מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

עוגת מייפל טבעונית

עוגת מייפל טבעוניתFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On ספטמבר 13, 2016
Last modified:ינואר 23, 2018

Summary:

לקראת ראש השנה: מתכון לעוגת מייפל טבעונית- בעלת ארומה וטעם המזכירים "עוגת דבש" רק בלי הדבש 🙂

עוגת מייפל טבעונית

תבנית אינגליש קייק

מצרכים:

כוס (140 ג') קמח תופח

חצי כפית (2 ג') שטוחה אבקת סודה לשתיה

חצי כפית (2.5 ג') אבקת קינמון

חצי כפית אבקת נס קפה (לא חובה)

2 כפות (24 ג') סוכר (רצוי חום)

שליש כוס (80 מ"ל) סירופ מייפל (רצוי טבעי)

שליש כוס (66 ג') שמן קנולה

רבע כוס רסק תפוחים

רבע כוס (60 מ"ל) מיץ תפוזים (או רבע כוס מים + כף מיץ לימון + כפית סוכר)

אופן הכנה:

-מחממים תנור ל 180 מעלות ומשמנים תבנית אינלגיש קייק.

-מערבבים בקערה (בעזרת מטרפה/כף) את המרכיבים הרטובים: השמן, הרסק, מיץ התפוזים וסירופ המייפל. מוסיפים סוכר ומערבבים עד שהוא נמס בתערובת. בסוף מוסיפים את הקמחים: קמח תופח, אבקת סודה לשתיה, אבקת קינמון ונס קפה, מערבבים קלות לאיחוד החומרים.

-יוצקים לתבנית משומנת ואופים בתנור במשך 25-30 דקות, עד שקיסם יוצא יבש. מוציאים את העוגה מהתנור ומניחים לה להתקרר לגמרי (העוגה מתייצבת לאחר קירור).

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

55 תגובות

הוסף תגובה
  1. כמה זה בגרמים 1/4 כוס רסק תפוחים?
    ואם אני רוצה להמיר את כל השמן ברסק תפוחים מה הכמות שאני צריכה לשים?
    תודה

    1. אין לי את המשקל של רסק תפוחים. אני מציעה להשתמש בכוס בנפח 240 מ"ל ואז רבע זה 60 מ"ל.
      אם תמירי את השמן ברסק לדעתי זה ייצא דחוס מידי ובמרקם קצת רטוב.

  2. היי, אם רוצים להכין את העוגה בשתי תבניות אינגליש קייק קטנות, מה צריכות להיות הכמויות?
    ותודה רבה על אתר מעולה שאני משתמשת בו כל הזמן!

  3. היי מעוניינת להכין לחג 🙂
    במקום המייפל אני רוצה לשים דבש. לשים באותה כמות?
    והאם אפשר להמיר את השמן קוקוס (למשהו אחר שאינו שמן)?
    תדוה

    1. היי ענת,
      אפשר לשים דבש ואפשר להמיר לשמן קוקוס מומס באותה כמות.

    1. בגלל שאין ביצים במתכון המרקם יוצא הכי מוצלח עם קמח לבן רגיל.
      אם את רוצה להשתמש בקמח כוסמין מלא אז כדאי לפחות לשלב חצי כוס קמח כוסמין מלא + חצי כוס קמח רגיל + כפית אבקת אפיה.

  4. בוקר טוב,
    צריכה להכין למחר לגן לתבנית מרובעת עוגת דבש.
    תוכלי לציין כמויות לתבנית גדולה ל- 35 ילד?
    תודה מראש מירה

    1. היי מירה,
      את רוצה כמויות לעוגה הזאת או לעוגת דבש רגילה?
      יש תבנית בינונית בגודל 25X32 או תבנית ענקית בגודל של התנור. אני ממליצה לשאול את הגננת מניסיונה באיזה גודל כדאי להכין.
      תחזרי אליי עם תשובה ואתן לך כמויות.

  5. יצא טעים מאוד. השתמשתי בדבש. תודה רבה על כל המתכונים. עושה הרבה מהאתר המוצלח וממליצה לכל החברות.

  6. היי, צריכה להכין את העוגה למישהי שאסור לה ביצים ושמן.. במה ניתן להמיר את השמן? אסור לא כל דבר שומני כרגע :/
    ותודה על כל המתכונים הקלילים והטעימים באתר!:)

    1. היי הודיה,
      אני לא ממליצה לוותר בכלל על מרכיב שומני כלשהו כי זה יפגע בטעם ובמרקם של העוגה. יש בכל זאת מרכיב שומני כלשהו שמותר לה?

    1. לא ניסיתי אז אני לא יודעת. רצוי לנסות עם קמחים כמו תמי או כרגיל (כוס קמח + כפית אבקת אפיה).

  7. הכפלתי כמויות והכנתי בתבנית גדולה. עוגה מעולה! יצאה רכה מאוד ולא מתוקה מדי והטעם בהחלט הזכיר עוגת דבש טעימה. התחסלה בקלות 😉 תודה!

    1. תודה 🙂 יצא אחלה, הבאתי את שתי התבניות לעבודה ושתיהן התחסלו במהרה. הוספתי גם פקאנים מרוסקים וזה השתלב ממש טוב.

      ושאלה לא קשורה – יש סיכוי שתפרסמי מתישהו מתכון (או מתכונים) לדייסת קוואקר? יש המון מתכונים באינטרנט אבל בכל מתכון כתובות כמויות אחרות לגמרי, ובתכל'ס, ברמת הדיוק אני לא סומכת על אף אחד חוץ ממך… 😉

    2. היי לילך,
      שמחה שיצא טעים 🙂
      שולחת לך למייל מתכון לדייסת קוואקר.

  8. עוגה נהדרת! טעימה, נימוחה, ושברה אצלנו שיא – מרגע שהנחתי אותה על השולחן, תוך כרבע שעה לא נשאר פירור…!!!

  9. שלום, המתכון נשמע מאוד מעניין, זה בדיוק מה שחיפשתי: עוגת תפוחים ללא ביצים! הייתי רוצה להדגיש את הטעם ואת הארומה של תפוחים. אולי כאשר הבצק כבר יהיה בתבנית, ניתן להכניס בו לפני האפייה את פרוסות דקות של תפוח (חשבתי למקם חציי עיגולים של תפוח כך שכל חצי עיגול יהיה מאונך למישור תחתית התבנית)? או לשים אותם על הבצק למלה בלי להכניס פנימה? אם כן, אולי לפזר לפני זה סוכר חום על חציי העיגולים האלו? תודה רבה!

    1. היי מרים,
      אני חושבת שעדיף לגרד תפוח מקולף בפומפיה דקה או לחתוך לקוביות קטנטנות ולהוסיף לתערובת.

  10. היי העוגה מהממת כמו כל התמכונים שלך ..
    יש אפשרות להכין אותה רק עם מייפל ללא הסוכר? אפ כן מה הכמות מייפל שאני אמורה לשים ?

    1. היי אילנית,
      נראה לי שכן. אפשר לשים 2 כפות מייפל במקום הסוכר (בנוסף לשליש כוס).
      חג שמח 🌺

  11. היי אפרת
    האם כאשר שמה קמח פלוס אבקת אפייה במקום קמח תופח זה חייב להיות מקמח רגיל?
    האם אפשר קמח כוסמין 70 אחוז או כוסמין מלא עם אבקת אפייה במקום הקמח התופח?

    1. אולי אפשר להמיר בבננה בינונית מעוכה אבל צריך לקחת בחשבון שהטעם של הבננה יהיה מורגש.

    1. היי שני,
      למעשה החמיצות שבפרי ההדר בשילוב עם אבקת הסודה לשתיה מעניקה אווריריות לעוגה.
      בכל מקרה אם זה בעייתי אז שימי חלב סויה או מים.

  12. שלום
    קודם כל אני מאוד נהנית מהאתר והמתכונים שבו רק עכשיו סיימתי 2 עוגות מהאתר.. (תמונות בהמשך…..)
    רציתי לשאול לגבי הקמח תופח, האם אפשר להמיר אותו בקמח רגיל + אבקת אפייה או משהו כזה?

    1. כן, היחס הוא שעל כל כוס קמח תופח יש לשים כוס קמח רגיל + כפית אבקת אפיה.
      חשוב לערבב את הקמח קודם עם אבקת האפיה ורק אז להוסיף לתערובת.

  13. היי, הכנתי עוגה טבעונית לראשונה, ויצאה עוגה ממש טעימה!!! יש לי שאלה, האם רסק תפוחים הוא תחליף לביצים בכל מתכון? ומה הכמות שמחליפה ביצה ?
    תודה על כל המתכונים המעולים!!!

  14. עשיתי בדיוק ויצא מעולה אף אחד לא האמין שזו עוגה מייפל טבעונית אבל היה חסר לי משהו בעוגה אולי אגוזים או תוספת אחרת יש המלצות?

  15. שלום,
    הכנתי את העוגה בדיוק לפי מה שמופיע במתכון ,אבל העוגה גלשה מחוץ לתבנית.
    האם יש סיבה לכך?
    תודה
    מרים דבוראק

    1. היי מרים,
      אפית בתבנית אינגליש קייק רגילה? עד איזה גובה הגיעה הבלילה לפני האפיה?
      יכול להיות שהתנור שלך חזק יחסית לתנורים אחרים?

    1. היי,
      אני מניחה שאפשר לשים סילאן אבל התוצאה תהיה מוצלחת יותר עם מייפל.

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר