מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

עוגת גבינה ואוראו

עוגת גבינה ואוראוFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On מאי 15, 2014
Last modified:ינואר 23, 2018

Summary:

עוגת גבינה עם עוגיות אוראו – קינוח מפנק שאי אפשר לעמוד בפניו..

עוגת גבינה ואוראו

12 גביעים קטנים, 6-8 גביעים גדולים / תבנית עגולה חד פעמית  20

מצרכים:

לתחתית:

16 עוגיות אוראו (כפולות) מפוררות

50 גרם חמאה

לקרם גבינה:

1 מיכל שמנת מתוקה (250 מ"ל)

2 כפות (25 ג') סוכר

3 כפות מלאות (25 ג') אינסטנט פודינג וניל

1/4 כוס (60 מ"ל) חלב

250 גרם גבינה לבנה (מומלץ 9%)

8 עוגיות אוראו (כפולות) שבורות גס

אופן הכנה:

-ממיסים במיקרוגל את החמאה. מוסיפים את פירורי עוגיות האוראו ומערבבים היטב. מהדקים בתחתית התבנית/ הגביעים.

-מקציפים בקערה את השמנת המתוקה, הסוכר, אינסטנט וניל וחלב עד לקבלת קצפת יציבה. מוסיפים את הגבינה הלבנה ומערבבים בעזרת כף בתנועות קיפול עד לאיחוד התערובות. מוסיפים את שברי עוגיות האוראו ומערבבים עד לאיחוד התערובת.

-יוצקים את תערובת הקרם על שכבת העוגיות ומיישרים. מפזרים מעל מעט פירורי עוגיות.

-מכניסים למקרר ל-3 שעות לפחות לפני ההגשה.

קינוח גבינה ואוראו

עוגת גבינה ואוראו, עוגת גבינה עם אוראו

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

****************************************

הודעה לגולשים:

יצאתי לחופשה ולכן לא אוכל להשיב על שאלות.  אחזור אחרי החג.

 

****************************************

138 תגובות

הוסף תגובה
    1. אפשר לוותר על הגבינה הלבנה והחלב ולהשתמש בקצפת צמחית במקום שמנת מתוקה. שימי רק לב שעוגיות האוראו הן בדר"כ חלביות.

    1. במקום לפורר את העוגיות ולערבב עם חמאה אפשר להפריד את עוגיות האוראו, לטבול כל עוגיה בחלב ולסדר שלמות בתבנית.

  1. היי ,אני צריכה את העוגות למוצאי שבת. אם אכין היום בערב ואשאיר במקרר עד למוצאי שבת זה יהיה בסדר?

    1. ראיתי רק עכשיו (הייתי בחופש) מקווה שהסתדרת 🙂
      התשובה היא כן.

  2. היי,
    אני רוצה להכין את הקינוח ליום חמישי לארוחת שבועות מהעבודה.
    אם אכין מהיום זה יהיה טוב?

    1. כן. את יכולה להכין ולהקפיא. להעביר למקרר ביום רביעי בערב.

  3. תודה רבה על המתכון! אני חייבת לנסות. העוגה יוצאת יציבה? או שהפרוסות מתפרקות בחיתוך?

    1. היי ליאת,
      כמויות לתבנית עגולה 26:
      לתחתית:
      30 עוגיות אוראו כפולות
      120 גרם חמאה
      לקרם גבינה:
      3 מיכלי שמנת מתוקה
      6 כפות סוכר
      חבילה וחצי אינסטנט פודינג וניל
      3/4 כוס חלב
      750 גרם גבינה לבנה
      20 עוגיות שבורות גס

  4. היי אפרת, תודה על המתכון!
    מתכוונת להכין גביעים קטנים לכיתה שלמה.. כ-38 תלמידים, תוכלי להמליץ על כמויות?

    1. היי מיכל,
      אם אלה גביעים קטנים אז אני ממליצה להכפיל כמויות ב-3. אם במקרה זה לא יספיק תכיני כמות נוספת לכן אני ממליצה להערך מראש מבחינת כמויות ולקנות 4 מיכלי שמנת ו4 גביעי גבינה.

    1. היי ליר,
      פודינג הוניל מייצב את הקרם, מעבר לטעם שהוא מוסיף לו. אם אין, אפשר לוותר ולשים חצי כפית תמצית וניל ולהוסיף עוד 2 כפות סוכר.

    1. היי חגית,
      יש להכפיל כמויות:
      לתחתית:
      כ-30 עוגיות כפולות
      100 גרם חמאה
      לקרם הגבינה:
      2 מיכלי שמנת
      4 כפות סוכר
      6 כפות אינסטנט פודינג וניל
      חצי כוס חלב
      500 גרם גבינה לבנה
      כ-15 עוגיות כפולות שבורות גס

    1. היי ריקי,
      אפשר לוותר על הגבינה הלבנה והחלב ולהשתמש בקצפת צמחית במקום שמנת מתוקה אבל הבעיה היא שעוגיות האוראו הן בדר"כ חלביות.

    1. היי לילך,
      את יכולה להכפיל כמויות ב-2 ולהכין בתבנית מלבנית בגודל 20X30.

  5. היי אפרת, אנחנו נהנים מהאתר שלך, תודה רבה!!
    האם ניתן להקפיא את העוגה לכמה ימים? ואז להוציא מס' שעות למקרר לפני ההגשה?

  6. הי, נשמע מעולה. אם אני מכניסה למקרר- האם העוגה מתקשה? אני חושבת להשתמש בתבנית אינגליש קייק ותוהה אם יהיה קל לחתוך את העוגה. כמו כן, האם הכמויות מתאימות לתבנית של אינגליש? והאם לדעתך יספיק לכ 15 איש?

    תודה

    1. היי נעה,
      העוגה לא מתקשה במקרר, היא מתייצבת אבל עדיין רכה. את יכולה להשתמש בתבנית אינגליש קייק ולשים את העוגה במקפיא כחצי שעה-שעה לפני ההגשה. כך היא תהיה יותר יציבה לחיתוך (רק חשוב לא יותר משעה כי אז היא עלולה לקפוא).
      זה אמור להספיק ל 8-10 אנשים. אם את מכינה עוד משהו ליד אז אין בעיה, אם רק העוגה מוגשת כקינוח אני ממליצה להכין כמות כפולה.

  7. הי אפרת
    אני רוצה לעשות את הבסיס כמו כדורי שוקולד/נקניק שוקולד. יודעת להגיד לי כמויות?
    תודה רבה!
    מעין

    1. היי מעין,
      אני חושבת שכדאי להכין את הכמויות הבאות:
      200 גרם ביסקוויטים מפוררים, חצי מיכל שמנת מתוקה (125 מ"ל), 65 גרם שוקולד מריר – להמיס את השמנת עם השוקולד ולערבב לתערובת חלקה. להוסיף את פירורי הביסקווטים ולערבב.

  8. היי,בתחילת המתכון שמת תמונה של זה ואני חייבת לציין שזה נראה מצוין. אבל במתכון כתבת שמכניסים את זה לתוך כוס ובתמונה זה בלי כוס. איך הוצאת את העוגה מהכוס?

    1. היי יפעת,
      אפשר לשים בתוך כוסות אישיות ואפשר להכין בתוך תבנית מאפינס מסיליקון. להקפיא כמה שעות עד שהעוגות מתקשות ואז אפשר לחלץ את העוגות מהתבנית 🙂
      שבת שלום

  9. העוגיות הם סנדוויץ שביניהם יש קרם וניל לפורר אתה הכל ביחד או שלהוריד את הקרם וניל שנמצא בינהם ?

  10. עוגיות אוראו המוכרות הם לא בהכשר שאני אוכלת , אז יש לי שאלה. יש עוגיות של כיבודים קוראים לזה קרמיאו ואני הבנתי שיש לזה טעם כמו עוגיות לשל אוראו אפשר להשתמש בזה ?

  11. הי אפרת, הייתי מאוד רוצה לעשות את המתכון לכמות קטנה יותר משהו כמו 5-6 יחידות…תוכלי לעזור לי עם הכמויות? והאם אני יכולה לשים את זה בעטרות נייר בתוך התבנית אלומניום החד פעמית? תודה.

    1. היי שירן,
      אני ממליצה להכין את כל הכמות ולמלא בכוסות אישיות (זה יוצא 6-8 כוסות) ואפשר להקפיא אם נשאר.
      עטרות נייר לא מתאימות במקרה הזה כי התערובת רכה. אם יש לך תבנית סיליקון את יכולה להשתמש בה אבל אז תצטרכי להקפיא אותם כדי לחלץ מהתבנית.

  12. היי יש לי תבנית סיליקון של מאפינס(12 יחידות) האם אוכל לעשות לפי המתכון ולחלץ אותם בקלות לאחר הקפאה? אם כן כמה הקפאה צריך?

    1. היי אורטל,
      אפשר להכין בתבנית מאפינס מסיליקון ולהכניס למקפיא ל 4-5 שעות, עד שהעוגות קופאות ואז יהיה ניתן לחלץ אותן בקלות.
      בהצלחה ושבת שלום 🙂

    1. היי יעקב,
      השמנת המתוקה הכרחית להקצפה (גבינה לא ניתן להקציף).
      מה שכן, אפשר במקום גבינה לבנה 9% להשתמש בגבינה עם אחוז שומן נמוך יותר.
      שבוע נפלא 🙂

  13. היי! המתכונים פה נראים מעולים!
    אני מתלבטת בין 3 שנראים טוב, אני צריכה להכין את העוגה ביום שני והיא תוגש רק בחמישי/שישי, איזה מהבאות אפשרית? חשבתי על זאת/ אוראו שוקולד לבן/ נוטלה גבינה.. ואיך לאחסן שיישמר? תודה רבה מראש!!

    1. היי הדר,
      האמת שכל העוגות מעולות (צפוי שזה מה שאני אגיד, לא? 😉 )
      את יכולה להכין כל אחת מהעוגות ביום שני ולשמור בהקפאה עד אותו יום של ההגשה (רק חשוב לעטוף את העוגה היטב בניילון נצמד או נייר כסף). העבירי את העוגה למקרר כשעה-שעתיים לפני ההגשה, כך אולי היא תהיה עדיין יציבה בחיתוך.
      את עוגת האוראו שוקולד לבן אני ניסיתי להקפיא ואפילו לאכול קפוא ויצא מעולה, כמו עוגת גלידה. לדעתי גם שתי העוגות האחרות יהיו טעימות אפילו שהן קפואות.
      אם את בוחרת להכין את העוגה הזאת (גבינה עם עוגיות אוראו) קחי בחשבון שתצטרכי להכפיל כמויות לתבנית עגולה בקוטר 24.
      בהצלחה ושבוע מעולה!

  14. סליחה על הבורות… אבל מה זה עוגיות אוראו?
    והאם חובה להשתמש דווקא בהן, או אפשר כל סוג של עוגיות או ביסקוויטים?

    1. היי שושי,
      עוגיות אוראו הן עוגיות סנדוויץ' עגולות בטעם שוקולד שבניהן יש קרם לבן.
      אפשר להשתמש במקום בביסקוויטים מסוג פתי בר בטעם שוקולד או כל ביסקוויטים/עוגיות מתוקות אחרות. זה יוצא 170 גרם לתחתית ו 90 גרם לקרם הגבינה.

  15. הי,
    רציתי להבין משה: הבסיס מובן: מרסקים את העוגיות ביחד עם החמאה
    לגבי הקציפה: אחרי שהוספתי אינסטנקט פודיגנג, גבינה וכו' – לא הצלחתי להבין האם אמורים להוסיף לבלילה עוד עוגיות אוררו???

    1. היי אורית,
      נכון, לתחתית מרסקים 16 עוגיות עם חמאה.
      לקרם- לאחר מקציפים את כל החומרים ומוסיפים את הגבינה, מוסיפים שברים של 8 עוגיות לתוך תערובת הקרם שהקצפנו.
      שבת שלום 🙂

  16. יצא מושלם!
    את תותחית, כל מה שהכנתי דרך האתר הזה יצא מוצלח.
    פשוט מהיר וטעים 🙂

  17. היי שלום לך, רציתי לומר לך קודם כל ישר כוח על הסבלנות לענות לכולם פה ושהמתכונים שלך נראים פשוט מדהים!! ותודה שאת ככה משתפת אותם עם כולנו…!
    יש לי שאלה אפשר להמיר את המתכון הזה לפרווה? אני לא יודעת אם העוגיות אוררו הם פרווה או חלבי.. ואם כן אך אני עושה את זה שעדיין ישאר טעם מעניין של קצפת במקום קצפת צמחית רגילה??..
    ושוב תודה!!

    1. היי הילה,
      כעקרון אפשר לוותר על הגבינה הלבנה והחלב ולהשתמש בקצפת צמחית במקום שמנת מתוקה אבל הבעיה היא שהעוגיות אוראו עצמן בדר"כ הן חלביות.
      אם בא לך להכין קינוח קצפת פרווה טעים אז הנה רעיונות:
      קינוח קצפת
      קינוח קרם גבינה ולוטוס (לגרסת הפרווה יש לוותר על הגבינה במתכון ובמקום חלב לשים חלב סויה/קוקוס או רבע כוס מים קרים)
      קינוח בסיקוויטים אישי
      יום נפלא!

    2. אפשר לקנות עוגיות אוראו לבד ללא הקרם(שהן פרווה כמובן).ניתן להשיג בחנויות אפיה.

  18. היי
    אני יכולה לעשות את העוגה עם מרקם של עוגת ביסקווטים רגילה?
    לדוגמא: פודינג וניל אחד,כוס חלב,קצת סוכר ומיכל שמנת מתוקה?

  19. היי

    אני רוצה להכין את המתכון העוגה בתבנית עגולה של 26, מה הכמויות שאצטרך?
    שאלה נוספת, ניתן להכין את העוגה יומיים לפני??

    1. היי ספיר,
      אפשר להכין את העוגה יומיים לפני ולשמור במקרר.
      כמויות לתבנית עגולה 26:
      לתחתית:
      30 עוגיות אוראו כפולות
      120 גרם חמאה
      לקרם גבינה:
      3 מיכלי שמנת מתוקה
      6 כפות סוכר
      חבילה וחצי אינסטנט פודינג וניל
      3/4 כוס חלב
      750 גרם גבינה לבנה
      20 עוגיות שבורות גס
      בהצלחה 😉

  20. בתור עוגה לעצלנים, אפשר פשוט לשים עוגיית אוראו ועלייה קרם במקום להכין תערובת? (פשוט אני מתכוון להכין את זה לאורחים מאוד מהר)
    נ.ב סליחה על השעה המאוחרת

    1. כן אבי, אפשר. פשוט התחתית תהיה מעט קשה אבל אני בטוחה שהאורחים יתמודדו עם זה 😉
      לילה טוב!

  21. זו שוב אני, רציתי לדעת אם אני יכולה לקחת את הקרם לעוגת ביסקוויטים רק בלי גבינה? אם לא את יכולה אולי לתת לי מתכון לקרם כזה? את פשוט תצילי אותי עם כן

    1. היי גילה,
      אין בעיה לוותר על הגבינה ולהכין את אותו מתכון בלי גבינה לבנה, זה ייצא טעים מאוד גם ככה 🙂
      לדעתי אם מוותרים על הגבינה אפשר לוותר על הסוכר או לפחות להפחית לכף סוכר אחת.
      חג שמח ושבוע מצוין!

  22. היי!
    יש לי בעיה הבן שלי לא אוהב גבינה לבנה בכלל, יש תחליף שהוא לא גבינה או סוג של יוגורט?
    – תודה

    1. היי שירן,
      תכפילי כמויות:
      לתחתית:
      כ-30 עוגיות כפולות
      100 גרם חמאה
      לקרם הגבינה:
      2 מיכלי שמנת
      4 כפות סוכר
      6 כפות אינסטנט פודינג וניל
      חצי כוס חלב
      500 גרם גבינה לבנה
      כ-15 עוגיות כפולות שבורות גס

  23. הייי
    רציתי לומר לך שהכנתי את העוגת גבינה אוראו הזאת בשישי האחרון, אבל כעוגת "פס" ויצא פשוט מדהים!! כולנו טרפנו :))
    תודה על עוד מתכון מעולה!
    וכמובן שכל שישי מככב המתכון של המיני מאפים, רק שאני כן נותנת להם לתפוח ומורחת עליהם שמן זית שום ופטרוזילה,, כאילו פוקאצ'ה 🙂

  24. עם אני רוצה לחמש עשרה איש והנתונים שנתנת הוא לשתיים עשרה איש מה צריך לעוסקים שזה יצא לחמש עשרה איש

    1. היי טוהר,
      תלוי מה גודל הגביעים. הכמות מספיקה לכ-12 גביעים קטנים. אם משתמשים בגביעים יותר גדולים, הכמות מספיקה לפחות גביעים. אם את רוצה להכין 15 יחידות נראה לי שמספיק אם תשתמשי במיכל וחצי של שמנת, 1/3 כוס חלב, 5 כפות אינסטנט פודינג וניל, 2 כפות סוכר, 250 גרם גבינה לבנה, 10 עוגיות אוראו שבורות.
      לתחתית: 20 עוגיות אוראו כפולות מפוררות + 80 גרם חמאה.
      שבת שלום וחג שמח 🙂

  25. אתר מדהים! תודה רבה לך! רציתי לשאול, יש לי תבנית עגולה בקוטר 22 ס"מ זה בסדר? או שאני צריכה להגדיל כמויות?

    1. היי שרית,
      לדעתי את יכולה, מקסימום העוגה תצא מעט יותר נמוכה.
      אם חשוב לך שהעוגה תהיה גבוהה תוסיפי עוד חצי מיכל שמנת מתוקה + כף אינסטנט פודינג וניל, כלומר סה"כ מיכל וחצי שמנת ו-4 כפות אינסטנט פודינג וניל. שאר החומרים אותו דבר.
      חג שמח!

  26. היי, רציתי לדעת האם אפשר לעשות את המתכון בתוך כוסיות אישיות ולהשאיר את הקינוח בפנים וכך להגיש? תודה.

    1. היי סול,
      לצערי אי אפשר כי רק שמנת מתוקה ניתנת להקצפה.
      שבת שלום 🙂

    1. היי שולי,
      פחות מומלץ מאחר ושמן נשאר נוזלי בקירור (להבדיל מחמאה שמתקשה) ואז העוגיות בתחתית יתפוררו כי לא יהיה מה שיחזיק אותן אלא אם כן מכינים בכוסות הגשה ואז זה פחות משנה אם התחתית דבוקה (ואז מספיק לשים 2 כפות שמן קנולה).
      לגבי שימוש באינסטנט פודינג שוקולד – בדר"כ גבינה הולכת עם וניל והאמת שלא ניסיתי לשלב גבינה עם שוקולד אבל זה יכול להיות מעניין 😉

  27. היי,
    אם אני רוצה במקום שברי האוראו מעל לשים לקישוט מיני אוראו
    עדיף להכין יום קודם, להקפיא ואת המיני אוראו לשים רק ביום למחרת?

    1. הי אביבה,
      זה לא משנה, אפשר לשים גם יום קודם וגם למחרת. לדעתי אם תשימי את המיני אוראו יום קודם הוא דווקא ישתלב יותר בעוגה.

    2. הי אביבה,
      לא בהכרח. את יכולה לעשות ניסוי ולהכניס עוגייה אחת למקפיא ולבדוק למחרת.

    1. היי נדב,
      אפשר להכין את זה בגביעים או בתבנית עגולה חד פעמית בקוטר 20, לפי בחירתך.

    1. היי לילך,
      אפשר לוותר אבל אז לא תהיה תחתית לעוגה וקחי בחשבון שיהיה צורך לחתוך את העוגה בעדינות כדי שלא תתפרק (כי אין משהו ש"תופס" אותה מלמטה) אלא אם כן את מכינה כעוגות אישיות.

    1. היי,
      רק את החמאה ממיסים במיקרו ולאחר שהיא נמסה והופכת לנוזל מערבבים אותה עם פירורי האוראו.

  28. היי ,אפשר להשאיר את העוגה שלושה ימים במקרר ? אני צרכה את העוגה ליום שישי בערב ואין לי אפשרות להכין מחר או מחרותיים

    1. אם כוונתך להוסיף על העוגה אז אפשר להוסיף שבבי שוקולד, מקופלת מפוררת, כדורי שוקולד "קליק", דובדבנים מסוכרים וכל דבר אחר לפי טעמך האישי.

  29. היי,
    כשאומרים "16 עוגיות אוראו (כפולות) מפוררות". הם הכוונה היא רק לעוגיות עצמן או גם לקרם הלבן?
    תודה

    1. הי עדי,
      הכוונה היא גם לקרם שבניהן. ממש מרסקים/מפוררים את כל העוגיה כולל הקרם.
      שנה טובה 🙂

    1. הי עדי,
      בסביבות 10-12 גביעים, כמובן שזה תלוי בגודל הגביע ובכמות שממלאים אותו (אפשר למלא עד הסוף ואפשר למלא עד 3/4 גביע).
      שבוע מצוין 🙂

    1. הי אבישג,
      נכון, בתמונה הספציפית הזאת אין בקרם שברי אוראו גסים, אבל מומלץ מאוד להוסיף 😉

  30. היי 🙂 העוגה נראית מעולה.
    יש לי 2 שאלות:
    1. האם היא עמידה? כלומר , אין צורך בג'לטין או משהו?
    2. רשום 16 עוגיות אוריאו. לא ברור לי איך לחלק את כמות העוגיות בין תחתית העוגה, הקרם והפירורים מעל?

    תודה !

    1. היי ספיר,
      1. אין צורך בג'לטין, העוגה מתייצבת לאחר מספר שעות בקירור.
      2. 16 עוגיות מפוררות הן לתחתית, 8 עוגיות שבורות גס הן לקרם ו-2 עוגיות מפוררות הן לפיזור מעל העוגה. סה"כ 26 עוגיות.

    1. הי,
      תבנית קפיצית היא מעט יותר גדולה ועמוקה מתבנית חד פעמית לכן אני ממליצה להכפיל את כמויות הקרם כדי שתצא עוגה גבוהה (לגבי התחתית- אני מניחה שלא יהיה צורך להכפיל כמויות).

  31. דנה עוד שאלה קטנה אם אני חייבת לקצר את זמן ההמתנה אני יכולה לשים במקפיא לשעתיים בערך?

    1. כן שיר את יכולה אבל קחי בחשבון שככל שזה במקרר יותר זמן כך זה יותר טעים 🙂

    1. היי דנה,
      כן, אפשר להכין כעוגת ביסקוויטים ופשוט לסדר בשכבות בתבנית.
      שבוע נפלא 🙂

  32. שלום,אם אכין בתבניות מאפינס מאלומיניום האם לאחר הקירור אוכל לשחרר אותם
    וישארו בשלמותם כמו בתמונה ?
    אני מחפשת קינוח יש לי כ40 אורחים ומעוניינת להכין משהו שונה מעוגה עגולה
    תודה לך

    1. הי יהודית,
      אם תכיני בתבניות מאפינס מאלומיניום, ייתכן שתצטרכי לחתוך את התבניות עצמן כדי להוציא את העוגות בשלמותן. אם יש ברשותך תבניות מאפינס מסיליקון את יכולה להכין בהן ואז תוכלי לחלץ בקלות את העוגות מהתבנית לאחר הקפאה של שעה ואח"כ לשמור במקרר.
      כשמכינים בכמות גדולה ההמלצה שלי היא להכין בגביעים חד פעמיים כמו בתמונה התחתונה שאגב ניתן לרכוש בכל חנות של כלים חד פעמיים (ואז זה יחסוך לך את ההתעסקות עם חילוץ העוגות מהתבנית).

  33. בהתחלה כתוב שממיסים את החמאה והשוקולד… על איזה שוקולד מדובר?? כי לא כתוב במצרכים שוקולד…

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר