מתכונים ב10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

עוגת גבינה עם פירות יער

עוגת גבינה עם פירות יערFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On מאי 17, 2017
Last modified:מאי 28, 2017

Summary:

עוגת גבינה קרה, גבוהה ויציבה ללא אפיה ברוטב פירות יער משגע.

את העוגה מומלץ להכין יום לפני ההגשה.

עוגת גבינה עם פירות יער

תבנית עגולה 24

מצרכים:

תחתית:

כוס וחצי ביסקוויטים מפוררים דק (150 גרם) *לרגישים לגלוטן- ניתן להשתמש בביסקוויטים ללא גלוטן

100 גרם חמאה מומסת

עוגת גבינה:

2 מיכלי שמנת מתוקה/להקצפה (500 מ"ל)

3/4 כוס סוכר

2 כפות מלאות אבקת אינסטנט פודינג וניל

3/4 כוס חלב

500 גרם גבינה לבנה 5% או 9%

שקית ג'לטין (14 גרם)

רבע כוס מים קרים

רוטב פירות יער:

2 כוסות תערובת פירות יער מוקפאים

רבע כוס מים

2 כפות גדושות סוכר

אופן הכנה:

תחתית:

מערבבים את החמאה המומסת עם פירורי הביסקוויטים עד לתערובת אחידה. יוצקים לתבנית ומהדקים באופן שווה ואחיד בתחתית. מכניסים למקפיא עד להכנת תערובת הגבינה.

עוגת גבינה:

-מניחים בקערה את הג'לטין ומוספים רבע כוס מים קרים. מערבבים היטב ומניחים את התערובת בצד למשך כ-10 דקות, עד שהמרקם הופך לג'לי שקוף.

בינתיים מכינים את קרם הגבינה:

-מקציפים את מיכלי השמנת במשך כדקה עם הסוכר. מוסיפים חלב ואינסטנט פודינג וניל וממשיכים להקציף עד לקבלת קצפת יציבה. מוסיפים את הגבינה הלבנה ומערבבים בעזרת כף/לקקן בתנועות קיפול.

-לאחר שהג'לטין הפך לג'לי מכניסים למיקרוגל למשך 12-15 שניות, עד שהג'לטין הופך לנוזלי (שימו לב שלא לחמם יותר מידי! אסור שהג'לטין יירתח).  מצננים את הג'לטין במשך דקה. מוסיפים לקערת הג'לטין 3 כפות מלאות מתערובת קרם הגבינה ומערבבים לבלילה חלקה. מעבירים את הבלילה דרך מסננת (למניעת גושים) ומוסיפים אותה ליתר קרם הגבינה. מערבבים בעדינות בתנועות קיפול עד להטמעה מלאה ואחידה.

-יוצקים את הקרם מעל תחתית הביסקוויטים ושומרים במקרר לפחות 12 שעות לפני ההגשה (מומלץ להכין את העוגה יום לפני ההגשה).

רוטב פירות יער:

מניחים בסיר קטן את פירות היער עם רבע כוס מים ו2 כפות גדושות סוכר. מחממים על אש בינונית במשך כ-5 דקות, תוך כדי ערבוב, עד שהסוכר נמס לגמרי. מצננים מעט. טוחנים בעזרת מוט בלנדר ידני כחצי מכמות פירות היער ומערבבים עם יתר התערובת. מעבירים לכלי אחסון ושומרים במקרר, עד להגשה.

*לפני ההגשה יוצקים את רוטב פירות היער מעל העוגה. ניתן גם להגיש את הרוטב בכלי הגשה נפרד.

מומלץ – מדריך מפורט  איך לעבוד עם ג'לטין.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו


65 תגובות

הוסף תגובה
  1. אני ממש רוצה להכין את העוגה ליום ושל האיש אבל יש לי אילוץ אני צריכה שזה יהיה בלי סוכר. דבש או סילן או סירופ טבעי זה בסדר. זה יכול לעבוד?

    1. היי ואלרי,
      לא בטוחה שזה יעבוד בעוגת גבינה. אני חוששת זה ישנה את המרקם (סילאן בכלל עלול לצבוע את כל העוגה).
      אני חושבת שעדיף כבר להשתמש בתחליף סוכר מלאכותי. אני ממליצה על אבקת "כמו סוכר" של סוכרזית.

  2. היי, אני בדיוק עושה את המתכון ועקבתי בדיוק אחרי ההוראות שלך ואני לא מצליחה שתערובת הגבינה תהפוך למקשה היא נשארת נוזלית מה לעשות ?

    1. היי נועה,
      האם השמנת המתוקה קרה מאוד לפני ההקצפה? אולי את מקציפה יותר מידי?

  3. שלום אפרת.
    יש לך רעיון לתת לי במקום גלטין מה לשים או לא לשים ובמקום לטחון פירות יער מה כן ניתן לעשות?
    תודה.

    1. היי,
      אפשר לוותר על הג'לטין. מומלץ להוסיף כף נוספת של אבקת אינסטנט פודינג וניל כדי לייצב יותר את הקרם.
      במקום פירות יער אפשר להכין ציפוי גנאש משוקולד חלב או שוקולד לבן. מצרפת לינק – גנאש שוקולד.

  4. בטח, העברתי במסננת ועבדתי בדיוק לפי ההוראות שלך. אז באיזה שלב בערבוב טעיתי, לפי דעתך?

    1. היי אלה,
      אם למרות שסיננת הג'לטין הורגש בעוגה, במיוחד בחלקים ממנה אז זה כנראה כתוצאה מזה שלא ערבבת מספיק עד להטמעה מלאה ואחידה.
      פעם הבאה יש לערבב קצת יותר אבל חשוב לעשות זאת בתנועות קיפול עדינות כדי לא לפגוע ביציבות הקצפת.
      שבוע טוב 🙂

  5. יפעת, הכנתי את העוגה, אבל בחיתוך היא לא יציבה ומרגישים את הג'לאטין בתוך חלקים של העוגה. זה אומר שלא הרבבתי את כל החומרים היטב? האם חייבים כל הזמן לערבב במיקסר? אני שמחה שלהרבה אנשים העוגה יצאה שזה אומר יש לי עדיין סיכוי.

    1. היי אלה,
      העברת את הג'לטין במסננת?
      יכול להיות שזה כתוצאה מערבוב לא מספיק.

  6. ועוד שאלה, האם אפשר במקום פירות היער הקפואים לשים ריבת פירות היער. אם כן, איך מכינים ומשתמשים בריבה. ותודה על העוגה האהובה עליי. האם היא באמת יוצאת כל כך יפה כמו שהיא נראת בתמונה? יפה וכנראה טעימה??

  7. יש לי שאלה לגבי ג'לאטין. באיזו עוצמת החום (המקסימום?) לחמם את הג'לאטין במיקרוגל? כי אסור שהג'לאטין ירתח הרי.

    1. היי אלה,
      אפשר לחמם את הג'לטין בעוצמה הגבוהה ביותר אבל רק 10-15 שניות.
      אפשר לשים ריבת פירות יער למרות שלדעתי עם רוטב פירות יער יוצא טעים יותר.
      אם את שמה ריבה יש למרוח אותה מעל העוגה לאחר שהיא התייצבה. מומלץ אפילו להכניס אותה למקפיא למשך כשעה כדי שהחלק העליון יתייצב ויהיה קל יותר לשים את הריבה מעל.
      וכן, העוגה יוצאת גבוהה ויפה בין היתר בזכות הג'לטין שמייצב אותה.
      חג שמח 🙂

  8. תודה רבה על המענה המהיר ועל המתכונים הנהדרים הכול עכשיו בשלב ההכנה בחג אגיד איך יצא:)

  9. היי אפרת,
    האם הרוטב של העוגה פירות יער מתאים גם לעוגה אפויה או שרק לעוגת גבינה קרה?
    תודה רבה.

    1. היי שלי,
      אפשר להכין ציפוי מג'לי. מחר אפרסם קינוח גבינה עם ג'לי ותוכלי לראות איך זה נראה.
      ג'לטין לא מתאים לרוטב הפירות. אם את רוצה שהציפוי יהיה פחות נוזלי אפשר לשים פחות מרבע כוס מים ולטחון את כל הרוטב למחית.
      חג שמח 🙂

    1. היי רבקה,
      אין צורך להפשיר לפני. אפשר לחמם אותם כשהם עוד קפואים.
      חג שמח 🙂

  10. היי אפרת .
    אפשר במקום שמנת מתוקה לישתמש בשמנת צימחית, פשוט המיקסר שלי פרווה.
    תודה.

    1. אפשר. רק צריך לקחת בחשבון שהשילוב של קצפת צמחית עם גבינה פחות מוצלח משמנת חלבית עם גבינה.

  11. היי אפרת
    רציתי לשאול עם יש בסופר פרות יער ואם במקום פירות יער אפשר לישתמש בדובדבנים

    1. היי ליאל,
      יש בסופר פירות יער קפואים. זה נמצא במקררים בדר"כ ליד הגלידות וכו'.
      אם הכוונה לדובדבנים רגילים אפשר רק צריך להסיר מהם את הגלעין (דובדבנים מסוכרים אני פחות ממליצה).

  12. היי אפרת,
    רציתי לישאול האם ניתן להכין בסיס לעוגה אפוי כמו הבסיס של עוגת הגבינה האפויה?ויש לי פחד להכין עם ג'לטין זאת הפעם הראשונה שיצא לי להכין עם ג'לטין אבל בהחלט אנסה להכין ואגיד איך יצא.
    תודה רבה.

    1. כן אפשר. מומלץ לאפות את התחתית עד שהיא מזהיבה (15-17 דקות) ואז לקרר לגמרי לפני שיוצקים מעליה את שכבת הגבינה.
      בהצלחה 🙂

  13. הי
    יש לך אולי תחליף לג'לטין,
    ואם לא באיזו חנות קרובה למודיעין אפשר להשיג ג'לטין

    1. אפשר להכין גם בלי הג'לטין.
      ג'לטין אפשר להשיג כמעט בכל סופר. זה נמצא במדפי האפיה, ליד אינסטנט פודינג וכו'.

    1. אפשר אבל אני ממליצה לשים את הרוטב סמוך להגשה (כך זה פשוט נראה הכי רענן וטוב).

  14. אפרת המקסימה רוצה שהתחתית תיחתך בקלות אפשר להוסיף 3-4 כפות חלב ולשים 150 גר' חמאה?ניתן להוריד את הסוכר בתערובת הגבינה לחצי כוס לא רוצה שייצא מתוק מידי?ניתן לטחון את כל כמות הפירות הקפואים?כמה גר' זה יוצא 2 כוסות?תודה רבה!

    1. היי שרון,
      בנוסף לכמה כפות חלב ו150 גרם חמאה, כדי שהתחתית תהיה יותר יציבה כדאי לפורר לפירורים כמה שיותר דקים.
      אפשר להפחית לחצי כוס סוכר.
      ניתן לטחון את כל תערובת הפירות.
      לא זוכרת כמה גרם בדיוק זה יוצא אבל בכל מקרה, זה לא חייב להיות מדויק.
      שבת שלום 🙂

  15. אוללה
    אני רואה שסיננת לי תגובה……. מה הבעיה בה?
    יש תקנון מסוים לתגובות?
    אולי תעדכני אותנו.
    🙁

    1. היי דנה,
      אפשר לשים מעל סירופ שוקולד או להכין ציפוי גנאש שוקולד. אפשר גם להגיש בלי כלום מעל.

  16. המתכונים שלך נפלאים, אפשר לסנן את הגבינה במפת אל בד (שקונים בחנות של חד פעמי) והגבינה תתקשה לאחר הוצאת הנוזלים.

  17. איך אפשר להמיס את הג'לטין אם אין לי מיקרוגל?
    תודה רבה, אני מאד נהנת מהאתר שלך, המתכונים פשוט מאלפים.

    1. היי רבקה,
      אפשר להמיס על הגז באש ובלהבה הכי נמוכה שיש. ברגע שזה נעשה נוזלי מיד להסיר מהאש.
      המשך יום מקסים 🙂

  18. הי, מה אפשר לשים במקום הג׳לטין?
    תודה על המתכונים המעולים! כל מתכון שהכנתי מהאתר הזה יצא מושלם!!!!!

    1. היי מלכה,
      אפשר לוותר על הג'לטין. העוגה תצא קצת פחות יציבה בחיתוך אבל הטעם יישאר אותו דבר.

      1. תודה על התשובה המהירה.
        מה בקשר לקורנפלור? האם הוא יכול להוות תחליף מתאים? ואם כן מה הכמות?

  19. בוקר טוב.
    איזה מתכון מהמם לעוגה!!!
    בגדול, אני לא משתמשת שג'לטין כי אין לי מושג איך עושים את זה, אבל עכשיו אם המדריך המפורט שלך אני יכולה להכין את העוגה עם ג'לטין והיא תצא לי גבוהה, יציבה ויפה כמו בסרטים…… 😉
    אז חכי חכי. אני אכין אותה לשבועות וכבר תיראי איך כל המשפחה תגיב לך……..
    בייייייי 🙂

  20. בוקר טוב. כודם כל המון תודה על האתר הנפלא שלך. שיאלה בקשר העוגה: האם אפשר להכין אותה בלי ג'לטין?

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme
Translate »