מתכונים ב10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

מתכון לעוגת סולת

מתכון לעוגת סולתFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On יוני 16, 2013
Last modified:ינואר 23, 2018

Summary:

מתכון לעוגת סולת טעימה ורטובה עם סירופ ריחני וטעים

עוגת סולת

פרווה, תבנית מרובעת בינונית בגודל 22*31 או 2 תבניות אינגליש קייק

מצרכים:

4 ביצים

כוס (200 ג') סוכר

3/4 כוס (150 ג') שמן

כף (10 מ"ל) תמצית שקדים

2 כוסות (360 ג') סולת

חצי כוס (70 ג') קמח רגיל

שקית וחצי (15 ג') אבקת אפיה (3 כפיות)

חצי כוס (45 ג') קוקוס

סירופ לעוגת סולת:

2 כוסות (480 מ"ל) מים

3/4 כוס (150 ג') סוכר

כף (10 מ"ל) מיץ לימון טרי

אופן הכנה:

-מחממים תנור ל180 מעלות ומשמנים את התבנית.

-מקציפים את הביצים עם הסוכר במשך 2-3 דקות. מוסיפים שמן ותמצית שקדים ומערבבים.

-מערבבים בקערה נפרדת (בעזרת כף) – סולת, קמח, אבקת אפיה וקוקוס. מוסיפים לתערובת הנוזלים ומערבבים קלות עד לאיחוד החומרים.

-יוצקים את התערובת לתבנית המשומנת ואופים במשך 35-40 דקות, עד שקיסם יוצא יבש.

-מכינים את הסירופ: מחממים בסיר קטן את כל חומרי הסירופ (מים, סוכר ומיץ לימון) ומביאים לרתיחה (כשהמים מבעבעים). יש לערבב כדי שהסוכר יימס. מבשלים על אש בינונית 7-8 דקות ומסירים מהאש.

כשהעוגה מוכנה, מקררים אותה מעט מחוץ לתנור עד שהיא פושרת ושופכים עליה את הסירופ באופן אחיד ושווה.

חותכים לריבועים ושומרים בקופסה אטומה במקרר.

מתכון לעוגת סולת, עוגת סולת בחושה, עוגת סולת קלה להכנה, עוגת סולת וקוקוג')

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו


45 תגובות

הוסף תגובה
  1. שלום קי, גם אני הצטרפתי למועדון המעריצים שלך…
    העוגה טעימה מאד. במקום ת. שקדים שמתי כף רום והוספתי מיץ מחצי תפוז לתערובת היבשה

  2. היי.
    ים תודות על המתכונים הטעימים כל כך.
    שמתיסוכר חום האם טעיתי?
    האם 2 כוסות מי סוכר זה לא הרבה לשתי תבניות אינגליש קייק קטנות?
    תודה רבה,
    קטי

    1. היי קטי,
      זה בסדר אם שמת סוכר חום.
      העוגה אמורה להיות רטובה ועסיסית. אם את רוצה להפחית את כמות הנוזלים את יכולה לשים 3/4 כוס מי סוכר בכל תבנית אינגליש קייק.
      שבת שלום 🙂

  3. הי אפרת,רציתי לדעת אם המרקם של הבלילה לפני האפיה צריך להיות קצת קשה כמעט ללא נוזלים?
    אפיתי אותה בתבנית23×10 כשחתכתי מימנה חתיכה היא לא היתה מספיק רטובה כל אמצע העוגה היתה יבשה..איך אפשר לשפר לפעם הבאה להוסיף יותר סירופ?

    1. היי שירן,
      המרקם אמור להיות סמיך כי אין בו נוזלים.
      אני מניחה שהרטבת את העוגה בסירופ לאחר האפיה. כמה זמן לאחר שהרטבת את העוגה טעמת ממנה?

      1. טעמתי אותה כמה שעות אחרי ואפילו יום למחרת עדיין היתה יבשה..שפכתי עליה תכמות סירופ שרשמת לי..

        1. אז הסיבה היא באמת שהיה חסר סירופ.
          את יכולה להכין גם בשלב זה סירופ נוסף (כחצי כוס) ולשפוך על העוגה ולטעום אותה אחרי כמה שעות.

          1. את מכינה בתבנית בגודל 3/4 אינגליש קייק נכון?
            אם כן, שימי כוס מים + שליש כוס סוכר + חצי כף מיץ לימון.

    1. תודה שירן 🙂
      כמויות לתבנית 10X23:
      ביצה גדולה
      שליש כוס סוכר
      רבע כוס שמן
      כפית תמצית שקדים
      2/3 כוס סולת
      2 כפות קמח רגיל
      כפית אבקת אפיה
      2 כפות קוקוס

      סירופ לעוגת סולת:
      2/3 כוס מים
      2 כפות מלאות סוכר
      כפית מיץ לימון טרי
      אני מניחה שזמן אפיה יתקצר לכ 25 דקות.

  4. היי, כשמוסיפים אחרי הקצפת הביצים שמו ותמצית שקדים צריך להחליף לוו לישה או לוו גיטרה? או שאפשר ידנית?

    1. היי,
      עדיף להכין מהתחלה במיקסר ידני ובכל מקרה לאחר הקצפת הביצים עם הסוכר אפשר לערבב ידנית עם כף/מטרפה.
      בהצלחה 🙂

    1. היי איריס,
      את יכולה לוותר על כל אלה למרות שהם מוסיפים טעם לעוגה.
      אגב יש באתר גם עוגת סולת בטעם תפוזים שהיא מאוד מומלצת והיא ללא תמצית שקדים וניתן לוותר בה על הקוקוס – עוגת סולת תפוזים.
      בהצלחה ויום נפלא 🙂

      1. בס"ד
        תודה על התשובה,
        התחלתי להכין עוגה אחרת ומצאתי קוקוס,נראה לי שיספיק.
        היום כבר לא אכין אבל אעדכן בלי נדר כשאכין.
        מקווה שיצא טעים בלי הלימון.
        :}

      2. בס"ד
        שלום אפרת
        מעדכנת-
        הכנתי את העוגה ליום שישי.
        לא בדקתי את העוגה וכשהוצאתי היא הייתה יבשה מידי.
        כמעט זרקתי אותה אבל החלטתי לתת לה עוד הזדמנות :}
        הכנתי סירופ {מלימון משומר},למחרת העוגה הייתה ממש טעימה!
        המשך שבוע טוב.

    1. היי אנה,
      אם את משתמשת בקמח תופח את צריכה להוסיף שקית אבקת אפיה (במקום שקית וחצי).

  5. היי אורנה,
    אפשר להכין גם עם מטרפה ידנית.
    תמצית השקדים מעניקה טעם וארומה לעוגה. אפשר להכין את העוגה עם תמצית אחרת והטעם ישתנה מעט בהתאם לתמצית שתבחרי. שתי התמציות שציינת יכולות להתאים, זה תלוי בטעמך האישי 🙂
    חג שמח ושנה טובה!

  6. היי אפרת
    האם אפשר להכין את עוגת הסולת עם מטרפה ידנית במקום מיקסר?
    במקום תמצית שקדים\ מי ורדים האם לדעתך יתאים תמצית וניל\ רום?
    תודה ושנה טובה!

    1. תודה אתי 🙂
      תמצית השקדים מוסיפה ארומה מסוימת לעוגה אבל אפשר להכין גם בלי.

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme