מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

עוגת סילאן

עוגת סילאןFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On נובמבר 2, 2017
Last modified:ינואר 28, 2018

Summary:

מתכון לעוגת סילאן עם אגוזים וקינמון – קלה להכנה וטעימהעוגת סילאן

תבנית אינגליש קייק

מצרכים:

2 ביצים

2 כפות גדושות (35 ג') סוכר

שליש כוס (66 ג') שמן

שליש כוס (66 ג') סילאן

חצי כוס (120 מ"ל) מים חמימים (לערבב רבע כוס מים רותחים+ רבע כוס מים רגילים)

כוס (140 ג') קמח תופח

כפית שטוחה (4 ג') אבקת קינמון

שליש כוס (35 ג') אגוזים קצוצים/טחונים

אופן הכנה:

-מחממים תנור ל175 מעלות ומשמנים תבנית אינגליש קייק.

-מערבבים את הביצים עם הסוכר (ידנית או במיקסר). מוסיפים שמן, סילאן ומים חמים ומערבבים. מוסיפים קמח תופח, אבקת קינמון ומערבבים קלות עד לאיחוד החומרים (יש להמנע מערבוב יתר שעלול לפגוע באווריריות העוגה). בסוף מוסיפים את האגוזים ומערבבים קלות.

-מעבירים לתבנית אינגליש קייק משומנת ואופים במשך כ-30 דקות, עד שקיסם יוצא יבש.

הערה: לכל מי שתוהה האם אפשר לוותר על הסוכר אז זה פחות מומלץ. מאחר ולסילאן יש טעם חזק, הסוכר מאזן את הטעם.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

70 תגובות

הוסף תגובה
  1. האתר מצוין! אליו אני תמיד פונה לחפש מתכונים.
    הרבה פעמים אין בחנות ביצים גדולות. אשמח אם תכתבי במתכונים גם כמה ביצים M יתאימו למתכון. מה לגבי עוגת סילאן? בכמה ביצים M להשתמש?

    1. היי,
      אני אסכם שיהיה יותר ברור 🙂
      אם לא ציינתי גודל ביצים במתכון -אפשר להשתמש בכל גודל. כמו במתכון הזה.
      אם רשמתי "ביצים גדולות" אז אם יש לך ביצים קטנות (M) אז יש לשים ביצה אחת יותר.
      אם רשמתי "רצוי ביצים גדולות" אז אפשר להשתמש בביצים קטנות (M) באותה כמות.
      גמר חתימה טובה!

    1. שנה טובה 🙂
      הייתי מתחילה ב-2 כפות ומגדילה את הכמות בפעם הבאה (אם יוצא מוצלח).

  2. המתכון כתוב מצוין, הכמויות המדודות והסדר בו הן מופיעות. לא מובן מאליו! טרם טעמתי, בע"ה ייצא מוצלח…

    1. התפוצצה הכוונה נסדקה/התבקעה בחלק העליון? אם כן, זאת תופעה טבעית, בעיקר בתנורים חזקים. אם תסתכל על התמונה תראה שגם העוגה שאני הכנתי סדוקה בחלק העליון. זה לא אמור לפגוע בטעם.

  3. שלום רוצה להכין את העוגה ללא סוכר. אבל שיהיה מתוק לילדים. האם אפשר להחליף בדבש או סילאן? תודה

    1. היי שירה,
      בגדול רסק תפוחים יכול להוות תחליף לביצים (על כל ביצה רבע כוס רסק) אבל לא ניסיתי בעוגה הזאת.

  4. צהרים טובים!!!
    נהנת מהמתכונים שלך מאוד.
    מכינה עכשיו את העוגה והתבלבלתי ושמתי כוס מים (כפול מהכמות) . האם אני יכולה להוסיף את כל המצרכים בכפול? ז"א להוסיף עוד 2 כפות סוכר ועוד 1/3 כוס שמן וסילאן?
    ,usv rcv uhuo bgho

  5. שלום אפרת,

    תודה על המתכונים הקלים והטעימים!

    הכנתי כמות כפולה ויצא לי מרקם דחוס, נראה לך בגלל הכמויות?

    תודה!

    1. היי יהודית,
      כשמכפילים כמויות אז המרקם יוצא קצת פחות אוורירי בעיקר אם מערבבים יותר מידי לאחר הוספת הקמח.

  6. הי אפרת
    יש לי סילאן ממותק (עם סירופ גלוקוזה ותמרים)
    האם לשים בכ"ז את כמות הסוכר שבמתכון?
    תודה

    1. היי שרה,
      העוגה כמו שהיא לא מאוד מתוקה. היא במתיקות סבירה לכן אם את אוהבת מתוק תשאירי את הכמות כמו שהיא למרות סוג הסילאן. אם את אוהבת מתיקות מעודנת אז שימי כרבע כוס סילאן.

  7. תודה על המתכון 👍🏼
    השתמשתי בסוכר חום והוספתי חתיכות קטנות של תמרים
    עשיתי עם הכמות שנתת 10 מאפינס
    יצא ממש טעים

  8. עוגה נפלאה בטעמה, וגם מרשימה. שילשתי את החומרים ואפיתי שלוש "במכה אחת"
    בפעם הראשונה שכחתי להוסיף סוכר והיא היתה טובה גם כך. תודה לך

  9. שלום אפרת
    אני חוזרת שוב ושוב לאתר שלך, תודה רבה על הכל!
    האם יש תחליף נטול גלוטן לקמח?
    תודה

    1. היי מרים,
      ניתן להשתמש בתערובת קמחים ללא גלוטן כמו קמח תמי או קמח כרגיל.
      אפשר נוספת היא לשלב שני שליש כוס קמח קונדיטור ללא גלוטן + שליש כוס קמח אורז.
      כמובן שבכל מקרה יש להוסיף כפית אבקת אפיה.

  10. שלום אפרת.
    שוקל להחליף את האגוזים בצימוקים (או חמוציות).
    האם לדעתך המתיקות שלהם (לעומת האגוזים) תשתלב טוב עם הסילאן?
    כמו כן אני רוצה להכין עוגה אחת מלבנית – פשוט להכפיל כמויות?
    פעם ראשונה שלי כאן – וממה שאני רואה בהחלט לא פעם אחרונה (-:
    תודה מראש,
    נדב.

    1. היי נדב,
      קודם כל ברוך הבא לאתר 🙂
      אפשר. לדעתי כדאי לשים בתור התחלה כרבע כוס. לגבי המתיקות, נראה לי שכן.
      אם אין לך בעיה עם אגוזים אז אפשר אפילו לשלב אגוזים וצימוקים. נראה לי שילך טוב ביחד.
      לעוגה מלבנית בגודל 20X30 יש להכפיל את כל הכמויות ב-2.
      בהצלחה ויום נפלא

  11. הכנתי את העוגה היום יצאה נהדרת וטעימה קלה להכנה לא היה לי מספיק סילאן אז הוספתי גם דבש

  12. אפרת שלום

    עוגה נהדרת ובכלל אתר נפלא
    הייתי רוצה לצפות את העוגה
    האם יש לך רעיון לקרם או איזשהו ציפוי

    תודה רבה

    1. היי גלית,
      לעוגה הזאת דווקא לא הייתי עושה ממש קרם. אולי הייתי מזלפת מעל קצת סירופ מייפל או מפזרת אבקת סוכר.

    1. הבלילה אמורה להיות לא דלילה מידי אבל די נוזלית.
      השתמשת בכוס בנפח של 240 מ"ל?

    1. היי לבנת,
      לדעתי עם קמח מלא בלבד העוגה תצא דחוסה. אם יש לך קמח כוסמין מלא זה יכול לצאת מוצלח יותר ואז אפשר לשים כוס קמח כוסמין + כפית אבקת אפיה.
      אם בכל זאת את רוצה להשתמש בקמח מלא אני ממליצה לשלב חצי כוס קמח מלא + חצי כוס קמח לבן+ כפית אבקת אפיה.

  13. היי אפרת היקרה.
    רציתי להכין עוגת בננות ( כי יש לי כאלה על סף הזריקה), אך מאחר וראיתי את העוגה הזו, נדלקתי…אני מכינה עכשיו.
    מה דעתך שאוסיף בננות ?
    עדכונים בהמשך

    1. היי קריסטינה,
      ראיתי רק עכשיו.. ניסית לשים בננות בעוגה?
      אם לא ניצלת עדיין את הבננות את יכולה להכין גם עוגת בננות או עוגיות בננה ולהקפיא את אחת העוגות לפעם אחרת.

      1. אשמח גם אני ללינק הזה. בבקשה תני גם לטבעונים להנות מהמתכונים.
        תודה ויום נפלא🙂

  14. שלום אפרת, אין לי קנמון. יש אפשרות לשים משהו אחר במקום? ותודה רבה על המתכונים הנפלאים. הכל יוצא כל כך טעים!!

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר