מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

עוגת דלעת בחושה

עוגת דלעת בחושהFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On יולי 10, 2019
Last modified:יולי 10, 2019

Summary:

עוגת דלעת ואגוזים בחושה וטעימה במתיקות מעודנת. הדלעת מעניקה לעוגה טעם מתקתק ואז אין צורך להוסיף הרבה סוכר. 

עוגת דלעת בחושה

תבנית אינגליש קייק

מצרכים:

2 ביצים

רבע כוס (50 ג') סוכר (*מי שאוהב מתוק – כדאי להגדיל לשליש/חצי כוס סוכר)

שליש כוס (80 מ"ל) שמן

כוס דלעת מגורדת בפומפיה דקה, עם הנוזלים (145 גרם)

3 כפות (30 מ"ל) מים

כוס (140 ג') קמח לבן (או חצי כוס קמח כוסמין מלא + חצי כוס קמח לבן)

כפית (5 ג') אבקת אפיה

שליש כפית שטוחה אבקת סודה לשתיה

חצי כפית אבקת קינמון

שליש כפית ג'ינג'ר (זנגביל) טחון (לא חובה)

שליש כוס (35 ג') אגוזי מלך קצוצים

אופן הכנה:

-מחממים תנור מראש ל-180 מעלות ומשמנים תבנית אינגליש קייק.

-מערבבים בקערה: קמח לבן, אבקת אפיה, אבקת סודה לשתיה, אבקת קינמון וג'ינג'ר טחון.

-בקערה נפרדת מערבבים את הביצים עם הסוכר. מוסיפים, שמן, דלעת, 3 כפות מים ומערבבים. מוסיפים את הקמחים ומערבבים עד לאיחוד חומרים (אין לערבב יותר מידי אחרת המרקם ייצא דחוס). בסוף מוסיפים את האגוזים ומערבבים ערבוב קל.

-יוצקים לתבנית משומנת ואופים במשך כ- 30 דקות, עד שקיסם יוצא יבש.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

20 תגובות

הוסף תגובה
    1. אפשר אבל מאחר והדלורית לא מתוקה כמו הדלעת כדאי לשים שליש או חצי כוס סוכר.

    1. היי אורלי,
      אני לא יודעת, לא ניסיתי. בגלל שזו מחית זה עלול לשנות את המרקם.
      אם את מנסה אז לדעתי לא כדאי לשים יותר מחצי כוס.

    1. כן, אפשר להכין כמאפינס. זמן אפיה עשוי להתקצר ל 15-20 דקות.

  1. אפרת, לדעתך המתכון יילך עם בטטה מגוררת?
    תודה מראש על תשובתך – ועל אתר משובח ושימושי!

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר