מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

dontate-top-banner

עוגת סילאן ושוקולד

עוגת סילאן ושוקולדFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On ינואר 23, 2019
Last modified:ינואר 23, 2019

Summary:

עוגת שוקולד בלי הרבה סוכר, מבוססת בעיקר על סילאן. טעימה ורכה.

עוגת סילאן ושוקולד

תבנית אינגליש קייק

מצרכים:

2 ביצים

2 כפות (25 ג') סוכר

שליש כוס (80 מ"ל) שמן

שליש כוס (80 מ"ל) סילאן

חצי כוס (120 מ"ל) מיץ תפוזים 

כוס (140 ג') קמח תופח (או כוס קמח רגיל + כפית אבקת אפיה)

כפית וחצי אבקת קקאו

רבע כפית אבקת סודה לשתיה

אופן הכנה:

-מחממים תנור מראש ל-180 מעלות ומשמנים תבנית אינגליש קייק.

-מערבבים את כל החומרים לפי הסדר הרשום עד לקבלת תערובת אחידה (ניתן לערבב ידנית או במיקסר).

-יוצקים את התערובת לתבנית משומנת ואופים במשך כ-30 דקות, עד שקיסם יוצא יבש.

*מומלץ לעטוף את העוגה עם ניילון נצמד כ-5 דקות לאחר שהיא יוצאת מהתנור (האדים שמצטברים מרככים אותה והופכים אותה לעסיסית יותר).

הערה: העוגה יוצאת במתיקות מתונה. לחיזוק המתיקות ניתן להוסיף 1-2 כפות סוכר נוספות.

donate-mob-banner
אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

45 תגובות

הוסף תגובה
  1. בוקר טוב, עוגה מעולה!!! הכנתי כבר כמה פעמים עם קמח מלא. את חושבת שאפשר להכין אותה לפסח עם קצמח מצה/קמח תפ"א? תודה רבה וחג כשר ושמח

  2. תודה על המתכון המעולה
    השתמשתי בסילאן ללא סוכר
    אז הוספתי 2 כפות סוכר אני משתמשת בסוכר קוקוסאמונה
    השתמשתי בקמח קוסמין מלא
    כול השאר לפי ההוראות
    אחרי ההוצאה מהתנור עטפתי בניילון נצמד ואכן העוגה עסיסית ורכה
    למחרת אפילו יותר טעימה
    :-))

    1. היי חנה,
      אפשר לשים כוס קמח כוסמין מלא + כפית אבקת אפיה
      או
      חצי כוס קמח מלא + חצי כוס קמח רגיל + כפית אבקת אפיה

    1. חוזרת לעדכן, אפרת.
      לטעמי יצאה עוגה טעימה וכמו שכתבת, מתיקות מעודנת. לא תעשייתית סוכרתית חונקת.

      אממה, בעלי פחות אהב..
      מסקנה: להכין בלי להגיד שהיא מכילה סילאן! 🙂

      הכנתי מסילאן טבעי (ללא תוספת סוכר), 50 גרם שוקולד מריר ו2 כפות סוכר.
      שבת שלום, יקרה!

    2. ברור, אני תמיד מגלה לבעלי רק אחרי שטעם ואמר שזה טעים 🙂
      תודה ושבת שלום!

    1. כן, אפשר בהחלט. כדאי לפזר גם מלמעלה לאחר שיוצקים את הבלילה לתבנית.

  3. הכנתי את העוגה עם קמח כוסמין לבן, עוגה מעולה שקצרה מחמאות והשיטה עם הניילון הנצמד עבדה מעולה.
    אני מכינה עוגות רק עם קמח כוסמין מלא/לבן האם השיטה של לעטוף את העוגה עם ניילון נצמד תמיד עובדת ומתאימה לכל עוגה כדי שלא תהיי יבשה?

    1. שמחה שיצא טעים 🙂
      וכן, השיטה מתאימה לכל עוגה בחושה ועם כל סוג קמח.

    1. העוגה אמורה לצאת במתיקות מעודנת.
      ובטח, אפשר לצפות בשוקולד.

  4. היי אפרת,

    העוגה בתנור.

    יתאים להכניס קוביית שוקולד בתבניות אישיות?

    אם כן מה עם הנילון הנצמד?

    תודה!

    1. את מתכוונת לשים קובית שוקולד לפני האפיה נכון? כן אפשר.
      גם אם הכנת בתבניות אישיות את יכולה לעטוף בניילון נצמד כל יחידה או לשים הכל בתבנית ולעטוף את התבנית.

    1. כן אפשר.
      לגבי כמות כדאי להסתכל מה רשום על גבי האריזה לגבי מינון.

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר