מתכונים ב10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

עוגת גבינה עם פירות יער

FavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On מאי 17, 2017
Last modified:מאי 17, 2017

Summary:

עוגת גבינה קרה, גבוהה ויציבה ללא אפיה ברוטב פירות יער משגע.

את העוגה מומלץ להכין יום לפני ההגשה.

עוגת גבינה עם פירות יער

תבנית עגולה 24

מצרכים:

תחתית:

כוס וחצי ביסקוויטים מפוררים דק (150 גרם) *לרגישים לגלוטן- ניתן להשתמש בביסקוויטים ללא גלוטן

100 גרם חמאה מומסת

עוגת גבינה:

2 מיכלי שמנת מתוקה/להקצפה (500 מ"ל)

3/4 כוס סוכר

2 כפות מלאות אבקת אינסטנט פודינג וניל

3/4 כוס חלב

500 גרם גבינה לבנה 5% או 9%

שקית ג'לטין (14 גרם)

רבע כוס מים קרים

רוטב פירות יער:

2 כוסות תערובת פירות יער מוקפאים

אופן הכנה:

תחתית:

מערבבים את החמאה המומסת עם פירורי הביסקוויטים עד לתערובת אחידה. יוצקים לתבנית ומהדקים באופן שווה ואחיד בתחתית. מכניסים למקפיא עד להכנת תערובת הגבינה.

עוגת גבינה:

-מניחים בקערה את הג'לטין ומוספים רבע כוס מים קרים. מערבבים היטב ומניחים את התערובת בצד למשך כ-10 דקות, עד שהמרקם הופך לג'לי שקוף.

בינתיים מכינים את קרם הגבינה:

-מקציפים את מיכלי השמנת במשך כדקה עם הסוכר. מוסיפים חלב ואינסטנט פודינג וניל וממשיכים להקציף עד לקבלת קצפת יציבה. מוסיפים את הגבינה הלבנה ומערבבים בעזרת כף/לקקן בתנועות קיפול.

-לאחר שהג'לטין הפך לג'לי מכניסים למיקרוגל למשך 12-15 שניות, עד שהג'לטין הופך לנוזלי (שימו לב שלא לחמם יותר מידי! אסור שהג'לטין יירתח).  מצננים את הג'לטין במשך דקה. מוסיפים לקערת הג'לטין 3 כפות מלאות מתערובת קרם הגבינה ומערבבים לבלילה חלקה. מעבירים את הבלילה דרך מסננת (למניעת גושים) ומוסיפים אותה ליתר קרם הגבינה. מערבבים בעדינות בתנועות קיפול עד להטמעה מלאה ואחידה.

-יוצקים את הקרם מעל תחתית הביסקוויטים ושומרים במקרר לפחות 12 שעות לפני ההגשה (מומלץ להכין את העוגה יום לפני ההגשה).

רוטב פירות יער:

מניחים בסיר קטן את פירות היער עם רבע כוס מים ו2 כפות גדושות סוכר. מחממים על אש בינונית במשך כ-5 דקות, תוך כדי ערבוב, עד שהסוכר נמס לגמרי. מצננים מעט. טוחנים בעזרת מוט בלנדר ידני כחצי מכמות פירות היער ומערבבים עם יתר התערובת. מעבירים לכלי אחסון ושומרים במקרר, עד להגשה.

*לפני ההגשה יוצקים את רוטב פירות היער מעל העוגה. ניתן גם להגיש את הרוטב בכלי הגשה נפרד.

מומלץ – מדריך מפורט  איך לעבוד עם ג'לטין.






אהבתם? שתפו

32 תגובות

הוסף תגובה
    1. היי ליאל,
      יש בסופר פירות יער קפואים. זה נמצא במקררים בדר"כ ליד הגלידות וכו'.
      אם הכוונה לדובדבנים רגילים אפשר רק צריך להסיר מהם את הגלעין (דובדבנים מסוכרים אני פחות ממליצה).

  1. היי אפרת,
    רציתי לישאול האם ניתן להכין בסיס לעוגה אפוי כמו הבסיס של עוגת הגבינה האפויה?ויש לי פחד להכין עם ג'לטין זאת הפעם הראשונה שיצא לי להכין עם ג'לטין אבל בהחלט אנסה להכין ואגיד איך יצא.
    תודה רבה.

    1. כן אפשר. מומלץ לאפות את התחתית עד שהיא מזהיבה (15-17 דקות) ואז לקרר לגמרי לפני שיוצקים מעליה את שכבת הגבינה.
      בהצלחה :-)

    1. אפשר להכין גם בלי הג'לטין.
      ג'לטין אפשר להשיג כמעט בכל סופר. זה נמצא במדפי האפיה, ליד אינסטנט פודינג וכו'.

    1. אפשר אבל אני ממליצה לשים את הרוטב סמוך להגשה (כך זה פשוט נראה הכי רענן וטוב).

  2. אפרת המקסימה רוצה שהתחתית תיחתך בקלות אפשר להוסיף 3-4 כפות חלב ולשים 150 גר' חמאה?ניתן להוריד את הסוכר בתערובת הגבינה לחצי כוס לא רוצה שייצא מתוק מידי?ניתן לטחון את כל כמות הפירות הקפואים?כמה גר' זה יוצא 2 כוסות?תודה רבה!

    1. היי שרון,
      בנוסף לכמה כפות חלב ו150 גרם חמאה, כדי שהתחתית תהיה יותר יציבה כדאי לפורר לפירורים כמה שיותר דקים.
      אפשר להפחית לחצי כוס סוכר.
      ניתן לטחון את כל תערובת הפירות.
      לא זוכרת כמה גרם בדיוק זה יוצא אבל בכל מקרה, זה לא חייב להיות מדויק.
      שבת שלום :-)

  3. אוללה
    אני רואה שסיננת לי תגובה……. מה הבעיה בה?
    יש תקנון מסוים לתגובות?
    אולי תעדכני אותנו.
    :(

    1. היי דנה,
      אפשר לשים מעל סירופ שוקולד או להכין ציפוי גנאש שוקולד. אפשר גם להגיש בלי כלום מעל.

  4. המתכונים שלך נפלאים, אפשר לסנן את הגבינה במפת אל בד (שקונים בחנות של חד פעמי) והגבינה תתקשה לאחר הוצאת הנוזלים.

  5. איך אפשר להמיס את הג'לטין אם אין לי מיקרוגל?
    תודה רבה, אני מאד נהנת מהאתר שלך, המתכונים פשוט מאלפים.

    1. היי רבקה,
      אפשר להמיס על הגז באש ובלהבה הכי נמוכה שיש. ברגע שזה נעשה נוזלי מיד להסיר מהאש.
      המשך יום מקסים :-)

  6. הי, מה אפשר לשים במקום הג׳לטין?
    תודה על המתכונים המעולים! כל מתכון שהכנתי מהאתר הזה יצא מושלם!!!!!

    1. היי מלכה,
      אפשר לוותר על הג'לטין. העוגה תצא קצת פחות יציבה בחיתוך אבל הטעם יישאר אותו דבר.

      1. תודה על התשובה המהירה.
        מה בקשר לקורנפלור? האם הוא יכול להוות תחליף מתאים? ואם כן מה הכמות?

  7. בוקר טוב.
    איזה מתכון מהמם לעוגה!!!
    בגדול, אני לא משתמשת שג'לטין כי אין לי מושג איך עושים את זה, אבל עכשיו אם המדריך המפורט שלך אני יכולה להכין את העוגה עם ג'לטין והיא תצא לי גבוהה, יציבה ויפה כמו בסרטים…… ;)
    אז חכי חכי. אני אכין אותה לשבועות וכבר תיראי איך כל המשפחה תגיב לך……..
    בייייייי :)

  8. בוקר טוב. כודם כל המון תודה על האתר הנפלא שלך. שיאלה בקשר העוגה: האם אפשר להכין אותה בלי ג'לטין?

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme
Translate »