מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

עוגת גבינה בטעם שוקולד

עוגת גבינה בטעם שוקולדFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On יוני 5, 2019
Last modified:יוני 6, 2019

Summary:

עוגת גבינה אפויה בשילוב שוקולד חלב – קלה להכנה וממכרת..

עוגת גבינה בטעם שוקולד

תבנית אינגליש קייק

מצרכים:

לתחתית:

שני שליש כוס (90 ג') קמח לבן

כף מלאה (12 ג') אבקת שוקולית

כף (10 ג') אבקת סוכר

חצי חלמון של ביצה (הצהוב)

רבע כוס (60 מ"ל) שמן

*לגרסה ללא גלוטן – ראו הערה בתחתית המתכון

עוגת גבינה בטעם שוקולד:

100 גרם שוקולד חלב + 2 כפות חלב 

1 ביצה גדולה

שליש כוס (66 גרם) סוכר

250 גרם גבינה לבנה 5%

200 גרם שמנת חמוצה 15%

כף וחצי (15 ג') קורנפלור (או קמח רגיל)

כף (10 ג') אינסטנט פודינג בטעם שוקולד

אופן הכנה:

הכנת התחתית:

-מחממים תנור ל180 מעלות. מערבבים בקערה את כל חומרי התחתית (קמח, שוקולית, אבקת סוכר, חלמון ושמן) עד שמתקבלת תערובת אחידה ומעט פירורית. מעבירים לתבנית אינגליש קייק משומנת ומהדקים בתחתית באופן שווה. אופים בתנור במשך 10 דקות ומוציאים (את התנור מכוונים ל170 מעלות ומשאירים דולק).

הכנת עוגת גבינה בטעם שוקולד:

-מניחים בקערית קוביות שוקולד חלב ו-2 כפות חלב וממיסים במיקרוגל במשך כ-20 שניות. מוציאים ומערבבים לתערובת חלקה. מקררים מעט.

-בקערה נפרדת, מערבבים את הביצים עם הסוכר (בעזרת מטרפה או כף). מוסיפים את תערובת השוקולד ומערבבים. מוסיפים גבינה לבנה, שמנת חמוצה ומערבבים. בסוף מוסיפים קורנפלור ואינסטנט פודינג ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.

-יוצקים את התערובת מעל התחתית שאפינו ומכניסים למרכז התנור למשך 35 דקות (מזכירה שהתנור צריך להיות מחומם על 170 מעלות).

-מכבים את התנור ומשאירים את העוגה בפנים חצי שעה. מוציאים מהתנור ומניחים לעוגה להתקרר לטמפ' החדר. לאחר מכן עוטפים אותה ושומרים במקרר כ-4 שעות לפחות. מגישים את העוגה כשהיא קרה.

הערה:

לגרסה ללא גלוטן ניתן להכין תחתית מביסקוויטים ללא גלוטן (רצוי בטעם שוקולד) ולערבב 100 גרם ביסקוויטים מפוררים דק עם 60 גרם חמאה מומסת ולהדק בתבנית (אין צורך לאפות).

עוגת גבינה בטעם שוקולד

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

37 תגובות

הוסף תגובה
  1. האם יש חלופה לקירור לפני הגשה? דרך מהירה יותר כלומר האם אפשר לקרר במקפיא בזמן קצר יותר ואז להעביר למקרר?

    1. במקרה הזה לא מומלץ לשים במקפיא. רצוי לשים במקרר ולהמתין כמה שעות.

  2. היי
    האם אפשר במקום שוקולית קקאו עם אבקת סוכר?? ואם כן מה היחס בין הקקאו לאבקת סוכר.
    או שיש חלופה אחרת
    תודה
    דינה

    1. השוקולית יותר מעודנת בטעם אבל אני מניחה שאפשר לשים כף שטוחה קקאו ולהוסיף כף מלאה אבקת סוכר.

    1. היי בת שבע,
      לא ניסיתי להקפיא אבל לפעמים עוגות גבינה אפויות משנות קצת את מרקמן לאחר הפשרה לכן לא יודעת אם הייתי לוקחת סיכון.

  3. שלום אפרת,

    *האם אפשר להחליף את הקמח הלבן בקמח מלא או בכוסמין (מעדיפה כוסמין מלא/ 80% על פני קמח חיטה מלא)
    *את הקורנפלור שכתבת שאפשר להחליף בקמח-גם..אפשר להחליף במלא/כוסמין?
    *מבינה שאת הפודינג אפשר להמיר בקורנפלור עם תמצית וניל
    * אפשר להחליף סוכר בסילאן,לפחות חלק?

    כל דבר שניתן להחליף אשמח בבקשה לדעת אם יש שינוי בכמויות (קמח/סילאן) ואם משפיע על כמויות הנוזלים?

    תודה מראש!
    חן

    1. היי חן,
      1. אפשר להמיר בקמח כוסמין מלא 80%.
      2. את הקורנפלור לא מומלץ להמיר.
      3. את הפודינג אפשר להמיר בקורנפלור עם תמצית וניל.
      4.פחות ממליצה במקרה הזה להמיר סוכר בסילאן.
      *אין שינוי בכמויות.

  4. היי!
    תודה על המתכון.
    האם ילך גם בתבנית עגולה בקוטר 26?
    ואם כן, מה הכמויות הממומלצות?
    שבת שלום.

    1. היי עינב,
      כמויות לתבנית 26:
      תחתית:
      כוס וחצי קמח לבן
      2 כפות אבקת שוקולית
      2 כפות מלאות אבקת סוכר
      חלמון של ביצה (הצהוב)
      חצי כוס שמן
      2 כפות מים
      עוגת גבינה בטעם שוקולד:
      300 גרם שוקולד חלב + 6 כפות חלב
      3 ביצים גדולות
      כוס סוכר
      750 גרם גבינה לבנה 5%
      600 גרם שמנת חמוצה 15%
      4.5 כפות קורנפלור (או קמח רגיל)
      3 כפות אינסטנט פודינג בטעם שוקולד
      זמן אפיה: תחתית 12 דקות, עוגה 55 דקות + חצי שעה בתנור מכובה.

    1. גם לא פודינג וניל?
      אם לא, שימי כף קורנפלור + חצי כפית תמצית וניל.

    1. אפשר עם פודינג וניל.
      במקום חלמון בתחתית אפשר לשים 2-3 כפות מים.
      לגבי הביצה שבעוגה, לא ניסיתי להכין בלי אבל אני מניחה שאפשר.

  5. אפרת בוקר טוב,
    לתחתית העוגה, מה עדיף מים או חצי חלמון? ואם עדיף חלמון איך חוצים אותו בלי שיתפרק?

    המשך יום נעים
    טליה

    1. היי טליה,
      החלמון נותן לתחתית יותר פריכות אבל גם עם מים יוצא בסדר.
      את החלמון טורפים עם מזלג ומשתמשים רק בחצי מהבלילה.
      יום מקסים 🌷

  6. העוגה ממש נפלאה, תודה על המתכון. השתמשתי בשוקולד מריר כי זה מה שהיה בבית.
    אהבתי במיוחד את הבצק הפשוט והקל, ולהבא אכין אותו עם המים כמו בתגובה שמעלי.

  7. שלום אפרת היקרה,
    אשמח לדעת – במה אפשר להחליף את חצי החלמון שבתחתית העוגה?

    תודה רבה וחג שמח!

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר