ציפוי שוקולד ואפשר לשים קרם. אם שמים קרם מומלץ להרטיב את העוגה בסירופ סוכר. בכל מקרה זה לא חובה.

    1. היי רותי 🙂
      כן אפשר לשים חצי כוס קמח במקום הקורנפלור (עדיף קמח תופח אם יש לך).

  4. היי אפרת,
    אם תוכלי לעזור לי יש לי מיץ תפוזים של תפוזינה האם הוא לא יהרוס את העוגה?
    מצרפת תמונה תודה רבה על המתכונים:)

  5. אני משתמשת במיקסר ידני אבל הבנתי שרצוי לא לערבב יותר מדי אז ערבבתי את הקמח והקןרנפלור בקערה נפרדת ואז הוספתי לבלילה וערבבתי עם מרית. וגם העוגה יצאה נמוכה ….

    1. שימוש במטרפה עדיף על מרית כדי שלא יהיו גושים אבל אפשר להמשיך לערבב את הקמח והקורנפלור עם המיקסר על מהירות נמוכה יותר.

  6. היי אפרת, ראשית כל, תודה רבה על מתכונים נפלאים ומוצלחים! אני מקפידה לערבב את הקמח והקורנפלור בקערה נפרדת ואז להוסיף לבלילה אבל נשארים גושי קמח למרות הערבוב. האם אפשר להשתמש במטרפה? תודה , חופית.

    1. אני חושבת שכדאי להכין בתבנית מלבנית בגודל 32X25 את הכמויות האלה:
      6 ביצים גדולות (L או XL)
      כוס ורבע סוכר
      כוס + 2 כפות שמן
      כוס מיץ פחות כף
      3/4 כוס מים
      2.5 כוסות קמח תופח
      3/4 כוס קורנפלור
      סירופ סוכר: חצי כוס מים + 2 כפות סוכר
      *יש להשתמש בכוס בנפח 240 מ"ל.

    1. לדעתי כדאי להכין את הכמויות האלה:
      6 ביצים
      כוס ורבע סוכר
      כוס + 2 כפות שמן
      כוס מיץ פחות כף
      3/4 כוס מים
      2.5 כוסות קמח תופח
      3/4 כוס קורנפלור
      סירופ סוכר: חצי כוס מים + 2 כפות סוכר

    1. כן. הכמות מתאימה ל-2 תבניות אינגליש קייק. זמן אפיה עשוי להתקצר ל 30 דקות.

  7. היי אפרת,
    אני ממש נהנית מהאתר שלך כל כך כיף להכין ממנו מתכונים תמיד יוצא מוצלח.
    אם אני רוצה להכין את העוגה חלבית צריך רק להחליף את המים בחלב?

  8. לצערי המתכון לא הצליח לי. לא ממש יודעת להסביר מה השתבש רק שהעוגה לא יצאה אוורירית אלא נוקשה שכזאת.. לא ממש כייפית לאכילה. יש לך מושג במה טעיתי?

    1. השתמשת בקמח "כרגיל"?
      ערבבת את הקמח עם אבקת האפיה לפני שהוספת לתערובת?
      באיזה כוס השתמשת?

  9. אני פשוט מכורה לאתר שלך! כל המתכונים שניסיתי (7) פשוטים מאוד להכנה ועם זאת טעימים כמו במסעדה (ואפילו יותר).. אין מתכון שחיפשית ולא מצאתי (צמחוני/ללא גלוטן וכו' לכל דבר יש מתכון)
    תודה לך על האתר!
    לגבי המתכון הזה:
    מעדיפה להשתמש בתבנית חד פעמית, זה בסדר? עדיף מקרטון או מכסף?
    אם אני רוצה לעשות את המתכון בגרסה ללא גלוטן יש אפשרות?
    בגלל מחסור בזמן יש אולי אפשרות לא להכין את הקצפת אלא קנות קצפת מוכנה שבאה בספריי? זה יהרוס/ישנה במשהו? אם ניתן להשתמש בקצפת מוכנה האם היא צריכה להיות קרה או בטמפרטורה אחרת? כמה קצפת צריך?

    1. היי, שמחה לשמוע 🙂
      אני מניחה שבמקום כוס וחצי קמח תופח אפשר לשים כוס קמח כרגיל + כפית וחצי אבקת אפיה.
      אפשר לקנות קצפת מוכנה. לא משנה אן היא קרה או בטמפ' החדר. יש לשים בהתאם לכמות שרוצים.

  10. היי שלום, גם אני נתקלת עם הבעיה הזו…
    עדיף לא לחמם מראש את התנור…?
    ועד מתי נכון להפסיק לערבב…?
    ועוד שאלה האם אפשר משו אחר במקום קרונפלור..? ומה עם תבניץ מרובעת רגילה..? סבבה לעוגה כזו?
    תודה רבה

    1. היי שיראל,
      באיזה בעיה את נתקלת?
      חשוב לחמם מראש את התנור לפחות 7-10 דקות מראש.
      לאחר שמוסיפים את הקמחים יש לערבב כמה שפחות, עד לאיחוד חומרים.
      אפשר לשים קמח רגיל (סה"כ 2 כוסות קמח תופח).
      אפשר להכין בתבנית מלבנית בגודל 22X31.

    1. מאחר וקמח תפו"א הוא קצת יותר "כבד" אני מציעה לשים רק 2 כפות והיתר קמח רגיל (הכוונה ל2 כוסות קמח רגיל פחות 2 כפות).

    1. היי ריקי,
      כמויות לתבנית 26:
      6 ביצים גדולות (L או XL)
      כוס ורבע סוכר
      כוס + 2 כפות שמן
      כוס מיץ פחות כף
      3/4 כוס מים
      2.5 כוסות קמח תופח
      3/4 כוס קורנפלור
      סירופ סוכר: חצי כוס מים + 2 כפות סוכר
      *יש להשתמש בכוס בנפח 240 מ"ל כמו בתמונה.
      שבוע נפלא 🙂

    2. במקום קורנפלור אפשר לשים חצי כוס קמח תופח (סה"כ 2 כוסות קמח תופח לכל המתכון).

  11. היי
    את התבנית בינונית שכתבת 22X31 ראיתי שהמרת תבניות והבנתי מה הכוונה,
    אבל לא הבנתי איזה גודל זה תבנית עגולה רגילה מקרטון בקוטר 22.5 והיא יכולה להתאים גם לתבנית בקוטר 23 ו-24.
    יש לך במקרה תמונה של התבניות שאת יכולה לעלות לפה?
    אם כן יעזור מאווד
    תודה

    1. צירפתי תבנית מאלומיניום בקוטר 24. תסתכלי בלינק המצורף על תמונת העוגה. הכנתי אותה בתבנית 22.5 מקרטון – עוגת שקדים.

  12. היי..
    המתכונים שלך פשוט מושלמים!!
    אין שבוע שאני לא מצפה לעוד מתכון חדש.. מעוגיות אלפאחורס קלות ופשוטות להכנה (שאף פעם לא חשבתי שאצליח להכין אלפאחורס) ועד עוגיות מקמח כוסמין ללא סוכר שהכנתי לסבתא שלי שיש לה סכרת!!! וכמובן הרולדה ומתכון לשמרים המושלמים שלך!! וכמובן תודה על הטיפים והתגובות המהירות.
    בקשר לעוגה הזו.. לא הבנתי את הגודל של התבנית? זה הצד הפחות חזק שלי..
    יש תבנית עגולה רגילה ויש תבני מלבנית בינונית רגילה שאני מכירה
    מה הכוונה במתכון הזה?
    תודה ענקית!!!

    1. היי ענת,
      קודם כל תודה רבה, כיף לשמוע ❤️
      לגבי העוגה, היא מתאימה לתבנית עגולה רגילה מקרטון בקוטר 22.5 והיא יכולה להתאים גם לתבנית בקוטר 23 ו-24. אם יש לך סרגל אני ממליצה שתמדדי את הקוטר העליון של התבנית.
      העוגה גם מתאימה לתבנית מלבנית קטנה בגודל 22X31. את יכולה לראות את התבניות המלבניות בלינק הזה- המרת תבניות.

  13. היי,

    האם זה מתאים בתור עוגת יום הולדת ואיך אפשר להדביק עליה דף מבצק סוכר? (כי הבן שלי לא אוהב עוגות שוקולד).

    1. כן. אפשר להדביק על העוגה דף מבצק סוכר אבל יש צורך להכין ציפוי לפני. אפשר להכין את הציפוי על ידי המסה של שוקולד לבן עם 30 גרם חמאה.

    1. היי דני,
      אם זו תבנית 20 נמוכה (עד גובה 5 ס"מ) מומלץ להכין מחצית מהכמויות שבמתכון.
      אם זו תבנית 20 גבוהה כדאי להכין את הכמויות האלה:
      3 ביצים גדולות (L או XL)
      חצי כוס (100 ג') סוכר
      חצי כוס (120 מ"ל) שמן
      שליש כוס (80 מ"ל) מיץ תפוזים
      שליש כוס (80 מ"ל) מים
      כוס (140 ג') קמח תופח
      שליש כוס (46 ג') קורנפלור
      סירופ סוכר: רבע כוס מים + כף שטוחה סוכר

    1. כן, אפשר לשים כוס וחצי קמח רגיל + כפית וחצי אבקת אפיה. יש לערבב אותם קודם בנפרד ורק אז להוסיף לבלילה.

  14. שלום אפרת,
    את מקור השראה עבורי ביום יום, תודה לך.
    האם המכון הזה מתאים כבססיס לעוגת סברינה

    תודה רבה לך

  15. הי אפרת, אני מבקרת קבועה של בלוג זה ותמיד המתכונים שעד כה לקחתי מכאן היו מדויקים ומוצלחים בעיקר העוגות ועל כך רוב תודות וכל הכבוד לך. לגבי מתכון זה, כיצד ניתן לשלב בו אבקת קקאו כדי לקבל עוגת ספוג "שוקולדית" שאוכל לחתוך אותה לשתי שכבות וביניהן למרוח קרם שוקולד. האם להפחית מכמות הקמח על מנת להוסיף אבקת קקאו? והאם להוסיף סוכר לאחר תוספת קקאו.
    תודה מראש
    עדה

    1. תודה עדה
      יכול להיות שאפשר להפחית 2 כפות מקמח הקמח ולהוסיף 2 כפות אבקת קקאו. בכל מקרה, אני ממליצה דווקא על המתכון הזה- עוגת שוקולד עם קצפת. זו עוגה שמתאימה גם למילוי קצפת באמצע.

    2. סליחה על ההתערבות אבל נראה לי שזה קשור לתנור.
      בדירה הקודמת שגרתי העוגות היו מוצלחות אחת אחת ובתנור בדירה הנוכחית כל העוגות יוצאות לי דחוסות ולא אפויות מספיק באמצע.
      אותן עוגות בתנור הקודם יצאו 100% ובתנור הנוכחי דחוסות וכבדות (לא משנה כמה מעלות שמתי ולמעלה או למטה ניסיתי הכל ולא עוזר)
      מקווה שרק אלו יהיו הייסורים שלי בחיים 😉
      בהצלחה!!! 😊

    3. מסכימה איתך שאם אין בעיה של ערבוב יתר או חימום מראש של התנור זה יכול להיות קשור בתנור (רציתי קודם לשלול את אלה לפני שאני מאשימה את התנור 😄).
      תודה מלכה 🌺

  16. תודה על המתכונים המעולים!!!!
    אני מבקרת קבועה כאן :). ו.. תמיד יוצא מוצלח!!!
    חשוב לי לציין שאת מאוד מוסברת ומובנת וזה מה שעוד יותר עושה את האתר בשבילי!

    שאלה לי- יוצא לי (פעמים רבות) עוגות דחוסות, למרות שאני פועלת ממש כמו ההוראות.
    גם בעוגות בחושות וגם במופרדות, האם קשור לתנור????
    או עניין של ערבוב ןאמידת הזמן עד כמה.
    אשמח מאוד לתגובתך.. לפעמים אני מיואשת מלנסות שוב.
    ו..שוב תודה רבה.

    1. תודה מרים 💜
      לגבי המרקם הדחוס- אולי את מערבבת יותר מידי את התערובת לאחר הוספת הקמחים? ערבוב ממושך פוגע באווריריות העוגה והופך אותה לדחוסה. האם את מחממת את התנור מראש? כמה זמן לפני?

  17. היי אפרת! תודה ענקית, המתכונים שלך תמיד מצליחים והכי טעימים!!
    אפשר להמיר את הקורנפלור בקמח תפו"א?

    1. אני חושבת שכן ונראה לי שכדאי לשנות את היחס ולשים ¾1 כוסות קמח לבן + ¼ כוס קמח תפו"א.

  18. אני אוהבת את האתר! מתכונים קלים וטעימים ולאחרונה גם בריאים (אפילו בגזרת העוגות והבצקים!)
    תודה אפרת!

    אם מכינים בתבנית בגודל 20X30 זמן האפייה משתנה?

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר