מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

עוגת גבינה וביסקוויטים

עוגת גבינה וביסקוויטיםFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On מאי 16, 2018
Last modified:מאי 16, 2018

Summary:

עוגת גבינה וביסקוויטים ללא אפיה – קלה להכנה, קוצרת מחמאות וטעימה בטירוף!

עוגת גבינה וביסקוויטים

תבנית מלבנית בגודל 22X31

מצרכים:

400 גרם ביסקוויטים מסוג פתי בר (רצוי בטעם שוקולד)

2 מיכלי שמנת מתוקה 32% או 38% (סה"כ 500 מ"ל)

חצי כוס (120 מ"ל) חלב קר

רבע כוס (50 ג') סוכר

5 כפות מלאות אבקת אינסטנט פודינג וניל (60 גרם)

250 גרם גבינה לבנה 5% או 9%

לטבילת הביסקוויטים: חצי כוס חלב

לקישוט מעל: 4 חטיפי מקופלת מפוררים (100 גרם)

אופן הכנה:

-מקציפים את השמנת המתוקה במשך כחצי דקה. מוסיפים חלב, סוכר, פודינג וניל וממשיכים להקציף עד לקבלת קצפת יציבה.

-מוסיפים את הגבינה הלבנה ומערבבים בעזרת כף בתנועות קיפול.

-טובלים ביסקוויטים בחלב (טבילה קצרה) ומסדרים שכבה בתבנית (ניתן לחתוך חלק מהביסקוויטים כדי להתאימם לגודל התבנית).

-יוצקים מעל כשליש מקרם הגבינה. מסדרים מעל שכבה נוספת של ביסקוויטים טבולים בחלב ומעל שליש נוסף של קרם גבינה. מניחים שכבה שלישית של ביסקוויטים טבולים בחלב ומסיימים בקרם גבינה.

-מפוררים מעל מקופלת מפוררת, עוטפים בנייר כסף ושומרים במקרר כ-4 שעות לפחות לפני ההגשה (מומלץ להכין יום קודם).

*הערה: במקום מקופלת ניתן לפזר מעל שוקולד מגורד או להכין גנאש שוקולד חלב. ניתן גם לזלף פסים/דוגמאות של ממרח שוקולד חלבי שאוהבים.

עוגת גבינה וביסקוויטים

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

98 תגובות

הוסף תגובה
  1. שלום
    אני מבקשת לשאול לגבי תבנית עגולה 26
    המינונים של השמנת מתוקה, והמרת גבינה לבנה בגבינת שמנת כמה לשים ובהתאם לכך גם מינון שאר המרכיבים

    תודה

    1. לתבנית 26 יש להכפיל את כל הכמויות ב1.5: 600 גרם ביסקוויטים, 3 מיכלי שמנת, 3/4 כוס חלב, שליש כוס סוכר, 8 כפות אבקת פודינג וניל, 375 גרם גבינה לבנה.

    2. ראיתי את הכמות הזאת שציינת למישהי ששאלה,
      כוונתי היא אחרת אם אני רוצה בתבנית 26 עגולה , לשים רק 2 שכבות ולא 3 ולשים במקום השיכבה השלישית קרם גאנש

      זאת אומרת אם אני רוצה לשים 2 וחצי שמנת מתוקה( החצי האחרון הנותר לגאנש) ,אז כמה גבינת שמנת ? (שאני שמה במקום הגבינה לבנה) ,ובהתאם לכך שאר המצרכים

      תודה

    3. תקציפי 2.5 מיכלי שמנת עם 3/4 כוס חלב קר, שליש כוס סוכר, 7 כפות אבקת פודינג וניל, 350 גרם גבינה לבנה.

    4. אני שואלת פעם נוספת בגלל שציינתי הוספת גבינת שמנת ולא גבינה לבנה כפי שרשמת, אז אין בעייה לשים 2.5 מיכלי שמנת מתוקה + 350 גבינת שמנת ?

      תודה רבה

    5. תתחילי ב250 גרם גבינת שמנת ותטעמי. תמיד אפשר להוסיף יותר בסוף.

  2. אתר מעולה ומתכונים טובים
    ובעיקר הסברים מפורטים ותגובות ומענה לכל שאלה

    אני רוצה לשאול לגבי עוגת ביסקוויטים רגילה אך גם משודרגת וקצת אחרת, לתבנית עגולה קוטר 26, ושיכול להתאים אולי גם ל 28

    שתהיה מורכבת מהשכבות הבאות:
    1. תחתית קלתית
    250 גרם ביסקוויטים מפוררים בטעם וניל + 100
    גרם חמאה מומסת

    2. קרם קצפת שוקולד

    3. שיכבת של שרוול ביסקוויטים בטעם שוקו שלמים וטבולים בחלב

    4. קרם קצפת שמנת

    5. לבסוף גאנש 100 גרם שוקולד חלב+ חצי שמנת מתוקה

    חשוב לי שהעוגה עשירה אך לא כבדה מידי , נוסף שתהיה מאוזנת במתיקות ולא מתוקה מידי ושהקרמים יהיו יציבים

    העדפה ל- 3 יחידות שמנת מתוקה לכל העוגה כולל הגאנש , בתנאי שזה יספיק כמובן לעוגה בגודל כזה

    שאלתי היא לגבי הקרמים אם ניתן לקבל בבקשה עזרה וכמות מדוייקת של המרכיבים והוראות הכנה מדוייקות

    לגבי קצפת השוקולד:
    להכנה מפודינג שוקולד, חלב ושמנת מתוקה
    אז כמה לשים בדיוק מכל מרכיב?

    לגבי קצפת וניל:
    אני רוצה להכין מ שמנת מתוקה ו- 200 גרם גבינת שמנת 30 אחוז של גד ורצוי גם פודינג וניל לשם היציבות ואם צריך אז גם חלב וגם סוכר
     
    גבינת שמנת – טמפרטורת חדר או קרה ?

    יש כאלה מתכונים שמוסיפים נוסף על הקצפת שמנת מתוקה ,  גם נוסף לזה חלב ובעיקר גם גבינה לבנה נוסף על הגבינת שמנת

    לא ברור לי אם הגבינה הלבנה זה מיותר או רק יוסיף  כי חשוב לי שיהיה מורגש הטעם של הגבינת שמנת .

    אם זה לא יעפיל על הטעם של הגבינה שמנת, אז כדאי להוסיף 250 גרם גבינה לבנה או גביע אישי-125 גרם – כדי שיוסיף לטעם ,או שזה יגרום לגבינת שמנת פחות להיות מורגשת? או שזה גם עלול להיות כבד מידי 2 סוגי גבינות ועוד שמנת ?

    השילוב שאני תמיד מכינה עם שמנת מתוקה וגבינה לבנה ממש טעים , אבל אני רוצה לנסות הפעם את הגבינת שמנת

    1. היי אורלי,
      קרם שוקולד – מיכל וחצי שמנת מתוקה + 4 כפות אינסטנט פודינג בטעם שוקולד + חצי כוס חלב קר
      קרם וניל – מיכל וחצי שמנת מתוקה + 4 כפות אינסטנט פודינג בטעם וניל + רבע כוס אבקת סוכר + חצי כוס חלב קר. לאחר שהקצפת לקצפת יציבה יש להוסיף בתנועות קיפול עדינות 200 גרם גבינת השמנת + 125 גרם גבינה לבנה.

    2. ממש תודה על הסבלנות והמענה, כי אחרים כששאלתי בקושי טורחים לענות משפט בלי שום הסבר.

      יש לי מספר שאלות נוספות גם לצורך העוגה וגם לשם ידע כללי:

      בנוגע לקרם שוקולד

      1. לדעתך עדיף להשתמש בשוקולד חלב מומס עם 4 כפות חלב ואז להקציף יחד עם 1 שמנת מתוקה?
      או לשים פודינג שוקולד ?

      לעומת זאת במתכון שלך טריקולד באתר ראיתי שיש את שניהם גם שוקולד מומס + חלב וגם פודינג שוקולד
      מה ההבדל מבחינת טעם ויציבות בכל האפשרויות האלה?

      2. בקרם השוקו, גם כן כדאי לשים 125 גרם גבינה לבנה לשם טעם ויציבות ? או שהשילוב של שוקולד וגבינה יהיה כבד מידי? או שזה כבר טעם אישי?
      במידה וכן זה מתאים יותר כשמוסיפים פודינג שוקולד או שוקולד חלב מומס+ חלב , או גם וגם?

       השיכבת ביסקוויטים

      1. לגבי השיכבת ביסקוויטים הראשונה שהיא 250 גרם ביסקוויטים מפוררים + 100 גרם חמאה מומסת, זה בסדר היחס הזה ?
       לשם ידע כללי מי שמעדיף כמה שפחות חמאה ניתן להשתמש גם בפחות, אבל לא על חשבון הטעם  ?  או 100 גרם יוצא יותר קריספי ?
      אבל אז גם שמים פחות ביסקוויטים ?
      אני רוצה שיהיה מאוד קריסיפי אך גם לא קשה מידי

      2. בנוסף לזה ראיתי במתכון טריקולד שלך באתר שנוסף לחמאה הוספת גם 4 כפות חלב לביסקוויטים , מעניין לדעת מה תורם החלב כאן חוץ מהחמאה , זה מוריד מעט מהקריספיות? ומתאים יותר לביסקוויטים בטעם שוקו מאשר וניל?

      שאלות כלליות
      ברוב במתכונים שמים כוס חלב, בהתחשב ביחס החומרים ובגודל תבנית 26 או 28 זה מספיק חצי כוס כפי שציינת?

      לגבי סוכר ואבקת סוכר מה ההבדל ביניהם בהוצפה להקצפה, ואם משתמשים בסוכר אז כמות זהה ?

      שוב תודה

    3. קרם שוקולד
      1. שוקולד חלב לא תורם ליציבות. רק הפודינג לכן אם את מכינה שכבה אחת של שוקולד מספיק להשתמש בפודינג.
      2. עניין של טעם (אישית פחות ממליצה).
      שכבת ביסקווטים
      לדעתי תחתית פירורי הביסקוויטים עם החמאה מיותרת ועדיף לשים שכבה של ביסקוויטים טבולה בחלב גם בתחתית. כך את גם חוסכת שימוש בחמאה.
      בעוגת טריקולד אין שכבות ביסקוויטים ולכן יש שכבה אחת של תחתית עם חמאה. החלב מרכך קצת את התחתית.
      כללי
      אם את מכינה בתבנית 28 שימי ¾ כוס חלב קר. לדעתי עדיף להכין בתבנית 26.
      הסוכר יותר גרגירי ולפעמים מורגש בקצפת אם הוא לא נמס כמו שצריך. בכל מקרה אפשר לשים סוכר בכמות זהה.
      גבינות קרות מהמקרר.

    4. בקשר לקצפת
      כדי שלא תשבר, את אמרת לקפל את כל הגבינה בהדרגה לתוך הקצפת
      ניתן לקבל יותר הסבר?

      לא עדיף בצורה כזאת:
      שמים את כל הגבינות בקערה ומוסיפים 2 או 3 כפות מהקצפת ומקפלים , ואחר כך מקפלים את כל שאר הקצפת הנותרת?

      או שזה לא משנה , לא ברור השלבים כי הקצפת ממש עדינה ויכולה להיבלע בקלות בתוך כל הגבינה

      לשאלה כללית:
      מה היחס התמידי שצריך להיות של ביסקוויטים מול גרם חמאה
      על כל 250 ביסקוויטים מוסיפים 100 חמאה?
      כי יש מלא גירסאות שיש כאלה שמוסיפים רק 70 ומשהו או 80 גרם

      מתי יש צורך ואם בכלל להוסיף גם חלב,כשמדובר בביסקוויטים וניל , האם זה כן במקצת מוריד בקריספיות?

    5. אפשר לערבב את הגבינה בעזרת "לקקן" בתנועות קיפול עדינות או להכין בצורה שציינת. לא משנה.
      היחס בין הביסקוויטים לחמאה משתנה בהתאם למרקם הרצוי. אם שמים פחות חמאה המרקם יותר מתפורר. אם שמים יותר חמאה המרקם יותר קשה ויציב.
      לא תמיד צריך להוסיף חלב, רק אם רוצים שהתחתית תהיה פחות קשה. בדר"כ זה רק בגלל שקשה לחתוך אותה עם סכין כי מבחינת טעם זה טעים כשהיא קשה ואין בעיה עם זה. אם לא שמים הרבה חלב, זה עדיין נשאר פריך.

  3. חייבת להגיד-
    היה באלי על המתכון המטריף הזה בשתיים בלילה
    אך לצערי היה במקרר רק גבינה ובארון ביסקויטים
    על המזל שלי ניסיתי להמיר בקונפלור + סוכר וניל + מעט יותר חלב + תמצית ןניל ולערבב טוב טוב שלא יהי גושים
    יצא מוושששללם(צריך רק בחכמה עם הכמיות(:
    ללא שמנת מתוקה ללא פודינג.

  4. היי אפרת, קודם כל תודה על אתרך הנהדר! כולנו בבית עפים עליו⁦☺️⁩
    האם זה הולך לשים במקום שכבת הפתי בר התחתונה שכבת עוגיות אוראו? (חצאי עוגיות, ללא הממרח הלבן כלומר)
    תודה,
    רעות

    1. היי ליזה,
      לתבנית 26 יש להכפיל את כל הכמויות ב1.5: 600 גרם ביסקוויטים, 3 מיכלי שמנת, 3/4 כוס חלב, שליש כוס סוכר, 8 כפות אבקת פודינג וניל, 375 גרם גבינה לבנה.

    1. כן בגדול זה אפשרי אבל לוקח הרבה יותר זמן.
      מומלץ להכניס את השמנת למקפיא למשך 15 דקות לפני ההקצפה כדי שהיא תהיה קרה מאוד (זה מסייע להקצפה) ואז להקציף בתנועות נמרצות וברצף במשך כמה דקות עד שהקצפת מסמיכה ונעשית יציבה.

    1. כמויות לתבנית אינגליש קייק אחת:
      200 גרם ביסקוויטים מסוג פתי בר (רצוי בטעם שוקולד)
      מיכל שמנת מתוקה 32% או 38% (250 מ"ל)
      רבע כוס חלב קר
      2 כפות סוכר
      3 כפות אבקת אינסטנט פודינג וניל
      125 גרם גבינה לבנה 5% או 9%
      לטבילת הביסקוויטים: רבע כוס חלב
      לקישוט מעל: 2 חטיפי מקופלת מפוררים (50 גרם)

    1. יש להכין מחצית מכל הכמויות.
      את יכולה להכין את הכמות במתכון ב-2 תבניות אינגליש קייק ותבנית אחת לעטוף היטב ולהקפיא.

  5. היי אפרת, האם ניתן להכין את העוגה בלי מיקסר ?
    אם לא, אשמח אם תוכלי להפנות אותי לעוגת ביסקוויטים ללא מיקסר אם קיים באתר.
    תודה מראש 😊

  6. היי אפרת לילה הזה היה לי משעמם ורציתי להכין עוגה אז חפשתי מתכונים ומאצתי את שלך קראתי את התגובות וראיתי שהם נהדרות אז רצתי להביא מצרכים בגלל שאני בן אני לא אופה עוגות זו העוגה הראשונה ואת האמת היא יצאה מושלמת יותר ממה שחשבתי רק בעיה קטנה בכמויות לא יותר מזה עכשיו היא במקרר אשמח להגיב לך איך היא יצאה

    1. היי אורי,
      קודם כל כל הכבוד לך 🙂
      לגבי הכמויות, זה כבר קשור בתבנית. יכול להיות שהשתמשת בתבנית גדולה או קטנה ממה שצריך.

  7. עוגה ליגה !!! האמת שהיה לי את המתכון אך שלך יותר מוצלח עם הטיפים והכמויות המדויקות. סוכר לא שמתי כלל ובשכבה העליונה הזלפתי עם כף חמאת שקדים וליקר שוקולד והוספתי קוקוס ויצא ממש טעים.
    תודה ושבת שלום ומבורך

  8. העוגה האהובה עליי, באמת שזה ממש טעים וכל כך קל שזה מדהים.
    הכנתי לאבא שלי והוא נורא אהב, והוא נורא אוהב שוקולד גם אז הוא הציע אולי לשים גם קרם שוקולד בין שכבות הפתי בר.
    יש דרך לעשות את זה? זה יצא טעים?

    1. כן בטח, זה דווקא יכול להשתלב מעולה. לדעתי כדאי להמיס חפיסת שוקולד (ממליצה שוקולד חלב רגיל) עם 2-3 כפות חלב עד לתערובת נוזלית חלקה ואז לזלף בין שכבות הפתי בר (קודם לשים את הפתי בר, מעל לזלף שוקולד ואז לשים את קרם הגבינה. נגיעות השוקולד ייתנו טוויסט מעניין 🙂

  9. אפרת תודה רבה על המתכונים המדהימים שלך… עשיתי את העוגת גבינה והיו תגובות ממש טובות תודה לך ושבת שלום

  10. הינה העוגה המוכנה בסוף שמתי גבינה לבנה קופסא וחצי:)ואחר-כך אשלח תמונה אחרי שתיתייצב עידכון לגבי הטעם למרות שטעמתי וטעים יצא תודה:)

  11. היי אפרת,
    חייבת להכין את עוגת הגבינה ורציתי לישאול האם ניתן להכין עם ביסקוויטים לבנים הרגילים ומעל לעשות ג'ילי בטעם תות ולישפוך מעל עוגת הגבינה ליופי? זה יהיה מתאים?
    תודה רבה על המתכונים.

    1. היי קרינה,
      אפשר להשתמש בביסקוויטים רגילים.
      אפשר גם לשים ג'לי תות מעל. אני ממליצה רק להכניס את העוגה למקפיא לחצי שעה-שעה כדי שהקרם יתייצב ורק אז לשים את הג'לי. אח"כ אפשר לשמור במקרר.

    2. תודה רבה על המענה המהיר.אכין ואעדכן איך יצא:)ופעם הבאה האם ניתן לשים 2
      קופסאות של גבינה לבנה או שקופסא אחת מספיקה כדי להרגיש את הגבינה?
      שוב תודה:)

    3. אפשר לשים קופסת גבינה נוספת אם רוצים להרגיש יותר את הטעם של הגבינה.
      שבוע נפלא 🙂

  12. היי. האם אפשר לשנות את היחס בין הגבינה לשמנת מתוקה? בצורה כזו שתהיה יותר גבינה מאשר שמנת מתוקה? כך שיהיה "בריא" יותר…אם אפשרי אשמח לדעת כמויות. עוגה טעימה ביותר :-]

    1. היי אורנה,
      אפשר לנסות לשים מיכל שמנת אחד ו500 גרם גבינה לבנה, רק כדאי לטעום את הקרם ולוודא שהוא מתוק מספיק. אם יש צורך אפשר להוסיף כמה כפות אבקת סוכר.

  13. היי אפרת.
    הכנתי את העוגה אבל לא חלבית. יצא מעולה. תודה רבה אוהבת את המתכונים שלך.

  14. הכנתי אותה לשבועות. יצא מעולה עם פתי בר רגיל. 5 כפות פודינג הביא אותי בדיוק לאריזה של 80 גרם פודינג. הילדה פיזרה מלמעלה סוכריות צבעוניות קטנטנות לפי בקשתה.
    אכן קל להכנה וטעים ממש.
    תודה אפרת

  15. תודה רבה על המתכונים הנפלאים🍰🍒🍒חג שבועות מלא הטנא 🌽🌽🌽בדברים נפלאים💐💐

  16. חג שמח אפרת
    האם אפשר להוסיף לחלב שבו טובלים את הביסקוויטים קפה אספרסו או איזה סוג של ליקר

  17. אפרת זה נראה מעולה!!!
    יכולה להסביר מה הכוונה בתנועות קיפול? לא רוצה להרוס את ההקצפה.
    תודה וחג שבועות כיפי

  18. היי אפרת,
    אם אני רוצה לעשות בתבנית אלומיניום 25X32, איך ניתן לשנות את הכמויות?
    בנוסף, האם ניתן במקום המקופלת ליצוק שוקולד מומס עם שמנת?
    תודה רבה,
    עידית

    1. היי עידית,
      לתבנית בגודל שציינת יש להכפיל את כל הכמויות ב1.5: 600 גרם ביסקוויטים, 3 מיכלי שמנת, 3/4 כוס חלב, שליש כוס סוכר, 8 כפות אבקת פודינג וניל, 375 גרם גבינה לבנה.
      אפשר ליצוק מעל גנאש (שוקולד מומס עם שמנת).
      חג שמח 🙂

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר