מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

עוגת גזר ללא סוכר

עוגת גזר ללא סוכרFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
4
On ספטמבר 29, 2013
Last modified:ספטמבר 6, 2018

Summary:

מתכון לעוגת גזר ללא סוכר מקמח כוסמין מלא

עוגת גזר ללא סוכר

תבנית אינגליש קייק/ 12 מאפינס

מצרכים:

2 ביצים
2/3  כוס שמן
2/3  כוס "כמו סוכר"/ כל ממתיק אחר שיחליף 3/4 כוס סוכר

2 גזרים בינוניים מגורדים דק מאוד

כוס ורבע קמח כוסמין מלא
1 כפית אבקת אפייה
חצי כפית סודה לשתייה
כפית וחצי אבקת קינמון

חצי כוס אגוזי מלך טחונים

אופן הכנה:

-מערבבים את כל החומרים יחד לפי הסדר בו רשומים.

-יוצקים לתבנית ואופים בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות כ-30 דקות.


אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

48 תגובות

הוסף תגובה
  1. לא משתמשת בכלל בסוכר כך שרוצה להחליף בדבש. ראיתי שכתבת למישהי בתגובה שעדיף להחליף רק חצי מכמות הסוכר בדבש בגלל השינוי במרקם (הגיוני).
    האם יש דרך אחרת (להוסיף מרכיב אחר יבש) שבה אפשר להשתמש בדבש בלי סוכר/תחליפי סוכר למיניהם?
    המון תודה, יש לך מתכונים מדהימים!

    1. היי מור,
      שימי חצי כוס דבש (במקום שני שליש) ואני מאמינה שזה ייצא בסדר 🙂

  2. היי, אני רוצה להכין ליום ההולדת שנה של הבן שלי, מה כמות המינימלית של סוכר שאפשר לשים במקום ה 3/4 כוס, אפשר להקטין לחצי או רבע כוס? והאם יש מתכון לקרם משמנת חמוצה שאפשר לצפות איתה את העוגה?
    תודה,
    אינה

    1. היי אינה,
      אפשר להפחית לחצי כוס סוכר.
      אין לי מתכון לקרם משמנת חמוצה, רק משמנת להקצפה.

  3. היי אפרת

    מה אפשר במקום סודה לשתייה

    פשוט רוצה להכין לילדיי הקטנטנים וקצת מטריד אותי הנתרן הגבוה בסודה לשתייה (אפילו שהיא מבית טבע )

    תודה .

  4. היי אפרת, הכנתי את העוגה ויש קצת ריח שרוף, למרות שהיא אפויה בצדדים ומלמעלה אבל באמצע היא נורא רטובה, העברתי למצב של אפייה רק מלמטה אבל זה לא ממש עוזר, מה אפשר לעשות?

    1. היי ענבר,
      תחזירי למצב של חום עליון וחום תחתון ותנמיכי ל 170 מעלות. תמשיכי לאפות עד שזה מוכן. אם העוגה ממשיכה להשחים בחלק העליון תורידי ל160 מעלות.
      דרך אגב, יכול להיות שבהתחלה אפית בתוכנית טורבו או תוכנית אחרת?

  5. הכנתי את העוגה פשוט ללא סוכר כלל ולא תחליף סוכר , העוגה כבר חצי שעה בתנור ולא נראה שהיא מתחילה להיות מוכנה בכלל. מה לעשות?

  6. שלום וברכה!
    תודה רבה על כל המתכונים הנפלאים
    האם ניתן להמתיק בסילאן? במידה וכן כמה את ממליצה להכניס?

    1. היי,
      אני חושבת שכדאי לשלב סילאן וסוכר (שליש כוס סילאן ו-2 כפות סוכר).
      יום מקסים 🙂

    1. כן, אפשר להכין בתבנית מאפינס. זמן האפיה עשוי להתקצר ל15-20 דקות. לא לשכוח לשמן את התבנית לפני.

  7. שלום רב אני מעונינת להכין את עוגת גזר ללא סוכר השאלה איזו תבנית מתאימה? המתכונים שלכם מדהימים !!!!!!

    1. תודה רבה !! עכשיו שמתי לב שרשום בראש הדף. אתם לא מחסירים שום פרט כל הכבוד מדהימים. ערב טוב וחמים.

    1. היי מאיה,
      בגלל שהדבש משנה את מרקם העוגה אני ממליצה להמיר בדבש רק חצי מכמות הסוכר.

    1. היי דידו,
      אפשר להשתמש בכוס ורבע קמח תופח ולוותר על כפית אבקת אפיה.
      אם אין לך אבקת סודה לשתיה, אפשר להכין גם בלי.
      חג שמח 🙂

    1. הכמויות הרשומות בעוגת תפוחים ללא סוכר כבר מתאימות לתבנית שאת רוצה להכין בה.
      את רוצה שאני אתן לך כמויות גם לעוגה הזאת (עוגת גזר)?

    2. היי דינה,
      כמויות לתבנית קוגלהוף 23:
      3 ביצים גדולות
      כוס שמן
      כוס "כמו סוכר"/ כל ממתיק אחר שיחליף כוס סוכר
      3 גזרים בינוניים מגורדים דק מאוד
      2 כוסות קמח תופח (או 2 כוסות קמח רגיל + 2 כפיות אבקת אפיה)
      חצי כפית סודה לשתייה
      כף שטוחה אבקת קינמון
      3/4 כוס אגוזי מלך קצוצים

    1. היי עידית,
      אפשר להמיר בקמח כוסמין רגיל או מלא (עדיף מאשר קמח מלא רגיל).

    1. היי שרון,
      מאחר והעוגה עשויה מקמח לבן יש לצרוך אותה במתינות ואז היא יכולה להתאים. כמובן שמי שאוכל אותה והינו סוכרתי צריך לבדוק את רמות הסוכרים ולוודא שהאיזון נשמר.

    2. הי,
      אני רוצה להכין את המתכון לאדם סכרתי שלא צורך סוכר.
      במתכון כתוב במצרכים גם תחליף סוכר וגם סוכר.
      הכוונה היא או זה או זה? או להמיר בכמויות של תחליף סוכר?

      תודה רבה,
      הילי

    3. היי הילי,
      הכוונה רק לתחליף סוכר במתיקות של 3/4 כוס סוכר (בדר"כ המינון רשום על האריזה של תחליף הסוכר). אני ממליצה להשתמש ב"כמו סוכר" שהוא אבקה של סוכרזית והוא יוצא הכי מוצלח באפיה.

  8. שלום, אני רוצה להכין עוגה כזאת רק בתבנית גדולה יותר, תבנית מרובעת עשויה אלומיניום 22×31 אני צריכה להכפיל את כמות החומרים בשתיים? ובכמה מעלות אני צריכה לשים את העוגה ולכמה זמן בערך?

    1. היי סאלי,
      אלה הכמויות לגודל התבנית 31X21:
      4 ביצים
      כוס שמן
      כוס "כמו סוכר"/ כל ממתיק אחר שיחליף כוס סוכר
      2 כוסות קמח תופח (או 2 כוסות קמח רגיל+שקית אבקת אפיה)
      כפית שטוחה אבקת סודה לשתיה
      כף שטוחה קינמון
      3/4 כוס אגוזי מלך קצוצים
      4 גזרים בינוניים מגורדים דק מאוד
      *אם התנור שלך הוא לא חזק במיוחד שימי על 180 מעלות. אם כן, כדאי לאפות ב170 מעלות. זמן אפיה בסביבות 40-50 דקות.
      שבוע נפלא 🙂

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר