מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

עוגת מיץ וקוקוס ללא סוכר

עוגת מיץ וקוקוס ללא סוכרFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
4
On ספטמבר 29, 2013
Last modified:ספטמבר 2, 2018

Summary:

עוגת מיץ וקוקוס ללא סוכר

(תבנית אינגליש קייק/ תבנית 12 מאפינס)    

מצרכים:

1 ביצה

חצי כוס אבקת "כמו סוכר" (או כל ממתיק אחר במתיקות של שליש כוס סוכר)

חצי כוס שמן

חצי כוס מיץ תפוזים דיאט

רבע כוס מים חמים

1 כפית תמצית וניל

1 כוס קמח כוסמין + כפית אבקת אפיה

3/4 כוס קוקוס

אופן הכנה:

-מערבבים את כל החומרים לפי הסדר בו הם רשומים עד לתערובת אחידה ויוצקים לתבנית.

-אופים בתנור שחומם מראש ל180 מעלות כ-30 דקות.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

****************************************

הודעה לגולשים:

יצאתי לחופשה ולכן לא אוכל להשיב על שאלות.  אחזור אחרי החג.

 

****************************************

32 תגובות

הוסף תגובה
  1. שלום, אני הפכתי את העוגה לטבעונית. במקום ביצה שמתי כף זרעי צ'יה מושרים חצי שעה בחצי כוס מים.
    העוגה נטרפה תוך שעה ולא נשאר לה זכר.
    טעימה מאוד. תודה על המתכון

  2. כל פעם שאני מנסה להכין עוגה עם תחליף סוכר העוגה יוצאת לי דחוסה. האם יש משמעות לסדר הכנסת המצרכים או האם חייב להקציף ושיהיה תפוח. מה הסוד?

    1. היי אורית,
      יש להתחיל מהביצה עם תחליף הסוכר. לאחר מכן להוסיף את השמן, מיץ, מים, תמצית וניל ולערבב.
      בסוף להוסיף את הקמח והקוקוס ולערבב עד לאיחוד חומרים. חשוב לא לערבב יותר מידי אחרי הוספת הקמח. ערבוב יתר יכול לגרום לעוגה לצאת דחוסה.

    1. היי אתי,
      בלי שמן זה ייצא יבש ולכן לא מומלץ לוותר לגמרי. אפשר להפחית לרבע כוס שמן ולהוסיף רבע כוס רסק תפוחים.
      אפשרות נוספת היא לשים שליש כוס שמן קוקוס מומס או 75 גרם חמאה מומסת.

  3. עקב אילוצים, החלפתי את המיץ בחלב והוספתי תמצית בטעם תפוז…
    עוד לא טעמתי, אבל המראה לא משהו… נראה דחוס ויבש. רעיון מה אפשר לעשות כדי לשפר?

    1. היי מיה,
      אני ממליצה קודם לטעום כי מראה לא תמיד מעיד על הטעם.
      אם העוגה דחוסה אין הרבה מה לעשות אבל אם יבשה אז אפשר להרטיב אותה קצת בסירופ סוכר (לבשל רבע כוס מים עם 2 כפות מלאות סוכר עד להמסה ולשפוך על העוגה בצורה אחידה).
      אם העוגה חסרת טעם אז אפשר להכין ציפוי שוקולד או קרם וניל מעל.

  4. היי רציתי לדעת אם במקום התחליף לסוכר שכתוב במתכון אפשר להחליף בחצי כוס סטיביה? והאם אפשרי להוסיף קצת גרידת תפוז או לימון להוספת דומיננטיות? תודה ושבת שלום..

    1. היי הודיה,
      אפשר להשתמש בסטיביה. לגבי המינון, חצי כוס זה נראה לי הרבה. זה תלוי גם איזה סטיביה זאת. בנוזל או באבקה. צריך להיות רשום על גבי האריזה את המינון המומלץ. יש לשים כמות שהיא במתיקות של כ-10 כפיות סוכר.
      ובטח, גרידת תפוז רק יכולה להוסיף.

  5. היי אני מכינה סוגים שונים של עוגיות ללא סוכר עם דבש או סילאן ויוצא מדהים אך משום מה לא מצליחה בעוגות לשים את הכמות הנכונה של דבש או סילאן כדי שהעוגה תצא מספיק מתוקה תוכלי לעזור לי אני לא מעוניינת להשתמש בכל סוגי תחליפי הסוכר

    1. היי טלי,
      אני ממליצה תמיד לשלב בין דבש לסילאן כי כשמכינים עם סילאן בלבד זה יוצא פחות מוצלח בגלל הטעם הדומיננטי של הסילאן.
      מבחינת כמויות, הדבש הוא קצת יותר מתוק מסוכר והסילאן פחות מתוק מסוכר. צריך לקחת בחשבון גם שאם משתמשים בממתיקים נוזליים מסוג זה יש להפחית מעט בכמות הנוזלים במתכון. כדאי גם לאפות ב-10 מעלות פחות. זאת אומרת במקום 180 מעלות ב170 מעלות.
      במתכון הזה במקום חצי כוס סוכר, הייתי מנסה לשים סה"כ שליש כוס דבש + סילאן ביחס שווה ומוותרת על רבע כוס מים רותחים.
      בהצלחה 🙂

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר