מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

עוגת דבש ושוקולד

עוגת דבש ושוקולדFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On ספטמבר 3, 2013
Last modified:ספטמבר 6, 2018

Summary:

שילוב של עוגת שוקולד ודבש – עוגה רכה, טעימה שאי אפשר להפסיק ליישר

עוגת דבש ושוקולד

(פרווה, תבנית בינונית/ 2 תבניות אינגליש קייק)

מצרכים:

2 כוסות (280 ג') קמח תופח

2 כפות (20 ג') קקאו

1/2 כפית (2.5 ג') אבקת סודה לשתיה

3 ביצים

3/4 כוס (150 ג') סוכר

1 כוס (340 ג') דבש

3/4 כוס (150 ג') שמן

1 כוס (240 מ"ל) תה חזק ופושר

אופן הכנה:

-מערבבים את כל החומרים בקערה (קודם את הביצים, אח"כ סוכר ושמן. לאחר מכן מוספים את הדבש והתה ובסוף את השאר)

-אופים בתנור שחומם ל- 170 מעלות במשך 30-35 דקות.

*רצוי לעטוף את העוגה בניילון נצמד מיד עם הוצאתה מהתנור (לשמירה על הלחות).

מתכונים לראש השנה

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

85 תגובות

הוסף תגובה
  1. ב"ה

    היי…

    העוגה יצאה מצוינת ! גם המרקם וגם הטעם !
    (אני שמתי חצי כוס דבש וחצי כוס מייפל)
    הטיפ של הנילון נצמד מעולה! אימצתי אותו לכל העוגות דבש… ובכלל…

    תודה רבה
    גמר חתימה טובה !

  2. הכנתי את העוגה ויצא מעולה ב"ה!
    רציתי לשאול להכין קרם שוקולד מעל העוגה מתאים? יש לך רעיון לקרם אחר?

  3. יצא באמת מדהים! החלפתי את הדבש בסילאן כי לא היה לי דבש וקצת חששתי. יצא מעולה. הוספתי שוקולד מריר מוצס בחלב שקדים וקצת קקאו מלמעלה. תודה על המתכון

    1. אוי, לא קראתי את השאלה נכון. בכוס דבש יש בסביבות 15 כפות. אם תשימי 6 כפות אני חושבת שפשוט ירגישו פחות את הדבש בעוגה.
      אם זאת כמות הדבש שיש לך את יכולה להכין מחצית מהכמויות בתבנית אינגליש קייק אחת (ולשים 2 ביצים).

    1. היי רוית,
      את יכולה לערבב 2 כוסות קמח רגיל + 2 כפיות אבקת אפיה.
      שנה טובה 🙂

    1. העוגה מדהימה רכה טעימה ועסיסית. רק שבטעות הכנתי שבוע לפני ראש השנה ומאז אני לא מפסיקה להכין אותה שוב ושוב ושוב העוגה נגמרת במהירות

  4. היי 🙂 אני רוצה להכין תבנית אחת של העוגה הזאת ותבנית אחת של עוגת דבש ומייפל מהאתר שלך. שתי שאלות:
    1. מבחינת כמויות, האם בשביל תבנית אחת צריך פשוט לשים חצי מהכל?
    2. האם ניתן לאפות את שתי העוגות בתנור בו זמנית? כאן כתוב 170 מעלות ושם 180 מעלות… זה קריטי?

    1. היי לילך,
      1. נכון, יש להכין מחצית מהכמויות של כל החומרים (אם רשום 3 ביצים יש לשים 2 ביצים)
      2. אפשר לאפות את שתי העוגות על 170 מעלות.
      שנה טובה 🙂

  5. הי אפרת,

    מעוניינת להכין כמאפינס צריכה כמות קטנה . איך מתאימה את המתכון לחצי כמות?

    עשיתי אותה כבר כמה פעמים יוצאת עסיסית ממש.

    תודה
    יפעת

    1. היי יפעת,
      תכיני מחצית מהכמויות. אני מניחה שזה יספיק לך לכ-10 מאפינס.
      כוס קמח תופח
      כף אבקת קקאו
      רבע כפית אבקת סודה לשתיה
      2 ביצים
      שליש כוס סוכר
      חצי כוס דבש
      שליש כוס שמן
      חצי כוס תה חזק ופושר
      זמן האפיה עשוי להתקצר ל 20-25 דקות.
      שנה טובה! 🙂

  6. היי אפרת
    תודה על כל המתכונים. מתכוונת להכין חלק מעוגות הדבש שפירסמת פה לפי מתכון של 2 תבניות אינגליש קייק- בתבניות אישיות קטנות יותר מאינגליש קייק בגודל רוחב 5.7 ס"מ, אורך 14.7 ס"מ ועומק 4.3 ס"מ (אני צריכה 8 עוגות כאלה). מה לדעתך צריך להיות יחס ההמרה של המצרכים?
    המון המון תודה מראש 🙂

    1. היי מיטל,
      לפי חישוב הנפח זה יוצא שתבנית אינגליש קייק רגילה שווה ל 3-3.5 תבניות אינגליש קייק קטנות מהסוג שציינת. זאת אומרת שכמות של 2 תבניות אינגליש קייק אמורה להספיק ל-7 תבניות אינגליש קייק קטנות. אם תמלאי אותן עד גובה 2/3 מהתבנית אני מאמינה שיכול להיות שייצאו לך גם 8 יחידות.
      בהצלחה 🙂

    2. אפרת, רק שאלה אחרונה… אם אני עושה בתבניות הקטנות כמו שכתבתי, זמן האפיה מתקצר או נשאר אותו זמן?

    1. היי מלכה,
      במקום 2 תבניות אינגליש קייק את יכולה לאפות בתבנית אחת עגולה בקוטר 24 או תבנית מלבנית בגודל 22X31.
      יכול להיות שזמן האפיה יתארך מעט כי מדובר בתבנית גדולה.

  7. קודם כל תודה רבה על כל המתכונים הנהדרים!!!!!!
    האם אני יכולה לדעתך להמיר כף אחת של קקאו בכפית נס קפה וכפית אבקת קינמון?
    נראה לך שזה ילך? סתם מתחשק לי לשחק עם הטעמים:)
    תודה רבה:)

    1. היי רינת,
      בדר"כ קינמון פחות הולך עם קקאו כי שניהם טעמים חזקים. לעומת זאת נס קפה משתלב מעולה עם שניהם. אני ממליצה לך לשים כף וחצי אבקת קקאו + חצי כף אבקת נס קפה.
      בהצלחה 🙂

  8. תודה רבה וחייבת לפרגן – הכנתי אתמול את עוגת הוניל ויצא מדהים.כמה פשוט – ככה מעולה!גמר חתימה טובה וחג שמח לכולם!

  9. מתכוונת להכין בתבנית אינגליש קייק אחת – מה כמות כל אחד מהמרכיבים?נחשבת לעוגת דבש – האם כדאי להכין יום קודם וגם לחמם תנור ל160 מעלות?

    1. היי שרון,
      אלה הכמויות לתבנית אינגליש קייק אחת:
      2 ביצים
      שליש כוס סוכר
      שליש כוס שמן
      חצי כוס דבש
      חצי כוס תה
      כוס קמח תופח (או כוס קמח רגיל + כפית אבקת אפיה)
      שליש כפית שטוחה אבקת סודה לשתיה
      כף קקאו
      אפיה בחום 170 מעלות. ממליצה לבדוק את העוגה כבר אחרי 25 דקות.
      וכן, מומלץ להכין יום קודם ולעטוף היטב בניילון נצמד. למחרת העוגה תהיה יותר טעימה 🙂

  10. היי
    האם יש משהו שאפשר לשים במקום הביצים? (מתכננת להכין רק אינגליש קייק אחת)
    תודה וחג שמח! 🙂

    1. היי אורנה,
      יכול להיות שאפשר להשתמש בחומץ תפוחים בשילוב עם אבקת סודה לשתיה כדי להעניק אווריריות לעוגה אבל אני מוכרחה לציין שלא ניסיתי לעשות זאת בעוגות עם דבש אלא רק בעוגות שוקולד רגילות.
      זאת אומרת להכין: כוס קמח תופח, 1 כף קקאו, חצי כפית אבקת סודה לשתיה, שליש וקצת כוס סוכר, חצי כוס דבש, שליש וקצת כוס שמן, חצי כוס תה חמים, כפית חומץ תפוחים.
      אני מקווה שזה ייצא מוצלח.
      חג שמח ושנה טובה ומוצלחת! 🙂

    2. תודה על התגובה המהירה!
      רסק תפוחים גם יכול לעבוד פה לדעתך? משהו כמו רבע כוס?
      תודה

    3. חשבתי על רסק אבל בגלל שיש פה גם דבש, חששתי שאולי העוגה תצא מעט "כבדה" אבל יכול להיות שאני טועה והרסק דווקא יעניק לחות ורכות לעוגה.
      סליחה שאין לי הפעם תשובה מוחלטת 🙂

  11. יש לי שאלה
    אם אני רוצה לעשות רק תבנית אינגליש קייק אחת
    ראיתי שרשמת למישהי לצמצם את הכמויות בחצי
    ומבחינת ביצים אז זה אומר 2 ביצים או ביצה אחת?

    תודה

  12. שלום
    רציתי לשאול לגבי הכוס תה החזק
    האם תה של ליפטון הצהוב זה בסדר? וצריך לשים את כל הכוס? וכמה זה נחשב חזק?

    תודה

    1. היי מיכל,
      תה ליפטון צהוב זה בסדר גמור. תמלאי כוס במים רותחים ותשאירי את התיון בפנים לפחות 5 דקות.
      יום נפלא 🙂

    1. היי מיטל,
      אפשר להכין כמאפינס. מומלץ למלא עד 3/4 גובה. זמן אפיה אמור להתקצר ל20-25 דקות.
      הכמות במתכון מתאימה לכ20 מאפינס.
      בהצלחה 😉

  13. שלום וברכה ומועדים לשימחה,
    הכנתי את העוגה כמה פעמים וב"ה היא נחלה הצלחה
    גדולה במיוחד בקרב בעלי 🙂

    1. הי אורנה,
      יש עוגות שמכינים עם סילאן וקקאו והן יוצאות טעימות. לגבי שילוב של דבש, סילאן וקקאו לא ניסיתי כך שאני לא יודעת לומר בוודאות אך יש להניח שזה ייצא בסדר.
      אם את לא רוצה לקחת סיכון את יכולה להכין חצי כמות בתבנית אינגליש קייק אחת.
      המשך יום נעים 🙂

  14. היי,
    העוגה נשמעת נפלאה.
    האם אפשר להשתמש בשוקולית במקום בקקאו,
    או שזה הורס את העוגה?
    תודה וחג שמח

    1. היי ליאת,
      אפשר אבל אם יש לך חצי חבילת שוקולד מריר אז עדיף (יש להמיס אותו לפני עם השמן) אבל גם אם אין זה בסדר גמור להשתמש באבקת שוקולית.
      חג שמחה ושנה טובה ומתוקה 🙂

    1. הי אורית,
      אפשר לשים 50 גרם שוקולד מריר מומס. אפשר להמיס אותו במיקרוגל עם השמן.
      שנה טובה 🙂

  15. היי העוגה יצאה טעימה מאוד רכה ונימוחה (כמובן הוספתי אגוזים קצצים + שוקלד מריר קצוץ)
    השיטה נילון נצמד מעולה,
    תודה לך ושבת שלום

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר