מתכונים ב10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

מתכון לעוגת גבינה פירורים קרה

מתכון לעוגת גבינה פירורים קרהFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On יוני 21, 2013
Last modified:יולי 16, 2017

Summary:

מתכון לעוגת גבינה פירורים קרה וטעימה

 חלבי, תבנית מרובעת בינונית/ תבנית עגולה 24/ כוסות הגשה

מצרכים:

לתחתית:

250 גרם ביסקוויטים מסוג "פתי בר" 

125 גרם חמאה

לקרם הגבינה:

2 חבילות שמנת מתוקה (סה"כ 500 מ"ל)

1/2 כוס חלב

1/4 כוס סוכר

קליפת לימון מגורדת (לא חובה)

חבילת אינסטנט פודינג וניל

500 גרם גבינה לבנה (רצוי 9%)

לקישוט: ביסקוויטים מפוררים גס (לא חובה)

אופן הכנה:

-הכנת התחתית: לפורר את הביסקוויטים, להמיס את החמאה ולערבב יחד. להדק היטב בתחתית התבנית.

-הכנת הקרםלהקציף קודם את השמנת כחצי דקה. אחר כך להוסיף את החלב, סוכר, קליפת הלימון ואינסטנט פודינג וניל ולהקציף כמה דקות בודדות עד לקבלת קצפת יציבה. לאחר שקיבלנו קצפת יציבה, להוסיף גבינה לבנה ולערבב בתנועות קיפול.

-לפזר מעל פירורים גסים של ביסקוויטים ולהכניס למקרר ל- 6 שעות לפחות.

עוגת גבינה פירורים, עוגת גבינה קרה, עוגת גבינה ללא אפיה, עוגת ביסקוויטים גבינה, עוגת גבינה עם פירורים

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה :-)

אהבתם? שתפו

307 תגובות

הוסף תגובה
  1. דחוף דחוף דחוף אני באמצע הכנה
    גיליתי שאין לי שתי שמנת מתוקה
    אלא אחת מתוקה ואחת צמחית
    ניתן לערבב אחת חלבית ואחת פרווה ??

  2. שבוע טוב ומבורך.
    אם אני מכינה 1000 גרם פירורי ביסקיוויטים לתחתית ולפיזור מעל העוגה אני מכינה כמות גדולה כי אני מתכוונת לעשות בכמה תבניות.
    אז ל 1000 גרם ביסקיוויטים 600 גרם חמאה זה בסדר או שגם 500 גרם חמאה יספיק?
    חשוב לי שידבקו הפירורי ביסקיוויטים ויהיו טעימים.
    זה חשוב לי.
    אך אני לא רוצה גם שבביס שלוקחים יטעמו המון חמאה ושומניות.
    תודה רבה ושבוע מבורך לך.

      1. היי מרים,
        לכמות של 1 קילו ביסקוויטים עדיף לשים 600 גרם חמאה אם חשוב לך שזה יידבק כמו שצריך. מבחינת הטעם לא אמורה להיות בעיה (זה גם רק בתחתית).
        146 גרם ביסקוויטים מומלץ לשים 75 גרם חמאה מומסת.
        שבוע טוב :-)

  3. שלום רציתי לדעת האם זה קריטי להקציף במערבל ? פשוט התקלקל לי המערבל והמקציף ובא לי לעשות עוגת גבינה עם פרורים לשבירת הצום הערב… לוותר ?
    אם כן יש לך אולי רעיונות לעוגות שאפשר לעשות בלי מערבל עם בחישה בכף או ביד ?
    חשבתי על עוגת שמרים זה אפשרי?
    תודה מראש

    1. היי מיכל,
      כדי שהעוגה תצא יציבה מומלץ להשתמש במיקסר.
      יש הרבה עוגות בחושות שניתן להכין בערבוב ידני, ממליצה להסתכל בלינק המצורף – עוגות בחושות.
      גם עוגת שמרים ניתן להכין בלישה ידנית.

  4. העוגה ניראת אסיסת בימיוחד אחותי מחינה אכשיו לשבת
    בדיוק שיש לנו אורכים רק מקבה שהעוגה
    תאימה יותר מימה שהיא ניראת☺

    שבת שלום

    1. היי מאיה,
      בגלל שזו תחתית שהיא ללא אפיה ביצה לא מתאימה במקרה הזה וגם שמן לא ידביק את הפירורים כי הוא לא מתקשה בקירור. אם יש לך מרגרינה או מחמאה את יכולה לשלב עם החמאה.

  5. הי אפרת.
    במקום בסקוויטים אני רוצה לעשות בצק אפוי…תוכלי לרשום לי מידות לבצק? והאם אני יכולה לעשות כמות כפולה רק של הבצק ולהקפיא אותו אפוי לפעם הבאה?

  6. היי אפרת!!
    אני קניתי בחנות של אפיה גבינה פרווה ויש לזה טעם דומה לגבינה
    אז במקום גבינה אני יחליף לגבינה הפרווה אבל מה אני יחליף בחלב?
    ועוד שאלה אני רוצה לעשות את התחתית מאוראו אז כמה גרם כמו פה 250
    תודה רבההה

    1. היי,
      קודם כל סקרנת אותי והייתי שמחה להבין מה זאת הגבינה פרווה הזאת :-) במיוחד אם יש לה טעם דומה לגבינה רגילה.
      במקום חלב אפשר לשים חלב סויה או חלב קוקוס.
      לגבי אוראו, אין שינוי בכמות (250 גרם).
      בהצלחה!

      1. היי אפרת אני רק עכשיו ראיתי את התגובה שלך
        אבל הכנתי את העוגה מאוראו ובמקום חלב שמתי מים
        את הגבינה הפרווה קניתי מחנות שנקראת צימוקים ושקדים בבני ברק רח' רבי עקיבא
        העוגה הייתה נחמדה הרגישו שזה לא עוגת גבינה והרגישו ממש חזק את הגרידת לימון
        החנות ממש מומלצת זולה מאוד אבל הגבינה קצת פחות מומלצת :)
        לילה טוב….

  7. היי אפרת, מה שלומך?
    אני רוצה לאפות עוגת גבינה עם תותים ואולי לשים גם גלי מעל. מה את מציעה לי לעשות עוגת גבינה קרה ללא אפיה או עוגת גבינה ללא הפרדת ביצים. ז"א שאני שמה את כל המצרכים ואופה שעה בתנור.
    מה עדיף מבחינת יציבות לעוגה שתהיה יציבה טובה וטעימה. חשוב לי יציבות. כי בגדול המצרכים דומים בשני סוגי העוגות. למעט הביצים שהן רק בעוגת גבינה האפויה.
    תודה ושבת שלום.

    1. היי דנה,
      שתי העוגות יכולות להתאים. עוגת גבינה ללא אפיה היא פחות יציבה מאשר עוגת גבינה אפויה לכן אם היציבות חשובה לך לכי על עוגת הגבינה האפויה.
      שבת שלום :-)

    1. שבוע טוב :-)
      פעם הבאה נסי להשתמש בשמנת מתוקה של חברה אחרת. תתחילי את ההקצפה ממהירות בינונית ולאחר דקה תעברי למהירות מהירה ביותר.

  8. השעה כעת 15:19 ורק עכשיו כשכתבי שוב תגובה אז אני רואה את התגובה שכתבת ב12
    מה הסיבה?
    הכנסתי למקפיא בערך חצי שעה טיפה יותר קצת קפא, נתתי ערבוב קל במיקסר ואז הוספתי את הגבינה בקיפולים.
    כרגע זה במקרר עד מחר, אני מקווה בע"ה שיצא מוצלח, זה לא ביה נוזלי אבל לא כמו כל פעם, יציב.
    אעדכן אותך.
    שבת שלום

    1. אולי לא שמת לב או שלא "רעננת" את הדף?
      תטעמי מחר ואם זה רך מידי אפשר להעביר למקפיא כשעה לפני שאוכלים.
      שבת שלום

  9. היי אפרת
    שוב תודה על מתכונים נהדרים .
    הקצפתי את כל מה שכתבת ויצא לי נוזלי…
    הוספתי עוד אינסטנט ועדיין נוזלי.
    מה עוד ניתן לעשות?
    תודה מראש

  10. שלום
    יש לי גבינה לבנה שהתאריך תוקף שלה לעוד יומיים.
    אם אני אכין את העוגה היום ואקפיא אותה אפשר לאכול ממנה עוד שבוע?
    תודה.

  11. היי אפרת, רציתי התייעצות איתך.
    אם אני מכינה למשל עוגת גבינה אפויה עם תחתית של פירורי ביסקיוויטים וחמאה. יש מתכונים שאומרים להכניס בינתיים למקפיא חלקם אומרים למקרר מספיק ויש חלק שאומרים להשאיר בצד על השיש.
    אם אשים במקרר ואז אשפוך את הבלילת גבינה זה בסדר להכניס את התבנית שהיא קרה מהמקרר לתנור?
    מה דעתך?
    תודה.

  12. הי אפרת
    העוגה מצויינת וכך שאר המתכונים באתר . לציין מאז שהתודאתי במקרה לאתר השתנו חיי משפחתי. מתכונים קלים ומוצלחים ביותר
    תודה על מתכונים מופלאים תמשיכי להפתיע ולחדש !! יפית

  13. היי אפרת,
    שוב תודה על המתכונים המוצלחים שלך.
    הכנתי כעת את העוגה, המלית יצאה לי בצבע שמנת לא לבנה כמו תמיד.
    שמתי פודינג של " מיה" קניתי אותו לחג הפסח והוא בצבע שמנת צהבהב והוא בתוקף , האם זה בסדר? האמת שנותרו גם קצת גושים ממנו ..

    1. היי דיקלה,
      אני מניחה שזה בגלל האינסטנט פודינג. יש סוגים שיכולים לצבוע מעט את הקרם.
      אם הטעם בסדר אז לא אמורה להיות בעיה גם אם נותרו קצת גושים (הגושים מעידים בדר"כ על כך שהוא עמד הרבה זמן אבל זה לא אומר בהכרח שזה מקולקל).
      חג שמח! :-)

    1. כן. אני ממליצה להכניס אותה לשעה-שעתיים למקפיא לפני הנסיעה.
      לאחר שאת מגיעה תכניסי אותה למקרר.
      חג שמח :-)

  14. היי
    קניתי שמנת להקצפה. 38% (של השף הלבן)והיא לא מתוקה. האם זה בסדר לעוגה?
    או שלהוסיף עוד סוכר?

    1. היי אורטל,
      העוגה אמורה להיות במתיקות מעודנת ולא מאוד מתוקה. את יכולה להגדיל את כמות הסוכר לשליש כוס. מומלץ לטעום לאחר שמוסיפים את הגבינה. אם לדעתך חסרה מתיקות בשלב זה ניתן להוסיף 1-2 כפות אבקת סוכר לפי הטעם.
      חג שמח :-)

  15. אוקיי.
    תודה לךךך על מתכונים מעולים וטעימים.
    אני אומר לך מה לא שקלתי את זה.
    פשוט לקחתי חבילה שרשום עליה 250 גרם טחנתי אותה טוב במג'ימיקס ממש לפירורים. וזה נכנס ב 3 כוסות מלאות.
    וחילקתי 250 גרם לחלק ל 3 כוסות מלאות.
    אך זה אותו הדבר אם אשקול או מראש אני יודע שבחבילה יש 250 גרם.

  16. שרשמתי פירורים דקים ז"א עד שלא ראיתי חתיכות בכלל. גם לא קטנות. אלא רק פירורים.
    זא מממש פירורי ביסקיוויטים.
    האמת לא נתקלתי באתר שאומר שכוס מלאה פירורי ביסקיוויטים זה 83 גרם. וזה המדוייק .

    1. בפעם האחרונה שהכנתי שקלתי וזה הראה 100 גרם אבל לאור הבדיקה שלך שווה לי לבדוק פעם נוספת.
      תודה על השיתוף :-)

  17. חייב לציין משהו מבדיקה שלי.
    טחנתי במג'ימיקס 250 גרם ביסקיוויטים מחבילה.
    ורציתי לבדוק כמה זה נכנס בכוס רגילה עם הידית נפח 240 ליטר.
    וזה יצא לי 250 גרם פירורי ביסקיוויטים ב 3 כוסות מלאות ממש מלאות עד הסוף.
    אז איך רשמת שכל כוס זה 100 גרם אשמח לתגובה..
    תודה רבה אפרת.

    1. היי אורי,
      זאת אומרת שיצא לך 83 גרם בכל כוס. יכול להיות שטחנת לפירורים יותר גדולים ממה שאני טחנתי.
      לאיזה גודל טחנת?

  18. היי אפרת
    לגבי התבנית האם כאלו מסוג של נייר שקונים בסופר מתאים או שעדיף בתבנית קפיץ? ואם אני עושה בתבנית קפיץ לשים בבסיס נייר אפייה?

    תודה!!
    רעות

  19. שבוע טוב.
    אם אני אופה את העוגה הזו הערב ותאריך התוקף של הגבינה הלבנה לעוד 3 ימים
    ואני מכניס את העוגה למקפיא ומעוניין לאכול אותה בעוד 6 ימים. זה בסדר?
    כעד כמה זמן אפשר לאכול מהעוגה זא כמה ימים אחרי התאריך תוקף.
    תודה

    1. היי אורי,
      בדר"כ אין בעיה להשתמש בגבינה לבנה שפג תוקפה בעוגות אפויות.
      העוגה הזאת היא ללא אפיה ולכן חשוב שהגבינה תהיה טובה.
      במקרה הזה עדיין לא עבר התוקף אז אם הטעם של הגבינה בסדר אז אין בעיה להכין ולהקפיא את העוגה לעוד כשבוע.
      אני מניחה שתוכל לאכול מהעוגה 3-4 ימים לאחר ההפשרה.
      חג שמח :-)

  20. היי אפרת.
    אם אני מכינה את העוגה מהיום ושמה במקפיא.
    ביום שלישי ערב חג שבועות. כמה זמן להוציא מהמקפיא למקרר שעה וחצי בערך?
    אני רוצה אותה לא רכה מידי ולא קפואה.
    באמצע של בין גלידה לעוגה לא קפואה
    תודה

    1. היי ציפי,
      אפשר לשים ציפוי ג'לי.
      לאחר שאת שמה את שכבת קרם הגבינה יש להכניס את העוגה למקפיא למשך שעה לפחות ורק אז לשים את ציפוי הג'לי ולהעביר למקרר.

  21. הי,

    תכננתי להכין את העוגה כפעילות שבועות לעובדי המשרד (14 אנשים).
    אני חשבתי שהמתכון המקורי שלך מספיק לשתי תבניות אינגליש קייק ומהתגובות שלך אני רואה שאולי צריך לשנות את הכמויות. תוכלי להגיד לי מה הכמות לשני אינגליש קייק?
    אם אין לי איך להמיס את החמאה, את חושבת שאפשר להניח למטה ביסקוויטים תבולים בחלב? אני יודעת שיש לך גם מתכון לעוגת ביסקוויטים אבל הגבינה למתכון הזה יותר פשוט להכנה.

    תודה רבה!

    1. היי תמי,
      אפשר להכין את העוגה כעוגת גבינה ביסקוויטים. להכין את הקרם כמו שהוא רק שבמקום להכין תחתית לשים בתחתית ביסקוויטים טבולים בחלב, מעל קרם ואז שוב ביסקוויטים טבולים בחלב ואז שוב קרם. בצורה הזאת הכמות במתכון תספיק ל-2 תבניות אינגליש קייק חד פעמיות.
      בהצלחה :-)

  22. שלום לך אפרת,
    חייב התייעצות שלך.
    הכנתי עוגת גבינה וביסקיוויטים – הבעייה היא שלא יצא לי כמות טובה / נכונה ל 2 תבניות אינגליש קייק חד פעמיות ( מאלומיניום)
    כמות המצרכים שהכנתי היא :
    2 מיכלים של שמנת מתוקה 500 מל
    1 כוס חלב
    6 כפות סוכר
    2 פודינג וניל
    1 גבינה לבנה 500 גרם
    ו 39 ביסקיוויטים ק
    העניין הוא שלא שמתי את הביסיקיוויטים עושים כמו שלרוב עושים אלא העמדתי אותם.
    אז שימנתי תבנית – שמתי את הקרם גבינה והשארתי איזה 5 כפות קרם גבינה לסוף.
    ואז הכנסתי את הביסקיוויטים שעומדים לאחר מכן ה 5 כפות ששמרתי מראש של הקרם גבינה שמתי מעל .

    בוא נאמר ככה שהיה חסר לי עוד 5 כפות קרם לכל תבנית אינגליש קייק.
    מה עליי לעשות?! תודה רבה.

    1. היי אהרון,
      לפי המתכון נראה שזה אכן היה אמור להספיק ל-2 תבניות אינגליש קייק חד פעמיות.
      אם חסר לך עוד קרם יש שתי אפשרויות: להכין כמות נוספת של קרם ולהקציף 3/4 מיכל שמנת מתוקה + רבע כוס חלב + כף פודינג וניל ולכסות.
      אפשרות נוספת היא להכין ציפוי משוקולד, שזה אגב יכול להיות מאוד טעים. מצרפת לינק ל3 סוגים של ציפוי שוקולד לעוגה. אני ממליצה על הגנאש.

  23. היי, אני רוצה לשים ריבת פירות יער על העוגה(100 פרי) איך אני יוצרת מרקם שלה שזה יצא אחיד על העוגה (הריבה צמיגית) האם חימום שלה יעזור?

    1. היי איילה,
      אפשר לחמם את הריבה כמה שניות במיקרוגל. במקרה הצורך אפשר גם לדלדל עם קצת מים.

  24. שלום אפרת המקסימה.

    אפשר מתכון ל 4 תבניות אינגליש קייק חד פעמיות?
    מבחינת כמות של ביסקיוויטים וחמאה לתחתית העוגה. וגם כמות של ביסקיוויטים וחמאה לפורר בסוף מעל העוגה.
    ואיך אני מפוררת מעל?
    אני מערבבת ביסקיוויטים וחמאה מומסת ואז נותנת לזה להתקרר או ששמה במקרר בינתיים?
    אני פשוט מפחדת שזה יתקשה במקרר ולא אוכל לפורר.

    תודה רבה :-)

    1. היי נטלי,
      לכמות של 4 תבניות אינגליש קייק אלה הכמויות המומלצות:
      לתחתית:
      400 גרם ביסקוויטים
      200 גרם חמאה מומסת
      לקרם גבינה:
      4 מיכלי שמנת מתוקה
      כוס חלב
      חצי כוס סוכר
      קליפת לימון מגורדת
      2 חבילות אינסטנט פודינג וניל
      1 קילו גבינה לבנה
      לפיזור מעל: 200 גרם ביסקוויטים מפוררים גס + 100 גרם חמאה
      אולי כדאי לשטח את הפירורים על מגש ואז להכניס למקרר כדי שגם אם זה יתקשה, הם לא יהפכו לעיסה אחת ויהיה קל להפריד ביניהם.

        1. כן, את יכולה להוסיף כ2 מיכלי שמנת חמוצה (סה"כ 400 מ"ל) ולהפחית את כמות הגבינה בהתאם, לדעתי 500 גרם גבינה יספיק.

  25. היי
    הכנתי בקעריות קטנות וזה נראה מצויין אבל בא לי לפזר עוד משהו מעל וכבר שמתי את הפירורים. מה עוד אפשר לפזר?
    חשבתי משהו עם נוטלה או ממרח לוטוס או שבשביל משהו קרמי זה כבר מאוחר מדי אחרי הפירורים?
    תודה

      1. תודה על התשובה המהירה. רק עוד שאלת הבהרה.
        להמיס את הנוטלה או הלוטוס במיקרו קצת? לערבב עם קצת חלב או נוזל אחר?

        1. לדעתי מספיק להמיס קצת במיקרו (כמה שניות בלבד). אם במקרה הממרח ממש קשה אז אפשר להוסיף לו כפית חלב ולערבב.

  26. בוקר טוב סליחה על הנדנוד.. רציתי לדעת אם באמת הבנת.אותי כי במתכונים שחיפשתי כולם.רשמו שמנת.גבוהה ו15% זה יחסית נמוך אז אני מפחדת.שזה לא יהרוס תעוגה ויקלקל הכל אבל.עם את אומרת שזה יהיה טעים אני אשים את מבינה אבזה יותר ממני..

    1. היי שיר,
      הם רצו להמיר את השמנת המתוקה בשמנת חמוצה וזה לא מתאים כי היא בלתי ניתנת להקצפה. במקרה שלך את רוצה להמיר חלק מהגבינה הלבנה בשמנת חמוצה וזה בסדר. כל עוד את משתמשת ב2 מיכלי שמנת מתוקה אין בעיה.

  27. היי אני מאוד אוהבת את האתר מכינה מלא דברים מכאן הכל לא מסובך מצרכים בסיסיים פשוטיםאהבתי מאוד.. יש לי שאלה קניתי שמנת חמוצה15% השאלה היא האם אני יכוללשים 2 מיכלי שמנת מתוקה אינסטדט פודינג אחד וחבילה של 250 גבינה וגם להוסיף תמיכל אחד של השמנת חמוצה או שזה יהיה מגעיל ואני יוותר על זה?אשמח למהנה מהיר עד כניסת שבת תודה רבה מראש

  28. היי, רציתי לשאול האם ניתן להכין כמה ימים לפני ההגשה ולשמור במקרר? להכין ברביעי ולהגיש בשבת… או שזה לא יהיה מוצלח כמו יום לפני? תודה רבה.

    1. כן יעל, זה יכול להשתלב מעולה.
      את המלית אפשר לשים על העוגה מראש או לפני ההגשה, מה שיותר נוח לך.

  29. היי
    אני רוצה להכין את העוגה הזאת אבל בתוך תבנית חד פעמי הרגילה, האם זה אפשרי?
    והאם המרכיבים משתנים?

    תודה

      1. היי,

        אני לא יודעת בדיוק את המידות אני כן יכולה להגיד לך ש-2 תבניות של אינגליש קייק נכנסות בפנים.

        1. אם 2 אינגליש קייק נכנסות בפנים אבל בצורה צפופה אז זה גודל 22X31 והכמויות במתכון מתאימות.
          רק כדי לוודא שמדובר בתבנית הנכונה, היא אמורה להיות בגודל של דף A4 כשמודדים מהשוליים העליונים.

          1. היי

            קלעת בדיוק לתבנית !
            תודה אנסה עם הכמויות הרשומות.
            את אלופה, יש לציין שאני קבוע באתר שלך עם המתכונים המדהימים שלך!
            יישר כוח.
            שבת שלום

  30. הי. האם אפשר במקום שמנת לשים יוגורט? ולהשתמש בגבינה מסקרפונה במקום קופסא גבינה. לשלב בין הגבינות? תודה רבה.

    1. היי רחל,
      השמנת מייצבת את הקרם בכך שמקציפים אותה. גם אם משתמשים במסקרפונה מומלץ לערבב עם שמנת מוקצפת כך שאני לא בטוחה איך זה ייצא עם יוגורט.

    1. היי חני,
      הכמות אמורה להספיק לכ-12 כוסות בינוניות. כמובן שאם את מכינה בכוסות קטנות תצא לך כמות גדולה יותר.
      אפשר בהחלט לשים תותים מעל, רק כדאי לשים את התותים באותו יום שמגישים את הקינוח. את הקינוח עצמו אין בעיה להכין גם יום-יומיים לפני ולשמור במקרר.

  31. אפרת המקסימה!הכנתי את העוגה ליום הולדת של אחותי שחגגנו אתמול.יצאה כל כך טעימה וקיבלתי מחמאות רבות מאחותי ומכל האורחים.תודה רבה על המתכון המדהים לעוגה כל כך קלאסית.שבוע טוב לכולנו!

  32. שלום אפרת,
    ברגע המאד אחרון נזכרתי שאני רוצה להכין עוגת גבינה ליום הולדת של אימי(אחרי שכל המצרכים לשטרודל כבר כאן…)
    יש לך רעיון לעוגה זריזה שטובה תוך שעה ולא צריכה המון זמן קירור וייצוב?

    1. היי מיכל,
      האמת שכל עוגת גבינה (אפויה ולא אפיה) זקוקה להתייצבות ומשתבחת ככל שהיא בקירור.
      רק עוגת גבינה באה בחשבון?

      1. שלום רב וסליחה על שאלה אולי טיפשית קצת. מה ההבדל בין שמנת מתוקנ לשמנת להקצפה? שתיהן בספו של דבר להקצפה לא?!

    1. היי :-)
      לתחתית:
      180 גרם ביסקוויטים מסוג "פתי בר"
      90 גרם חמאה
      לקרם הגבינה:
      מיכל וחצי שמנת מתוקה (סה"כ 375 מ"ל)
      חצי כוס חלב
      שליש כוס סוכר
      כפית שטוחה קליפת לימון מגורדת (לא חובה)
      3 כפות אינסטנט פודינג וניל
      375 גרם גבינה לבנה (רצוי 9%)
      לקישוט: ביסקוויטים מפוררים גס (לא חובה)

  33. מה הכמות מצרכים לתבנית עגולה קוטר 26?
    האם העוגה תחזיק ותעמוד יציבה אם אוציא אותה מהתבנית קפיצית?
    תודה וערב טוב (:

    1. היי דורית,
      כמויות לתבנית 26:
      לתחתית:
      300 גרם ביסקוויטים מסוג "פתי בר"
      130 גרם חמאה
      לקרם הגבינה:
      3 חבילות שמנת מתוקה (סה"כ 750 מ"ל)
      3/4 כוס חלב
      1/3 כוס סוכר
      קליפת לימון מגורדת (לא חובה)
      חבילה וחצי אינסטנט פודינג וניל
      750 גרם גבינה לבנה (רצוי 9%)
      לקישוט: ביסקוויטים מפוררים גס (לא חובה)
      אני לא בטוחה שהעוגה תעמוד יציבה אלא אם כן תקפיאי אותה כשעה וחצי-שעתיים לפני ההגשה ותגישי אותה חצי קפואה.

    1. היי,
      כמות לתבנית אינגליש קייק:
      לתחתית:
      125 גרם ביסקוויטים מסוג "פתי בר"
      60 גרם חמאה
      לקרם הגבינה:
      שמנת מתוקה (250 מ"ל)
      רבע כוס חלב
      2 כפות סוכר
      קליפה מגורדת של חצי לימון (לא חובה)
      3 כפות אינסטנט פודינג וניל
      250 גרם גבינה לבנה (רצוי 9%)
      לקישוט: ביסקוויטים מפוררים גס (לא חובה)

  34. אהלן אפרת.
    אםשר לשמור את העוגה במקפיא ברגע שסיימתי להכינה?
    ואם כן כמה זמן נשמרת במקפיא?
    ואם אני רוצה לאכול ממנה כמה זמן להוציא מהמקפיא?
    תודה רבה.

    1. היי אלון,
      אפשר להקפיא את העוגה. העוגה נשמרת במקפיא חודש לפחות (רק חשוב לעטוף אותה היטב).
      מומלץ להעביר את העוגה למקרר כשעה-שעה וחצי לפחות לפני שאוכלים (אם רוצים כל פעם לאכול מהעוגה כמות קטנה, לאחר ההקפאה אפשר לחתוך אותה לרבעים ולהעביר כל פעם רבע עוגה למקרר. העוגה נשמרת במקרר 5-6 ימים).
      יום נפלא :-)

  35. היי.
    הכנתי בעבר את המתכון הזה בדיוק כפי שרשום והעוגה יצאה לי נוזלית. אני מודע לזה שאפשר לשים במקפיא מעט. כי אין כל כך מה לעשות כי הגבינות במתכון לא עם אחוז שומן גבוה. ואין ג'לטין.
    השאלה שלי…
    מה ניתן לעשות ולשלב כי חשוב לי עוגת גבינה קרה אבל שהגבינה תהיה יציבה מאד וטעימה.
    בלי צורך בלשים במקפיא.

    אם אשים לתבנית בקוטר 24
    1 שמנת מתוקה 38% 250 מ"ל
    1 גבינה לבנה 9% 250 גרם
    1 שמנת חמוצה 200 מ"ל
    1 גבינת שמנת 30% 225 גרם
    חצי כוס חלב
    חצי כוס סוכר
    זה יעזור?

    תודה רבה

    1. היי בן,
      אם העוגה יצאה נוזלית זה בגלל הקצפה לא טובה. כדי שהעוגה תהיה יציבה חשוב להקציף עד לקבלת קצפת יציבה. איך יודעים אם זה מספיק? אם אתה מטה את הקערה הצידה, הקצפת נשארת במקומה ולא זזה.
      לאחר שהקצפת לקצפת יציבה (שזה השלב הראשון) יש להוסיף את הגבינה הלבנה לקצפת ולערבב בעדינות בתנועות קיפול. אם מערבבים מהר מידי אפשר לשבור את הקצפת ולהפוך אותה לרכה ונוזלית.
      לגבי המתכון שרשמת, יש יותר מידי גבינות בתערובת.
      אני מציעה ללכת לפי המתכון הרשום ובמקום 500 גרם גבינה לבנה, אפשר לשלב 250 גבינה גבינה לבנה 9% + 225 גבינת שמנת 30%. לאחר שאתה מוסיף את הגבינות, הקרם צריך להיות עדיין יציב ולא רך מידי ובטח שלא נוזלי.
      בהצלחה :-)

  36. אהלן אפרת. אחלה אתר :)
    רציתי לברר למה המחית יוצאת לי מאד נוזלית גם אחרי 10 שעות במקרר. ועשיתי הכל אותו הדבר. גם הקצפתי לקצפת יציבה?
    ומה ניתן לעשות שתצא יציבה ולא נוזלית. נשפכת…
    והאם אפשר להוסיף שמנת חמוצה 200 גרם למתכון הזה?

    1. היי עומר,
      אם הקצפת לקצפת יציבה הקרם צריך לצאת אמנם רך אבל לא נוזלי. יכול להיות שהקצפת לקצפת יציבה ולאחר שערבבת עם הגבינה הקצפת נשברה? אפשר להוסיף מיכל שמנת חמוצה רק צריך לקחת בחשבון שזה יפחית את המתיקות של הקרם ואם רוצים להחזיר אותה יש להוסיף 1-2 כפות אבקת סוכר.
      בכל אופן אם הקצפת היא ממש נוזלית זה לא טוב ואפשר לנסות להוסיף לה 1-2 כפות אינסטנט פודינג ולהמשיך להקציף אותה.
      אפשר גם לנסות להציל אותה ולהכניס למקפיא ואז היא תהיה במרקם המזכיר גלידה.
      בהצלחה ושבת שלום :-)

    1. היי ריטה,
      זה פחות מתאים במקרה הזה מאחר והשמן לא יחזיק את הפירורים לעומת החמאה שמתקשה בקירור ובכך מדביקה את הפירורים ומייצבת את התחתית.
      יום נפלא :-)

  37. היי,
    הייתי רוצה לשלב פירות במתכון, דובדבנים חמוצים/ פירות יער, איך היית ממליצה לעשות זאת, אולי ציפוי שוקולד לבן ועל זה פירות יער? מה יקרה אם פשוט אוסיף דובדבנים ואגוזים לתוך הבלילה?
    תודה

    1. היי בלה,
      את יכולה לשלב בתוך הבלילה או באמת להכין ציפוי שוקולד לבן (להמיס 150 גרם שוקולד לבם עם שליש מיכל שמנת מתוקה) ולצקת על העוגה. מומלץ להכניס את העוגה למקפיא לחצי שעה להתייצבות לפני שיוצקים את הציפוי. אחרי שיצקת את הציפוי יש להכניס למקרר להתייצבות ולפני ההגשה לקשט בדובדבנים, פירות יער וכו'.
      בהצלחה ושבת שלום :-)

    1. היי טל,
      רצוי שזה יהיה לפחות 6 שעות במקרר. זה יתייצב אבל עדיין יהיה רך.
      אם רוצים שזה יהיה יותר קשה אפשר להכניס למקפיא למשך שעתיים-שלוש.

    1. היי קרן,
      לא כדאי להמיר לגמרי אלא לשלב חצי כמות מסקרפונה עם חצי כמות גבינה לבנה אחרת העוגה תצא "כבדה" מידי.
      שבת שלום :-)

  38. העוגה נראית מעולה!
    אני רוצה להכין עם פתיבר שוקולד, זה אפשרי או שזה יוצא מתוק מידי? וחשבתי במקום פירורים למעלה לשים שכבה דקה של שוקולד מריר מומס. מה דעתך?
    אם זה לא מתאים אשמח לשמוע על רעיון אחר לעוגה משמנת מוקצפת ופתיבר שוקולד
    תודה רבה על ההיענות!!

    1. היי חן,
      אפשר להכין עם פתי בר שוקולד, זה לא ייצא מתוק מידי. אפשר גם להכין ציפוי של שוקולד מומס. הכי מומלץ להכין מ 100 גרם שוקולד מריר + חצי מיכל שמנת מתוקה או 100 גרם שוקולד מריר + 25 גרם חמאה + 3 כפות מים. לפני שיוצקים את הציפוי כדאי להכניס את העוגה למקפיא לחצי שעה כדי ששכבת הגבינה תהיה יציבה יותר כיוצקים מעליה את הציפוי. בשני המקרים יש לחמם במיקרוגל כמה שניות, לערבב לתערובת חלקה, לצנן קצת לטמפ' החדר ולצקת על העוגה. אפשר להטות בעדינות את העוגה לצדדדים כדי שהציפוי יהיה אחיד.
      בהצלחה ויום נפלא :-)

  39. היי , צריכה לעשות עוגה במהירות
    חסרים לי חומרים
    האם ניתן להכין בכל זאת עם כל המרכיבים והכמויות שציינת במתכון גם עם יש לי רק שמנת אחת ולוותר על ה500 גרם גבינה לבנה?
    תודה מראש :)

    1. ועוד שאלונת…
      במקום התחתית שזה ביסקוויטים וחמאה במתכון שלך
      אפשר לשנות ולפורר ביסקווטים עם שוקולד מריר (מומס) ?? שיצא כמו כדור שוקולד בתחתית

      1. היי לירון,
        את יכולה להכין עוגה שמורכבת מתחתית כדורי שוקולד ושכבת קצפת מעל.
        לתחתית כדורי שוקולד:
        400 גרם ביסקוויטים מפוררים
        50 גרם חמאה
        חצי כוס חלב
        כף גדושה אבקת סוכר (או סוכר לבן)
        100 גרם שוקולד מריר
        *להמיס במיקרוגל שוקולד, חלב, חמאה וסוכר ולערבב לתערובת חלקה. לצקת על פירורי הביסקוויטים ולערבב. התערובת צריכה לצאת במרקם של כדורי שוקולד (רכה אך יציבה). אם במקרה היא קשה או יבשה פשוט הוסיפי עוד קצת חלב וערבבי.
        לשכבת הקצפת- יש להקציף (עד לקצפת יציבה) מיכל שמנת מתוקה + רבע כוס חלב + 3 כפות אבקת אינסטנט פודינג וניל.
        ממליצה להכין בתבנית אינגליש קייק או כוסות אישיות.
        אם יהיו לך שאלות אני כאן :-)
        בהצלחה!

  40. הי אפרת
    רציתי להגיד לך שאני פשוט אוהבת אתהאתר שלך מתכונים קלילים מפורטים פשוטים להכנה וממש טעימים וקוצרים מחמאות פשוט תענוג
    לגבי העוגה הזו שתי שאלות
    האםמגישים אותה קפואה?
    שנית במקום פירורים למעלה שמתי פירות טריים חתוכים לקישוט זה נראה לך בסדר?

    1. היי שירלי,
      קודם כל אני שמחה שאת נהנית מהאתר :-)
      העוגה מוגשת קרה מהמקרר (לא קפואה).
      במקום פירורים למעלה אני חושבת שזה בסדר לשים פירות חתוכים (רק אולי הייתי שמה אותם לפני ההגשה כדי שייראו טריים).
      שבת שלום!

  41. בפעם הראשונה באתרך המדהים והמפתה…. קראתי את המתכון המנצח של עוגת הגבינה ללא אפיה יש לי את החומרים במקרר הרבה זמן…. (קצפות שטובות עד לסוף יולי 2016// כנראה שצריך סיבה להכנתה, וגם חשק…. אשמח לנסות מתכונים דלי קלוריות, אם יש לך. בתודה מראש.
    ובברכת שבת קסומה ושלווה.

  42. יצא מעולה ! קל להכנה והטעם נהדר ! כמו כן לא לוותר על קליפת הלימון המגורדת :) מוסיף מלא מלא טעם.
    תודה על המתכון

    1. היי דני,
      בדר"כ זה יכול להיות קשור לפחות חמאה ביחס לביסקוויטים אבל אתה אומר שהכנת לפי מה שרשום. סיבה נוספת זה גודל הפירורים. יכול להיות שהפירורים היו יחסית גדולים?
      אני חושבת שפעם הבאה אפשר להוסיף לתערובת החמאה המומסת 2-3 כפות חלב. זה גם ירכך מעט את התחתית וגם יסייע בהדבקה.
      יום נפלא :-)

  43. היי הכנתי את הגבינה ויצא לי פשוט גושים ממה זה יכול להוויצר ? עשיתי הכל לפי המתכון , לא הספקתי להוסיף את הפודינג וזה הפך למן חמאה גושית … ממה זה קרה ?

    1. היי אניטה,
      הוספת במקרה ג'לטין לתערובת?
      אולי הגבינה הלבנה לא הייתה טובה? אולי בכלל השמנת המתוקה היתה מקולקלת?

      1. לא הוספתי גלטין , לא הוספתי את הגבינה לבנה , לא הספקתי להוסיפה. התאריך של השמנת היא טובה
        יכול להיות שהקצפתי את השמנת יותר מידי ? הקצפתי אותה כמעט חצי שעה אפילו פחות

          1. חחחחח יכול להיות , איזו טעות , עכשיו אין לי עוד שמנת … אנסה פעם הבאה להכין , בכל זאת תודה , ממש כיף שאת עונה ישר !

  44. היי,

    יש לי חבילה אחת של שמנת מתוקה.. ולא הרבה ביסקוויטים
    חשבתי להחליף את הביסקוויטים בקראמבל ולהתאים את הכמות לתבנית קטנה יותר (פחות קרם), זה אפשרי?

    1. היי הדס,
      את יכולה להכין עם שמנת אחת, רבע כוס חלב, כף וחצי סוכר, 2 כפות גדושות אינסטנט פודינג וניל ו250 גרם גבינה לבנה.
      הכמות תתאים לתבנית אינגליש קייק או תבנית עגולה 20 או כ-8 תבניות מאפינס/כוסות.
      וכן, את יכולה להכין עם קראמבל.

    1. היי לירון,
      אם אלה מנג'טים יציבים אז אין בעיה. אם רוצים לחלץ את העוגה מהמנג'טים כדאי להקפיא את העוגה ואז לקלף את המנג'טים מהעוגה ולהניח על צלחת או מגש ולהעביר למקרר.
      חג שמח :-)

  45. כל הכבוד. אתר מצוין זה בדיוק מה שאני אוהבת. קל ומצוין. תודה רבה לכם/לך.
    רציתי לדעת האם אני יכולה להשתמש בפירורי עוגה שיש לי במקום הניסויים ובמקום החמאה אשתמש בשמן קוקוס שנית כמה שמן והאם עלי לאפות בגלל שהוספתי שמן? תודה רבה.
    אסתר

    1. תודה אסתר :-)
      עם פירורי ביסקוויטים התחתית תצא יותר פריכה וטעימה. אני לא בטוחה אם זה ייצא מוצלח עם פירורי עוגה.
      חג שמח!

  46. היי יש לי תבנית עכולה 22.5 זה יהיה בסדר
    ואם אני רוצה לשים גלטין מתי אני מוסיפה?
    תודה מראש יש לך אתר מדהייים !!!

    1. היי אוריני,
      התבנית אמורה להספיק (אם במקרה יהיה עודף אפשר לשים ב 1-3 תבניות מאפינס בודדות או בתוך כוסות אישיות).
      את הג'לטין (שקית של 14 גרם) ממיסים עם רבע כוס מים קרים, אח"כ מוסיפים רבע כוס מים חמים ומבשלים על להבה נמוכה כ-2 דקות תוך כדי ערבוב. מצננים מעט ומערבבים עם הגבינה הלבנה. את הגבינה הלבנה מוסיפים לקצפת בסוף. אגב, אם את מוסיפה ג'לטין יש לוותר על חצי כוס חלב.
      חג שמח! :-)

    1. היי ענבר,
      אני ממליצה לך להכין את הכמות שבמתכון ולפי הכמות שיוצאת לך תוכלי לדעת אם להכין כמות נוספת או חצי כמות נוספת.
      חג שמח :-)

    1. היי מיה,
      כמויות לתבנית 26:
      לתחתית:
      300 גרם ביסקוויטים מסוג "פתי בר"
      130 גרם חמאה
      לקרם הגבינה:
      3 חבילות שמנת מתוקה (סה"כ 750 מ"ל)
      3/4 כוס חלב
      1/3 כוס סוכר
      קליפת לימון מגורדת (לא חובה)
      חבילה וחצי אינסטנט פודינג וניל
      750 גרם גבינה לבנה (רצוי 9%)
      לקישוט: ביסקוויטים מפוררים גס (לא חובה)
      חג שמח :-)

  47. היי אני מאוד רוצה לעשות את העוגה הזאת אבל אין לי מיקסר או משהו דומה אני יכולה לערבב עם כף?

    1. היי מעיין,
      בגלל שצריך להקציף לקצפת יציבה לצערי ערבוב עם כף לא יספיק במקרה הזה.
      חג שמח :-)

    1. היי שרית,
      קרם הגבינה יוצא רך ונמעך קצת בחיתוך. אם חשוב לך שהעוגה תצא יציבה את יכולה להוסיף ג'לטין.
      שבוע נפלא וחג שמח :-)

  48. שלום אשה יקרה!
    בשנה שעברה את פירסמת עוגת גבינה אפויה על בסיס שמן על פי בקשתי אך אינני מוצאת את המתכון בתגובות
    האם תוכלי שוב לפרסם ?
    תודה

    1. היי אלייה,
      מחר אני אפרסם מתכון לעוגת גבינה אפויה על בסיס שמן, קלה להכנה וטעימה (בלי הפרדת ביצים ובלי מיקסר!).
      אם בכל זאת תרצי את המתכון לעוגת גבינה האפויה עם הפרדת הביצים תגידי לי ואחפש לך את המתכון :-)

        1. עוגת גבינה אפויה קלאסית (תבנית 24)
          לתחתית:
          1.5 כוסות קמח
          1/2 כוס שמן
          1 חלמון ביצה
          לעוגה:
          5 חלבונים
          1 כוס סוכר
          4 חלמונים
          750 גרם גבינה לבנה
          1 כף גדושה קמח תופח
          אופן הכנה:
          -לחמם תנור ל180 מעלות.
          -לערבב את חומרי התחתית ולהדק בתחתית התבנית. לאפות בתנור כ-10 דקות עד שהתחתית מעט מזהיבה ולהוציא מהתנור. להשאיר את התנור דולק.
          -להקציף את החלבונים כמה דקות ולהוסיף בהדרגה סוכר עד שמתקבל קצף לבן יציב.
          -בקערה נפרדת לערבב ידנית עם כף את החלמונים עם הגבינה והקמח התופח.
          -להעביר את הקצף על תערובת הגבינה ולערבב בעדינות בתנועות קיפול עד לאיחוד התערובות.
          -לאפות בתנור 10 דקות על 200 מעלות ואח"כ להנמיך ל 170 מעלות ולאפות במשך כ-60 דקות. לכבות את התנור ולהשאיר את העוגה בפנים למשך כשעה.
          הערות:
          *ההקצפה חשובה לייצוב העוגה. יש להקציף לקצב יציב. אסור שתיפול טיפת חלמון לתערובת ההקצפה אחרת ההקצפה לא תצלח.
          *מומלץ להוציא את הביצים והגבינה כמה שעות מראש מהמקרר כדי שיהיו בטמפ' החדר.

  49. אפרת המקסימה כדאי לשים 150 גר' חמאה ו3-4 כפות חלב כדי שהתחתית לא תהיה קשה לחיתוך?מתכוונת להכין בתבנית מרובעת בינונית – כמה גר' ביסקוויטים צריך כדי לפזר מעל הקרם?

    1. היי שרון,
      כן את יכולה לשים יותר חמאה ותוספת של חלב כדי שהתחתית תהיה יציבה יותר ורכה יותר לחיתוך.
      שימי לב שהכוונה לתבנית בינונית בגודל 22X31 ולא הגדולה יותר.
      לפיזור מעל יש לשים בסביבות 80 גרם ביסקוויטים מפוררים.

  50. אני בדרכ לא מגיבה למתכונים שאני עושה אבל! הפעם יצא לי ככ טעים שאפילו אני, שלא אוהבת עוגות גבינה התלהבתי ממנה. העוגה קצרה מחמאות רבות!
    תודה!

    1. היי אלייה,
      צריך משהו שידביק את פירורי החמאה לתחתית אחת ורק חמאה או מחמאה או שמן קוקוס עושים את העבודה. אם תשימי שמן רגיל זה לא יתפוס מאחר והוא לא מתקשה לאחר קירור.

    1. היי אוראל,
      הכוונה לגרד קליפה של לימון בפומפיה דקה. אפשר לשים בסביבות חצי כפית קליפה מגורדת.

    1. היי אלה,
      אני רואה שנרשמת בעבר אך משום מה הפסקת לקבל ניוזלטרים.
      יש כרגע בעיה עם מערכת הניוזלטר וזה בטיפול. אני מאמינה שתחזרי לקבל מיילים לאחר שהבעיה תטופל :-)
      חג שמח!

    1. היי הדס,
      אם אלה הביסקוויטים הקטנים יותר כמו של חב' אסם זה שרוול שלם (כ-32 יחידות).
      זה הסוג שיש לך?

    1. היי נאוה,
      אפשר לשים מחמאה.
      כוס חלב זה יותר מידי לשמנת אחת. יכול להיות שהקצפת תהיה דלילה. אם את רוצה להשתמש בשמנת אחת תוסיפי לה חצי כוס חלב ואינסטנט פודינג. את יכולה להוסיף 500 גרם גבינה אבל הקרם לא יהיה מתוק ויהיה לו טעם מורגש של גבינה לבנה, לכן כדאי לשים 250-300 גרם גבינה לבנה.

    1. היי מיטל,
      אין לך מה לחשוש. זה באמת קל. פשוט מערבבים היטב את החמאה המומסת עם פירורי הביסקוויטים ומהדקים בתחתית התבנית. אפשר להדק באמצעות האצבעות או בעזרת כוס הפוכה.
      בהצלחה ;-)

    1. כן ברכה, למה לא ;-)
      אם את משתמשת בביסקוויטים שלמים תרטיבי אותם בחלב משני הצדדים לפני שאת מסדרת בתבנית (טבילה מהירה).
      שבת שלום!

    1. היי מיטל,
      האינסטנט פודינג מוסיף מתיקות, טעם עדין של וניל ועוזר לקצפת להיות יותר יציבה.
      אם הצלחת להקציף לקצפת יציבה וטעמת את התערובת והיא טעימה ומספיק מתוקה אז הכל בסדר :-)
      חג שמח :-)

  51. אם רוצים לעשות בד כוסיות , האם מספיק לפורר בסקוויטים בתחתית ומעל הגבינה ומעל שוב בסקוויטים מפוררים במקום לערבב את הבסקוויטים עם חמאה ? ( אני פשוט מאד עצלנית..)

    1. היי אביבית,
      היא תצא נמוכה בתבנית 26, היא מתאימה לתבנית 24 או לתבנית מרובעת בינונית (בגודל של 2 תבניות אינגליש קייק).

  52. שלום לך אני תמיד מכינה את העוגה ופעם ראשונה זה לפי מרשם אני פשוט שמה יותר אינסנט פחות חלב והמרקם מעולה. יש לי בעיה עם כמות החמאה כי עשיתי כמעט פי 2 וזה מתפורר כיצד לכם יוצא 100 גר'
    לא נראה לי הגיוני שהסיבה היא ביסקוויט תוצרת אחרת אשמח לתגובה כי אני מעלה את הקלוריות וחבל

    1. היי זיוה,
      כמות של 100 גרם חמאה אמורה להספיק לכמות הביסקוויטים באופן שהתחתית יוצאת יציבה. עם זאת לעיתים בחיתוך היא מתפוררת מעט. אם חשוב שהתחתית תשאר שלמה לגמרי ניתן להגדיל את כמות החמאה ל150 גרם.
      ככל שמפוררים את הביסקוויטים גס יותר (לפירורים גדולים) כך התחתית יוצאת מתפוררת יותר.
      חשוב לערבב היטב את הפירורים עם החמאה המומסת, במשך כמה דקות, עד שהחמאה נספגת בהם באופן אחיד.
      דבר נוסף, חשוב להדק היטב את פירורי הביסקוויטים לתחתית התבנית.

  53. היי
    פעם ראשונה שניסיתי לעשות עוגה …חיכיתי 6 שעות במקרר אבל כשטעמתי העוגה עדיין היתה מימית … למה?

    1. היי קרן,
      אם העוגה הייתה במרקם נוזלי כנראה שהייתה בעיה בהקצפה. האם לפני שהוספת את הגבינה הלבנה הקצפת את השמנת עם שאר החומרים עד לקבלת קצפת סמיכה ויציבה? ואיך היה המרקם לאחר שהוספת את הגבינה הלבנה?

      1. היי :)
        זה היה בסדר גמור ,נראה לי שפשוט ה״קיפול״ שעשיתי לא היה טוב… לא הצלחתי לקפל את הגבינה אז פשוט ערבבתי רגיל

        1. אז יכול להיות שהערבוב פגע בסמיכות של הקצפת וריכך אותה.
          תנסי להקפיא את העוגה, מקווה שזה יעזור ותצליחי להציל את העוגה :-)
          שבת שלום:)

          1. תודה רבה :) ואשמח לקבל עוד מתכונים כאלה קלים וטעימים כי העוגה מימית וטעימה ..
            שבת שלום

      1. היי, אני גם אשמח שתשלחו לי למייל עוגות קלות וטעימות להכנה! האתר הזה באמת טוב.. על שישנ אני עושה משו אחר ממנו.. תודה רבה !

        1. היי נטלי,
          צירפתי אותך לרשימת התפוצה. פעם בשבוע נשלח ניוזלטר עם כל המתכונים שהועלו במהלך אותו שבוע ומידי פעם מתפרסמות גם עוגות.
          גמר חתימה טובה :-)

  54. רציתי להגיד שיצאה לי עוגה ממש טעימה ולא מתוקה שזה אחלה אבל רק טיפ קטן לגבי הביסקויטים בתחתית על 250 גרם פתי בר לא מספיק 100 גרם חמאה אני הולכת לעשות את העוגה הזו שוב ואנסה לשים 200 או 150 גרם חמאה נראה איך יצא
    עם 100 גרם יצא הכל פרורים היא ממש התפוררה למטה.

  55. היי. ה250 גרם בסקוויט זה נטו לתחתית? ורציתי למעלה להשים שוקלד קליק העיגולים לפזר אותם מעל העוגה זה אפשרי? ואם כן מתי להשים ישר אחרי שמתקבלת הקצפת או אחרי שהעוגה נשמרת בקירור

    1. היי ספיר,
      נכון. 250 גרם ביסקוויטים זה לתחתית.
      אין בעיה לפזר מעל עיגולי שוקולד קליק. אם תפזרי אותם מיד לאחר שאת יוצקת את קרם הגבינה יכול להיות שהם מעט ישקעו בקרם. אפשר להניח לקרם להתייצב מעט במקרר (מספיק שעה- שעתיים) ואז לפזר את הקליק.
      חג שמח!

  56. היי שוב :)
    רציתי לשאול אם אפשר להקפיא את העוגה כדי שאוכל "לבלות" איתה בדרכים 3 שעות (נסיעה ברכבת)?
    האם זה לא יפגע בטעמה לאחר ההפשרה? (הפרשת נוזלים וכו'…)
    תודה!

    1. הי אלומה,
      אין בעיה להקפיא את העוגה ומניסיון שלי זה לא אמור לפגוע בטעם או במרקם לאחר ההפשרה.

  57. היי,
    מתכונים שלך מהממים וקלים.. תודה על שאת משתפת אותנו..
    אז..מכיון שיש לי אירוח בקרוב
    בא לי אישית ומשקיע
    איך את עשית כמו בתמונה כאלה או פשוט אפשר בכוסיות קטנות חד פעמית?
    אבל כמו שלך איך?

    1. תודה מירב :-)
      אפשרות אחת היא להכין בתבנית מאפינס מסיליקון שזה מה שאני עשיתי :-) הקפאתי את העוגות למשך שעה ואז יכולתי לחלץ אותן בקלות מהתבנית מבלי לפגוע בצורתן. לאחר מכן סידרתי בתבנית ושמרתי במקרר עד להגשה.
      אפשרות נוספת היא להשתמש בכוסות קטנות או גביעים חד פעמיים שניתן לרכוש בכל חנות של כלים חד פעמיים. ראי לדוגמא תמונה במתכון המצורף- http://www.10dakot.co.il/%D7%A7%D7%A6%D7%A4%D7%AA-%D7%A2%D7%9D-%D7%90%D7%92%D7%95%D7%96%D7%99%D7%9D/
      המשך יום נפלא ושיהיה אירוח מהנה!

  58. תודה תודה על התשובה המפורטת! כפי שאמרתי, הולכת על בטוח! :)
    סתם עניין אותי עניין החלבונים.
    שבוע נפלא גם לך.
    אחזור לעדכן :)

  59. היי,
    אני רוצה להכין עוגת גבינה והחלטתי ללכת על בטוח ולהשתמש במתכון שלכם! :)
    אבל…
    אני פחות אוהבת שהבסיס מורכב מביסקוויטים, לכן אני אכין בצק..האם המלית מתאימה גם לעוגה עם בצק 'רגיל'?
    דבר נוסף, המליצו לי על עוגת גבינה פירורים,שבמלית גבינה יש חלבונים (חיים)… מה לפי דעתך התפקיד של החלבונים בעוגה? וזה לא מסוכן שהחלבונים לא אפויים?
    תודה רבה :)

    1. הי אלומה,
      שמחה שבחרת את המתכון הזה :-)
      כן, המלית מתאימה גם לתחתית עם בצק רגיל.
      אני מניחה שהכוונה לחלבונים מוקצפים שאחר כך מקפלים עם תערובת הגבינה והקצפת. זה אמור להעניק לעוגה יותר אווריריות אבל לדעתי זה מיותר וטעים גם בלי זה. אני בעד מתכונים כמה שיותר פשוטים ;-)
      לגבי העניין הבריאותי- יש כאלה שאומרים שעדיף להימנע מאכילת ביצים לא מבושלות מחשש לזיהום, מה שבטוח שילדים ונשים בהריון צריכים להקפיד על כך יותר.
      שבוע נפלא ומה שתחליטי- שיהיה בהצלחה :-)

    1. הי נתנאלה,
      אם את אוהבת מנגו אז אפשר בהחלט, לדעתי עדיף לוותר על הפירורים אם מוסיפים מנגו מעל.

    1. היי מיטל,
      יש להקציף את השמנת כחצי דקה ואז להוסיף את החלב והסוכר ולהמשיך להקציף במשך 1-2 דקות ואז להוסיף אינסטנט פודינג וניל ולהמשיך להקציף עד שמתקבלת קצפת יציבה.

  60. אני חיה בגרמניה וכשהייתי בסופר לא הייתי בטוחה איזו גבינה נחשבת כגבינה לבנה פה, אז אני חושבת שבטעות קניתי גבינת שמנת עם אחוזים מאד גבוהים של שומן… אחכ בבית כשניסיתי לקפל את הגבינה לקצת שנוצרה ממש לא הצלחתי, היא היתה כבדה מדי, אז ניסיתי לשתי שניות עם המיקסר וזה שבר את הקצפת והיא חזרה להיות נוזלית, עכשיו כל התערובת נוזלית ואני חוששת שבזבזתי את כל החומרים שקניתי… שמתי את זה בכל זאת בתבנית ובמקרר. האם יש סיכוי שזה יעבוד? :(

    1. הי רוני,
      התערובת אמורה להתייצב במקרר. תשאירי את זה במקרר למשך לילה לפחות ואני מאמינה שזה ייצא בסדר :-)
      בכל אופן אשמח אם תעדכני אותי.

      1. גם אחרי לילה במקרר רק הלמעלה התייצב וכשניסיתי לחתוך/לתקוע משהוא בפנים ראיתי שכל הבפנים עדיין נוזלי לחלוטין אז שמתי במקפיא ויצא גלידה… בקיצור, תמיד לקפל את הגבינה ולא לוותר על זה ולהתעצל ולהתשמש במיקסר! זה הלקח שלי…

    1. היי, אפשר להכניס את העוגה למקפיא אבל כמובן שיש לבדוק ולשים לב שהעוגה לא תקפא.

  61. היי, הכנתי את המתכון, העוגה במקרר, רק שעכשיו אני שמה לב שכתוב 500 גרם גבינה לבנה ושמתי בטעות בערך 400….(שמתי קופסא אחת של 250, ראיתי שהקצפת לא יציבה והוספתי) מה יקרה לעוגה? להוסיף עכשיו עוד חומרים?

    (ותודה על התשובה לשאלה הקודמת :) )

    1. כן. לקפל בעדינות עם הגבינה הלבנה עד שמתקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את הגבינה הלבנה בסוף מאחר שאין להקציף אותה.

      1. היי אורנה,
        כן. מומלץ לעטוף בניילון נצמד או לכסות בנייר אלומיניום (כסף), העיקר שהעוגה תהיה מכוסה.
        שבת שלום :-)

חזור למעלה

להגיב על של לבטל

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme
Translate »