מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

עוגת דבש ללא גלוטן

עוגת דבש ללא גלוטןFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On ספטמבר 15, 2014
Last modified:ספטמבר 20, 2015

Summary:

עוגת דבש ללא גלוטן

תבנית שקעים/ מאפינס

מצרכים (6-8 עוגות אישיות):

2 ביצים

2 כפות סוכר חום כהה (הסוכר הכהה מכהה את צבע העוגה אך ניתן להשתמש גם בסוכר לבן)

1/3 כוס שמן

1/4 כוס דבש

4 כפות מים רותחים

1/2 כפית מיץ לימון טרי

1/2 כוס קמח קונדיטור ללא גלוטן

1/3 כוס קמח אורז

1 כפית אבקת אפיה

אופן הכנה:

-מחממים תנור ל180 מעלות ומשמנים תבנית מאפינס.

-מקציפים בקערה את הביצים במשך כדקה. מוסיפים סוכר ושמן, דבש, מים רותחים ומיץ לימון. מערבבים היטב בקערית נפרדת את הקמחים עם אבקת האפיה ומערבבים עם שאר התערובת עד לאיחוד החומרים.

ממלאים בלילה עד 3/4 גובה בכל שקע ואופים בתנור 15-17 דקות, עד שקיסם יוצא יבש.

*הערה: מאחר והעוגות מבוססות על קמח קונדיטור שנוטה להתייבש מהר, מומלץ להכין כמות קטנה ביום ההגשה.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

24 תגובות

הוסף תגובה
  1. הי אפרת
    האם אפשר להשתמש בקמח קסאבה? אם כן האם הכמות שווה, והאם צריך את קמח אורז בנוסף?
    תודה
    שני

  2. 3 שנים לא טעמתי עוגת דבש (בגלל רגישות לגלוטן), ראיתי את המתכון הזה, והיה ברור לי שאני אנסה להכין. הכנתי כמות כפולה עם קמח כרגיל ויצא פשוט טעיםםם!! תודה 🙂

  3. תודה על המתכון המעולה. הכנתי מאפינס דבש, המשפחה ממש נהנתה. במקום קמח אורז שמתי קמח קינואה ויצא מצויין.

  4. שלום, תודה על האתר המקסים משתמשת הרבה במתכונים . האם אפשר להשתמש רק בקמח קונדיטור (במקום קמח אורז) כי אין לי עוד סוג קמח נוסף. תודה

  5. היי אפרת
    תודה על המתכונים המדהימים באמת!!!
    ניסיתי ישר לעשות כמות כפולה ויצא פצצה! אורירי וטעים במיוחד! רק שטעם הדבש לא מאוד מודגש! אבל טעים מאוד!!!
    שנה מתוקה מדבש!

    1. נראה מעולה 🙂
      אפשר פעם הבאה להגדיל את כמות הדבש לשליש כוס.
      תודה ושנה טובה ומתוקה ❤️

  6. תודה רבה!!!!!!! על המתכונים המדהימים ומהירי ההכנה!
    אשמח לדעת מהם הקמחים שניתן לשלב לבצק פריך ללא גלוטן כמו לשושני קצף?
    שוב תודה ושנה טובה ומתוקה!

    1. היי שירן,
      אפשר להכין בתבנית אינגליש קייק חד פעמית אבל יכול להיות שהעוגה תצא קצצת נמוכה.
      במקום קמח קונדיטור וקמח אורז אפשר לשים תערובת קמחים ללא גלוטן כמו כמו תמי, כרגיל וכו'.

    1. היי ענת,
      לתבנית 28 יש להכפיל את כל הכמויות ב-4.
      אני פחות ממליצה להכין כמות כל כך גדולה מאחר וזה יכול לפגוע במרקם הסופי.
      עדיף להכפיל ב-3 ולהכין בתבנית 24 או 26 (תלוי אם רוצים עוגה גבוהה). אם את מכפילה ב-3 את יכולה לשים 5 ביצים גדולות (במקום 6).
      שנה טובה ומתוקה 🙂

    1. היי עינב,
      לא בטוחה אם קמח תירס יתאים.
      אפשר במקום קמח קונדיטור וקמח אורז לשים כוס פחות כף שטוחה קמח תמי או קמח "כרגיל".

    1. היי מיכל,
      אני מניחה שאפשר רק חשוב לעטוף היטב בניילון נצמד.
      שנה טובה ומתוקה 🙂

  7. שלום
    האם אפשר לשים במקום קמח אורז קמח קונדיטור? (כמובן בנוסף לחצי כוס הכתובה במתכון) או קמח תפוחי אדמה או קורנפלור?
    תודה ושנה טוב!

    1. היי איה,
      מניסיון אני לא ממליצה לוותר על קמח אורז. אם מכינים רק מקמח קונדיטור או קמח אחר יוצא פחות מוצלח.
      חג שמח ושנה טובה 🙂

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר