מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

עוגת מייפל וקוקוס

עוגת מייפל וקוקוסFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On אוגוסט 16, 2017
Last modified:ינואר 28, 2018

Summary:

עוגת מייפל וקוקוס טעימה ועסיסית (עוגה בחושה פרווה)

עוגת מייפל וקוקוס

תבנית אינגליש קייק

מצרכים:

2 ביצים

שליש כוס (66 ג') סוכר

שליש כוס (66 ג') שמן

חצי כוס (120 מ"ל) מיץ תפוזים

3 כפות (45 ג') סירופ מייפל

חצי כפית (2.5 מ"ל) תמצית וניל

כוס (140 ג') קמח תופח (או קמח קמח רגיל מעורבב עם כפית אבקת אפיה)

שליש (30 ג') כוס קוקוס

לזילוף מעל: 2-3 כפות סירופ מייפל

אופן הכנה:

-מחממים תנור ל180 מעלות ומשמנים תבנית אינגליש קייק.

-מערבבים (ידנית או במיקסר) ביצים עם סוכר. מוסיפים שמן, מיץ תפוזים, סירופ מייפל, תמצית וניל ומערבבים. מוסיפים קמח תופח וקוקוס ומערבבים עד לאיחוד החומרים (אין לערבב יותר מידי אחרת זה עלול לפגוע באווריריות העוגה).

-יוצקים את הבלילה לתבנית משומנת ומכניסים לתנור למשך 30-35 דקות, עד שקיסם יוצא יבש.

-כשהעוגה חמה, יוצקים מעל סירופ מייפל באופן שווה.

הערה: ניתן להכפיל כמויות ולהכין בתבנית עגולה בקוטר 24 או מלבנית בגודל 22X31. זמן האפיה עשוי להתארך ל 40-45 דקות.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

82 תגובות

הוסף תגובה
  1. היי אפרת! אז סוף סוף מצאתי סירופ מייפל טבעי בכשרות מהודרת! הכוונה לזה? כי לשם שינוי זה מה שיש לי כרגע! תודה רבה 🙂

  2. שלום אפרת,
    תודה רבה על האתר המושקע…
    רציתי לשאול במה אפשר להשתמש אם אין לי מיץ תפוזים?
    מיץ אחר בא בחשבון?
    תודה רבה!
    מעיין

    1. היי מעיין,
      במקום מיץ אפשר לערבב 2 כפות מיץ לימון, להשלים חצי כוס מים ולהמתיק בכפית גדושה סוכר.

    1. אין לי מתכון שמתאים ליותר מ-4 תבניות אינגליש קייק מאחר וזה לא מומלץ.
      אם את רוצה לחסוך בזמן תכיני רק בפעמיים. פעם אחת את הכמות של 3 תבניות ופעם שניה תכיני כמות של 4 תבניות אינגליש קייק:
      7 ביצים גדולות
      כוס וחצי סוכר
      כוס וחצי שמן
      2 כוסות מיץ תפוזים
      12 כפות סירופ מייפל
      2 כפיות תמצית וניל
      4 כוסות קמח תופח
      כוס ושליש כוס קוקוס
      לזילוף מעל: 11-12 כפות סירופ מייפל

    1. היי רינת,
      בגלל שזו כמות גדולה אני ממליצה להכין ב-3 פעמים כדי שהתוצאה תצא הכי מוצלחת (הסיבה היא שככל שמכינים כמות גדולה יותר המרקם של העוגה נפגע):

      פעם אחת תכיני כמות של 3 תבניות:
      5 ביצים גדולות
      כוס (200 ג') סוכר
      כוס (200 ג') שמן
      כוס וחצי (360 מ"ל) מיץ תפוזים
      9 כפות (135 ג') סירופ מייפל
      כפית וחצי (7.5 מ"ל) תמצית וניל
      3 כוסות (420 ג') קמח תופח
      כוס (90 ג') קוקוס
      לזילוף מעל: 7-8 כפות סירופ מייפל

      פעמיים תכיני כמות של 2 תבניות:
      4 ביצים
      3/4 כוס (150 ג') סוכר
      3/4 כוס (150 ג') שמן
      כוס (240 מ"ל) מיץ תפוזים
      6 כפות (90 ג') סירופ מייפל
      כפית (5 מ"ל) תמצית וניל
      2 כוסות (280 ג') קמח תופח
      שני שליש (60 ג') כוס קוקוס
      לזילוף מעל: 5-6 כפות סירופ מייפל
      פורים שמח 🙂

  3. אוהבת את האתר הזה!!!
    הכנתי פעם ראשונה את העוגה תוך פחות מיום היא נגמרה יום אחרי הכנתי בתבנית יותר גדולה הכפלתי כמויות ויצא מושלם
    לא מאכזבת כל פעם מחדש יוצאת טעים.
    אציין שבפעם הראשונה שהכנתי לא היה לי תפוזים שמתי מים והוספתי עוד מייפל וזה לא שינה בכלל.

  4. היי אפרת!!
    תודה רבה על כל המתכונים הנפלאים שלך!!
    רציתי לשאול, האם ניתן להחליף את המיץ תפוזים במיץ שאסחט מקלמנטינות? והאם הכמויות משתנות?
    תודה מראש!!

  5. היי! עוגה מושלמת! אוהבת להכין אותה כל שישי!
    יש לי שאלה, אם אני רוצה במקום מייפל להכין אותה עם טחינה.. מה ניתן לעשות?
    אבל שתהיה בחושה בדיוק כמו זו

    1. היי חלי,
      לא ניסיתי אבל זה יכול להיות מעניין. אני מניחה שהיא תצא בטעם של חלבה. אם כן, כדאי להגדיל את כמות הסוכר לחצי כוס לפחות.
      שבת שלום 🙂

          1. כן, תפוזים דווקא משתלב עם טחינה (יש לי עוגה חלבה באתר שהיא עם טחינה ותפוזים).
            בכל מקרה, אפשר גם לשים חלב.

  6. היי אפרת

    אני לקראת סיום האפיה והגובה של העוגה אינו זהה בקצוות יש מין נפילה כזו . כיצד מונעים את התופעה.

    זו הפעם הראשונה שאני אופהץ
    אודה לתגובתך

    משה

    1. היי משה,
      העוגה לא אמורה להיות סמטרית/בגובה אחיד. בדר"כ יש בטן לעוגה או סדקים.
      אתה יכול לצלם לי את העוגה בסיום האפיה שאראה על מה מדובר? כך אוכל להבין יותר טוב אם יש בעיה ומהי (יש אפשרות לצרף תמונה לתגובה אך היא צריכה להיות פחות מ2M).

    1. היי אבי,
      את העוגה מומלץ לשמור עטופה בניילון נצמד מחוץ למקרר כיומיים. לאחר מכן מומלץ להעביר אותה למקרר ל2-3 ימים נוספים.

  7. הכפלתי את הכמויות השתמשתי בתבנית 24 ויצא פשוט חלום של עוגה. (בתנור שלי) הנמכתי את המעלות ל-150 למשך 40 – 45 דקות.

  8. שלום,
    האם ניתן להחליף את הסירופ מייפל שבא לאחר האפייה, בסירופ של מים וסוכר? (כמו של עוגת סולת)
    תודה רבה על המתכונים.

    1. היי מיכל,
      אם זו תבנית אינגליש קייק שאינה חד פעמית, היא בדר"כ קצת יותר גדולה ולכן כדאי להכפיל כמויות ב1.5.
      3 ביצים
      חצי כוס סוכר
      חצי כוס שמן
      3/4 כוס מיץ תפוזים
      4.5 כפות סירופ מייפל
      חצי כפית תמצית וניל
      כוס וחצי קמח תופח
      חצי כוס קוקוס
      לזילוף מעל: 3-4 כפות סירופ מייפל

    1. היי מאור,
      במקום מיץ אפשר לערבב 2 כפות מיץ לימון, להשלים חצי כוס מים ולהמתיק בכפית גדושה סוכר.

    1. היי אסתי,
      אם זה קמח כוסמין מלא אין בעיה. אם זה קמח מלא רגיל אני ממליצה לשלב חצי כמות קמח לבן כדי שהמרקם לא ייצא דחוס מידי.
      חג שמח 🙂

  9. עוגה נהדרת! הכנתי לא מעט עוגות מייפל אבל זאת מנצחת – רכה וטעימה והתפוזים והקוקוס מוסיפים המון. הכנתי לשבירת הצום ונהננו מאד

  10. היי אפרת,
    אני רוצה להכין את העוגה כמאפינס בלבד – אני צריכה 31 חתיכות ל31 ילדי הגן – איזו כמות עליי להכין? האם יש לך רעיון מה לשים על העוגה במקום קינמון ואגוזים?
    תודה!

    1. היי גלית,
      השתמשת בתבנית אינגליש קייק חד פעמית? אם השתמשת בשני המקרים באותו קמח תופח יכול להיות שמשהו לא בסדר עם הקמח.
      ראי סיבות נוספות לעוגה שלא תופחת בלינק המצורף.
      שנה טובה 🙂

    1. היי לימור,
      אני חושבת שאפשר להשתמש בכל תערובת קמחים כמו קמח תמי, כרגיל, בר-אל וכו' ולשים כוס קמח + כפית אבקת אפיה.
      או שאפשר לשים שני שליש כוס קמח קונדיטור + שליש כוס קמח אורז + כפית אבקת אפיה.

  11. מתכון מצוין! מעט עבודה ותוצאה מעולה
    לדעתי, לאוהבי הקוקוס (כמוני למשל) אפשר להוסיף עוד קצת.
    כשאין לי מיץ תפוזים אני מוסיפה כל מיץ בהיר אחר או מים עם מעט רום או תמצית שקדים
    שבת שלום

    1. אפשר להכין מכוס קמח כוסמין + כפית מלאה אבקת האפיה.
      יתר הכמויות אינן משתנות.

    1. היי מיטל,
      זאת עוגת מייפל ולכן רצוי לא לוותר על המייפל. אם בכל זאת את רוצה להכין אז יכול להיות שאפשר לשים דבש.
      מיץ התפוזים מוסיף טעם. אם בכל זאת את מוותרת אז אפשר להכין לימונדה – לערבב 2 כפות מיץ לימון, להשלים חצי כוס מים ולהמתיק בכפית גדושה סוכר.

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר