מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

עוגת לימון ושקדים

עוגת לימון ושקדיםFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On נובמבר 21, 2018
Last modified:נובמבר 22, 2018

Summary:

עוגת לימון בחושה עסיסית בשילוב קמח שקדים

עוגת לימון ושקדים

תבנית אינגליש קייק

מצרכים:

2 ביצים

חצי כוס (100 ג') סוכר

שליש (80 מ"ל) כוס שמן

3 כפות (30 מ"ל) מיץ לימון

רבע כוס (60 מ"ל) מים

כפית קליפת לימון מגורדת (רק החלק הצהוב)

¾ כוס (105 ג') קמח לבן

חצי כוס (50 ג') קמח שקדים או שקדים טחונים דק

כפית (5 ג') אבקת אפיה

סירופ: רבע כוס מים רותחים + כף מיץ לימון + כף סוכר

*לקישוט: 2 כפות שקדים פרוסים/מולבנים (לא חובה)

אופן הכנה:

-מחממים תנור מראש ל-170 מעלות ומשמנים תבנית אינגליש קייק.

-מערבבים את הביצים עם הסוכר (בעזרת מיקסר או מטרפה ידנית). מוסיפים שמן, מיץ לימון, מים וגרידת לימון ומערבבים.

-בקערה נפרדת מערבבים קמח לבן, קמח שקדים ואבקת אפיה. מוסיפים לתערובת הנוזלים ומערבבים עד לאיחוד החומרים.

-יוצקים את הבלילה לתבנית משומנת, מפזרים מעל שקדים פרוסים ואופים במשך 30-35 דקות, עד שקיסם יוצא יבש.

-מכינים את הסירופ: מערבבים רבע כוס מים רותחים עם כף סוכר וכף מיץ לימון ויוצקים על העוגה (באופן אחיד) בעודה חמה. 

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

18 תגובות

הוסף תגובה
  1. היי אפרת, ברשותך סיפור קטן:
    מאז ומתמיד רציתי להכין עוגת לימון אבל משום מה כל המתכונים שנתקלתי בהם היו מתכוני עוגת גבינה ולימון או עוגת לימון וקצפת ולי באופן אישי עוגות כאלה עושות פחות טוב על הבטן. עם הזמן זנחתי את הרעיון להכין עוגת לימון, זנחתי אפילו את הרעיון לאכול עוגת לימון כי בכל בתי הקפה עוגות הלימון הם בסגנון שמנת קצפת..
    ***
    ביום חמישי האחרון כשהייתי באתר שלך וחיפשתי מה להכין לשבת נתקלתי במתכון לעוגת לימון בלי קצפת ובלי שמנת. לא האמנתי לנס הזה אבל היה אבל מאוד גדול – בן זוגי! בבן זוגי המדהים הוא סופר מפרגן לי בכל תחום גם בתחום הבישול (שבו אני די מתחילה) אבל כשזה מגיעה לקינוחים הפרגון נגמר.. מה לעשות שאחותו היא מלכת הקינוחים ולכן כל קינוח שאני עושה מבחינתו הוא נפילה.. את רוב הקינוחים אני באמת קצת מפקששת אבל גם כשיוצא לי קינוח טוב מבחינת בו זוגי זה עדיין לא משהו בהשוואה לאחותו. לכן גם כשמצאתי את המתכון שלך ביום חמישי החלטתי לוותר הרי גם אם במקרה תצא לי עוגה טובה עדיין בן זוגי לא יאהב כי זה לא כמו של אחותו
    ***
    בעיה נוספת זה שאני לא אוכלת גלוטן ולכן כשביום שישי כבר שכנעתי את עצמי להכין את העוגה בשבילי גם אם היא לא תהיה מושלמת כמו של אחותו של בן זוגי אז עלתה בעיית הגלוטן. בדיוק כשבאתי לשאול אותך האם יש דרך להכין את העוגה ללא גלוטן ראיתי שמישהי כבר שאלה וענית לה שאת "מניחה שאפשר להשתמש בקמח כרגיל באותו יחס". התשובה הזאת לא ממש עודדה אותי. הבנתי מהתשובה שאת בעצמך לא ניסית להכין את העוגה ללא גלוטן ככה שזה הולך להיות בכלל סוג של הימור והלטתי שוב לרדת מהנושא
    ***
    במוצש דיברתי עם ידיד שלי בטלפון והוא בדיוק היה בסופר והיה אמור לבוא אלינו אחרי. בגחמה רגעית ביקשתי ממנו שיקנה לי קמח שקדים, החלטתי כן להכין את העוגה. כשהוא בא אלינו ושאלתי אותו כמה אני חייבת לו על הקמח כמעט התעלפתי – שקית קטנה של קמח שקדים עלתה 29 שקל! יופי חשבתי לעצמי, שרפתי 29 שקל על עוגה שבכלל לא ברור אם אפשר לעשות אותה ללא גלוטן ושבן זוגי בכל מקרה לא יאהב כי אחותו היא מלכת העוגות.
    ***
    כמה שכבר לא היה לי חשק להכין את העוגה היה חבל לי על ה29 שקל שהלכו על קמח השקדים והחלטתי לתת צ'אנס. בלב ידעתי שזה יהיה כשלון גם כי אני בשלנית ממש לא משהו (חדשה בתחום), גם כי זה יהיה ללא גלוטן, ובכלל כנראה שיש סיבה למה כולם מכינים עוגות לימוון חלביות
    ***
    אז קודם כל חיכתה לי הפתעה ענקית כשהעוגה לא התפקששה אלא הצליחה והיא לא סתם הצליחה אלא הצליחה ובגדול. מסתבר שעוגות לימון פרווה זה הדבר!!! כן גם בגרסה הללא גלוטן היא הייתה מדהימה!!! כל כך שמחתתי אני הצלחתי להכין עוגת לימון!!! אני!!! בלי גלוטן!!! החלטתי "להסתיר" את העוגה מבן זוגי כדי שלא יבאס את השמחה הקטנה שלי..
    ***
    בערך שעתיים אחרי שהעוגה יצאה מהתנור קפצה אלי חברה. ישבנו על כוס תה עם העוגה ונהנינו מכל רגע ופתאום בן זוגי חזר הביתה ובום תפס אותנו על חם עם העוגה.. נאלצתי לתת לו חתיכה וכבר חיכיתי להשוואה לאחותו מלכת העוגות.. בן זוגי אמר שהעוגה מדהימה אבל הבנתי שהוא סתם נחמד אלי ליד חברה שלי
    ***
    בשלב מסויים יצאתי מהמטבח ואני שומעת את בן זוגי אומר לחברה שלי "נו את רואה, זה טוב שאני תמיד מעביר ביקורת על העוגות שלה, עובדה זה גורם לה להשתפר, העוגה הזאת טובה כמעט כמו העוגה של אחותי". בתרגום לעברית "עוגה כמעט טובה כמו של אחותי" = עוגה מושלמת ברמות היסטריות
    ***
    אז תודה רבה לך אפרת על האתר המדהים!! המתכונים המקוריים! על זה שאת נותנת תקווה גם לבשלנים מתחילים ולא כל כך מוכשרים! על זה שיש לך פתרונות גם למי שלא אוכל גלוטן!! תודה על הכל

    נ.ב במציאות היא פי אלף מאשר בתמונות

    1. אסכם במילה אחת – וואו 😍
      אני ממש שמחה שהעוגה יצא מוצלחת!
      תודה רבה שחזרת לשתף ❤️

  2. היי אפרת
    האם אפשר לשים ממרח שקדים במקום שקדים טחונים דק ? האם אפשר לשים קמח תופח במקום רגיל ? נודה עולנו לקבלת תגובות במייל. כבר כמה שנים שאנו מבקשים וטרם קרה.תודה. חוץ מזה האתר מופלא

    1. היי אביחי,
      ממרח שקדים לא מתאים. צריך שקדים טחונים דק או קמח שקדים.
      אפשר לשים ¾ כוס קמח תופח במקום קמח רגיל. במקום כפית אבקת אפיה יש לשים שליש כפית.
      לגבי תגובות במייל, כל השדרוגים והבקשות יעשו ויענו כשהאתר החדש יעלה. כרגע יש בעיה לעשות זאת באתר הנוכחי.
      בינתיים אפשר לבקש לשלוח מייל בתגובה.

  3. קצת חששתי להכין את העוגה, כל העוגות תמיד יוצאות לי נורא יבשות. החלטתי לתת צאנס למתכון שלך ויצאה עוגה מדהימה וממש לא יבשה. תודה רבה לך על המתכון הנפלא

  4. הכנתי כמה מתכונים שלך אבל אף פעם לא עוגה
    מחר הולכת לתת לזה צ'אנס
    רציתי לוודא כמה דברים:
    1. את השקדים הפרוסים שמים לפני שהעוגה נכנסת לתנור?
    2. כדי שאדע לתכנן זמנים – כמה זמן לוקח לעוגה להתקרר ובעצם כמה זמן בערך מרגע היציאה מהתנור אפשר לאכול אותה?
    3. את הסירוף יוצקים על העוגה איך שהיא יוצאת מהתנור?
    תודה

    1. היי אלה,
      1. כן.
      2. לאחר כחצי שעה ניתן לאכול את העוגה.
      3. נכון.
      בהצלחה ושבוע נפלא 🌷

  5. אני משתמשת בחלק ניכר מהמתכונים שלך והם ממש מוצלחים.אשמח אם תצרפי אותי לרשימת התפוצה שלך
    תודה

    1. היי ציפי 🙂
      אני רואה שאת כבר רשומה. את מקבלת את הניוזלטרים שנשלחים בימי חמישי?

  6. היי אפרת
    איזה כיף לראות מתכון לעוגת לימון!
    אם יש לי גם קמח שקדים וגם שקדים טחונים (קנויים) במה עדיף להשתמש?
    לגבי קישוט העוגה – אם השקדים הפרוסים הם שקדים מולבנים- זה בסדר?

    1. היי קטיה,
      עדיף קמח שקדים.
      אפשר להשתמש בשקדים מולבנים.
      יום מקסים 🙂

  7. בוקר טוב אפרת
    רציתי לשאול באיזה שמן כדאי להשתמש לתערובת ולשימון וכמו כן האם ניתן להשתמש בקמח ללא גלוטן ואם כן אז האם המרכיבים וחום התנור וזמני האפייה נשארים כרגיל?
    כמו כן רציתי לשאול כמה זמן אחרי מזיגת הסירופ על העוגה ניתן לאכול אותה ואיך ולמשך כמה זמן שומרים אותה?
    שיהיה ייום נפלא

    1. שמן קנולה.
      אני מניחה שאפשר להשתמש בקמח כרגיל באותו יחס. אין שינוי בחום וזמן אפיה.
      לאחר שהעוגה מתקררת לטמפ' החדר ניתן לאכול אותה.
      עוטפים את העוגה היטב בניילון נצמד ושומרים מחוץ למקרר.

  8. היי אפרת כמה שאלות
    מיץ לימון משומר זה בסדר?
    למה הכוונה גרידת לימון? פשוט לגרד לימון על פומפייה? על הצדר הגס?
    לגבי שימון התבנית בכמה שמן לשמן והאם לשמן גם את הדפנות
    תודה רבה לך

    1. היי אסי,
      מיץ לימון משומר זה בסדר.
      יש לגרד את קליפת הלימון (רק החלק הצהוב) בפומפיה דקה.
      אפשר לשים כחצי כפית שמן ולמרוח בתחתית ובדפנות.
      יום מקסים 🙂

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר