מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

עוגת חלבה

עוגת חלבהFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On אוקטובר 10, 2013
Last modified:ספטמבר 3, 2018

Summary:

פרווה, 2 תבניות אינגליש קייק

עוגת חלבה

 

מצרכים:

3 ביצים

1 כוס (200 ג') סוכר

2 כפות (40 ג') דבש (או 2 כפות סוכר)

3/4 כוס (150 ג') שמן

3/4 כוס (160 ג') טחינה גולמית

חצי כפית (2.5 מ"ל) תמצית וניל

1 כוס (240 מ"ל) מיץ תפוזים

1 כוס (140 ג') קמח לבן

1 כוס (125 ג') קמח מלא (אפשר להמיר בכוס נוספת של קמח לבן)

1 שקית (10 ג') אבקת אפיה

לקישוט: קוקוס (לא חובה)

אופן הכנה:

-מחממים תנור ל-170 מעלות.

-מערבבים את כל החומרים לפי הסדר הרשום (את הקמח יש לערבב בנפרד עם אבקת האפיה ורק אז להוסיף לבלילה).

-יוצקים לתבנית, מפזרים קוקוס מעל ואופים בתנור 35-40 דקות.

 עוגת חלבה, עוגת טחינה, עוגת חלבה עם קמח מלא, עוגת טחינה עם קמח מלא

 

תגובות שקיבלנו בפייסבוק:

"העוגה ממש קלה להכנה ופשוט טעימה להפליא. הצליחה לי שאפו" (לבנת)

"עשיתי עם חלב וקמח כוסמין.. יצאה מושלמת!!! טרפו כבר חצי" (נורית)

הכנתי ויצא מעולה!! (שירי)

"יצאה לי מעולה ללקק תאצבעות" (מירית)

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

231 תגובות

הוסף תגובה
    1. אין כל כך מה לעשות בשלב כזה.
      לאחר שהעוגה יוצאת מהתנור אפשר לפזר מעל אבקת סוכר. אם זה עדיין לא מספיק מתוק, אפשר לפזר אבקת סוכר מעל כל פרוסה שחותכים.

  1. אני חייבת לומר לך אפרת שאני נשואה טרייה והתחלתי לאהוב ולקבל ביטחון במטבח בזכות המתכונים שלך שתמיד יצאו לי וואו.
    לא משנה כמה ניסיתי לחפש בשבועות האחרונים עוד מתכונים מכל מיני סגנונות לא צלח. רק שלך מדוייק בכמויות, בטעמים, מוסבר היטב. תודה גדולה גדולה. הייתי חייבת לכתוב לך 🙂 את ממש עושה שלום בית בין זוגות חחח בעלי מטורף על האוכל שלי בזכותך(:

  2. הי אפרת
    הכנתי את העוגה לשבת וכל כך נהנינו ממנה!כיף שיש מתכון פשוט וטעם כזה..
    אני לא מתחברת לקוקוס אז פיזרתי למעלה שוקולד צ'יפס ויצא ממש טעים!
    תודה לך… המתכונים שלך נפלאים אחד אחד

  3. הי
    האם אפשר להחליף את הטחינה ב"ממרח שומשום מלא בטעם חלבה"? ואם לא, איזה מתכון אפשר להשתמש עם הממרח הזה?
    תודה ענקית ולילה טוב.

  4. היי אפרת

    האם יש תחליף לתמצית וניל ללא אלכוהול או שניתן לוותר (לא מצליחה להשיג תמצית וניל ללא אלכוהול)

    תודה רבה ושבת שלום .

    1. היי גפן,
      לא ניסיתי להכין אותה בלי ביצים. אני מניחה שהיא תצא קצת יותר דחוסה ומתפוררת.
      במקום מיץ נראה לי עדיף חלב סויה.

    1. כדי שזה לא ישתלט על הטעם אפשר לערבב חצי כוס מיץ מנגו עם חצי כוס מים.

  5. רק עכשיו אני רואה שהיה רשום 3 ביצים!!! זה כתוב למעלה לאורך ולא ראיתי את זה בכלל,הכנתי אותה ללא ביצים.אוסיף בפעם הבאה,תודה!

  6. היי,הכנתי את העוגה בתבנית מלבנית בדיוק כפי שכתוב,אך החלפתי את הקמח בקמח כוסמין מלא בלבד.העוגה יצאה מעלפתתתתת,אך קצת מתפוררת.מה עליי לעשות כדי שלא תתפורר ? להוסיף ביצה או שתיים או משהו אחר?

    1. היי מור,
      שמחה שהעוגה יצאה טעימה עם כוסמין 🙂
      וכן, כדי לייצב יותר את העוגה אפשר פעם הבאה להוסיף ביצה נוספת.

  7. שלום רב, לצערי העוגה יצא דחוסה מידי ולא אוורירית. פעלתי על פי המתכון, לא בטוחה מה עשיתי לא נכון 🙁

    1. היי,
      עוגות שמכילות טחינה יוצאות במרקם קצת יותר דחוס מעוגות שאין בהן טחינה אבל זה לא אמור לצאת דחוס מידי.
      השתמשת בכוס בנפח של 240 מ"ל?
      השתמשת בקמח מלא או ב-2 כוסות קמח רגיל?
      ערבב את הקמח עם אבקת האפיה לפני שהוספת אותו לבלילה?
      העוגה תפחה או נשארה פחות או יותר באותו גובה?

    2. שלום אפרת,
      השתמשתי בקמח מלא וגם לבן, חצי חצי וערבבתי את א.אפיה עם הקמח לפני שהוספתי לבלילה
      העוגה כמעט ולא תפחה, יש מצב ששמתי אבקת אפיה פחות ממה שצריך?!

      תודה רבה!!

    3. אם העוגה לא תפחה זאת הסיבה לכך שהיא יצאה דחוסה.
      זה יכול להיות כתוצאה מחוסר באבקת אפיה או שאבקת האפיה לא היתה טובה.

  8. עוגה מעולה!!!!!
    אגב שבוע שעבר עשיתי את הקרמשניט האישי ויצא אליפות וניסיתי לשלוח תמונה ולא הצלחתי ,לא נורא !!!אוהבת את האתר הזה,שבת שלום😃

    1. שמחה שיצא טעים 🙂
      לגבי התמונה, אולי היא היתה גדולה (ניתן להעלות תמונות עד 2GB ).
      תודה על העדכון ושבת שלום!

    1. כן בטח, אפשר לשים 2 כוסות קמח תופח ולוותר על אבקת האפיה.
      גמר חתימה טובה 🌺

  9. עוגה מדהימה, תודה איזה כיף כל שבת מחדש.
    עושה תמיד עם חלב שקדים, קצת רום וקורט מלח.
    בפעם האחרונה הוספתי לבקשת אשתי שוקולד מריר 60% קצוץ ויצא סוף.

  10. היי עוד שאלה, כשמערבבים את החומרים , מספיר במטרפה ידנית ? וצריך לערבב רטובים בנפרד ויבשים בנפרד ואז לאחד ?

    1. היי דנה,
      אפשר להשתמש במטרפה ידנית. יש לערבב לפי הסדר הרשום במתכון (תיקנתי את המתכון לפי הסדר הנכון).

    1. אפשר לפזר מעל קצת קוקוס טחון או אבקת סוכר.
      אם את רוצה ציפוי אז אפשר להכין ציפוי שוקולד רגיל או להכין ציפוי משוקולד לבן כמו במתכון הזה- מאפינס וניל (אבל צריך לקחת בחשבון שהציפוי חלבי).

    1. היי,
      כמויות לתבנית אינגליש קייק אחת:
      כוס קמח תופח (או כוס קמח רגיל מעורבב עם כפית מלאה אבקת אפיה)
      חצי כוס סוכר
      כף דבש (או כף סוכר)
      2 ביצים
      שליש כוס טחינה גולמית
      חצי כוס מיץ תפוזים
      שליש כפית תמצית וניל
      שליש כוס שמן
      לקישוט: קוקוס (לא חובה)
      שבת שלום 🙂

    2. תודה!! אני רוצה להכין את העוגה..אפשר להמיר את הסוכר בסילאן או בדבש? אם כן, כמה לשים??

    3. ממליצה להמיר בדבש רק בחצי כמות. הכוונה לשים רבע כוס סוכר + רבע כוס דבש + כף דבש נוספת.

  11. עשיתי את העוגה וזו העוגה הבחושה השניה שאני אופה יצאה ממש טעימה לא נשאר פרור לא התפוררה כולם אהבו ישר כח.

  12. היי שלום
    שאלונת קטנה- אפשרי לשים במקום מיץ תפוזים מיץ תפוחים?
    אותה כמות??
    והאם אפשרי לעשות רק 2 כוסות קמח מלא במקום חצי חצי?
    תןדה רבה!!
    מראש אדווה אודל

    1. היי,
      אני מניחה שאפשר לשים מיץ תפוחים באותה כמות.
      לא מומלץ להכין מקמח מלא בלבד מאחר והעוגה עלולה לצאת מאוד דחוסה (גם ככה היא יחסית דחוסה בגלל הטחינה).
      אם יש לך קמח כוסמין מלא אז תוכלי להכין רק מקמח זה בלבד כי הוא קצת יותר אוורירי מהקמח המלא הרגיל.
      יום נפלא 🙂

  13. ערב טוב.

    חזרתי לעדכן שהכנתי את העוגה.
    תודה על המתכון והעזרה.
    העוגה טעימה מאוד וקלה להכנה.
    היא מעט מתפוררת כשאוכלים אותה,
    אבל חוץ מזה (שאגב, זה דבר שנתקלתי בו בכל עוגות הטחינה שהכנתי) – היא טעימה מאוד ומומלצת בחום.

    לילה טוב,
    עינת

  14. ערב טוב,

    כמה שאלות בנוגע לעוגה:
    1. האם ניתן להחליף את הסוכר בסוכר חום?
    2 הבנתי מקריאת התגובות שניתן להחליף את מיץ התפוזים בחלב.
    אם כך, אני מבינה שלמיץ אין השפעה מבחינת טעם,
    אז המטרה שלו בעצם הוספת נוזלים לבלילה תוך שמירה על עוגה פרווה?

    תודה מראש על התשובה,
    לילה טוב,
    עינת

    1. היי עינת,
      אפשר להמיר את הסוכר בסוכר חום בהיר.
      מיץ תפוזים תמיד מוסיף טעם בעוגות. יש עוגות שניתן לוותר עליו מאחר ויש טעמים חזקים אחרים בעוגה כמו במקרה הזה. בכל מקרה לדעתי מיץ עדיף על חלב.
      לילה טוב 🙂

  15. היי אפרת.
    איזו טעימה יותר לדעתך: העוגה הזו או עם החלבה?
    אני מתחילה להכין ופתאום שמה לב שנגמר לי הסוכר 🙂
    אפשר עם חום? בהיר/כהה? או שעדיף עם הלבן?
    תודה

    1. היי קריסטינה,
      את מתכוונת לעוגה במילוי חלבה ושוקולד או מאפינס חלבה?
      העוגה הזאת טעימה והטעם שלה חזק יחסית לשתי העוגות האחרות שהן יותר קלילות ומרגישים בהן פחות את הטעם של החלבה (במיוחד בעוגה במילוי שוקולד וחלבה).
      את יכולה להשתמש בסוכר חום בהיר (הכהה צובע את העוגה). קחי בחשבון שסוכר חום פחות מתוק מסוכר רגיל אז אם את אוהבת מתוק כדאי להוסיף עוד 1-2 כפות סוכר מעבר למה שרשום.

    2. אין עליך! איזו מהירות ! אכן, התכוונתי לשוקולד חלבה, אבל לפי התגובות כאן, קודם אכין את זו ואפילו קופצת לקנות סוכר. תודה!
      עדכונים בהמשך 🙂

    1. כן אורטל, אפשר לשים 2 כוסות קמח תופח ולוותר על שקית אבקת אפיה.
      שבת שלום 🙂

  16. תודה רבה על מתכון נפלא!!!!
    הכנתי עכשיו והוספתי פצפוצי שוקו צ'יפס, פיזרתי אבקת סוכר אחרי האפייה, ויצא מדהים!!!!!
    תודה רבה לך!!

  17. היי אפרת!
    תמיד אני לוחצת על "הוסף ללוח מתכונים". יש לך מושג היכן זה נמצא?
    תודה על המתכונים הנהדרים! אני לא מכניסה שבת/ חג (וגם ימי חול) בלעדייך…

  18. היי!
    אפיתי את העוגה עם קמח כרגיל ללא גלוטן ויצא נהדר 🙂
    אני רוצה להכין את העוגה בתבנית של 26, מה הכמויות שצריך לשים מכל דבר? האם העוגה עדיין תצא גבוהה? האם צריך לאפות אותה יותר זמן בתנור?
    תודה מראש וחג שמח 🙂

    1. היי רינת,
      כמויות לתבנית 26:
      3 כוסות קמח "כרגיל"
      שקית אבקת אפיה + כפית אבקת אפיה
      כוס וחצי סוכר
      3 כפות דבש (או 3 כפות סוכר)
      4 ביצים גדולות (או 5 ביצים קטנות)
      כוס טחינה גולמית + 2 כפות
      כוס וחצי מיץ תפוזים
      כפית תמצית וניל
      כוס שמן + 2 כפות
      לקישוט: קוקוס (לא חובה)
      העוגה אמורה לצאת בגובה סביר ויפה.
      אני מעריכה שזמן האפיה יתארך ל 45-50 דקות (יש לנעוץ קיסם במרכז העוגה ולבדוק שיוצא יבש).
      חג שמח 🙂

    1. כן אביבה, אפשר. קחי בחשבון שהטעם יהיה חזק יותר.
      שבת שלום 🙂

    1. היי שר,
      את מתכוונת לחצי כוס טחינה גולמית? אם כן, אני מניחה שזה בסדר. תוסיפי עוד 4-5 כפות מיץ תפוזים.

    1. היי קורין,
      המרקם בין הטחינה לחלבה הוא שונה לכן זה לא ייתן את אותה תוצאה.
      אני ממליצה לך להכין את עוגת החלבה הזאת – מאפינס חלבה (שאגב ניתן להכין גם בתבנית אינגליש קייק).
      את יכולה גם להכין את המתכון הזה- עוגת שוקולד וחלבה (את יכולה לשים בתוך הבלילה גם יותר מ150 גרם חלבה).
      בהצלחה 😉

  19. הי! הכנתי את העוגה והיא מעולה! תודה על מתכונים מנצחים. האם אפשר לשים שתי כוסות קמח שיפון?

    1. שמחה לשמוע הילה 🙂
      יכול להיות שהעוגה תצא קצת דחוסה אם תשימי 2 כוסות קמח שיפון. אולי עדיף לשלב עם קמח רגיל.

    1. סורי, ראיתי עכשיו..
      את יכולה לשים חלב, תרכיז מתוק או כוס מים עם כפית סוכר.

    1. כן נופר, אפשר ומומלץ.
      בעוגות ומאפים אני אוהבת יותר את הקמח הכוסמין המלא. המרקם יוצא יותר מוצלח ואוורירי מקמח מלא הרגיל.
      שבוע נפלא 🙂

    1. כן הדר, אפשר. יש לעטוף את העוגה היטב בניילון נצמד.
      גמר חתימה טובה 🙂

  20. אמאלהההה לא שמתי לב שצריך 2 תבניות אינגליש קייק.. שמתי בתבנית אחת.. ולא הבנתי בהתחלה כמה זמן עד שהיא נאפת לי.. עדיין בתנור והיא רטובה בפנים.. מה אני עושה???

    1. בסוף נאפתה גם מבפנים.. מקווה שגם טעימה כי המרתי לסוכר חום והורדתי מהכמות קצת.. שבת שלום ושנה טובה ומתוקה.

  21. הכנתי לביקור אצל אחי לרגל הולדת בנו הבכור. לי לא יצא לאכול מהמאפינס, אך הבנתי שההורים הטריים נהנו מהם מאוד. תודה רבה וסופ"ש מקסים!

    1. בגדול את יכולה לשים ביצה אחת אבל אולי כדאי שתשימי שתי ביצים כדי שהעוגה תהיה יציבה.
      המאפינס יכולים להיות מעט חמימים ששמים אותם בקופסה.
      את יכולה לשים כוס קמח לבן או חצי לבן וחצי מלא, מה שבא לך. אם את משתמשת בקמח מלא חשוב לנפות אותו לפני (זה תמיד כדאי).

  22. אם אני רוצה להכין כחצי כמות כמאפינס בתבניות אלומיניום חד-פעמיות מה כמות כל אחד מהמרכיבים (חשוב לי לשמור על הטעם והפריכות) והאם יש צורך לשמן אותן?אפשר לשמור אותם בקופסה סגורה ולכמה זמן?מניחה שאפשר להחליף דבש בסוכר חום.

    1. כן, כדאי לשמן היטב את התבניות כדי שיהיה קל לחלץ את המאפינס מהתבנית.
      הכמויות: כוס קמח, כפית מלאה אבקת אפיה, חצי כוס סוכר, כף דבש (או סוכר חום), 2 ביצים קטנות, שליש כוס טחינה גולמית, חצי כוס מיץ תפוזים, חצי כפית תמצית וניל, שליש כוס שמן.
      אני מניחה שזמן האפיה יתקצר ל 20-25 דקות.
      אחרי שהמאפינס מתקררים מעט אפשר לשמור אותם בקופסה אטומה 3-4 ימים (בחוץ לא במקרר).
      *כדאי לערבב היטב את טחינה הגולמית לפני שמשתמשים בה.
      בהצלחה 😉

  23. היי
    כעת יצאה מהתנור. כבר נישנשנו חצי תבנית [מלבנית] אבל התבקעה מאוד
    עוגה משביעה, לרגעי רעבון לפינוק טוב 🙂

    1. היי מירי,
      זו תופעה נורמלית בעוגה הזאת. אם היא התבקעה מאוד, תנסי פעם הבאה לאפות ב-10 מעלות פחות וזה יפחית את התופעה.
      שמחה שיצא טעים 🙂

    1. היי מירי,
      אותה כמות- סה"כ 2 כוסות קמח כוסמין או שאפשר לשלב עם קמח רגיל (כוס ושליש קמח כוסמין ושני שליש קמח רגיל).

  24. היי,
    הכנתי לשבת בתור עוגה אחת בתבנית בינונית,
    והיא יצאה מעולה! טעימה מאוד וגם המרקם מפנק 🙂
    תודה רבה על המתכון ושבוע טוב!

  25. היי, בוקר טוב. בזכות תגובתך המהירה הספקתי להכין אתמול מאפינס, ורציתי לעדכן שיצא מדהים. אוורירים וטעימים. ויש לציין שיחסית יותר בריאים ממתכונים אחרים.
    אשמח לנסות בהמשך עוד מתכונים מהאתר. תודה!!!

    1. כן דבי, אפשר. אני מניחה שזמן האפיה יתקצר ל 20-25 דקות (מומלץ לבדוק כבר אחרי 15 דקות).
      הכמות במתכון מספיקה לכ-20 מאפינס.
      יום נפלא 🙂

  26. אם רוצים להכין תבנית אינגליש קייק אחת, כמובן שמשתמשים בחצי מכל המרכיבים..אך בכמה ביצים עליי להשתמש? (:

  27. קודם כל רציתי להודות על האתר המקסים כייף להכין מפה דברים במיוחד שזה 10 דקות..
    הכנתי את העוגת חלווה היא יצאה טעימה אבל קצת התפוררה לי וטיפה היתה מרירה למה לדעתך זה קרה?
    בנוסף הכנתי את העוגת שוקולד עם חלווה יצאה אליפות!!!

    1. הי ריקי,
      לגבי המרירות, זה יכול להיות בגלל הטחינה הגולמית שהשתמשת בה. לפעמים אם הטחינה לא מעורבבת היטב או לאחר זמן הטחינה מפתחת מן טעם לוואי מעט מר.
      לגבי העוגה שהתפוררה בדר"כ זה קורה כתוצאה מערבול לא נכון או מספיק של החומרים שאגב זה גם יכול לעיתים לגרום לטעם לוואי מר.
      לא נורא, פעם הבאה בטוח ייצא יותר טוב 😉
      ושמחה שאהבת את עוגת השוקולד חלווה!

    2. תודה על התשובה המהירה.. ושלא תביני לא נכון העוגה יצאה ממש טעימה רק לא מושלמת.. אבל בעלי ממש אהב.. בכל אופן ככה הוא אמר.. 😉

    1. הי ירדן,
      במקום כוס מיץ תפוזים אפשר לשים חצי כוס שמנת וחצי כוס חלב.

  28. היי,
    במידה והקמח הלבן שיש לי הוא קמח תופח, והקמח המלא הוא רגיל=לא תופח,עדיין אצטרך אבקת אפייה?

    1. היי אילנה, במקרה הזה את צריכה לשים 1 כוס קמח תופח + 1 כוס קמח מלא + 1 כפית אבקת אפיה.

    1. היי מזל, אני לא ממליצה להמיר את הטחינה בממרח חלבה מאחר והמרקם והמתיקות שונים. אם אין לך טחינה גולמית אני ממליצה לך להכין את עוגת החלבה בקישור המצורף שהיא גם מאוד מוצלחת וטעימה (אפשר להכין אותה בתבנית אינגליש קייק)-
      http://www.10dakot.co.il/%D7%9E%D7%90%D7%A4%D7%99%D7%A0%D7%A1-%D7%97%D7%9C%D7%91%D7%94/
      שבוע נפלא!

  29. העוגה יצאה מדהימה בטעמה וקלה להכנה. בסוף הכנתי עם טחינה גולמית רגילה.

    ואשמח אם תרשמו במתכון לעוגות -לחסרי נסיון כמוני -איך בדיוק יודעים שהעוגה אפויה?
    יש עוגות שצריך שהקיסם יצא עם פרורים לחים ויש שהקיסם צריך להיות נקי.תודה

    1. תודה ענת שחזרת לעדכן 🙂
      באופן כללי אם לא מצוין אחרת במתכון, הקיסם צריך לצאת יבש. כמובן שחשוב להקפיד לא לייבש את העוגה ולעשות את בדיקת הקיסם לאחר 30 דקות של אפייה (כשמדובר בתבנית אינגליש קייק) ולאחר 40 דקות (כשמדובר בתבנית אחת גדולה) ואחרי 10 דקות (כשמדובר בתבנית שקעים/מאפינס) ואם עדיין היא לא מוכנה אז להמשיך את הבדיקה כל 5 דקות נוספות.
      *כמובן שאם מצוינים זמנים קצרים יותר במתכון, יש לעשות את בדיקת הקיסם מוקדם יותר בהתאם למה שרשום.
      שבוע מצוין!

    2. תודה רבה על התשובה המושקעת.

      יש לך מתכון לעוגת גבינה -ללא תחתית -ללא סוכר? תודה

    3. את מתכוונת לעוגת גבינה אפויה או קרה (על בסיס שמנת מתוקה)?

    4. תודה .התכוונתי לעוגת גבינה אפויה וללא סוכר.
      רוצה לאפות בשביל בעלי .תודה

    5. יצא ממש טעים, הבאתי לעבודה וקצרתי הרבה מחמאות והקרדיט כמובן לאתר.
      בהמשך לשאלת האפייה אשמח אם תוכלו גם לציין באיזה שלב צריך לשים את העוגה בתנור כיוון שיש 4 שלבים אני לא ממש יודע איפה צריך לשים.
      תודה
      גיל

    6. תודה גיל, שמחה לשמוע 🙂
      אם הבנתי נכון ואתה מתכוון לארבעת השלבים שיש בתנור אז בדר"כ מניחים את רשת התנור על השלב השני מלמטה ועל הרשת מניחים את תבנית העוגה כאשר האפיה היא תמיד בתוכנית הרגילה של התנור (למעלה ולמטה).
      ואם התכוונת למשהו אחר – אני כאן 😉

    7. תודה על העדכון.
      אכן כוונתי הייתה באיזה שלב בגובה של התנור לשים את העוגה.
      הבנתי שזה השלב השני מלמטה לפי תשובתך.
      בברכה,
      גיל

    1. הי ענת, לא ניסיתי. יכול להיות שהטעם יהיה מעט יותר דומיננטי אבל לא אמור להיות הבדל ממש משמעותי.

  30. יצא לי מעולה !! טעים !
    אני בשלבי למידה . לא מזמן התחלתי לאפות וזו עוגה ממש טעימה וקלה להכנה .
    עצה לשדרוג : חממו שוקולד מריר או רגיל במחבת תנו לשוקולד להתקרר קצת ושפכו על העוגה 🙂

  31. תודה על התגובה המהירה! העוגה יצאה עכשיו מהתנור – פשוט מעולה!!!!! הוספתי שוקולדציפס ועשיתי ציפוי שוקולד – מושחת!! תודה על מתכונים נפלאים!

  32. היי, רציתי לשאול האם ניתן ושייך להוסיף לעוגה שוקולד צ׳יפס ואם כן באיזו כמות? כמו כן, האם יש לאפות את העוגה בטורבו?
    תודה!!

    1. היי ציבי, ניתן להוסיף לעוגה שוקולד צ'יפס כמות של כ-3/4 כוס רק מומלץ לקמח אותם תחילה(פשוט לערבב אותם עם קמח)ולהוסיף אותם בערבוב קצר ומהיר לתערובת בסוף על מנת שלא ישקעו בתחתית העוגה. עדיף לאפות את העוגה בתוכנית הרגילה של התנור (למעלה ולמטה) כי בטורבו לעיתים העוגה מתייבשת. בהצלחה:)

    1. היי הדס, במקרה הזה לא מומלץ להמיר את הטחינה בחלבה רגילה מאחר והמרקם שונה והעוגה עלולה לאבד את הרכות והעסיסיות שלה. שבת שלום:)

    1. היי ברכה, קודם כל אני שמחה לשמוע שעודדנו אותך לאפות עוגה בפעם הראשונה:) לגבי שאלתך, תלוי כמה קשה זה יצא. אם זה יצא מעט פריך זה בסדר, אם קשה מידי אז הסיבות שיכולות לגרום לכך הן שהתנור הופעל בטעות על חום עליון בלבד או שהעוגה לא הונחה במרכז התנור, אלא בחלק העליון. ייתכן גם שחום התנור היה גבוה מידי או שהעוגה נאפתה מעבר לזמן הדרוש. הכי חשוב, העוגה יצאה טעימה? בכל מקרה תמשיכי לאפות, אני בטוחה שפעם הבאה העוגה תצא הרבה יותר מוצלחת!

  33. עוגה ממש טעימה ומוצלחת, הכנתי את העוגה תוך זמן קצר והיא תפחה ממש יפה וכמוובן שהיא יצאה ממש טעימה וממש נהננו ממנה בביית

  34. יצאה טיעם מאוד אבל התבקעה נורא כבר מאמצע האפייה.יש לך רעיון למה זה קרה?אני לא אופה מתחילה ואף פעם אל קרה לי ככה בעוגה בחושה

    1. היי רחלוש, התופעה של התבקעות העוגה נורמלית בעוגה הזאת. יש עוגות בחושות שמקבלות סדק בחלק העליון וזה בסדר. השאלה עד כמה היא התבקעה ונסדקה. אם נראה לך שזה יותר מידי, זה יכול להיות מכמה סיבות: חום התנור היה מעט גבוה מידי, העוגה לא נאפתה במרכז התנור, העוגה נאפתה בתוכנית לא נכונה, יותר מידי אבקת אפיה או אי ערבוב אחיד של אבקת האפיה. בכל מקרה, תמיד ניתן לפזר מעט אבקת סוכר כדי לטשטש, והכי חשוב שהעוגה יצאה טעימה:)

    1. היי, אפשר בהחלט לשים כוס חלב במקום. במקום כוס סוכר אפשר לשים "כמו סוכר" או כל ממתיק אחר.

  35. טוב אז הכנתי את העוגה ופשוט אין לי למילים חיסלו אותה בשניות.
    ובגלל שאני הולכת להכין אותה שוב רציתי לשאול אם יש אפשרות להחליף את 2 כפות דבש ב – 2 כפות סילן?

    1. היי רחלי, מקווה שהכנת את העוגה ושלא חיכית לתשובה.. אפשר להכין את העוגה גם בלי תמצית וניל.

    1. היי, לא כל כך מומלץ מאחר והקמח המלא מרוכז ודחוס מידי והקמח הרגיל "פותח" אותו וגורם לעוגה להיות אוורירית ועסיסית יותר.

    1. היי פנינה, נכון, אין חלבה במתכון. במקרה הזה השילוב של הטחינה עם הסוכר והדבש הוא שנותן את הטעם של החלבה. לא מומלץ להחליף את הטחינה בחלבה מאחר והחלבה מתוקה מאוד ובעלת מרקם שונה.

    1. היי רחל, במתכון הספציפי הזה הטחינה הינה מרכיב עיקרי ודומיננטי בעוגה. הטחינה בשילוב הסוכר נותנים את הטעם של החלבה. לכן במקרה הזה לא ניתן לוותר על הטחינה

    1. לרוב ניתן להמיר ביצים ברסק תפוחים כך שכל 1 ביצה= 60 גרם רסק תפוחים. בעוגה הזאת לא ניסינו לעשות זאת כך שאנו לא יודעים להגיד בדיוק מה תהיה התוצאה. אם בכל זאת החלטת לנסות, נשמח אם תשתפי את כולנו בתוצאה:)

    1. הטעם של מיץ אשכוליות נוטה לעיתים להיות דומיננטי בעוגה לכן במקרה הזה עדיף שתשימי כוס מים עם כפית סוכר:)

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר