מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

מתכון לעוגת גזר בריאה

מתכון לעוגת גזר בריאהFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
4
On יוני 16, 2013
Last modified:ינואר 23, 2018

Summary:

מתכון לעוגת גזר בריאה וטעימה 

עוגת גזר בריאה

פרווה, 2 תבניות אינגליש קייק

מצרכים:

4 ביצים

1 כוס (200 ג') סוכר חום/לבן

3/4 כוס (150 ג') שמן

1/2 כוס (70 ג') קמח רגיל

3/4 כוס (95 ג') קמח מלא

כפית מלאה (5 ג') אבקת אפייה

כפית (5 ג') אבקת סודה לשתייה

כפית גדושה (3 ג') אבקת קינמון

1 כף (16 ג') טחינה גולמית (לא חובה)

2.5 כוסות גזר מגורד דק (כ-5 גזרים בינוניים)

1 כוס (100 ג') אגוזי מלך קצוצים

*כרבע כוס (50 ג') שוקולד צ'יפס- רצוי מעל 60% קקאו (לא חובה)

אופן הכנה:

מערבבים את כל החומרים יחד לפי הסדר הבא: קודם את הביצים, השמן הסוכר והטחינה. אח"כ את תערובת הקמח ובסוף מוסיפים את הגזר, האגוזים והשוקולד צ'יפס.

אופים בתנור שחומם מראש ל 170 מעלות במשך 30-40 דקות.

 

עוגת גזר בחושה, מתכון לעוגת גזר, עוגת גזר מתכון, עוגת גזר קלה, עוגת גזר קלה להכנה

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

****************************************

הודעה לגולשים:

יצאתי לחופשה ולכן לא אוכל להשיב על שאלות.  אחזור אחרי החג.

 

****************************************

59 תגובות

הוסף תגובה
  1. אפרת שלום,

    כמה שאלות בנוגע לעוגה:
    1. האם הכמות מספיקה לתבנית אינגליש קייק אחת או לשתי תבניות?
    2. יש לי רק קמח תופח. האם ניתן להמיר את הכמות של הקמח המלא בקמח תופח? כלומר, 1/2 כוס ועוד 3/4.
    3. אין לי סודה לשתייה. מה לשים במקום?
    4. ושאלה אחרונה, לא קשורה למתכון: לאחר שפתחתי שקית סודה לאפייה, איך ניתן לשמור על טריות?

    תודה מראש,
    שנה טובה,
    עימת

    1. 1. שתי תבניות אינגליש קייק חד פעמיות.
      2. כן, שימי סה"כ כוס וחצי קמח תופח ותוותרי על אבקת האפיה (בגלל שזה קמח לבן יש לשים יותר).
      3. אפשר לוותר.
      4. יש לסגור את השקית ולשמור בארון מטבח (עד לתאריך התפוגה שמצוין על האריזה).
      שנה טובה וגמר חתימה טובה 🌺

  2. היי אפרת

    מתכונת להכין את העוגה לילדיי הפעוטים האם מייפל , סילאן סוכר חום אפשרי ואם כן כמה לשים מכל אחד מהם כמה רצוי?

    תודות יום נפלא .

  3. הי אפרת,
    אפשר לשאול מה התרומה של הטחינה לעוגה? כדי שאוכל להחליט אם להוסיף או לוותר.
    תודה 🙂

    1. הטחינה מוסיפה מעט טעם ומרקם יותר לח.
      חייבת לציין שזה טעים גם בלי הטחינה. לשיקולך 🙂

    2. בסוף לא הצלחתי להחליט אם לשים או לוותר אז הלכתי על האמצע: לשים חצי כמות 🙂
      יצא לי ממש טעים, תודה רבה!

  4. ערב טוב אפרת,
    האם ניתן לוותר על האגוזים?
    האם זה מדנה משהו מבחינת כמויות בעוגה?

    תודה,
    עינת

    1. היי סיגל,
      כמויות לתבנית 26:
      5 ביצים
      כוס וחצי סוכר חום/לבן
      כוס שמן + 2 כפות
      כוס קמח רגיל
      כוס קמח מלא
      2 כפיות מלאות אבקת אפייה
      כפית אבקת סודה לשתיה
      כפית וחצי אבקת קינמון
      כף וחצי טחינה גולמית (לא חובה)
      3+1/4 כוסות גזר מגורד דק (כ-6 גזרים בינוניים)
      כוס וחצי אגוזי מלך קצוצים
      *כחצי כוס שוקולד צ'יפס רצוי מעל 60% קקאו (לא חובה)

  5. עוגה שני ראית מדהים. האם במקום אגוזים ניתן לשים צימוקים. במקום קמח מלא כמה לשים קמח תופח. תודה נהנית בכל שבוע ….ומצפה לו..

    1. אפשר לשים צימוקים במקום האגוזים (או בנוסף). ממליצה לשים בסביבות חצי כוס עד 3/4 כוס צימוקים.
      במקום קמח מלא + קמח רגיל + אבקת אפיה אפשר לשים כוס וחצי קמח תופח.

  6. היי, אני בכיוון להכין את העוגה, נראית ממש לענין.

    יש לנו רק קמח מלא (גם כוסמין אין).
    יש לך אולי רעיון אחר בתרכובת של העוגה בשביל שהיא לא תצא דחוסה?
    אולי פחות קמח?

    בתודה מראש!

    1. היי שי,
      חוץ מלנפות את הקמח לפני השימוש אין לי רעיון אחר.
      בכל מקרה צריך לקחת בחשבון שהעוגה תצא קצת דחוסה אבל עדיין טעימה.

  7. עוגה מדהימה, טעימה מאוד וכל כך בריאה.
    השתמשתי בקמח כוסמין מלא, בשמן קוקוס וויתרתי על השוקולד. העוגה יצאה אורירית ורכה. מושלמת.
    עוד מתכון מנצח שלך. אפרת תודה רבה על מתכונים מצוינים וקלים להכנה, שבת שלום.

    1. היי נדין,
      אפשר להכין כמאפינס ואז זמן האפיה בטח יתקצר ל 25-30 דקות.
      אם את רוצה להכין בתבנית אינגליש קייק אחת אלה הכמויות:
      2 ביצים
      חצי כוס סוכר
      שליש כוס שמן
      רבע כוס קמח רגיל
      שליש כוס + כף קמח מלא
      חצי כפית אבקת אפיה
      חצי כפית אבקת סודה לשתיה
      חצי כפית אבקת קינמון
      כפית גדושה טחינה גולמית (לא חובה)
      2 גזרים בינוניים מגורדים
      3/4 כוס אגוזי מלך קצוצים
      2-3 כפות שוקולד צ'יפס
      בהצלחה 😉

  8. שאלונת,
    לתבנית אינגליש קייק רשמת חצי כוס סוכר
    איך אפשר לעשות את זה יותר בריא?
    אפשר לשים אולי סירופ אגבה וסוכר חום ואיך מבחינת הכמויות? כי אמרת שעדיף גם סוכר בעוגות וחשוב שתהיה סוג של מתיקות

    1. כדאי לשים סוכר בעוגות מאחר והסוכר תורם לרכות ולאווריריות העוגה ובנוסף הוא משמש כמו סוג של חומר משמר והעוגה נשארת טריה יותר זמן.
      לדעתי אם את מכינה באינגליש קייק אחת כדאי לשים רבע כוס סוכר חום ורבע כוס סירופ אגבה.

    1. היי,
      עם קמח מלא בלבד העוגה תצא מעט דחוסה. אם יש לך קמח כוסמין מלא אז אפשר להשתמש רק בו.
      אין בעיה להשתמש בסוכר קנים.
      ערב נעים 🙂

    1. היי,
      אני ממליצה בעוגות לשלב בין סוכר לסירופ אגבה. נגיד לשים שליש כוס סוכר וחצי כוס סירופ אגבה (אם את אוהבת יותר מתוק שימי אפילו 2/3 כוס סירופ אגבה).

  9. האם ניתן להכין עם קמח כוסמין מלא?
    איך זה מבחינת הכמויות אם אני עושה בתבנית אינגליש קייק אחת?
    וכמה גרם זה הגזר לתבנית אחת?
    תודה

    1. אפשר להכין עם קמח כוסמין מלא.
      כמויות לתבנית אינגליש קייק אחת:
      2 ביצים, חצי כוס סוכר, שליש כוס שמן, 2/3 כוס קמח כוסמין, חצי כפית אבקת אפיה, חצי כפית אבקת סודה לשתיה, חצי כפית אבקת קינמון, כף טחינה גולמית (לא חובה), 2 גזרים בינוניים (זה יוצא כ-200 גרם), 3/4 כוס אגוזי מלך קצוצים, 2-3 כפות שוקולד צ'יפס (לא חובה).

  10. בוקר טוב

    אני מעונינת להכין את העוגה אבל בלי האגוזים, אפשרי?
    מה זה העיגולים החומים" שבעוגה שלך בתמונה?

    תודה!

    1. היי הדר,
      אין בעיה לוותר על האגוזים.
      העיגולים החומים זה שילוב של שוקולד צ'יפס ואגוזים.
      יום מקסים 🙂

  11. היי,
    אם אני שמה קמח לבן, כי אין לי כרגע קמח מלא, להישאר עם אותן הכמויות? או לשים כוס קמח לבן? תודה.

    1. היי אפרת,
      שמי סה"כ כוס ושליש קמח לבן. לגבי אבקת אפיה- שמי כפית גדושה.
      יום נפלא 🙂

    1. היי ירדן,
      לדעתי פקאן יותר יתאים 🙂
      אפשר לשים במקום או בנוסף רבע כוס שוקולד צ'יפס/ שוקולד מריר איכותי קצוץ.

    1. היי עדי,
      כן, אבל אם את משתמשת גם בקמח מלא את צריכה שגם הוא יהיה תופח או שתשימי 1/2 כוס קמח לבן תופח + 3/4 כוס קמח מלא + 1/2 כפית אבקת אפיה.

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר