מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

עוגת דבש עם קרם

עוגת דבש עם קרםFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On ספטמבר 3, 2015
Last modified:ספטמבר 3, 2018

Summary:

מתכון לעוגת דבש חגיגית, רכה ועסיסית עם קרם וניל ודבש

עוגת דבש עם קרם

תבנית עגולה בקוטר 22.5

מצרכים:

לעוגה:

3 ביצים

שליש כוס (66 ג') סוכר

חצי כוס (100 ג') שמן

חצי כוס (120 מ"ל) מיץ תפוזים (לא בהכרח טבעי, אפשר מבקבוק לשתיה קלה)

4 כפות (80 ג') דבש

כוס וחצי (210 ג') קמח תופח (או כוס וחצי קמח רגיל + כפית וחצי אבקת אפיה)

*להרטבת העוגה: כף וחצי (30 ג') דבש + 4 כפות (40 מ"ל) מים רותחים

לקרם הוניל והדבש:

חצי כוס מיכל שמנת מתוקה/ קצפת צמחית (125 מ"ל)

2 כפות מלאות (24 ג') אבקת אינסטנט פודינג וניל

רבע כוס (60 מ"ל) חלב / חלב סויה/ חלב קוקוס

כפית (10 ג') דבש

אופן הכנה:

-מחממים תנור ל170 מעלות ומשמנים היטב תבנית עגולה 24.

הכנת העוגה: מקציפים במיקסר את הביצים עם הסוכר במשך 2 דקות, עד לקבלת תערובת בהירה ותפוחה. מוסיפים את השמן, מיץ תפוזים והדבש ומערבבים. מערבבים את הקמח עם אבקת האפיה ומוסיפים לתערובת. מערבבים קלות עד לאיחוד חומרים.

-יוצקים את הבלילה לתבנית המשומנת ואופים במשך כ-25 דקות.

-מערבבים כף וחצי דבש עם 4 כפות מים רותחים ומרטיבים את העוגה בעודה חמה (בעזרת כף שופכים על החלק העליון של העוגה באופן שווה).

הכנת הקרם: מקציפים שמנת במשך כדקה עד לקבלת קצפת רכה. מוסיפים אינסטנט וניל, חלב וכפית דבש וממשיכים להקציף עד לקבלת קצפת יציבה.

-לאחר שהעוגה התקררה לטמפ' החדר, מורחים את הקרם מעל העוגה באופן אחיד. עוטפים את העוגה היטב (אחרת היא עלולה להתקשות ולהתייבש) ושומרים במקרר לפחות 3-4 שעות לפני ההגשה (מי שרוצה- ניתן להזליף דבש מעל הקצפת).

עוגת דבש עם קרם

 

 

מתכונים לראש השנה

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

151 תגובות

הוסף תגובה
  1. שכחתי לציין, שבאלה, אני לא מרטיבה אותם ולא שמה קרם מעל, הם מיועדים לילדים מחר להוספת בצק סוכר מעל.

    השאלות על הקרם וההרטבה היו לכמות נוספת שחשבתי לעשות בחג
    ובטוח שאעשה בהמשך.
    תודה

  2. הי אפרת, חג שמח,
    עשיתי את המאפינס גם במנג'טים וגם בקאפקייקס מקרטון ויצא מעולה,
    הקפאתי אותם והוצאיתי אותם עכשיו להפשרה, כי אני צריכה אותם למחר בבוקר,

    איך הכי טוב לשמור אותם עד מחר? בחוץ? במקרר? מכוסה ? ועם כן איך ועם מה הכי טוב לכסות אותם?

    אשמח לתשובה מהירה, תודה 🙏

  3. הי אפרת, תודה על תשובתך המהירה, אני לא יודעת באמת למה לא ראיתי בכלל בהתחלה, גם לא שגוללתי למעטה,

    בכל אופן רציתי גם לשאול:

    מה הכמות שאני אמורה למלא את הקאפקייקס/המנג'טים? לגמרי/ רק 3/4/ חצי?

    במידה ואני עושה קאפקייקס/מנג'טים, מקפיאה אותם ומפשירה, משהו יכול לקרות למרקם של העוגה? האם היא תהיה יותר רטובה/מתפוררת?

    וגם אם אני מפשירה ורוצה לעשות עליהם את הקרם, אפשר להרטיב את הקאפקייקס לפני הקרם?

    כמה זמן אפייה וכמה מעלות אם זה קאפקייקס ולא עוגה שלמה?

    ולגבי השמירה של הקאפקייקס/העוגה במקרר במידה ויש קרם מעל, אם אני שמה אותם בסטנד של עוגה או מגש עם מכסה, זה בסדר? לא יתייבש ויתקשה?

    וגם הבנתי פעם שיש איזה שיטה לשים את הנייר אלומיניום עם קיסמים, את יודעת? מכירה איך עושים את זה?

    תודה רבה על העזרה, את מקסימה ועוזרת לי המון, אשמח לתשובה מהירה, חג שמח!!!

    1. אם אלה קוקטים (מקרטון קשיח) אפשר למלא עד גובה 2/3 או 3/4.
      אם אלה מנג'טים (מנייר דק) כדאי למלא עד גובה 3/4 וכדאי להניח אותם קודם בתוך תבנית מאפינס כדי שיהיו יציבים.
      המרקם לא אמור להפגע לאחר הפשרה.
      אפשר להרטיב לפני הקרם. בכל מקרה כדאי להרטיב אותם רק לאחר הפשרה.
      זמן אפיה 16-20 דקות.
      לגבי האחסון במקרר, כל עוד הכיסוי אטום אין בעיה.
      לגבי האלומיניום, לא מכירה.

    1. היי ענת,
      התגובה שלך מופיעה למטה ויש לגלול כדי לראות אותה.
      אעתיק לך את תשובתי כאן:
      אם את לא מכינה עם הקרם אז אפשר להוסיף קינמון.
      אפשר להכין בקאפקייקס/מנג'טים.
      אם את לא מכינה את הקרם לא חייב להרטיב.
      אפשר להכין מראש ולהקפיא.
      אני מציעה להכין בפעמיים כדי לא לפגוע במרקם העוגה. אם הכמות שבמתכון תספיק ל-12 מנג'טים אז מעולה. אם הכמות תספיק לפחות, תכיני בפעם הבאה את הכמות הזו:
      4 ביצים
      חצי כוס סוכר
      3/4 כוס שמן
      3/4 כוס מיץ
      6 כפות דבש
      2 כוסות ורבע קמח תופח (או שתיים ורבע כוסות קמח רגיל + שתיים ורבע כפיות אבקת אפיה)

  4. הי
    העיסה היתה אוורירית,העוגה עלתה בתנור, ובדקתי במספר מקומות, והקיסם היה יבש.
    אחרי שהתקררה, נפלה לא מעט, מלטה נראה שכביכול לא עלתה,
    מלמעלה נוצרה קרום רטוב, ומתחתיו העוגה ממש רטובה, במירקם של עוגת סולת.
    בקיצור: הלכה לפח

    1. באיזה תבנית השתמשת וכמה זמן אפית את העוגה?
      לפי מה שאת מתארת העוגה הוצאה מהתנור לפני שנאפתה לגמרי.

    1. במקום מיץ תפוזים אפשר לסחוט לכוס 2 כפות מיץ לימון, למלא מים עד חצי כוס, להוסיף כפית מלאה סוכר ולערבב.

  5. אפרת המקסימה!הכנתי כפרווה ויצאה עוגה מעולה!מאוד עדינה בטעמה ומיוחדת!תודה רבה ושתהיה לכולנו שנה טובה ומתוקה!

    1. תודה נעמי, שמחה שאהבת!
      כל המתכונים באתר הם שלי 🙂 ואם תרצי אני יכולה לרשום אותך לניזולטר.
      שנה טובה 🌷

    2. וואוווו!(:
      אשמח מאוד להיות מכותבת לניוזלטר, סימנתי את הבקשה להצטרף לרשימת התפוצה בסוף התגובה.
      תודה רבה אפרת

    1. בגדול אפשר, באותה כמות (כוס וחצי קמח כוסמין + כפית וחצי אבקת אפיה).
      לדעתי יוצא יותר מוצלח עם קמח רגיל בשילוב עם הקרם.
      שנה טובה 🌺

    1. היי ניצן,
      כמויות לתבנית 26:
      4 ביצים
      חצי כוס סוכר
      3/4 כוס שמן
      3/4 כוס מיץ
      6 כפות דבש
      2 ורבע כוסות קמח תופח (או שתיים ורבע כוסות קמח רגיל + שתיים ורבע כפיות אבקת אפיה)
      להרטבת העוגה: 2 כפות גדושות דבש + 6 כפות מים
      לקרם הוניל:
      מיכל שמנת מתוקה/ קצפת צמחית
      4 כפות אינסטנט פודינג וניל
      שליש כוס חלב
      כפית גדושה דבש

    2. וואוו, יצא מעולה !! טעם הדבש עדין, לא כבד, העוגה יצאה רטובה (מפיזור הדבש עם המים בסוף) ואוורירית, מתכון מנצח!

  6. הי,
    מה דעתך על הוספה של תפוחי עץ לעוגה?
    מה כדי -להוסיף תפוחי עץ לעודה עצמה, או לקשא בתפוחי עץ שבושלו בסירופ מעל הקרם?

  7. אפרת המקסימה!אפשר להכין כמות לתבנית 26 בשתי תבניות:אינגליש ומלבנית 22×31 שתיהן חד פעמיות?ולהכניס את שתיהן לתנור במקביל? כמה זמן אפייה?

    1. כן אפשר.
      העוגה באינגליש קייק אמורה להיות מוכנה לפני. אחרי 17-20 דקות. תשימי אותה יותר קרוב לדלת התנור כדי שתוכלי להוציא אותה ולהשאיר את התבנית הגדולה יותר להמשך אפיה.

  8. היי אפרת האהובה!
    עכשיו העוגה בתנור,
    תמיד המתכונים שלך יוצאים פשוט משגע
    (וחמתי אוכלת את הכובע כל פעם מחדש P: )
    חח
    תודה לך אפרת!!!

  9. היי אפרת,
    עוגה מהממת!! הכנתי לשבת והיא כמובן נעלמה…
    אם אני רוצה שתצא עוגה גבוהה מאד יש מצב להכין כמות של תבנית 26 (כמו שהשבת בנ"ל) בתבנית 24?

    ושוב תודה על הסבלנות.

    1. היי ליאת,
      שמחה שאהבת את העוגה 🙂
      וכן, אפשר להכין את הכמות של תבנית 26 בתבנית 24 כדי שהעוגה תצא גבוהה.
      שבוע נפלא🌺

  10. היי אפרת,

    יש אפשרות לפרוס את העוגה באמצע ולמלא בקצפת עם מלית כלשהיא?

    אני מחפשת עוגת שכבות ליומהולדת (לא שוקולד ולא קנוי)

    והאם יש למרוח סירופ על העוגה לפני המילוי בקצפת? אם כן איזה?
    תודה

    1. כן ליאת, אפשר. חשוב רק להניח לעוגה להתקרר לגמרי לפני שפורסים אותה באמצע.
      מומלץ להרטיב ממש מעט את העוגה בדבש ומים (כמו שרשום במתכון).

  11. הי
    חזרתי לעדכן, הכנתי את העוגה לחג והיא יצאה פשוט מדהים ,כל כך טעימה שלא נשאר כלום
    הכנתי אותה פרווה ולא הורגש כלל. עשיתי כמויות לתבנית 26 אבל אפיתי בתבנית 25 והיא יצאה גבוהה ועסיסית
    תודה על המתכון הנפלא
    שנה טובה ומתוקה

  12. וואו. אחת העוגות המצוינות!! כל שנה אני מכינה עוגת דבש צולעת, השנה העוגה יצאה מדהים. גם נראת יפה וגם טעימה בטירוף!! ממליצה בחום למי שעדיין לא ניסה!

  13. הי, אם אני מעוננית לאפות קאפייקס מהמתכון לכמה זה יספיק? ולכמה זמן לאפות ועל איזו טמפ'? תודה 🙂

    1. היי אורלי,
      הכמות אמורה להספיק ל15-18 יחידות.
      יש לאפות על 170 מעלות במשך 10-15 דקות.
      שנה טובה 🙂

    1. היי שרון,
      זה עניין של טעם. לדעתי זה יוצא טעים גם בגרסת הפרווה.
      לגבי הדבש, אני השתמשתי בדבש במיכל לחיץ אז היה לי קל לזלף. אם אין אפשר לשים בשקית זילוף/אוכל או לזלף בעזרת כפית.

  14. שלום,רציתי לשאול מדוע לפעמים המרקם החיצוני של העוגה יוצא סדוק ושבור באפיה? ומה צריך לעשות שלא יופיע?
    תודה על המתכונים הנהדרים והפשוטים, מרגישים שהנתינה מכל הלב 🙂

    1. היי אביגיל,
      יש עוגות שזאת תופעה טבעית. בכל מקרה, אפשר להפחית את התופעה באפיה ב 10-20 מעלות פחות ממה שרשום במתכון. יכול להיות שזמן האפיה מעט יתארך בעקבות זאת אבל העוגה פחות תתבקע ותסדק.
      שבת שלום 🙂

    1. היי ענת,
      את יכולה להשאיר את העוגה בחוץ עד מחר עטופה בניילון נצמד. אל תשכחי להרטיב אותה לפני שאת מוסיפה את הקצפת. אם הרטבת כבר זה גם בסדר.

  15. היי אפרת!
    הכנתי את העוגה הזאת לראש השנה, עם תה חלש במקום המיץ כמו שהצעת פה באחת התגובות, ויצא פשוט מדהים סוף!! תודה רבה לך עשית לנו את החג!

  16. תודה רבה הבנתי כניראה החלב קוקוס בפחית היה חמוץ קצת…ואיך אפשר להכין קרם פרווה רק עם קצפת צימחית ופודינג וניל בלי חלב קוקוס או סויה?
    ת6דה רבה על המתכונים:)

    1. היי קרינה,
      את יכולה להכין באותו אופן ופשוט לוותר על החלב. הקצפת פשוט תהיה קצת יותר סמיכה.

  17. היי אפרת,
    הכנתי את העוגה הזאת והיא יצאה טעימה רק שהקרם יצא טיפה חמוץ ולא מתוק ייתכן שזה ביגלל חלה הקוקוס בקופסא שקניתי ואיך להבא אפשר יהיה להכין קרם טיפה יותר מתוק תודה רבה על המתכונים.

    1. היי קרינה,
      אני מניחה שהיתה בעיה עם אחד המצרכים שהשתמשת בהם כי הקרם אמור לצאת מתוק ובלי טעם חמוץ בכלל.
      אולי השמנת/קצפת צמחית לא הייתה טובה? אולי חלב הקוקוס? משהו בטח גרם לטעם הזה. החג במקרה יצא לי להכין את העוגה הזאת 3 פעמים ובכל פעם הקרם יצא מתוק 🙂

    1. היי אירה,
      אפשר להכין עם חלב באותה כמות (למרות שלדעתי עם מיץ זה יוצא יותר טעים).
      חג שמח ושנה טובה 🙂

  18. מתכון אליפות!!! כול חג אני רק מחכה להכין אותו.
    מה שאני הכי אוהבת לעשות זה לאפות אותו ב2 תבניות אינגליש קייק. להקפיא אותם מייד ולהוציא מההקפאה עשר דקות לפני ההגשה.

    1. היי,
      כמויות לתבנית אינגליש קייק אחת:
      2 ביצים
      רבע כוס סוכר
      רבע כוס שמן
      רבע כוס מיץ
      2 כפות דבש
      3/4 כוס קמח תופח
      להרטבת העוגה: כף שטוחה דבש + 2 כפות מים רותחים
      לקרם:
      שליש מיכל שמנת מתוקה
      כף גדושה אבקת אינסטנט פודינג וניל
      4 כפות חלב
      כפית שטוחה דבש

    2. שלום,
      אם אני רוצה לעשות את הקרם פרווה ואין לי חלב סויה או קוקוס יש אפשרית לתחליף אחר? והאם צריך לשנות משו מהמתכון בגלל זה?

  19. אפרת המקסימה מתכוונת להכין בתבנית 26.רוצה לשים מיכל שמנת מתוקה מה כמות שאיר מרכיבי הקרם?הכנתי בראש השנה הקודם את עוגת הדבש העסיסית והיתה מופלאה!איזו מבין השתיים נחשבת טובה יותר?תודה רבה

    1. היי שרון,
      חייבת לציין שזאת אחת העוגות האהובות עליי 🙂 בכל אופן שתי העוגות מאוד טעימות. אם את רוצה עוגה בחושה רגילה לכי על עוגת הדבש העסיסית אבל אם בא לך לשלב גם קצפת לכי על העוגה הזאת.
      כמויות לתבנית 26:
      4 ביצים
      חצי כוס סוכר
      3/4 כוס שמן
      3/4 כוס מיץ
      6 כפות דבש
      2 כוסות ורבע קמח תופח (או שתיים ורבע כוסות קמח רגיל + שתיים ורבע כפיות אבקת אפיה)
      להרטבת העוגה: 2 כפות גדושות דבש + 6 כפות מים
      לקרם הוניל:
      מיכל שמנת מתוקה/ קצפת צמחית
      4 כפות אינסטנט פודינג וניל
      שליש כוס חלב
      כפית גדושה דבש

  20. העוגה פשוט מעולה!! אני השתמשתי בדבש סילאן ובמקום מיץ שמתי חלב קוקוס וגם בקצפת ויצא מדהים! כל המתכונים באתר מוצלחים תודה!

  21. שלום
    תודה רבה על המתכון הפשוט והמוצלח.
    (רק הכפלתי את כמות הקרם)
    העוגה רק נאפתה לפני כמה ימים וכבר כמעט נעלמה מהמקרר

    שוב תודה
    אירנה

  22. מה התחליף הכי נכון למיץ תפוזים? אסור לי אבל לא רוצה לפגוע במרקם ובטעם העוגה. האם חלב שקדים או אורז עם כפית מיץ לימון יכול להיות תחליף טוב? או אולי תה, כמו בעוגת דבש הקלאסית? תודה מראש. ממש מתחשק לי להכין אותה היום. 🙂

    1. היי דינה,
      כל האפשרויות שהצעת הן מתאימות 🙂 אם את שמה תה אז חלש.
      שבת שלום!

    1. היי רחלי,
      העוגה נשמרת במקרר כל הזמן. מומלץ לשים אותה במקרר 3 שעות לפחות לפני שמגישים. לאחר מכן העוגה חוזרת למקרר 🙂

    1. לא חגית, כי אז יהיו חסרים נוזלים בתערובת. אפשר לסחוט תפוזים בכמות של חצי כוס.

  23. הכנתי את העוגה בתבנית 24 ולא תפח ככ׳ עד הסוף יצא דיי נמוך והשתמשתי בקמח תופח ועשיתי כל מה שכתוב במתכון אחד לאחד

    1. היי ג'ני,
      זה בסדר 🙂 העוגה לא אמורה לצאת גבוהה מאחר ואמורים לשים עליה קצפת.

  24. עשיתי את העוגה היום, עשיתי בשתי תבניות של אינגליש קייק עם הקרם
    אחת הבאתי לחברים ואחת לקחתי לארוחת ערב
    גם החברים ממש אהבו וגם בארוחת ערב, יש כאלה שאפילו אכלו שתי חתיכות מרוב שהיה להם טעים
    קיבלתי הרבה מחמאות על העוגה
    היא יצאה ממש טעימה, עסיסית ואוורירית והקרם והרוטב על העוגה ממש מוסיף, בנוסף עשיתי זילוף מעל
    בקיצור עוד מתכון מנצח
    תודה
    ושנה טובה ☺

    1. איזה כיף לשמוע מיכל 🙂 אני שמחה שכולם נהנו.
      תודה שחזרת לעדכן.
      חג שמח ושנה טובה ומתוקה!

    1. היי תהילה,
      אפשר להכין ב-2 תבניות אינגליש קייק. תחלקי את הבלילה באופן שווה בין שתי התבניות. הבלילה אמורה להיות נמוכה. העוגה אח"כ תופחת ויש גם שכבת קרם לשים.
      חג שמח ושנה טובה 🙂

  25. היי
    האם אפשר להמיר את הדבש בסילאן או מייפל? אם כן מה עדיף?
    אפשר להכין את הכמויות בכוס חד פעמית?

    1. היי שלומית,
      אפשר ועדיף להמיר במייפל.
      כוס חד פעמית מפלסטיק היא קטנה מידי. עדיף להשתמש בכוס זכוכית רגילה (זאת עם הידית).
      חג שמח ושנה טובה 🙂

    1. היי שירי,
      אפשר לעטוף בנייר כסף ולא להצמיד אותו מאוד בחלק העליון. גם אם זה נוגע מעט בקרם, זה לא נורא 🙂
      חג שמח ושנה טובה!

    1. היי ריקי,
      אלה הכמויות לתבנית 26:
      4 ביצים
      חצי כוס סוכר
      3/4 כוס שמן
      3/4 כוס מיץ
      6 כפות דבש
      2 כוסות ורבע קמח תופח (או שתיים ורבע כוסות קמח רגיל + שתיים ורבע כפיות אבקת אפיה)
      להרטבת העוגה: 2 כפות גדושות דבש + 6 כפות מים
      לקרם הוניל:
      3/4 כוס שמנת מתוקה/ קצפת צמחית
      3 כפות גדושות אינסטנט פודינג וניל
      שליש כוס חלב
      כפית גדושה דבש
      חג שמח ושנה טובה 🙂

  26. עוד שאלונת
    במידה ואני עושה את העוגה בשתי אינגליש קייק עם הקרם איך לעטוף אותה? הרי אם אני ישים עליה ניילון נצמד למקרר או נייר אלומיניום זה יהרוס את הקרם

  27. שאלונת לגבי הרטבת העוגה
    האם הכוונה לשפוך את זה על כל העוגה שהיא חמה?
    ובמידה ועושים בלי קרם ובתבנית אינגליש קייק אחת היא יוצאת גבוהה?

    1. היי מיכל,
      אם את מכינה את העוגה ב2 תבניות אינגליש קייק תעטפי בנייר אלומיניום בלי שהנייר יהיה ממש צמוד לקרם. גם אם זה נוגע בקרם, זה לא כזה נורא.
      לגבי הרטבת העוגה- בעזרת כף מזליפים על כל העוגה באופן שווה, כשהיא חמה.
      אם תחליטי להכין את העוגה בלי הקרם אז הכמות במתכון תספיק לתבנית אינליש קייק אחת + כ3 תבניות שקעים (תמלאי את תבנית האינגליש קייק עד 3/4 גובה ואת שאר הבלילה תצקי לתבניות מאפינס בודדות). ואז כן, העוגה אמורה לצאת גבוהה.
      חג שמח ושנה טובה! 🙂

    1. היי נור,
      במקום חלב רגיל אפשר להשתמש בחלב קוקוס או חלב סויה.
      ואם אין (עדיפות אחרונה) – אפשר לשים מים קרים.
      יום נפלא 🙂

    1. היי דרור 🙂
      הכמויות במתכון מתאימות ל 2 תבניות אינגליש קייק. פשוט תחלק את הבלילה באופן שווה לשתי תבניות וגם אם זה נראה נמוך, זה בסדר כי העוגה תופחת במהלך האפיה והיא גם לא אמורה לצאת מאוד גבוהה בגלל ששמים עליה קרם.
      חג שמח ושנה טובה!

    2. הי אפרת,
      האם אפשר להוסיף קינמון לעוגה, או שלא מתאים?
      האם אפשר לעשות את המתכון הזה בקאפקייקס/מנג'טים לילדים, ללא הקרם מעל?
      ואם כן, אשמח לכמויות מתאימות ל24 מנג'טים גדולים.וגם האם במקרה הזה להרטיב את הקאפקייקס כשהם יוצאים מהתנור?
      (אני רוצה שהילדים יעשו מעל עבודה עם בצק סוכר)
      והאם אפשר להכין כשבוע מראש, להקפיא ולהפשיר?

    3. אם את לא מכינה עם הקרם אז אפשר להוסיף קינמון.
      אפשר להכין בקאפקייקס/מנג'טים.
      אם את לא מכינה את הקרם לא חייב להרטיב.
      אפשר להכין מראש ולהקפיא.
      אני מציעה להכין בפעמיים כדי לא לפגוע במרקם העוגה. אם הכמות שבמתכון תספיק ל-12 מנג'טים אז מעולה. אם הכמות תספיק לפחות, תכיני בפעם הבאה את הכמות הזו:
      4 ביצים
      חצי כוס סוכר
      3/4 כוס שמן
      3/4 כוס מיץ
      6 כפות דבש
      2 כוסות ורבע קמח תופח (או שתיים ורבע כוסות קמח רגיל + שתיים ורבע כפיות אבקת אפיה)

  28. נראה מדהים!
    אין כמו האתר שלכם !
    שאלה : היכן מונח חלב הסויה בחנות ? במקרר או על המדף ? וליד מה ? אני פשוט לא קניתי ולא השתמשתי בו מעולם .
    איך הוא נראה ?
    תודה רבה מראש

    1. תודה אתי 🙂
      יש חלב סויה עמיד שנמצא על המדף (הוא פחות טעים) ויש חלב סויה במקררים, ליד החלב הרגיל.
      הוא מגיע בקופסת קרטון דומה לחלב הרגיל רק שרשום עליו "חלב סויה".
      שבת שלום!

  29. ברשימת החומרים לקרם כתוב 1 כפית דבש, באופן ההכנה של הקרם כתוב להוסיף 1 כף דבש. העוגה ממש יפה ונראית מדהימה בטעמה, אני רוצה להכין מחר אבל רוצה לדעת בדיוק כמה להוסיף. תודה.

  30. אני רוצה להכין את העוגה בתבנית אינגליש קייק. האם זמן האפייה זהה?
    האם הכמות מתאימה לתבנית אחת או שתיים?
    האם העוגה תהייה טעימה ועסיסית גם בלי קרם?
    כמה זמן לפני ההגשה(ימים) אפשר להכין? וכיצד לשמור?

    1. היי דורית,
      אפשר להכין את העוגה גם בלי הקרם. היא עדיין תהיה טעימה ועסיסית.
      אם את מוותרת על הקרם, אפשר גם לא להרטיב את העוגה בכלל או שמספיק שתרטיבי אותה בכף דבש + 2 כפות מים רותחים (כי אם את לא מכניסה את העוגה למקרר, היא נשארת עסיסית).
      אם את מכינה אותה עם קרם תכיני ב2 תבניות אינגליש קייק כי אז העוגה אמורה לצאת מעט נמוכה (זה בכוונה). אם את מכינה אותה בלי קרם, תכיני בתבנית אינגליש קייק אחת + 3 תבניות שקעים/מאפינס.
      מומלץ שתבדקי את העוגה כבר אחרי 20 דקות של אפיה.
      עוגה עם קרם- אפשר להכין גם יום לפני ולשמור במקרר. היא טעימה גם אחרי יום-יומיים אבל לטעמי היא הכי טעימה ועסיסית באותו היום (כי ככל שהיא נמצאת יותר זמן במקרר, העסיסיות שלה פוחתת).
      עוגה בלי קרם- אין בעיה להכין יום לפני ולשמור אותה בחוץ, עטופה בניילון נצמד.

    2. אני מניחה שאפשר להקפיא (אם אפשר להמנע מזה אז עדיף כמובן).
      אם את מקפיאה אז נראה לי שעדיף להרטיב את העוגה לאחר ההפשרה ורק אז לשים את הקרם.

  31. שאלה לגבי השמנת בקרם
    מצד אחד רשום חצי כוס שמנת מתוקה ומצד שני רשום קצפת צמחית 250 מ"ל (שזה קופסה שלמה של קצפת צמחית)
    כמה צריך לשים אם אני עושה את זה עם קצפת צמחית?

    ועוד שאלונת, רשמת לעטוף את העוגה אחרי הקרם, עם מה לעטוף? וזה לא ידבק לקרם ויהרוס את הצורה שלו?

    תודה

    1. היי מיכל,
      זה הראש שלי שלא עבד באותו רגע 🙂 הכוונה ל125 מ"ל, תוקן:)
      ניתן לעטוף את העוגה בנייר כסף. אם מכינים בתבנית עגולה חד פעמית בדר"כ הקרם לא מגיע עד הסוף ואפשר לעטוף את העוגה מבלי שהקרם יפגע.

    1. היי מלי,
      לא ניתן להמיר את החומרים כי זה ישנה ויפגע לגמרי בעוגה. בלי ביצים, קצפת ודבש זאת לא תהיה עוגת דבש וקצפת 🙂
      אני אשתדל להעלות בהמשך גם מתכונים לעוגות טבעוניות.
      ערב נעים

    1. היי שלומית,
      תאפי איך שאת אופה תמיד עוגות בחושות רק חשוב לבדוק את העוגה ולהוציא אותה בזמן כדי שלא תייבש. אם בדר"כ את אופה באותה טמפ' שרשומה במתכון אז תאפי גם עכשיו. קשה לי לומר מאחר וזה משתנה בין טוסטר אחד לשני וצריך להכיר את הטוסטר.
      בהצלחה 😉

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר