מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

עוגת יוגורט וקינמון

עוגת יוגורט וקינמוןFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On מאי 15, 2019
Last modified:מאי 15, 2019

Summary:

עוגה בחושה עם יוגורט, תפוזים וקינמון – רכה, אוורירית וגבוהה.

עוגת יוגורט וקינמון

אינגליש קייק

מצרכים:

2 ביצים

חצי כוס (100 ג') סוכר

שליש (66 ג') כוס שמן

חצי כפית תמצית וניל

חצי מיכל יוגורט (100 מ"ל)

שליש כוס (80 מ"ל) מיץ תפוזים

כוס ורבע (175 ג') קמח תופח

כפית (5 ג') אבקת קינמון

חצי כפית שטוחה (2 ג') אבקת סודה לשתיה

אופן הכנה:

-מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית אינגליש קייק.

-מערבבים את כל החומרים בעזרת מטרפה ידנית או כף לפי הסדר שהם רשומים, עד לקבלת תערובת אחידה.

-יוצקים את התערובת לתבנית משומנת ומכניסים לתנור למשך 25-30 דקות, עד שקיסם יוצא יבש.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

32 תגובות

הוסף תגובה
    1. היי רונה,
      אם לא מצוין במתכון זמן הקצפה מספיק להקציף במשך כחצי דקה.

    1. היי לירון,
      כמויות מומלצות:
      5 ביצים גדולות
      כוס + 3/4 כוס סוכר
      כוס + 2 כפות שמן
      כפית תמצית וניל
      מיכל וחצי יוגורט (300 מ"ל)
      כוס ושליש (320 מ"ל) מיץ תפוזים
      4 כוסות (560 ג') קמח תופח
      3 כפיות אבקת קינמון
      כפית אבקת סודה לשתיה
      *יש להשתמש בכוס זכוכית רגילה עם ידית ולהקפיד לא לערבב יותר מידי לאחר הוספת הקמחים כדי לא לפגוע באווריריות העוגה.

  1. הי כבר כמה שבועות אני מכינה את העוגות הבחושות ללא סוכר שאת מפרסמת באתר והן פשוט הצלחה אחת אחרי השניה ! גיליתי גם שאם אני מקציפה את הביצים עם הסוכר במשך כמה דקות לקצף גבוה הן יוצאות הרבה יותר גבוהות ואווריריות…. בכל מקרה… הייתי רוצה להכין השבת את העוגה הזו… ורוצה להחליף את הסוכר בדבש או מייפל… אז באיזו כמות להשתמש? והאם צריך במקביל להוריד נוזלים? תודה ! ענת

    1. שמחה שיוצא טעים 🙂
      במקום הסוכר אפשר לשים שליש כוס דבש. במקום שליש כוס מיץ תפוזים שימי רבע כוס.

  2. הי, יש לי שאלה שלא קשורה ספציפית לעוגה הנ"ל. רציתי לדעת מה היחס הכמותי בין קמח כוסמין לבן לאשל? בעוגה בחושה

    1. היי טליה,
      זה תלוי בעוגה אבל גם אם משתמשים בקמח כוסמין לבן היחס אותו דבר כמו של קמח לבן רגיל.

  3. קודם כל תודה על האתר המעולה והמתכונים שתמיד מצליחים!!
    דבר שני, אם אין לי סודה לשתיה, יש אפשרות לוותר?

    1. אפשר לשים כוס ורבע קמח רגיל + כפית ורבע אבקת אפיה.

  4. יש לי שאלה לא קשורה לעוגה
    יש לי אשל בבית ואינני יודעת מה לעשות איתו וכמעט נגמר התוקף
    האם יש לך רעיון
    תודה רבה

    1. במקום מיץ אפשר להכין לימונדה: לסחוט כף מיץ לימון לכוס, להשלים מים עד שליש כוס ולהמתיק עם כפית סוכר.

    1. אפשר לשים כוס ורבע קמח כוסמין מלא + כפית ורבע אבקת אפיה.

    1. אם את מחליפה את הסוכר בתחליפים בגלל הדיאטה. שתדעי לך שזה פי אלף יותר רעל מאשר סוכר רגיל.
      בדקי באינטרנט. סוכרזית וכל תחליפי הסוכר למינהם הרבה יותר מזיקים מאשר סוכר רגיל.

    1. לא משנה. אפשר להשתמש גם במיץ תפוזים מבקבוק לשתיה קלה.

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר