מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

עוגת גזר טבעונית

עוגת גזר טבעוניתFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On מרץ 23, 2016
Last modified:אוקטובר 4, 2018

Summary:

עוגת גזר ללא ביצים רכה וטעימה עם ציפוי קרם וניל שמשתלב מעולה

עוגת גזר טבעונית

תבנית אינגליש קייק או תבנית עגולה בקוטר 20-21

מצרכים:

כוס (140 ג') קמח לבן

כפית (5 ג') אבקת אפיה

חצי כפית (2.5 ג') אבקת סודה לשתיה

כפית שטוחה (4 ג') אבקת קינמון

2 גזרים בינוניים (150 ג') מגורדים דק (כוס גזר מגורד)

שליש כוס (66 ג') שמן

שליש כוס (80 מ"ל) מיץ תפוזים (אפשר מבקבוק לשתיה קלה)

חצי כוס (100 ג') סוכר

רבע כוס רסק תפוחים (או חצי בננה גדולה מעוכה)

קרם וניל:

חצי מיכל קצפת צמחית (125 מ"ל)

כף (10 ג') אינסטנט פודינג וניל

רבע כוס (60 מ"ל) חלב סויה

אופן הכנה:

*מחממים תנור ל180 מעלות ומשמנים תבנית אינגליש קייק או תבנית עגולה בקוטר 20-22.

-מערבבים בקערה את הקמח, אבקת האפיה, סודה לשתיה וקינמון.

-בקערה נפרדת מערבבים שמן עם הסוכר. מוסיפים מיץ תפוזים, גזר מגורד ורסק תפוחים ומערבבים. מוסיפים את קערת הקמחים ומערבבים עד לאיחוד החומרים (יש לערבב כמה שפחות אחרת העוגה עלולה לצאת דחוסה).

-יוצקים את התערובת לתבנית משומנת ואופים במשך 25-30 דקות, עד שקיסם יוצא יבש.

-מוציאים את העוגה מהתנור ומניחים לה להתקרר.

-מכינים את הקרם: מקציפים חצי מיכל קצפת צמחית במשך כ20 שניות. מוסיפים חלב ואינסטנט פודינג וניל וממשיכים להקציף עד לקבלת קצפת יציבה. יוצקים את הציפוי על העוגה לאחר שהתקררה לטמפ' החדר. עוטפים היטב ושומרים במקרר.

*ניתן לוותר על הקרם. אפשר להוסיף לעוגה כשליש כוס אגוזי מלך קצוצים ו/או רבע כוס שוקולד צ'יפס מריר (50 גרם).

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

****************************************

הודעה לגולשים:

יצאתי לחופשה ולכן לא אוכל להשיב על שאלות.  אחזור אחרי החג.

 

****************************************

89 תגובות

הוסף תגובה
  1. היא יצאה בדיוק כמו התיאור שלה –
    עוגת גזר ללא ביצים רכה וטעימה עם ציפוי קרם וניל שמשתלב מעולה

    1. אפשר לסחוט לכוס כף מיץ לימון ולהשלים במים עד שליש כוס. להוסיף כפית סוכר ולערבב.

  2. היי אפרת,

    הכנסתי עכשיו את העוגה לתנור וגיליתי ששמתי קמח תופח בנקום קמח רגיל כולל הסודה לשתייה והכפיל אבקת אפייה…
    את חושבת שזה יהרוס את הטעם של העוגה??

    1. היי דפנה,
      יכול להיות לזה טעם לוואי אבל יכול להיות גם שלא.
      מקווה שיהיה בסדר 🙂

  3. היי אפרת

    הרגע אפיתי את העוגה ויצאה נמוכה מאוד אבל גם מיימית מאוד (לא אפויה) כשחתכתי אותה בעודה חמה .

    איפה טעיתי?

    עשיתי לפי המתכון

    תודה רבה ושבת נפלאה לך.

    1. היי עינת,
      אולי היא עדיין לא אפויה? בדקת עם קיסם? כמה זמן נאפתה?
      אפית אותה בתבנית אינגליש קייק חד פעמית?

    1. אפשר להקציף במהירות גבוהה חצי מיכל קצפת צמחית עם 4-5 כפות חלב סויה קר עד לקבלת קצפת יציבה.

    1. היא אמורה להיות עסיסית ולא יבשה לגמרי.
      נעצת קיסם בכמה אזורים במרכז העוגה והוא יצא יבש?
      חתכת אותה לאחר שהתקררה לגמרי?

  4. הכנתי עם פעמים את העוגה, ללא הקרם וכולם היו מרוצים. עכשיו הכנתי כבר את כל החומרים ופתאום גיליתי שנגמר גזר…. יש לך רעיון במה אפשר להחליף אותו?

  5. אז העוגה מוכנה, יצאה לי ממש ממש נמוכה… בטעם היא נהדרת אבל.. למה לא עלתה? בקושי מילאה חצי מהגובה של התבנית

  6. ההעוגה כרגע בתנור.. מקווה שתצא טעימה!:))
    מעוניינת להכין את הקרם עם חלב קוקוס.. מה הכמות שאני צריכה לשים?

  7. העוגה המושלמת!!!
    מכינה כבר שלושה שבועות ברצף לשבת, ההצלחה אדירה!
    לא היה לי מיץ תפוזים- המרתי בויטמנצ׳יק תפוח
    שמן קוקוס במקום שמן רגיל
    קמח כוסמין מלא במקום לבן
    ונגיעה של חומץ תפוחים בסוף הערבוב.
    יוצאת גבוהה, תפוחה, טעימה טעימה ועסיסית!

    תודה!!!

    1. אה! עם קודמת הוספתי שוקולד צ׳יפס ומוותרת על קצפת, מפזרת רק קצת אבקת סוכר מעל ליופי

      שלמות.
      מודה לך בשם הטבעונים 😉

  8. אפרת בוקר טוב
    אשמח אם תוכלי לתת כמויות שמתאימות לתבנית עגולה לקוטר 24

    נ.ב הכנתי אותה כמו במתכון והוספתי תפוח מגורד יצא טעים

    תודה ושבת שלום

    1. היי עופרה,
      אלה הכמויות המומלצות לתבנית 24:
      2 כוסות קמח לבן
      2 כפיות אבקת אפיה
      כפית שטוחה אבקת סודה לשתיה
      כפית ושליש אבקת קינמון
      4 גזרים בינוניים מגורדים דק
      שני שליש כוס שמן
      שני שליש כוס מיץ תפוזים (אפשר מבקבוק לשתיה קלה)
      כוס סוכר
      חצי כוס רסק תפוחים (או בננה גדולה מעוכה)
      קרם וניל:
      מיכל קצפת צמחית (250 מ"ל)
      2 כפות אינסטנט פודינג וניל
      חצי כוס חלב סויה
      שבת שלום 🙂

  9. היי אפרת, האם האגוזים הקצוצים לא צריכים לבוא על חשבון שחומרים היבשים?
    אין צורך להקטין את כמות הקמח?
    תודה מראש
    חוה

  10. הי, האם אפשר לערבב גזר ותפוח מגורד? ניסיתי את זה במתכון אחר והיה מעולה…במידה וכן אותה כמות? כוס גזר+תפוח
    תודה

    1. נראה לי שכן. אותה כמות הכוונה חצי כוס גזר וחצי כוס תפוח.
      שבוע נפלא 🙂

  11. הי. הכנתי את העוגה בדיוק לפי הכתוב ויצא מעולה. נתקעתי בבעיה שיש ליפודינג וניל אבל לא קצפת צמחית… מחר היומולדת… את מכירה אולי משהו טבעוני שיחליף קצפת צמחית? אולי מי חומוס? אם כן, באיזו כמות?

    1. היי רונית,
      קרם קוקוס יכול להיות תחליף. כדי להקציף קרם קוקוס בצורה מוצלחת יש לשים אותו במקרר כל הלילה ולהקציף רק את החלק הלבן הסמיך. את הנוזל המימי יותר יש לשפוך.

  12. היי, העוגה טובה אך החלפתי את כמות הסוכר במייפל טבעי ויצא מתוק מידיי לטעמי, כנראה כי גם הפרי והגזר מתוקים הייתי צריכה חצי מהכמות

    1. פעם הבאה שימי שליש-רבע כוס מייפל.
      בכל מקרה תודה שחזרת לעדכן.
      המשך יום מקסים 🙂

    1. היי ליאור,
      יכול להיות שזה ישפיע בצורה כזו שהמרקם ייצא רטוב יותר.

    1. היי גדי,
      אני חושבת שאפשר גם להכין לימונדה ולערבב 2 כפות מיץ לימון, למלא מים עד שליש כוס ולערבב עם כפית גדושה סוכר.

    1. היי דיקלה,
      אפשר לאפות כמאפינס. יש לשמן את השקעים ולמלא עד 2/3 גובה מהשקע (אם את משתמשת בתבנית שקעים מסיליקון יש למלא עד 3/4 גובה).
      אני מניחה שהכמות תספיק ל10-12 יחידות.
      זמן אפיה עשוי להתקצר לכ-20 דקות.
      בהצלחה ושבוע נפלא 🙂

  13. היי
    עשיתי את העוגה ויצא מדהיםםם
    שמתי במקום רסק תפוחים
    2 בייצים
    ממש נהנית ממנה ועכשיו הכין אותה הרבה
    תודה רבה על המתכון הנפלא

    1. חחח, כל הקטע שהיא אמורה להיות בלי ביצים – ז"א טבעונית ! עוגות עם מרכיבים מהחי , ובמקרה הזה ביצים, יש ברחבי המרשתת ללא סוף!

  14. מאוד רוצה להכין את העוגה, אבל אף פעם לא הקצפתי קרם. אפשר לעשות את זה במקציף ידני?
    בנוסף שאלה לגבי האוויריריות, אני טבעונית ושמחה לראות כאן מתכון טעים לעוגה כזו. האם יצא לך לנסות שילוב של סודה לשתיה עם חומץ תפוחים? זה עושה פלאים וממש נותן אווריריות לבלילה.

    1. היי שירי,
      אפשר להקציף במקציף ידני/מטרפה. מומלץ להכניס את הקצפת הצמחית למקפיא ל15 דקות לפני ההקצפה כדי שהיא תהיה קרה מאוד (זה מסייע להקצפה) ואז להקציף בתנועות נמרצות וברצף במשך כמה דקות עד שהקצפת מסמיכה ונעשית יציבה.
      יש לי עוגת שוקולד טבעונית שבה שילבתי סודה לשתיה עם חומץ. במתכון הזה מיץ התפוזים הוא הגורם החומצי שבשילוב עם אבקת סודה לשתיה נותן תוצאה טובה.
      שנה טובה 🙂

  15. אם אני רוצה להמיר את הקמח הלבן בקמח כוסמין (מצמצמים גלוטן אצלנו בבית…), האם צריך לעשות שינוי כלשהו במתכון?

  16. היי, העוגה יצאה פשוט מדהים!
    (שמתי במקום רסק תפוחים 2 ביצים ).
    אני רוצה להכפיל את המנה (לשים בתבנית יותר גדולה) אני פשוט מכפילה את כל המצרכים ב-2 ?
    תודה.

    1. היי אלונה,
      שמחה שהעוגה יצאה מוצלחת 🙂
      וכן, פשוט הכפילי את הכמויות של כל החומרים.
      שבוע טוב

    1. היי אהוד,
      בגלל שהעוגה אינה מכילה ביצים היא קצת פחות אווריריות אבל יחסית לעוגה שלא מכילה ביצים היא יוצאת מוצלחת. ממליצה להכין לפי המתכון ולא לוותר על שום מרכיב.

  17. עוגה מצויינת! הכנתי את העוגה עם ביצה אחת במקום רסק תפוחים ועם זיגוג לימון מעל(ערבבתי מיץ לימון סחוט עם אבקת סוכר)נתן טוויסט חמצמץ מעניין.מאמצת את המתכון.תודה רבה!

  18. היי,
    האם אפשר לאפות את העוגה עם סילאן, קמח כוסמין ובלי סודה לשתיה?
    תודה רבה.

    1. היי אורית,
      אפשר אבל סביר להניח שהעוגה תצא "כבדה". לכן אם את משתמשת בקמח כוסמין אני ממליצה לא לוותר על הסודה לשתיה שתפקידה להתפיח את העוגה לרוחב ובכך תורמת לאווריריות מסוימת. לגבי הסילאן, ממליצה לשלב חצי כמות סוכר וחצי סילאן.
      בהצלחה 🙂

  19. העוגה מאד טעימה בלי הקרם עם שוקולד מריר.
    אשמח לקבל מתקון דומה לעוגה לפסח.
    תודה רבה
    שבת שלום

    1. היי ויקטור,
      שמחה שיצא טעים 🙂
      אין לי מתכון לעוגה טבעונית דומה כשרה לפסח אבל אם אצליח להכין מתכון כזה שיהיה מוצלח כמובן שאפרסם ואעדכן.
      שבת שלום!

    1. היי מירי,
      אם את לא טבעונית אפשר לשים ביצה גדולה או 2 ביצים קטנות ואז להקציף את הביצים עם הסוכר במשך כ-2 דקות ולהוסיף אץ השמן, מיץ, גזר ובסוף את קערת הקמחים ולערבב כמה שפחות.
      אם את רוצה תחליף טבעוני זה רק רסק תפוחים או בננה. לצערי לא מצאתי תחליף אחר.

  20. היי אם לא מכינים את הקרם וניל כלומר את השכבה למעלה. היא יבשה מידי או שהיא טעימה גם בלי?
    תודה:)

    1. היי יוסי,
      אפשר קמח תופח במקום כוס קמח רגיל+כפית אבקת אפיה. אם יש לך אבקת סודה לשתיה שים בנוסף ואם לא, תכין בלי.
      שבת שלום 🙂

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר