מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

עוגת גזר ללא גלוטן

עוגת גזר ללא גלוטןFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On אוקטובר 21, 2013
Last modified:יולי 27, 2018

Summary:

עוגת גזר טעימה במיוחד והאמת- כמעט ולא מרגישים את ההבדל בין העוגה הזאת ובין עוגת גזר עם קמח רגיל.

עוגת גזר ללא גלוטן

תבנית אינגליש קייק/ תבנית 12 שקעים (מאפינס)

מצרכים:

2 ביצים

1/2 כוס שמן קנולה

3/4 כוס סוכר

1 כוס גזר מגורד

1/3 כוס מים

1/2 כוס +1 כף קמח נטול גלוטן ("קונדיטור") מנופה

1/2 כוס קמח אורז

2 כפיות אבקת אפייה

1 כפית אבקת קינמון

1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים (לא חובה)

אופן הכנה:

-מחממים תנור ל 180 מעלות.

-מערבבים את כל החומרים בקערה (לפי הסדר בו רשומים) עד לקבלת תערובת אחידה.

-יוצקים לתבנית ואופים 20-25 דקות.

 

עוגת גזר ללא גלוטן, עוגה ללא גלוטן, עוגות ללא גלוטן

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

****************************************

הודעה לגולשים:

יצאתי לחופשה ולכן לא אוכל להשיב על שאלות.  אחזור אחרי החג.

 

****************************************

20 תגובות

הוסף תגובה
  1. עוגה מצוינת! מאוד אהבתי עוגת גזר לפני שהפסקתי לאכול גלוטן, העוגה הזאת ממש נחמה עבורי!

    אני מעדיפה בהרט במקום קינמון, הטעם יותר עדין.וגם זמן אפייה קצת יותר ממה שרשום כאן, קרוב יותר ל-35 דקות

  2. היי,
    שאלה לי אלייך אני יכולה להקפיא אבקת שקדים.
    זא שקדים שהם טחונים ממש אבקה.
    ואם כן כמה זמן אפשר במקפיא. לכמה זמן זה נשאר טרי.
    תודה רבהההה

    1. היי אורלי,
      אם את מכינה כבר עוגה עם גלוטן אני ממליצה להכין את העוגה הזאת – עוגת גזר בחושה ובמקום קמח תופח שימי 2 כוסות קמח כוסמין + 2 כפיות אבקת אפיה.

    1. כן, אם יש לך מטחנת קפה אפשר לטחון את האורז לאבקה.
      וכן, גזר מגורד דק.

    1. היי אביטל,
      אם יש לך תערובת קמחים ללא גלוטן כמו קמח תמי או "כרגיל" אפשר לשים כוס + כף במקום קמח קונדיטור וקמח אורז.

  3. שלום
    מה עדיף להכין היום ולהקפיא כדי לאכול ביום שבת או לחכות עם הבלילה עד יום שישי ?

    1. היי,
      מאחר ועוגות עם קמח ללא גלוטן מתייבשות מהר, עדיף להכין אותן באותו יום שמגישים. אם אין אפשרות אז כדאי לעטוף היטב ולהקפיא.
      אם מכינים היום אז בטוח שכדאי להקפיא עד שבת. אם מכינים יום שישי, זה מאוד גבולי כי עד יום שבת העוגה עלולה להתייבש והיא יכולה גם שלא.

    2. הכנתי את העוגה ביום חמישי, והשארתי במקרר. היום הכל היה רך וטעים! אני חושבת שזה תלוי בסוג הקמח. אני משתמשת בקמח בר אל ויוצא מעולה ולא יבש!
      תודה רבה על המתכון! אימצתי…

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר