מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

עוגת סילאן ודבש

עוגת סילאן ודבשFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On נובמבר 7, 2018
Last modified:נובמבר 7, 2018

Summary:

עוגת סילאן ודבש בחושה ללא תוספת סוכר

תבנית אינגליש קייק

מצרכים:

2 ביצים

שליש כוס (80 מ"ל) שמן

רבע כוס (60 מ"ל) סילאן

רבע כוס (60 מ"ל) דבש

חצי כוס (120 מ"ל) מיץ תפוזים (אפשר מבקבוק לשתיה קלה)

כוס (140 ג') קמח תופח

חצי כפית (2.5 ג') אבקת קינמון

רבע כוס (25 ג') קוקוס

אופן הכנה:

-מחממים תנור מראש ל-180 מעלות ומשמנים תבנית אינגליש קייק.

-מערבבים את כל החומרים לפי הסדר הרשום עד לקבלת תערובת אחידה (ניתן לערבב ידנית או במיקסר).

-יוצקים את התערובת לתבנית משומנת ואופים במשך כ-30 דקות, עד שקיסם יוצא יבש.

*מומלץ לעטוף את העוגה עם ניילון נצמד כ-5 דקות לאחר שהיא יוצאת מהתנור (האדים שמצטברים מרככים אותה והופכים אותה לעסיסית יותר).

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

29 תגובות

הוסף תגובה
  1. חיפשתי עוגה בחושה ללא תוספת סוכר ומצאתי. הכנתי בחמישי ויצא ממש טעים. תודה על ההשקעה במתכונים המיוחדים

    1. עדיף לשמור מחוץ למקרר כי בקירור העוגה מתייבשת קצת.
      יש לעטוף את העוגה היטב בניילון נצמד. העוגה מחזיקה כ-3 ימים מחוץ למקרר.

  2. היי
    הכנתי היום את הרולדה ללא גלוטן שלך ויצא מעדן (חברה שלי לא אוכלת גלוטן). תודה!
    רציתי לשאול אם יש דרך להכין את העוגה הזאת בנוסח ללא גלוטן?

    1. שמחה לשמוע 🙂
      אני מניחה שאפשר לשים כוס קמח כרגיל + כפית אבקת אפיה.

  3. שמן קנולה זה בסדר? בכלל כשאת מזכירה שמן במאפים האם שמן קנולה תמיד טוב (אלא אם כן צויין אחרת)?
    אבקת קינמון הכוונה לקינמון הטחון שקונים כמו שקונים את שאר התבלינים?
    האם אפשר להכין את זה עם קמח שמרים ללא גלוטן? האם קמח שמרים וקמח תופח זה אותו דבר? האם צריך לשנות משהו במתכון?
    כמה זמן מומלץ להשאיר את העוגה עטופה בניילון נצמד אחרי האפייה?
    איך וכמה זמן שומרים את העוגה?

    1. לגבי שמן קנולה – כן.
      אבקת קינמון – כן.
      קמח שקדים לא מתאים במקרה הזה. אפשר להכין עם כוס קמח כרגיל + כפית אבקת אפיה.
      קמח שמרים וקמח תופח זה לא אותו דבר.
      יש להשאיר את העוגה עטופה בניילון נצמד עד שהיא מתחסלת.
      העוגה נשמרת מחוץ למקרר כ-3 ימים.

    1. אז אולי ערבבת יותר מידי לאחר הוספת הקמח כי העוגה לא אמורה לצאת דחוסה.

  4. שלום אני רוצה להכין את העוגה האם העטיפה בניילון היא זמנית או שאפשר כמה ימים להשאיר בניילון?

    1. אפשר ורצוי להשאיר עם הניילון הנצמד. זה שומר על הטריות.
      שבת שלום 🌷

    1. היי מיכל,
      אפשר אבל בגלל שלסילאן יש טעם חזק הטעם יהיה בהתאם.

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר