מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

עוגת גבינה במיקרוגל

עוגת גבינה במיקרוגלFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On מאי 9, 2018
Last modified:מאי 9, 2018

Summary:

עוגת גבינה בכוס שמכינים ב-3 דקות עבודה + 3 דקות וקצת במיקרוגל.. 

עוגת גבינה במיקרוגל

מצרכים (3 מנות):

250 גרם גבינה לבנה

חצי מיכל (100 מ"ל) שמנת חמוצה

רבע כוס (50 ג') סוכר

1 ביצה (רצוי L)

חצי כפית תמצית וניל

כף מלאה (12 ג') קורנפלור

אופן הכנה:

-מערבבים (בעזרת כף או מטרפה) את כל החומרים בקערה לפי הסדר הרשום.

-משמנים כוסות חסינות למיקרוגל ויוצקים לתוכם את הבלילה בגובה 3/4 מהכוס.

-מכניסים כל כוס לחוד למיקרוגל ומפעילים במשך 3 דקות ועשרים שניות, עד שהעוגה מתייצבת.

-מניחים לעוגה להתקרר לטמפ' החדר. ניתן לאכול את העוגה כשהיא חמימה או לאחר כמה שעות של התייצבות במקרר (אני אישית אוהבת אותה לאחר קירור אבל זה כבר טעם אישי 🙂 )

הערות:

*העוגה יכולה לתפוח ואז לרדת וזה בסדר.

*אפשר להכין יום לפני ולשמור במקרר.

עוגת גבינה במיקרוגל

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו


73 תגובות

הוסף תגובה
  1. ראיתי שהצעת למישהי בתגובות לעשות בתנור בתבנית שקעים ואני גם רוצה כי המיקרו שלי עושה קצת בעיות.לכמה שקעים החומרים שנתת מתאימים? כמה זמן אחרי האפייה אפשר להוציא מהשקעים? זה לא יתפרק בהוצאה? צריך לקרר את זה לפני האכילה?

    1. עדיף להכין בכוסות או תבניות מאפינס בודדות. לא מוצאים מהשקעים. מגישים כמו שזה.
      אפשר לאכול כשזה חמים (חצי שעה אחרי אפיה) או לשים במקרר ולאכול אחרי כמה שעות.

      1. תודה רבה על ההסברים! הכמויות שרשומות במתכון לכמה תבניות מאפינס בודדות חד פעמיות (של ניקול) זה מספיק?
        אם אני צריך את זה ל 24 שעות אפשר לשמור יממה על השישול להכניס למקרר? פחות אוהב עוגות גבינה ממקרר

        1. אמור להספיק ל-3 תבניות כאלה.
          לא מומלץ לשמור עוגת גבינה כל כך הרבה זמן על השיש בימים חמים.
          אני ממליצה להכין את זה סמוך להגשה אם לא רוצים לשמור במקרר.

  2. תודה על התשובה!
    הכמות הזאת מתאימה לתבנית אינגליש קייק? צריך לשנות משהו בכמות אולי להגדיל?
    צריך להוריד או להוסיף רכיבים?
    עד איפה למלא את התבנית?גם 3/4? גם אותה לשמן?
    איך בודקים שזה מוכן?
    קמה זמן אחרי שזה יוצא מהתנור אפשר לחתוך?
    הבלילה הייתה משגעת רוצה כבר לנסות שוב 🙂

    1. אני ממליצה להכין בתבניות מאפינס.
      לדעתי יש להכפיל כמויות לאינגליש קייק וגם זמן האפיה עשוי להתארך ל40 דקות לפחות. גם אז לשמן.
      העוגה אמורה להיות יציבה אפילו שהיא רוטטת מעט.

      1. אפרת, הגעתי לאתר שלך במקרה בעקבות חברה (אלה, זאת שפתחה את השרשור). רציתי להגיד לך שכבר ניסיתי כמה וכמה מתכונים והכל יוצא מדהים. מ"אימא שלי לא יודעת להכין חביתה" הפכתי ל"אמא שלי עשתה ארוחת ערב מדהימה". תודה רבה רבה לך ותודה על כל ההסברים וההשקעה והיחס הפרטי שאת נותנת לכולם

  3. ניסיתי לעשותת היום את המתכון והאמת שבניגוד לכל שאר המתכונים היה קצת נפילה. הבלילה שיצאה (לפני שהעברתי לכוסות) הייתה טעימה בטירוף!!!! משום מה אחרי המיקרו והקרור כל הטעם המתוק נעלם. היתה הרגשה של משהו חלבי רטוב וזהו. אולי זה לא היה מספיק זמן במיקרו, אולי המיקרו הרס את זה, אולי המקרר לא עשה לזה טוב. בכל מקרה הבלילה שיצאה הייתה אחת הטעימות ואני רוצה להכין אותה שוב רק הפעם בלי מיקרו. מה את מציאה לעשות? לאפות בתנור אולי? אם כן באיזה חום וכמה זמן? כל כך מבאס שהבלילה הסופר טעימה הזאת הפכה למשהו גבינתי רטוב ולא טעים

    1. היי אלה,
      זה אמור לצאת יציב ומוצק לאחר קירור (וטעים!). אם זה יצא נוזלי זה אומר שזה לא היה מספיק זמן במיקרו ולא היה מוכן לגמרי.
      נסי לאפות בתנור שחומם מראש ל170 מעלות במשך 30-35 דקות, עד שהחלק העליון יציב. אל תוציאי מהתנור אם הוא עדיין נוזלי.
      מחכה לשמוע איך ייצא הפעם 🙂

  4. מכין בכוסות גדולות.. מכפיל כמויות..
    השאלה מה עושה מבחינת הזמן במיקרו? כוס של 300 מל עדיין 3 דקות ו 20 שניות?

    1. אתה כבר תראה אם העוגה מוכנה. היא אמורה להיות יציבה בחלק העליון. אם היא עדיין נוזלית תחזיר למיקרו לעוד כמה שניות.

  5. חושבת להכין את המתכון לשבת. רוצה להכניס למקרר שיתקרר. הבעיה שבמקרר בשת יש כל מיני ריחות של תבשילים וכו'. האם ניתן לכסות את הכוסות בניילון נצמד למניעת הידבקות של ריחות זרים? האם זה יפגע במתכון? האם יפגע בזמן הקרור?

  6. רוצה לפנק את זוגתי ולהכין לה את זה אבל קצת הסתבכתי:
    *יש שמנת חמוצה 9 אחוז יש 15 ויש 27 איזה צריך לקנות?
    *אחרי כמה זמן אפשר להכניס את העוגה למקרר? כמה זמן לוקח לה להתקרר בערך?
    *כמה שעות במקרר לוקח לה עד שהיא מתייצבת?
    *אין לנו בבית כוסות למיקרו, חשבתי להשתמש במאגים מקרמיקה שהם 340 מ"ל. בשביל שעדיין אוכל למלא את הכוס כמו שכתבת ב 3/4 וכדדי שעדיין יצאו 3 כוסות האם עלי לגדיל כמויות? הכמויות שנתת לאיזה גודל של כוס הן מיועדות?
    תודה על מתכון קליל שגם גבר יכול להכין

    1. היי נדב,
      1. שמנת 9 או 15 אחוז, לא משנה.
      2. אחרי כ-20 דקות.
      3. שעתיים לפחות.
      4. הכמויות שנתתי מתאימות לכטס בנפח של 150 מ"ל. ממליצה לך להכפיל כמויות ב-2.

  7. אפרת שלום, הבלילה יצאה מאד טעימה אבל כשהכנסתי למיקרו לעוצמה מקסימלית, כל התערובת רתחה תוך דקה ולמרות שהכלי היה מלא רק בחציו, הבלילה השופר ה על כל קירות המכשיר. האם העוצמה חזקה מדי?
    תודה

    1. היי דורית,
      אני הפעלתי את המיקרו בעוצמה הגבוהה ביותר. כנראה שהמיקרוגל שלך יותר עוצמתי ויש צורך להוריד את העוצמה.

  8. צהריים טובים
    השאלה אם העוגות יוצאות בצבע צהבהב וטעים טיםה חמוץ?כי זה מה שיצא לי…אבל הן טעימות.ואם אפשר לזלף מעל איזה ריבה?

    1. היי נטלי,
      צבע לבן-צהבהב עדין. החמיצות קשורה בגבינה.
      אשר לזלף מעל ריבה.

    1. היי מלכה,
      ראיתי רק עכשיו.. בטח טעמת כבר.
      איך יצאה העוגה בלי ביצה?

        1. כמו שכתבתי העוגה מאוד מוצלחת וטעימה השאלה שלי האם בפעם הבאה גם אוותר על הביצה?
          מה בעצם עושה הביצה במתכון הזה?

          1. הביצה מוסיפה צבע ומעשירה מעט את המרקם. בכל מקרה, אם העוגה יצאה טעימה גם בלי הביצה אז אפשר לוותר עליה.

    1. היי אלייה,
      אפשר להכין בתנור. לדעתי כדאי לחמם תנור מראש ל- 170 מעלות (בתנורים חזקים מומלץ לחמם ל160 מעלות) ולאפות במשך 30-35 דקות.

    1. יכול להיות שהפעלת בעוצמה לא הכי גבוהה. תחזירי אותה למיקרו עד שהיא תתייצב.

    1. אפשר לשים שקית סוכר וניל ולהפחית את כמות הסוכר בכף שטוחה.
      אם אין לך סוכר וניל אפשר להכין גם בלי.

  9. הכנתי אתמול בערב. היה טעים, כמו שציינת, גם חם וגם קר. הוספתי מעט גרידת לימון. אנסה להכין כמות כפולה במיקרוגל. כמה זמן את ממליצה?

    1. היי יוכי,
      שמחה שיצא טעים 🙂
      את רוצה להכין כמות כפולה בתבנית אחת? אם כן, אני מניחה שזמן האפיה עשוי להמשך ל10 דקות. ממליצה לבדוק כבר אחרי 8 דקות אם העוגה יציבה.

    1. היי שושי,
      זה בסדר, העוגה לא תמיד עולה (גם כשהיא עולה היא יורדת אז זה לא קריטי).
      שמחה שיצא טעים 🙂

  10. עוגת הגבינה למיקרו, לא עלתה בכלל. אולי היה צריך אבקת אפיה או קמח תופח במקום קורנפלור???

    בכל אופן, תודה על המתכונים. אני מתכוונת לנסות את עוגת היוגורט הלימונית…

    ושוב תודה.
    שושי

  11. הי אפרת, המתכון נשמע מעולה!
    אין לי כוסיות כאלה למיקרו. האם אפשר להשתמש בתבניות קרטון שמיועדות למאפינס? ואז איזו כמות אפשר לשים בכל גביעון?
    או בכוסות קרטון חד פעמיות לשתייה חמה?

    1. היי מיכל,
      אפשר למלא תבניות/כוסות כאלה עד 3/4 גובה. חשוב רק לשים לב שרשום על התבניות שהן מיועדות למיקרוגל.

  12. אפרת, תודה על המתכונים שלך! הם תמיד מעולים! שאלה: ניתן לאפות את המסה בתנור כמובן בתבנית אחת למשל 26סמ' ולא בתבניות אישיותז? אם כן, צריך להכפיל כמויות?

    1. אני מניחה שאפשר להשתמש בתבנית פיירקס קטנה. הבלילה צריכה להגיע עד ל3/4 מגובה התבנית, לפי זה תדעי אם להכין כמות נוספת.
      זמן האפיה עשוי להתארך ל10 דקות לפחות. ממליצה לבדוק כבר אחרי 8 דקות. העוגה צריכה להיות יציבה.

  13. תודה על המתכונים המדהימים! האם אפשר לעשות את העוגה הזו בלי לחלק לכוסות? פשוט לשפוך את כל התערובת לכלי שמתאים למקרוגל וזהו?!

    1. אני מניחה שאפשר רק שזמן האפיה עשוי להתארך ל10 דקות לפחות. ממליצה לבדוק כבר אחרי 8 דקות. העוגה צריכה להיות יציבה.

  14. שלום אפרת
    זה נראה מהמם
    אין לי כוסות חסינות אש יש אפשרות בתבניות אשיות מנייר

    1. היי שמואל,
      אלה צריכות להיות תבניות מנייר שרשום עליהן שהן מיועדות למיקרוגל אחת הן עלולות להשרף.

  15. פשוט קל וטעים בטירוף..הוספתי מעט צימוקים וגרידת לימון.והשתמשתי בגבינת סימפוניה. מעולה😊😊תודה רבה וחג שבועות שמח.

    1. היי אורה,
      לגבי קמח טפיוקה, אין לי מושג (לא ניסיתי).
      אני מניחה שבמקום שמנת חמוצה אפשר לשים גבינה לבנה למרות שלדעתי יותר מוצלח עם שמנת חמוצה.

  16. אפרת, את פשוט אלופה!!! נראה מהמם! רוצה להכין את זה לשבועות – אבל המיקרוגל שלי בשרי 🙁 אפשר בתנור עם תבניות אישיות מאלומיניום? ואם כן, איך אופים בדיוק? ואפשר להכפיל כמויות? תודה רבה 🙂

    1. כן אפשר להכין בתנור. לא ניסיתי אבל לדעתי כדאי ב- 170 מעלות (בתנורים חזקים מומלץ לחמם ל160 מעלות) במשך 30-35 דקות.
      אם את מכינה בתבניות אישיות מאלומיניום כדאי לשמן אותן לפני ולמלא עד 3/4 גובה. אפשר להכפיל כמויות אבל אני ממליצה קודם שתנסי את הכמות שבמתכון לוודא שזה יוצא מוצלח בטמפ' ובזמן האפיה שציינתי.
      בהצלחה 🙂

      1. הכנתי לשבת (לא יכולתי לחכות עד שבועות!) ויצאו 6 מנות טעימות מאוד! אומנם שכחתי להוציא אותן מהתנור בזמן, הם היו בתנור לפחות 40 דקות, ועלו גבוה מאוד ואז ירדו ב"בום" אחד, וכתוצאה לא היו ממש אסתטיות! אבל היו ממש טעימות!! פעם הבאה לא אשכח להוציא אותן בזמן! אכין עוד נגלה לשבועות בע"ה! תודה רבה רבה וערב מקסים 🙂

        1. זו תופעה שיכולה לקרות שהעוגות תופחות ואז צונחות.
          בכל מקרה, אפשר לטשטש בפיזור אבקת סוכר או פיזור פירורי ביסקוויטים.
          שמחה שיצא טעים 🙂

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר