מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

עוגת גבינה ושוקולד

עוגת גבינה ושוקולדFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On מאי 24, 2017
Last modified:ינואר 28, 2018

Summary:

עוגת גבינה ושוקולד חלב אפויה (עוגת ספירלה) – עוגה מנצחת בטעם ובמראה.

עוגת גבינה ושוקולד

תבנית עגולה 24

מצרכים:

תחתית:

175 גרם ביסקוויטים מסוג פתי בר בטעם שוקולד מפוררים דק = 1+3/4 כוסות (*לרגישים לגלוטן יש להשתמש בביסקוויטים ללא גלוטן)

100 גרם חמאה מומסת

לעוגה:

150 גרם שוקולד חלב + 4 כפות חלב

3 ביצים (רצוי גדולות)

2/3 כוס (133 ג') סוכר

750 גרם גבינה לבנה 5% או 9%

300 מ"ל שמנת חמוצה (מיכל וחצי)

כפית (5 מ"ל) תמצית וניל

3 כפות גדושות (42 ג') קורנפלור (או 3 כפות מלאות קמח רגיל)

אופן הכנה:

הכנת התחתית:

מערבבים את פירורי הביסקוויטים עם החמאה המומסת עד לאיחוד חומרים ומשטחים באופן אחיד בתחתית תבנית עגולה 24. מהדקים היטב ומכניסים למקפיא עד להכנת תערובת העוגה.

הכנת עוגת גבינה ושוקולד:

-מחממים תנור ל170 מעלות.

-ממיסים במיקרוגל את קוביות השוקולד עם 4 כפות חלב במשך כמה שניות ומערבבים לתערובת חלקה.

-מקציפים את הביצים עם הסוכר במשך כ-3 דקות עד לקבלת תערובת בהירה ותפוחה. מוסיפים גבינה לבנה, שמנת חמוצה ותמצית וניל ומערבבים עם כף. מוסיפים קורנפלור ומערבבים קלות עד שנטמע בתערובת.

-מחלקים את התערובת באופן שווה בין שתי קערות. לקערה אחת מוסיפים את תערובת השוקולד ומערבבים לתערובת אחידה.

*ליצירת עוגת שיש: יוצקים מעל התחתית את התערובת הכהה, מעל את התערובת הבהירה. נועצים סכין בתוך התערובת ומערבבים ליצירת דוגמה של שיש.

*ליצירת עוגת ספירלה (כמו בתמונה): יוצקים חלק מהבלילה הבהירה, מעל מהבלילה הכהה, שוב בלילה בהירה, שוב כהה וכך עד לסיום התערובות (כדי שהעיגולים יהיו במרכז מומלץ להטות קצת את התבנית לצדדים).

-מכניסים לתנור שחומם מראש ואופים במשך 45 דקות. מכבים את התנור ומשאירים את העוגה בפנים במשך חצי שעה.

-מוציאים את העוגה מהתנור ומניחים לעוגה להתקרר. לאחר מכן שומרים במקרר לפחות 8 שעות לפני ההגשה.

*מומלץ להכין את העוגה יום לפני ההגשה.

הערה למתלבטים אם להכין עם שוקולד מריר– ניסיתי להכין את העוגה עם שוקולד מריר (במקום חלב). לטעמי זה יצא פחות מוצלח. המרירות של השוקולד עם החמיצות של הגבינה לא הסתדרו לי ביחד. מסקנה- כדאי להשתמש בשוקולד חלב.

*הערה לגבי גודל התבנית– שימו לב שמדובר בתבנית עגולה בקוטר 24 וגובה 5.5 ס"מ.

עוגת ספירלה גבינה ושוקולד

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

209 תגובות

הוסף תגובה
  1. שלום, אני רוצה להכין עוגה זו ליום הולדת בגן ומעדיפה תבנית מרובעת. באיזה גודל עדיף להשתמש עם הכמויות שציינת? תודה

  2. שלום וברכה!
    הכנתי הערב את העוגה המצייינת
    עבו כמה שעות ועדין חמימה
    האם ניתן להכניס למקרר?
    צריכה להגיש אותה בבוקר

    1. ראיתי רק עכשיו.
      במקרה כזה שכבר מאוחר ורוצים ללכת לישון אז אפשר להכניס למקרר 🙂

  3. היי
    עשיתי את העוגה בדיוק לפי המתכון כשרציתי לכבות את התנור אחרי 45 דקות ראיתי שהעוגה מאוד נוזלית לכן השארתי לעוד 10 דקות ולאחר מכן כיביתי והשארתי לעוד 30 דקות בתנור, כשהוצאתי את העוגה היא עוד לא היתה יציבה באמצע. מה לעשות??
    בתודה מראש שולמית

    1. היי,
      ראיתי רק עכשיו (הייתי בחופשה). מקווה שהסתדרת ושיצא טעים 🙂
      העוגה היתה אמורה להתייצב במקרר.

    1. חזרתי לעדכן. העוגה יצאה בהירה ורוטטת מדי בסיום האפייה אז הוספתי עוד רבע שעה שהתחילה להתבקע כיביתי את התנור והשארתי חצי שעה בחום. גם לאחר המקרר היתה מאד מתפוררת בחיתוך.
      אולי התנור לא מספיק חזק? לאפות יותר? חום גבוה יותר?
      בכל מקרה אמרו שטעימה!

    2. היי סיון,
      העוגה אמורה לצאת מהתנור קצת רוטטת. אם היא יצאה יותר מידי רוטטת אז אולי זה באמת קשור בתנור.
      אפית ב170 מעלות? בחום עליון וחום תחתון?
      כמה זמן היא היתה במקרר לפני שחתכת אותה?

    3. אז יכול להיות שהתנור שלך קצת חלש. בכל מקרה אני מציעה לאפות על 170 מעלות במשך שעה ואח"כ להשאיר אותה שעה בתנור מכובה.
      לגבי זה שהיא מתפוררת, הכנת אותה עם או בלי תחתית? כעקרון זה לא אמור כל כך להשפיע אבל יכול להיות שהתחתית נותנת לה איזה בסיס יציב.

  4. אפרת. אני מכורה למתכונים שלך…זה בסדר שהעוגה "רועדת" בסיום האפיה?או שיש לאפות עוד? איך הקיסם אמור לצאת?
    תודה

    1. כן, אם אפית לפי הזמנים שבמתכון זה בסדר. תשאירי אותה בתנור מכובה חצי שעה.
      במקרה הזה לא בודקים עם קיסם. העוגה אמורה לצאת יציבה אך קצת רוטטת.

  5. אני אוהבת את המתכון שלך
    יצא לי מהממם
    החלפתי את שוקולד חלב בשוקולד לבן עם איפה צבע שוקולד ורוד
    תודה רבה על האתר שלך

  6. העוגה יצאה טעימה רצח!!!! מתכון אליפות!!!!
    העוגה נגמרה תוך שנייה!
    עצה שלי :
    במקום לשים 150 גרם שוקולד חלב כדאי לשים 100 גרם שוקולד חלב ו50 גרם שוקולד מריר וככה העוגה לא יוצאת מתוקה כולכך.
    תודה רבה על המתכון הזה⁦❤️⁩

  7. הי אפרת לא צויין למעלה איך לאפות אתזה ולכאן אפינו אתזה על 170 מעלות בטורבו
    האם העוגה תצא בסדר?
    כרגע החלק למעלה נורא כהה,האם יש סיכוי שהעוגה נהרסה?

    1. בכל המתכונים באתר יש לאפות בתוכנית הרגילה (קו עליון וקו תחתון) אלא אם רשום במפורש טורבו.
      טורבו מייבש ושורף עוגות ולכן זאת לא תוכנית שמתאימה.
      אם העוגה עדיין בתנור כדאי לשנות לקו עליון וקו תחתון.

  8. הכנתי את העוגה
    יצא סוף הדרך

    אבל במקום שוקולד חלב
    לקחתי שוקולד לבן וצבעתי אותו בצבע שוקולד אדום ורוד
    ויצאה העוגהה גם יפה וגם טעימהה

  9. אפרת המדהימה!
    אחרי טרטורי המוח שעשיתי לך עם השאלות
    אז-
    העוגות יצאו מדהייייים!
    רק משהו אחד- הן התבקעו לי במרכז, כמו עיגול קטן באמצע מבוקע.
    למה??
    אני פשוט לקראת עוגה שלישית 🙂

    1. היי יונית,
      שמחה שיצא טעים 🙂
      לגבי העיגול המבוקע במרכז, זו תופעה מוכרת בעוגה הזו. אולי אפיה ב165 מעלות תקטין את התופעה.

  10. שלום אפרת,
    תודה רבה על המתכונים הנפלאים והכייפים!
    קניתי בטעות שמנת מתוקה,
    האם אפשר להמיר את השמנת החמוצה במתוקה?

    1. היי אסתי,
      אם אין לך שמנת חמוצה אז אני חושבת שעדיף להוסיף גבינה לבנה במקום. פשוט שמנת מתוקה היא במרקם יותר נוזלי ואני לא בטוחה שכדאי.

  11. וואלה, הלואי שיצא יפה.
    ועוד אחד-אחרון.
    אני רוצה להכין 2 עוגות כאלה, כדאי לעשות אותם בבת אחת- כלומר כמות כפולה או בפעמיים?
    (כי יש מתכונים שכשעושים כמות כפולה זה מתפשל:( )

  12. אפרת המהממת!
    כמה שאלות לפני שאני מתחילה בעבודה.
    כמה כפות את שמה בכל פעם מהלבן ומהחום?
    אני בד"כ משתמשת במצקת, זה בטח יותר מידי בשביל הספירלה, לא?
    וגם- אפשר להשתמש בקמח תפוחי אדמה במקום קורנפלור?
    תודה על הזמינות שלך!

    1. היי יונית,
      זה בסדר להשתמש במצקת. זה יוצא כ3/4 כוס בכל שכבה.
      לגבי קמח תפו"א, אני חושבת שאפשר. אם יש לך אבקת פודינג וניל נראה לי שעדיף לשים כף פודינג וניל + 2 כפות קמח תפו"א.
      המשך ערב נעים 🙂

  13. היי אפרת
    רציתי לדעת אם אפשרי להקפיא את העוגה כמה ימים לפני החג או שהיא תהרס בהפשרה? אם לא מתאים אז איזו עוגת גבינה מהאתר אפשר להקפיא?
    וכמובן תודה על האתר המקסים שאני נעזרת בו הרבה

    1. היי אפרת,
      בדר"כ עוגות גבינה שהן ללא אפיה עוברות טוב יותר הקפאה. עוגות גבינה אפויות לעיתים מרקמן נפגע לאחר הפשרה, אבל גם לא בהכרח.
      לגבי העוגה הזאת לא ניסיתי להקפיא.
      יום מקסים 🙂

  14. היי,
    הטעם יצא מדהים אך הספירלה לא ממש הצליחה כי הכל שוקע לאמצע והצדדים עולים ואז יוצא כעין מעגלים במרכז. כאילו זה כבד מידי.
    תני לי טריק לספירלה?
    נ"ב: מתכונים מצוינים אחד אחד.
    תודה והשמנה נעימה!

    1. היי שרה,
      זה אמור לצאת בצורת מעגלים. יצא לך כמו התמונות המתחלפות שבתחתית המתכון?

  15. אפרת, יש לי תבנית פיירקס קוטר 25, או תבנית קרטון מתומנת "קוטר" נראה לי פחות מ24.
    יש לי עדיפות אישית לעשות בקרטון כדי לא להחליב את הפיירקס(אם כי זה לא קריטי) אבל אני פוחדת שהיא קטנה מדי או סתם לא יצא טוב…
    מה דעתך? מה עדיף? להלן תמונות. תודה!

  16. היי אני רוצה להכין את העוגה לשבועות
    אבל במקום שוקולד חלב אני רוצה שוקולד לבן ואז לצבוע הכל בג'ל למאכל כחול
    זה אפשרי??

    1. את מתכוונת לעשות דוגמה בכחול ולבן? אם כן, הרעיון מהמם אבל אין לי מושג איך צבע מאכל מתנהג באפיה. אפשר לבדוק מה רשום על האריזה, אם זה מיועד לאפיה או לשאול בחנות.

  17. היי אפרת,

    אפשר תבנית קוטר 25 מאלומיניום? ולא תבנית מנייר? כי בנייר זה נרטב קצת בתחתית, אני מכינה את העוגה הנפלאה הזאת כל שישי כמעט.
    ועוד משהו, האם אני יכולה להיות בטוחה בקורנפלור שהוא ללא גלוטן גם אם כתוב עליו שעלול להכיל גלוטן? כי נראה לי שקורנפלור שזה עמילן תירס לא יכול להכיל גלוטן. פשוט ראיתי את אחת מהתגובות בנושא.

    ושוב תודה לך על האתר, על המענה, על הסבלנות, זה נדיר.
    חג פסח שמח לך לחברייך ולכל בני משפחתך!

    1. היי ליאת,
      אפשר להכין בתבנית מאלומיניום.
      קורנפלור הוא ללא גלוטן .אם רשום על זה "עלול להכיל גלוטן" זה בגלל שיכול להיות שזה מיוצר יחד עם מוצר אחר שכן מכיל גלוטן. אם זה למישהו שרגיש לגלוטן אז רצוי שלא יהיה רשום על זה שזה עלול להכין גלוטן כי לפעמים גם כמות מזערית עלולה להזיק. אם זה בגלל פסח אז כדאי שיהיה רשום על זה "כשר לפסח" ואז את יודעת בוודאות שזה לא מכיל גלוטן.
      חג שמח! 🌷

    2. אפרת את מקסימה! תודה רבה לך על מענה מהיר ועל ההסבר.

      שיהיה לך חג פסח מלא בשמחה!

    1. היי זוהר,
      אפשר אבל פחות מומלץ מבחינת הטעם. רשמתי הערה לגבי זה בתחתית המתכון.
      פורים שמח 🙂

  18. היי אפרת, חודש טוב 🙂
    תודה רבה על כל המתכונים. .זו העוגת גבינה המנצחת שלי:)
    חשבתי לשדרג אותההקצת לכבוד שבת, אני רוצה לעשות חור באמצע ולמלא בכדורי רפאלו ( דך אגב שבוע שעבר עשיתי אותם ובעלי אמר מהשבת כל שבוע את עושה עד שימאס.. )את חושבת שזה יצא טוב?או שזה יפגע בעוגה או בכדורים…
    תודה רבה,
    חן

    1. היי חן,
      חייבת לציין שהרעיון נשמע מעולה אבל בפעם האחרונה שניסיתי למלא עוגת גבינה בקוביות שוקולד וחטיפי שוקולד למניהם היא התבקעה לי באפיה וזה לא היה נראה כל כך טוב. לכן אני חושבת שכדאי להנות מהכדורים ומהעוגה בנפרד 🙂

    2. הכוונה שלי היא כשהעוגה כבר אפויה והספיקה להתקרר…
      ואני רוצה לשים גנאש שוקולד חלב לפעלה טת חושבת שזה יצא טוב..ואיך לעשות עם הגאנש?
      תודה

    3. עדיין ברגע שתכניסי את הכדורים זה יפגע בעוגה. יכול להיות שציפוי העוגה בגנאש ואח"כ פיזור של מקופלת מעט יטשטש את המראה. בכל מקרה, ציפוי לבדו לא מספיק כי עדיין יראו סדקים בעוגה.
      גנאש שוקולד חלב מכינים מ- 150 גרם שוקולד חלב + חצי מיכל שמנת מתוקה (125 מ"ל) אבל אם את רוצה שהציפוי יהיה יותר סמיך כדי שיסתיר את החלק העליון אז כדאי להמיס 200 גרם שוקולד חלב עם חצי מיכל שמנת.

    4. בסוף לא שמתי את הכדורים בפנים ….פחדתי שהיא תפגע היא יצא ממש יפה…אז עשיתי רק את הציפוי ..

    1. היי שיר,
      אפשר אבל כדאי להשלים ב100 גרם גבינה לבנה (כ-2 כפות גדושות).

  19. היי,
    רציתי לשאול כשהכנתי את העוגה תערובת השוקולד יצאה הרבה יותר בהירה מהתמונה שלך. מה יכולה להיות הסיבה?
    דבר שני זה נראה שאצלך התערובת יותר נוזלית. לי יצאה תערובת פחות נוזלית כך שהיציקה לתבנית מעט הסתבכה, ולא יצאה דוגמה יפה כשלך… יש לך מושג למה?
    שוב תודה על כול המתכונים פשוט מדהים!

    1. היי ציפי,
      הצבע של תערובת השוקולד קשור בסוג השוקולד עצמו.
      המרקם תלוי בכמות הנוזלים שיש בתערובת. השתמשת ב-3 ביצים גדולות?

    1. היי חן,
      בכל העוגות באתר (כולל זו) מומלץ לאפות בתוכנית אפיה רגילה שהיא קו עליון וקו תחתון (לא טורבו).
      חנוכה שמח 🙂

    1. היי יעל,
      אפשר לאכול אותה אחרי 2-3 שעות במקרר פשוט היה תהיה יותר טעימה ככל שתשהה במקרר יותר זמן.

  20. הי
    רצחתי להגיד לך תודה על המתכון.
    יצאה לי עוגת יפה וטעימה, והלך לי חלק עם צורת הספירלה.

  21. היי, תודה על המתכון הנהדר! הכנתי ויצא פשוט מעולה!
    אני רוצה להכין אותה שוב לארוחת ערב אצל אורחים אך הפעם אני נתקלת בבעיה – נדרשת נסיעה של שעתיים בערך, ואין לי ציידנית, רק בלוק קרח אחד. האם זה יכול לקלקל את העוגה? אני אציין שאני מתכוונת להכין אותה הרבה מראש כדי שתתייצב טוב, משהו כמו יום וחצי מראש.

    ממש מודה לך!

    1. אין בעיה לילך, העוגה יציבה ותחזיק שעתיים נסיעה.
      רק כשאת מגיעה שימי ישר במקרר.
      יום נפלא 🙂

    1. היי שרון,
      לדעתי זה ייצא יותר מיוחד בתבנית עגולה.
      אני גם חושבת שזה ייצא ייצא מעט נמוך בתבנית מלבנית בגודל 2 אינגליש קייק.

  22. קניתי כבר את כל המצרכים בהתאם למתכון, אבל אז גיליתי שאין לי תבנית 24.
    כמה נורא זה יהיה לאפות בתבנית 26? הבדל משמעותי?

    תודה וצום מועיל, גמר חתימה טובה!

    1. היי הדר,
      העוגה פשוט יכולה לצאת קצת נמוכה. זאת תבנית חד פעמית? מדדת את הקוטר העליון שלה?

    2. אז לדעתי זה ייצא קצת נמוך.
      אפשר להכין בתבנית מלבנית בגודל 20X30 או להגדיל כמויות לאלה:
      תחתית:
      200 גרם ביסקוויטים מסוג פתי בר בטעם שוקולד מפוררים דק = 2 כוסות
      110 גרם חמאה מומסת
      לעוגה:
      225 גרם שוקולד חלב + 6 כפות חלב
      5 ביצים קטנות
      כוס סוכר
      1125 גרם גבינה לבנה 5% או 9%
      450 מ"ל שמנת חמוצה
      כפית גדושה תמצית וניל
      4.5 כפות גדושות קורנפלור (או 4.5 כפות מלאות קמח רגיל)

  23. ערב טוב אפרת,
    זו ענת דיברנו שבוע שעבר.
    אני שכחתי לשאול אותך שרשמת לי להמיר את השוקולד המריר לשוקולד חלב ולשים 200 גרם במקום 150
    להשאיר כמות של שמנת מתוקה 120 מל (חצי כוס) לשוקולד החלב. ולשוקולד הלבן להשאיר כמות של שמנת מתוקה 80 מל(שליש כוס) ?

  24. היי אפרת מה נשמע?
    אני צריכה את העוגה לשבת. זה בסדר אם אכין אותה ביום שלישי או שזה מוקדם מידי?
    גג שאני יכולה זה ברביעי.
    תודה

    1. היי,
      אם יש לך אפשרות להכין ביום רביעי אז עדיף ואז אפשר לשמור במקרר עד שבת.

    1. היי ענת,
      עברתי על המתכון. הוא נראה בסדר גמור. הייתי ממליצה להמיר את השוקולד המריר בשוקולד חלב ולשים 200 גרם במקום 150 גרם בגלל שהוא פחות מרוכז מהשוקולד המריר.
      אם יהיו לך שאלות נוספות אני כאן.
      בהצלחה 🙂

    2. היי אפרת מה נשמע?
      אפיתי אתמול את העוגה לפי המתכון ששלחתי לך למייל שנתת לי . (מתכון של אחותי)אמרת לי שהוא נשמע מעולה. ואכן
      העוגה יצאה סוף הדרך.
      אז קודם כל תודה רבה לך.
      דבר שני יש איזורים בעוגה שהיא יצאה לא הכי אפוייה מעט נוזלית. לא מאד. אבל גם לא אפויה. וברגע שפורסים את העוגה אז יש מקומות שלא רואים את הצורה זה התערבב . ואני חושבת בגלל שהיא דחובה זא הכנתי בתבנית עגולה 24 גובה 7 סמ.
      אציין ואומר שאפיתי שעה ורבע. ואחר כך השארתי אותה בתנור שהוא כבוי 7 דקות בערך. והוצאתי שתתקרר לחלוטין. הכנסתי למקרר ופרסתי ממנה אחרי 24 שעות.
      את חושבת שבגלל שאפיתי בתבנית קטנה ולא 26 זה יצא ככה?
      לכמות מצרכים ששמתי. קילו גבינה וכו??
      תודה לך.

    3. היי ענת,
      אני חושבת שזה כתוצאה משילוב של עוגה גבוהה עם עוגה שמכילה שמנת מתוקה. בגלל שהעוגה היתה יחסית גבוהה אז אולי היא היתה צריכה עוד קצת זמן להאפות. גם השמנת המתוקה כנראה דיללה קצת את התערובת וגרמה למרקם לצאת קצת נוזלי ואז היה צריך יותר זמן אפיה.

  25. יש לי מתכון מאחותי אבל זה ארוך . יש אפשרות לשלוח לך למייל?
    כי פה זה לא נותן להדביק את המלל.
    תודה

    1. תודה רבה לך.
      שלחתי.
      אני מחפש מתכון טוב. אחותי המליצה לי. לא יודעת מאיפה לא שאלתי אותה
      אמרה שניסתה פעם אחת ויצאה בסדר.אני פשוט מכינה רק את המתכונים שלך אני ממש אוהבת.
      פשוט המתכון שלך פה עם שמנת חמוצה שלא כל כך רציתי ובגלל שאחותי המליצה לי על מה ששלחתי לך.
      אם תאמרי לי שלא כדאי להכין אותו . ברור שאקשיב לך.
      אני סומכת עלייך בייניים עצומות.
      🙂

  26. ואם אין לי ביסקיוויטים בטעם שוקולד רק הטעם הקלאסי הרגיל. איך אתן צבע כהה לתחתית יש אפשרות?
    תודה רבה.

    1. היי ענת,
      לגבי התחתית את יכולה לערבב פירורי ביסקוויטים עם ממרח שוקולד (ואז אין צורך בחמאה) או להמיס שוקולד מריר/חלב ולערבב יחד עם חמאה ופירורי ביסקוויטים.
      שאלת גם לגבי עוגת הספרילה (התגובה נמצאת יותר למטה) – יש לך מתכון מדויק? קשה לי להרכיב מתכון לפי המצרכים שרשמת מבלי שניסיתי אותו לפני.

  27. נראה מדהים, אני רוצה להכין היום, אבל תמיד מסתבכת בסוף עם חום התנור. האם הכוונה ל 170 מעלות בטורבו או תנור רגיל? למה אף פעם לא מציינים זאת?
    תודה

    1. היי דני,
      תמיד הכוונה לתוכנית אפיה רגילה (קו עליון וקו תחתון) אלא אם כן מצוין במפורש לאפות על טורבו.
      יום מקסים 🙂

  28. התבנית שלי 24 והצלחתי רק חצי מהכמות לשים בתבנית. למה???
    חוץ מזה, השכבה השניה כסתה לחלוטין את הראשונה.. לא הלך טוב..העיסה היתה מוצקה מידי ולא השתטחה טוב.
    מה יכול היה להיות לא בסדר??

    1. איך זה יכול להיות? יש לך אפשרות למדוד את הקוטר והגובה של התבנית?
      התערובת אמורה להיות מעט סמיכה. דווקא אם היא סמיכה יותר קל ליצור את הספירלה. הכנת בצורת ספירלה כמו בתמונות?

    2. כן זה הקוטר מלמעלה. אולי הגובה לא כמו בתמונה? זה תבנית אלומיניום ולא קרטון.
      כן, עשיתי כמו בתמונה.
      את השארית שמתי בתבנית קפיץ 26 ויצרתי שיש..
      זה יותר מכמות כפולה מהכמות של המתכון, איך יתכן??????

    3. היי שרה,
      הכנתי את העוגה פעמיים ובכל פעם השתמשתי בתבנית בקוטר 24, גובה 5.5 ס"מ (יש גם תבנית אלומיניום כזאת). אני עדיין משוכנעת שהתבנית שהשתמשת בה קטנה יותר, בקוטר או בגובה.
      שמת 750 גרם גבינה ו300 מ"ל שמנת חמוצה?

    4. היי שרה,
      הוספתי הערה בתחתית המתכון לגבי גודל התבנית.
      תודה ושבוע נפלא 🙂

  29. היי, מכינה עכשיו. אשמח לשתובה מהירה. התערובת עם השוקולד נראית לי מאוד בהירה. היא אמורה להיות כהה כמו עוגת כושי ?

  30. אם רוצים להכין בתבנית גדולה יותר.
    קוטר 26/ חד פעימית בינונית.
    צריך להגדיל כמויות?
    באיזה יחס?

    1. היי צביה,
      אם זו תבנית עגולה חד פעמית אני ממליצה למדוד עם סרגל את הקוטר בחלק העליון כי לעיתים מדובר בתבנית בקוטר 24 בעוד שחושבים שזו תבנית 26 (ואז הכמויות במתכון טובות).
      לתבנית 26 או חד פעמית מלבנית בינונית בגודל 32X25 אלה הכמויות המומלצות:
      מצרכים:
      תחתית:
      200 גרם ביסקוויטים מסוג פתי בר בטעם שוקולד מפוררים דק = 2 כוסות
      110 גרם חמאה מומסת
      לעוגה:
      225 גרם שוקולד חלב + 6 כפות חלב
      5 ביצים קטנות
      כוס סוכר
      1125 גרם גבינה לבנה 5% או 9%
      450 מ"ל שמנת חמוצה
      כפית גדושה תמצית וניל
      4.5 כפות גדושות קורנפלור (או 4.5 כפות מלאות קמח רגיל)

  31. היי,
    קודם כל אני רוצה להגיד שהאתר נפלא ותמיד נותן לי רעיונות לדברים חדשים.
    לגבי שלב ההקצפה, אם אין לי מיקסר אני יכולה להשתמש במטרפה?
    תודה

    1. היי מעיין,
      אני פחות ממליצה להשתמש במטרפה מאחר וחשוב שהקרם ייצא יציב.
      יום מקסים 🙂

  32. מעצבן שהעוגה מוגדרת כללא גלוטן. רק לאחר שקניתי את המצרכים והייתי בתהליך ההכנה גיליתי שבקורנפלור יש עקבות של גלוטן.
    אז מה עשינו בזה?

    1. קורנפלור הוא עמילן תירס ואמור להיות ללא גלוטן. כמובן שמי שרגיש לגלוטן חשוב לרכוש קורנפלור שאינו מכיל עקבות גלוטן.

  33. היי אפרת, בוקר טוב,
    יש לי ביצים m והן קטנות, כמה את ממליצה לי לשים?
    תודה רבה, ויום נעים.

  34. הי אפרת,
    רציתי לחזור ולעדכן שעשיתי את העוגה בסופש שעבר ויצא מושלם!
    בדרך כלל אני נוטה להסתבך עם עוגות מסובכות (לא בחושות :)) אבל זו יצאה פשוט נהדרת! אז תודה רבה
    אני נעזרת באתר המון!

  35. שלום! הכנתי את העוגה והיא ניראת קצת "רוטטת" אחרי שהוצאתי אותה מהתנור(אחרי שהיה חצי שעה במצב כבוי).זה בסדר?

  36. מוציאים את העוגה מהתנור אפילו אם הקייסם לא יוצא יבש?
    איך יודעים שזה נאפה מספיק והעוגה באמת מוכנה?

    1. היי רבקה,
      אחרי 45 דקות העוגה אמורה להיות אפויה מספיק מבפנים. היא אמורה להיות עדיין קצת רוטטת במרכז אך יציבה.
      בכל מקרה נותנים לה עוד חצי שעה בתנור מכובה כך שהיא ממשיכה להאפות בצורה איטית מהחום שנשאר בתנור.

  37. הכנתי את העוגה כי כבר אי המון זמן רוצה להכין כזה סגנון ולהתנסות עם זה הבעיה היא שברב חכמתי במקום להעביר לקנקן מזיגה את התערובת או לשפוך ישר מהקערה פשוט העברתי עם 2 מצקות ואני לא רוצה לומר מה יצא.
    כשניסיתי לשפוך אחד מעל השני זה גלש לצדדים והתערבב-בקיצור בלגן!!!!
    יצאה עוגת שיש שרובה שוקולד כי זה התערבב.
    וגם היה לזה טעם לוואי מוזר, למה זה קרה?
    עכשיו אני מחכה לעוד הזדמנות לאפות כזאת עוגה למרות שהמשפחה שלי לא ממש בענין של עוגות גבינה במיוחד אחרי הסיפור הזה…..

    1. אוי חבל 😐 פעם הבאה תנסי באמת להשתמש בקנקן מזיגה או שתשפכי ישר מהקערה כדי שהצבעים לא יתערבבו יותר מידי. זה אמור לצאת עיגולים כמו בתמונות המתחלפות.
      לגבי הטעם לוואי, מוזר. השתמשת בשוקולד חלב ולא חיממת אותו יותר מידי נכון? הכוונה שהוא לא נשרף או משהו. איזה טעם היה לזה? מר? חמוץ?

    2. עכשיו אני רואה את ההערה שכתבת לגבי שוקולד מריר ואת צודקת לחלוטין, באמת השתמשתי במריר וכנראה לכן זה יצא ככה.
      זה גם היה דחוס כזה ובכלל לא מוצלח.
      נס שהכנתי עוד עוגה נורמלית סתם וככה היה מה לאכול……

  38. שלום אפרת
    חיכיתי למתכון כזה באתר שלך ושמחתי לראות ולהכין.
    הכנתי את העוגה מדויק ממש . השתמשתי בתבנית בקוטר 26 והבלילה הגיעה עד למעלה! איך יתכן?
    כתבת שכדאי להשתמש ב 3 ביצים גדולות, לכן השתמשתי ב-4 קטנות. אולי בגלל זה?
    אבל מה שהפריע לי בעיקר זה משהו אחר: רציתי את דוגמת השיש , אבל כמעט ולא רואים את החלק השוקולדי, כמה שניסיתי "להרים" עם מזלג את החלק הכהה הוא התערבב מידי בלבן ובסוף לא רואים דוגמא.. מה עושים לפעם הבאה?

    1. היי,
      יכול להיות שקוטר 26 הוא לפי תחתית התבנית ולא מהחלק העליון. אם תוכלי תמדדי את הקוטר בעזרת סרגל מהחלק העליון של התבנית. גם את הגובה של התבנית.
      זה נכון שבדוגמת השיש רואים פחות את הדוגמה. פעם הבאה אני ממליצה לך לנסות את דוגמת הספירלה (אולי זה נראה קצת מסובך אבל זה ממש פשוט).
      שבת שלום 🙂

  39. היי
    אם אני מכינה את התחתית עם בצק פריך מוכן צריך לאפות אותו קודם ואם כן איזה מעלות וכמה זמן
    תודה

    1. היי שלי,
      מומלץ לאפות את התחתית במשך 12-15 דקות, בתנור שחומם מראש ל180 מעלות.

  40. תודה על המתכון העוגה בתנור כרגע אבל אני חייבת לציין שחבל שהשלב הראשון ביצירת העוגה הוא אפקט השיש ולא אפקט הספירלה כפי שהכותרת של המתכון. בטעות התייחסתי לסעיף הזה ולא לסעיף שהתכוונתי להכין שהוא הספירלה! עוגת שיש גבינה ושוקולד כבר הכנתי הרבה פעמים החידוש מבחינתי היתה הספירלה שזה מראה הרבה יותר חגיגי ולצערי "נפלתי " בגלל שהסעיף הראשון הוא השיש וכמו רובוט עברתי שלב שלב.

    1. היי אוסי,
      אני יוצאת מנקודת הנחה שקוראים את כל המתכון לפני ההכנה וכנראה שזה לא תמיד כך.

    1. היי,
      ממש בקרוב יהיה ניתן להעלות תמונה בתגובות.
      אשמח לראות איך יצא 🙂

  41. היי אפרת,
    אני רוצה להכין עוד מעט, אשמח לדעת 2 דברים.
    1.אם אני עושה את העוגה בתבנית 26, זה יצא ממש נמוך? לפי הכמויות נראה שזה יכול להסתדר בתבנית 26.
    2.לגבי תחתית העוגה, האם עשית פעם עם ביסקוויטים רגילים?? זה ישנה ממש את הטעם? בעלי אוהב יותר טעם וניל מאשר שוקולד.. מתלבטת עם מה להכין את התחתית.

    תודה על התשובות וחג שבועות שמח

    1. היי מעיין,
      זאת תבנית 26 חד פעמית? מה גובה התבנית?
      אין בעיה להכין עם ביסקוויטים רגילים.

    2. אפשר אבל לדעתי העוגה תצא קצת נמוכה.
      לצורך ההשוואה השתמשתי בתבנית בקוטר 24 בגובה 5.5.

    3. אוקי, האמת שאני מדדתי את התבנית מבחוץ אז בטח מבפנים זה פחות, היא נראית לי מתאימה אני אעדכן אחרי שאכין אותה.

      תודה רבה.

    4. היי אפרת,

      מעדכנת איך יצא.. העוגה יצאה מדהימה!! לא נמוכה ממש.. בערך 4-5 סנטימטר.
      עשיתי עם ביסקוויטים רגילים יצא לתחתית ממש טעם מדהיםםם.
      בקיצור, עוגה ממש מושלמת.. התענגנו על כל ביס, תודה על המתכון והאתר המופלא שלך.

    5. תודה על המענה המהיר

      זו תבנית קפיצית רגילה, בערך גובה של 6-6.5 סנטימטר

  42. היי. תודה על המתכון עשיתי ונראה מעולה.רק רציתי לשאול איזה ציפוי אפשר להכין לעוגה הזאת?תודה ממש וחג שמח

    1. היי חיה,
      אפשר להכין לעוגה ציפוי גנאש שוקולד חלב- להמיס חצי מיכל שמנת מתוקה עם 150 גרם שוקולד חלב (אם רוצים ציפוי יותר סמיך כדאי לפחית אפילו לשליש מיכל שמנת).
      חג שמח 🙂

  43. היי אפרת, ערב טוב. הוצאתי עכשיו את העוגה מהתנור ובאמצע העוגה יש שקע קטן ו"רוטט".. כאילו לא נאפה. מה דעתך?

    1. היי ענת,
      בעוגות גבינה אפויות זה יכול לקרות.
      אם הכנת לפי הכמויות במתכון ואפית 45 דקות והשארת 30 דקות בתנור אז העוגה אמורה להיות אפויה מספיק. רק לאחר קירור של כמה שעות טובות היא מתייצבת.

    2. אפרת, העוגה יצאה מווווושלמת. מתכון קוצר מחמאות. עוגה טעימה מאוד ומרשימה (: תודה לך.

  44. גם לי לא כל הבלילה נכנסה לתבנית אולי בגלל שהשתמשתי בתבנית חד פעמית אלומיניום? (במקום מנייר)

    1. היי יהודית,
      בטוח שמדובר בתבנית 24? אולי זאת תבנית 22. מדדת את הקוטר מהחלק העליון?

  45. היי אפרת,
    הכנתי והעוגה יצאה חצי שחומה שלא רואים את הדוגמא מלמעלה וחצי בהירה אבל לא כמו בתמונה איזו סיבה יכולה להיות לתופעה הזו? היא נראת אפויה ויש סדקים בעוגה….אנסה לעשות גנאש יש לי שוקולד צוקטה פרווה האם ניתן לעשות ממנו איורים יפים מעל ואיך?
    לגבי הטעם אעדכן בהמשך העוגה עדיין חמה …

    1. אולי בכל זאת הטמפ' היתה גבוהה מידי? בכל מקרה, יכול להיות שכשתחתכי את העוגה כן תראי את הדוגמאות.
      בכל אופן אני ממליצה לקרר את העוגה במקרר לפחות 8 שעות לפני שחותכים וטועמים אותה.
      לגבי גנאש, אם השוקולד הוא מריר אני לא ממליצה. כדאי להשתמש בשוקולד חלב מתוק.
      אם את שמה ציפוי אחיד על כל העוגה כדאי להמיס 150 גרם שוקולד חלב + חצי מיכל שמנת מתוקה (125 מ"ל).
      אם את רוצה לעשות איורים אפשר להמיס 50 גרם שוקולד חלב + 2 כפות חלב ופשוט לזלף פסים לרוחב ולאורך או צורה מעגלית של ספירלה.

  46. עכשיו העוגה בתנור הכנתי בתבנית חד פעמית 24 וחלק מהבלילה לא ניכנסה אז לא היסתכנתי לא המשכתי ושמתי לתנור מעל ציירתי יצא יפה מקווה שככה ישאר ועוד שאלה יש לי תנור ממש חזק איזה מעלות מומלץ לאפות כדי שלא תשחיר שמתי על 150 -160 זה בסדר?
    אעדכן כשיהיה מוכן איך יצא תודה רבה.

    1. מוזר שלא היה מקום לכל הבלילה.
      זה בסדר ששמת על 150-160.
      עדכני איך יצא 🙂

  47. תודה עכשיו מכינה…פשוט אני מסתבכת עם התחתיות.ואם אני אקנה בצק קנוי אפשרי יהיה להכין עם הבצק עוגות גבינה אפויות וקרות בלי להיסתבך? ואיזה בצק מומלץ ליקנות?
    תודה רבה.

    1. למה את מסתבכת? זה די פשוט.
      את יכולה לקנות בצק פריך מוכן (למאפים מתוקים) ולהשתמש בו כתחתית לעוגה.

    2. תודה רבה.הכנתי פעם אחת ויצא לי הבצק עם הפירורים קשה ומאז פוחדת להכין שוב.

  48. רציתי לדעת אם יש אפשרות להחליף את הקונפלור/קמח עם אינסנט פודינג ווניל

    תודה מתכוננים מעולים משתמשת הרבה באתר

    חג שבועות שמח

    1. היי אורנה,
      ממליצה לשלב כף וחצי אבקת פודינג + כף וחצי קמח/קורנפלור.
      חג שמח 🙂

  49. המטבח שלי מתבסס עליך…
    הכנתי בציק צק-יצא טעים במיוחד.
    רק שתי שאלות:בתנור העוגה תפחה מאד מאד (מעל לדפנות התבנית)אבל כשהוצאתי אותה היא צנחה מאד.מה אפשר לעשות כדי למנוע את זה (חיכתי חצי שעה בתנור מכובה) ?וגם העוגה נשברה למעלה ולא יצאה חלקה….

    1. היי טובי,
      אני מנסה לחשוב מדוע העוגה תפחה כי היא לא אמורה. אם היא נשברה זה בגלל שהיא תפחה ונפלה. פעולה זאת גורמת לה לסדקים.
      הפרדת במקרה חלבונים וחלמונים?
      השתמשת בקמח תופח?
      בכל מקרה, אפשר להכין ציפוי שוקולד כדי לכסות את החלק העליון. מומלץ שהציפוי יהיה משוקולד חלב.

  50. שבוע טוב, זה נראה מעולה. שאלה לי: איך העיגולים מתרחבים את מסובבת את התבנית? כל שכבה צריכה לכסות את מה שמתחתיה או שלא?

    1. היי רחלי,
      העיגולים מתרחבים לבד. אני מטה את התבנית רק כדי למרכז את העיגולים.
      השכבות לא מכסות לגמרי זו את זו אלא באופן חלקי ומכאן הדוגמה היפה שהעוגה מקבלת.
      שבוע טוב וחג שמח 🙂

  51. שבוע טוב.
    הכנתי את העודה לשבת, וחייבת להודות לך על המתכון הנהדר הזה, התוצאה מדהימה וההכנה קלה כל כך.
    מאמצת בחום.
    נ.ב. ניתן להוסיף יותר שוקולד , וכך טעמו יודגש ותר?

    1. תודה רעות, שמחה לשמוע 🙂
      וכן, אפשר להגדיל את כמות השוקולד ולשים 200-250 גרם כדי שטעמו יורגש יותר.
      שבוע טוב

    1. היי ליליה,
      אני חושבת שכדאי לשלב פילדלפיה עם גבינה לבנה (חצי-חצי).
      שבוע טוב 🙂

    2. ערב טוב אפרת,
      אני רוצה להכין עוגת ספירלה אך מעוניינת על בסיס גבינה לבנה. ביצים. שמנת מתוקה . סוכר. שוקולד לבן. שוקולד חלב. קורנפלור אם צריך או פודינג וניל. לא רוצה עם שמנת חמוצה הבנתי שרצוי לשים בתוך תבנית גדולה עם מים חמים.

      אני מתכוונת להכין מחר בתבנית עגולה קוטר 24 גובה 7 ס"מ.
      תודה רבה לך.

  52. היי אפרת,
    ראיתי את המתכון החדש וממש רוצה לנסות להכין האם אפשרי להכין עם התחתית של עוגת הגבינה ?
    תודה רבה על המתכונים.

  53. שבת שלום !
    האם ניתן להמיר את החמאה במצרך אחר כמו אולי להמיס שוקולד וחלב ?
    תשיבי לי בבקשה .

    1. היי אלייה,
      אני חושבת שאפשר לערבב את פירורי הביסקוויטים עם 4-5 כפות ממרח שוקולד.
      שבת שלום 🙂

    2. שלום ! האם צריך להמיס את הממרח ולערבב עם הביסקוויטים ואם אני יכולה במקום להשתמש עם שוקולד חלב או מריר מומס ?

    3. אין צורך להמיס את הממרח אלא אם כן הוא ממש מוצק.
      אם רוצים להשתמש בשוקולד חלב או מריר מומס יש להוסיף לו חמאה ורצית להמנע מזה.

    1. תודה ענת וכן, לתבנית אינגליש קייק יש להכין מחצית מהכמויות.
      שבת שלום 🙂

    1. היי נעמה,
      לא מומלץ להפחית כמויות של גבינה ושמנת כי זה מה שנותן נפח לעוגה. מה שכן, אם רוצים יותר שוקולדיות אפשר להגדיל את כמות השוקולד חלב ל200-250 גרם.

    1. היי הילה,
      המרקם הוא שונה לגמרי מעוגת שיש בחושה רגילה, הרבה יותר מיוחד בטעם.

  54. תודה רבה על כל פועלך הנפלא בכל שבוע. מצפה בכיליון… מאחלת לך חג שבועות שמח מלוא הטנא בדברים טובים. ת ב ו ר כ י

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר