מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

עוגת דבש ומייפל

עוגת דבש ומייפלFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On ספטמבר 14, 2014
Last modified:ינואר 21, 2018

Summary:

עוגת דבש עסיסית וקלה להכנה

עוגת דבש ומייפל

תבנית אינגליש קייק

מצרכים:

2 ביצים

1/3 כוס (66 ג') סוכר

1/3 כוס (66 ג') שמן קנולה

3 כפות (45 ג') סירופ מייפל

3 כפות (60 מ"ל) דבש

1/4 כוס (60 מ"ל) מיץ תפוזים

1 כוס (140 ג') קמח תופח

1 כפית שטוחה (4 ג') אבקת קינמון

חומרים לציפוי:  2 כפות (20 מ"ל) מים חמים + 2 כפות סירופ מייפל

אופן הכנה:

-מחממים תנור ל180 מעלות.

-מערבבים בקערה את כל החומרים (מלבד חומרי הציפוי) לפי הסדר בו הם רשומים עד לקבלת בלילה אחידה.

-יוצקים לתבנית אינגליש קייק ואופים במשך 35-40 דקות, עד שקיסם יוצא יבש.

-מערבבים את חומרי הציפוי ושופכים על העוגה בצורה אחידה לאחר שהיא יוצאת מהתנור.

*טיפ: לפני שמודדים כף של דבש או סירופ מייפל מומלץ לטבול את הכף בשמן לפני (או לרסס על הכף שמן) כדי שהדבש יחליק בקלות מהכף.

עוגת דבש בחושה, עוגת דבש עסיסית, עוגת דבש קלה להכנה

מתכונים קלים וטעימים לראש השנה

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

92 תגובות

הוסף תגובה
  1. הכנתי לכבוד ראש השנה ויצא טעים! השתמשתי בקמח כוסמין ובשמן קוקוס.
    אני רק לא מבינה למה העוגה "נבקעת" לי בחלקה העליון (ככה עם כל עוגה אני מכינה) ולא יוצאת חלקה ושלמה כמו שמופיע אצלך בתמונה?

    1. היי ענת,
      שמחה שיצא טעים 🙂
      גם העוגות שלי נבקעות בחלק העליון. זו תופעה טבעית. יכול להיות שהתנור שלך חזק יחסית ולכן אצלך זה קורה יותר. נסי פעם הבאה לאפות ב-10 מעלות פחות ממה שרשום במתכון.

    1. העוגה לא אמורה לצאת דחוסה. זה יכול להיות מכמה סיבות.
      באיזה כוס השתמשת?
      יכול להיות שערבבת יותר מידי לאחר הוספת הקמח?
      האם העוגה תפחה? יכול להיות שהיתה בעיה עם חומרי ההתפחה
      שנה טובה

  2. היי,
    אני רוצה להכין את העוגה לחג אבל חוששת שלא יהיה מספיק טעם של דבש. איך אפשר להדגיש אותו בלי שיהיה מתוק מידי?
    בנוסף, אם אני רוצה להכין 2 תבניות פשוט להכפיל כמויות?
    תודה וחג שמח!

    1. היי הודיה,
      אני כבר ארשום לך את הכמויות ל-2 תבניות אינגליש קייק חד פעמיות עם הדגשת טעם הדבש:
      4 ביצים
      רבע כוס סוכר
      3/4 כוס שמן קנולה
      4 כפות סירופ מייפל
      חצי כוס דבש
      חצי כוס מיץ תפוזים
      2 כוסות קמח תופח
      2 כפיות שטוחות אבקת קינמון
      חומרים לציפוי: 4 כפות מים חמים + 4 כפות סירופ מייפל
      חג שמח ושנה טובה 🙂

  3. העוגה נראית נהדר, תודה על המתכון.
    האם אפשר להחליף את הסוכר בעוד דבש ו/או מייפל
    האם ניתן לההחליף את הקמח לקמח כוסמין + אבקת אפייה

    1. כן, אפשר לשים סה"כ רבע כוס מייפל ורבע כוס דבש ולוותר על הסוכר.
      אפשר לשים כוס קמח כוסמין + כפית אבקת אפיה.

  4. אני חייבת להכין את העוגה מחר על הבוקר ואין לי מייפל, אפשר להחליף את המייפל בדבש? (6 כפות דבש?)
    או שיש תחליף אחד למייפל שאפשר לעשות במקום?

    1. כן, אפשר לשים כוס קמח כוסמין + כפית אבקת אפיה. יש לערבב אותן לפני בנפרד ורק אז להוסיף לתערובת.
      שנה טובה 🙂

    1. כן, אפשר להמיר בתה.
      באיזה תבניות מאפינס את משתמשת? אם את מכינה בתבנית מאפינס מסיליקון אז כמות כפולה אמורה להספיק:
      3 ביצים גדולות (או 4 קטנות S או M)
      2/3 כוס סוכר
      2/3 כוס שמן קנולה
      6 כפות סירופ מייפל
      6 כפות דבש
      1/2 כוס מיץ תפוזים
      2 כוסות קמח תופח
      כפית וחצי אבקת קינמון
      חומרים לציפוי: 4 כפות מים חמים + 4 כפות סירופ מייפל
      שנה טובה 🙂

    1. היי מיכל,
      כמות לתבנית מלבנית בגודל 25X32:
      5 ביצים
      כוס סוכר
      כוס שמן קנולה
      9 כפות סירופ מייפל
      9 כפות דבש
      3/4 כוס מיץ תפוזים
      3 כוסות קמח תופח
      2 כפיות אבקת קינמון
      חומרים לציפוי: 6 כפות מים חמים + 6 כפות סירופ מייפל
      שנה טובה 🙂

  5. עוגה מעולה!! הכנו פעמיים היום, ושתי התבניות חוסלו מהר מאוד 🙂
    במקום מיץ תפוזים השתמשתי במיץ לימון מדולל במים ועם כפית סוכר – יצא אחלה.
    תודה על המתכון!!

  6. הכנתי את העוגה בדיוק לפי ההוראות ויצא מתוק מדי, ממש קשה לאכול את זה מרוב מתיקות… באיזה מן המרכיבים אפשר להפחית לפעם הבאה בשביל שייצא פחות מתוק?

    1. היי טלי,
      פעם הבאה אפשר להפחית מכמות הסוכר ולשים 3-4 כפות סוכר.
      שבוע טוב 🙂

  7. היי העוגה יצאה מושלםם במקום מיץ תפוזים שמתי נס קפה בטעם וניל ויצא מגניב גם הוספתי שקדים שחתכתי לחתיכות גסות וזה יצר מן קרנץ'…אני מתה על המתכונים שלך הם מושלמים אחד אחד!!!

  8. היי,
    מעוניינת לאפות את העוגה למסיבת ראש השנה בגן של הבן בתבנית חד פעמית ענקית.
    אשמח למתכון עם כמויות

    1. היי לירן,
      כמויות לתבנית ענקית בגודל 32X40:
      6 ביצים גדולות (או 7 קטנות)
      כוס ושליש כוס סוכר
      כוס ושליש שמן קנולה
      12 כפות סירופ מייפל
      12 כפות דבש
      כוס מיץ תפוזים
      4 כוסות קמח תופח
      3 כפיות אבקת קינמון
      חומרים לציפוי: 8 כפות מים חמים + 8 כפות סירופ מייפל
      חג שמח ושנה טובה! 🙂

  9. שלום אפרת
    אני יכולה להוסיף פודינג וניל ולהפחית מכמות הקמח? יש לי חבילה שלמה . אם כן אז כמה קמח לבן להוסיף ןאבקת אפייה?
    תודה מראש

    1. היי אנואר,
      את יכולה להמיר בפודינג אבל מעט כדי שזה לא ישנה את המרקם באופן משמעותי.
      שימי 3/4 כוס קמח לבן + רבע כוס אינסטנט פודינג וניל + כפית אבקת אפיה.

    1. היי לילך,
      הכמות במתכון מתאימה לתבנית אינגליש קייק אחת.
      שבת שלום 🙂

    2. תודה! הכנתי בדיוק לפי ההוראות ויצא מעולה, התבנית כבר כמעט חוסלה עד תום 🙂
      תוכלי בבקשה לומר לי מה הכמויות לשתי תבניות? לא נראה לי הגיוני שצריך להכפיל הכל…

    3. היי לילך,
      שמחה שיצא טעים 🙂
      לשתי תבניות אינגליש קייק אלה הכמויות:
      מצרכים:
      3 ביצים גדולות (או 4 קטנות S או M)
      2/3 כוס סוכר
      2/3 כוס שמן קנולה
      6 כפות סירופ מייפל
      6 כפות דבש
      1/2 כוס מיץ תפוזים
      2 כוסות קמח תופח
      כפית וחצי אבקת קינמון
      חומרים לציפוי: 4 כפות מים חמים + 4 כפות סירופ מייפל

  10. מתכונים מעולים, אתר מושלם!!!
    תודה!
    אם אני מכינה בתבנית קוטר 26 איזה כמויות צריך?

    1. היי שירה,
      כמויות לתבנית 26:
      5 ביצים
      כוס סוכר
      כוס שמן קנולה
      9 כפות סירופ מייפל
      9 כפות דבש
      3/4 כוס מיץ תפוזים
      3 כוסות קמח תופח
      2 כפיות אבקת קינמון
      חומרים לציפוי: 6 כפות מים חמים + 6 כפות סירופ מייפל
      בהצלחה ויום נפלא 🙂

  11. אפרת היקרה..ברצוני לשבח אותך על המתכונים הנהדרים.
    אנא ממך אשמח מאוד אם תוכלי לייעץ לי מה אפשר לשים בעוגה זו במקום קמח( שהעוגה תהיה ללא גלוטן) .תודה מעומק ליבי על הכל..יישר כח!!

    1. תודה אורית 🙂
      אם את משתמשת בקמח תמי לדעתי אפשר להשתמש בו.
      אם לא אפשר לשלב 2/3 קמח ללא גלוטן (קונדיטור) + שליש כוס קמח אורז.
      בכל מקרה יש להוסיף כפית אבקת אפיה.
      בהצלחה ושבת שלום!

  12. העוגה טעימה להפליא. תודה על המתכון. ולי יש בקשה אליך לשנה החדשה. האם תוכלי להוסיף במתכונים השונים גם רשימת אלטרנטיבות לסוכר, מוצרי חלב, ואם אפשר קמחים ללא גלוטן? וכמובן כמיות…. תודה רבה ושנה טובה ומתוקה…..

    1. היי נועה,
      אני לא יודעת אם אוכל להכניס את זה בכל מתכון אבל אני אשלב את זה באיזו שהיא צורה. אחשוב על משהו 🙂
      חג שמח ושנה טובה!

  13. לפני שמצאתי את המתכון הזה מאוד אהבתי עוגות דבש, ותמיד הייתי מחכה שיגיע ראש השנה כדי לקנות אחת. תמיד היו חברות טובות והיו חברות קצת פחות טובות ואפילו מאכזבות. עיצבן אותי שאני צריכה לחכות כל הזמן לראש השנה כדי לאכול עוגת דבש.
    ואז מצאתי את המתכון הזה והכנתי את העוגה. אחרי שטעמתי את העוגת דבש מהמתכון שלכם, שמחתי כ"כ כי זה הרבה הרבה הרבה יותר טעים מכל עוגת דבש אחרת שטעמתי קנויה או מוכנה. אתר מעולה ומתכון מושלם! מתכון מומלץ!!! (מאחת שהכינה את העוגה הזאתי כבר מיליון פעמים… גם לא בראש השנה:) )

    1. כן מיטל, אפשר.
      יש למלא עד 3/4 גובה וזמן האפיה בסביבות 20-25 דקות.
      הכמות במתכון מספיקה ל 10-12 מאפינס.

    1. היי מרים,
      סירופ מייפל ניתן למצוא בכל סופר, בדר"כ במחלקת האפיה.

    1. היי סתיו,
      תבנית עגולה בקוטר 20 או שאפשר להכפיל כמויות ולהכין בתבנית עגולה 24 או מרובעת בינונית.
      יום נעים 🙂

    1. בשמחה מיטל 🙂
      כן, אפשר להכין את העוגה גם בלי הציפוי.
      שנה טובה ומתוקה!

  14. קודם כל תודה רבה על כל המתכונים הנהדרים של האתר !!

    משהו שלא ברור לי בהוראות:
    מערבבים בקערה את כל הרכיבים (מלבד הסירופ) בסדר בו הם רשומים.
    אם כך, מתי מוסיפים את הסירופ (3 הכפות)?
    תודה רבה!

    1. בשמחה אורי 🙂
      3 כפות סירופ מייפל מוסיפים יחד עם כל המרכיבים לתערובת העוגה. הכוונה לסירופ של הציפוי.
      זה באמת לא ברור אבל עכשיו תיקנתי את את המתכון בצורה שתהיה יותר ברורה.
      חג שמח ושנה טובה!

    1. הי ריקי,
      במקום המיץ אפשר לשים חלב/ שמנת מתוקה/ שמנת צמחית (פרווה)/ תה.
      במקום הקמח התופח אפשר לשים כוס קמח רגיל + כפית אבקת אפיה.
      שבת שלום 🙂

  15. אתמול אחרי שראיתי את המתכון אמרתי שאכין כדי לראות אם הילדים יואהבו אותו כדי להכין לחג, שמחתי מאוד לשמוע את נועם בני הגדול אומר שזה היה מאוד מאוד טעים, אז תודה על מתכון קל נוח וטעים טעים כמו שנועם אמר.

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר