מתכונים ב10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

עוגת גבינה אפויה אישית

עוגת גבינה אפויה אישיתFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On מאי 20, 2015
Last modified:ינואר 6, 2017

Summary:

עוגת גבינה אפויה אישית עם הפתעה

עוגת גבינה אפויה אישית

מצרכים (6 עוגות אישיות):

תחתית העוגה:

6 עוגיות אוראו

או

4 ביסקוויטים מסוג פתי בר מפוררים (רגיל או בטעם שוקולד) + 20 גרם חמאה מומסת.

הבלילה:

250 גרם גבינה לבנה (5% או 9%)

שליש מיכל שמנת חמוצה 15% (70 גרם)

3 כפות גדושות סוכר

1 ביצה

1 כף מלאה קורנפלור

1 כף מלאה אבקת אינסטנט פודינג וניל

אפשרויות הפתעה:

קוביית שוקולד לבן/מריר, שברי מקופלת, עוגיות אוראו שבורות

אופן הכנה:

-מחממים תנור ל170 מעלות (בתנורים חזקים מומלץ לחמם ל160 מעלות)

הכנת התחתית:

אם מכינים מעוגיות אוראו- פשוט מניחים עוגיה שלמה בתחתית כל שקע.

אם מכינים תחתית מפירורי פתי בר- ממיסים חמאה במיקרוגל ומערבבים עם פירורי הפתי בר. מהדקים בתחתית כל שקע (הכמות שמתקבלת אמורה להספיק ל6 שקעים).

הכנת הבלילה:

-מערבבים (במיקסר או בכף) גבינה לבנה עם שמנת חמוצה. מוסיפים את הסוכר ומערבבים עד שנמס. מוסיפים את הביצה ומערבבים. בסוף מוסיפים קורנפלור ואבקת אינסטנט פודינג ומערבבים לתערובת חלקה.

-יוצקים את הבלילה מעל כל תחתית ומטביעים בתוך הבלילה הפתעה לפי בחירה.

-אופים בתנור במשך 30-35 דקות. מוצאים ומצננים לחלוטין. לאחר מכן שומרים במקרר בתוך קופסה סגורה.

*אם רוצים להשתמש בעטרות נייר/מנג'טים – יש להניח אותם בתוך תבנית שקעים לפני שיוצקים לתוכם את הבלילה.

*העוגה טעימה יותר לאחר יום במקרר 🙂 לכן מומלץ להכין אותה יום לפני.

עוגת גבינה אפויה אישית עוגת גבינה אפויה אישית

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו


75 תגובות

הוסף תגובה
  1. היי אפרת – המתכון נראה מדהים ואני רוצה לנסות אותו לקינוח לארוחה חלבית שיהיה בר"ה אבל אני רוצה להכין כבר עכשיו ולהקפיא ולכן השאלה: האם המתכון ניתן להקפאה? תודה!

    1. היי תמר,
      בגדול אפשר להקפיא. אני אישית מעדיפה להקפיא יותר עוגות גבינה ללא אפיה מאשר כאלה עם אפיה מאחר ולפעמים העוגה עצמה נראית פחות טוב לאחר הפשרה.
      שנה טובה 🙂

    1. אני חושבת שאפשר וכן מומלץ לשמן את השקעים לפני.
      יש לחלץ את העוגות בעדינות מהתבנית רק אחרי צינון מוחלט.

  2. היוש…
    הכנתי יצאה מעולה.
    אם אני צריכה לעוגה מסויימת לסנן גבינה. ואין לי בד חיתול.
    איזה אופציות אחרות יש?
    אפשר במסננת שיש לה חורים מאד קטנים?
    ואין כן כמה זמן לפני הכנת העוגה לעשות זאת ובאם להשאיר במקרר את הגבינות?

    תודה רבה.

    1. כן, אפשר לסנן במסננת דקה מאוד.
      מומלץ לשים את הגבינה בתוך המסננת ומתחת לשים קערית כדי שהנוזלים יטפטפו לתוכה. לשים את זה כמה שעות במקרר. אפשר אפילו יום לפני.

  3. היי אפרת.
    שוב תודה על מתכונים מנצחים.
    אני מתנצלת מראש על כל השאלות
    יש לי כמה שאלות…
    איזה שוקולד כהפתעה את הכי ממליצה . שהוא יהיה מודגש ולא "יבלע" בעוגה האישית.

    יש לי עוגיות אוראו אבל אם אשים עוגייה אחת בכל מנג'ט העוגייה יחסית קטנה יהיה רווח . מה לעשות?

    ואם אעשה ביסקיוויטים אז איזו כמות זה יוצא בכוס?
    כי יש לי חבילות של הביסקיוויטים הקטנים.

    ועוד שאלה נוספת ( אני שוקלת להמיר לתבנית גדולה. אני יודעת את כמות המצרכים)לתבנית 24 עגולה אם אני רוצה לפורר בסוף מלמעלה – מעל העוגת גבינה ( הבלילה שנאפתה) ביסקיוויטים שהמסתי עם חמאה איזו כמות אני צריכה של ביסקיוויטים וחמאה?
    ואני מפזרת אותם רק אחרי שהבלילה נאפתה נכון?
    והביסקיוויטים והחמאה צריכים להיות קרים שאפורר?זא להכין אותם בזמן שהעוגה נאפית?

    תודה רבההההה אפרת המקסימה.

    1. היי אלונה,
      הכי מומלץ זה להשתמש בשוקולד עם מילוי בפנים.
      לא נורא אם יש קצת רווח. אם את מכינה עם ביסקוויטים שימי בסביבות 5-6 יחידות.
      לתבנית 24 (לתחתית) יש לפורר 150 גרם ביסקוויטים + 100 גרם חמאה מומסת. לחלק העליון אפשר להשתמש ב100 גרם ביסקוויטים + 65 גרם חמאה.
      לאחר האפיה את יכולה לפזר פירורי ביסקוויטים מעל העוגה כשהם קרים ולכן כדאי להכין אותם בזמן שהעוגה נאפית.

    1. היי סופי,
      אפשר לשים במקום כף קורנפלור נוספת + חצי כפית תמצית וניל (או שקית סוכר וניל במקום כף סוכר אחת).

  4. אהלן אהלן.
    אין על האתר שלך

    שאלונת :
    אם אני רוצה להכין את זה תבנית אחת גדולה.
    אותם כמויות והכל?
    האם זמן האפיה בתנור משתנה ?
    ברור שמנה אישית נאפית מהר יותר…

    שבת שלום

    1. היי יעקב,
      כמויות לתבנית מלבנית חד פעמית בגודל 22X31 או לתבנית חד פעמית עגולה בקוטר 24:
      תחתית (שתי אפשרויות):
      1. להמיס 200 גרם ביסקוויטים מפוררים עם 100 גרם חמאה ולהדק בתחתית.
      2. להניח בתחתית עוגיות אוראו (זה יוצא בסביבות 15-20 עוגיות).
      עוגת גבינה: 3 ביצים (רצוי גדולות), 3/4 כוס סוכר, 750 גרם גבינה לבנה, מיכל וחצי שמנת חמוצה (300 מ"ל), 3 כפות קמח רגיל או קורנפלור, 2 כפות שטוחות אבקת אינסטנט פודינג וניל
      כמובן שבתוך הבלילה אפשר להחביא קוביות שוקולד קצוצות או חתיכות מקופלת (מה שאוהבים).
      יש לחמם תנור מראש ל170 מעלות ולאפות במשך 35 דקות. לאחר מכן להנמיך את הטמפ' ל160 ולהמשיך לאפות 15 דקות נוספות. לאחר מכן לכבות את התנור ולהשאיר את העוגה בפנים כחצי שעה.
      בהצלחה 🙂

  5. היי,
    מה גובה הבלילה שצריך לשים בתוך הנייר? (2/3 מספיק או יותר/פחות?)
    האם ישר לאחר האפיה לחלץ אותם מהתבנית/נייר או לתת לזה להתקרר קודם ואז לחלץ מהתבנית/ניירשאלה אחרונה- אם בטוסטר אובן, זמן האפיה קצר/ארוך יותר והמעלות אותו הדבר?
    תודה רבה 🙂
    מיה.

    1. היי מיה,
      מאחר וזאת לא עוגה שתופחת יש למלא כמעט עד הסוף (כמו בתמונה).
      יש להמתין שיתקררו לגמרי לפני שמחלצים אותם מהשקע.
      אם מכינים בטוסטר אובן כדאי לאפות ב170 מעלות ב-10 דקות ראשונות ולאחר מכן להוריד את המעלות ל160 ולהמשיך לאפות עוד כ-25 דקות.

  6. הי, העוגות נראות מעולה!
    האם אפשר להכין גם בתבניות קרטון אישיות של מאפינס? או שמתאים רק עם מנג'טים? סתם תוהה אם הקרטון יכול לחסום את החום מהעוגה..
    תודה, ושנה טובה ומתוקה! 🙂

  7. האם אפשר בלי עוגיות או ביסקוויטים בכדי שהעוגה תהיה ללא גלוטן?
    ניתן ליצוק רק את הבלילה?

  8. היי:)
    האם זה בסדר שעוגיית האוראו קטנה מקוטר שקע תבנית המאפין? זה לא ישקע ויקבל צורה מוזרה?

    תודה!

    1. היי אליה,
      לא חושבת שאמורה להיות בעיה. זה קטן באופן משמעותי או שפשוט יש רווחים ממש קטנים בצדדים?

  9. אתר המתכונים הכי טוב ברשת! אתמול הכנתי את פשטידת התירס שהייתה מעולה ועכשיו את עוגות הגבינה שנמצאות כבר בתנור.
    תודה על ההצלה בכל פעם מחדש (:

  10. היי אפרת,
    רוצה להגיד שלמרות ששמתי בטעות מיכל שמנת חמוצה זה לא הרס את המאפינס ואחרי כמה ימים האוראו ניהיה רך וזה ממש טעים קיבלתי מחמאות על כל העוגות שלכם שהכנתי לחג:-)
    ורציתי לישאול רוצה שוב להכין את המתכון כמה זה יוצא שליש מיכל שמנת חמוצה בכפות?
    תודה רבה.

    1. היי קרינה,
      שמחה לשמוע שיצא טעים 🙂
      שליש מיכל שמנת חמוצה יוצא בסביבות 3 כפות.

    1. היי קרינה,
      אני לא חושבת שזה ייהרס בגלל זה. אולי פשוט המרקם יהיה קצת שונה אבל לדעתי עדיין אמור לצאת טעים.
      מחר בבוקר תדעי הכי טוב, אחרי לילה במקרר העוגה מתייצבת וטעימה יותר.
      בהצלחה ועדכני אותי בתוצאה 🙂

  11. היי זאת מזל, לא יודעת את שמך ופונה אלייך בהיי מצטערת, בקיצור אפיתי אותם בסך הכל כשעה ועשר דקות כשהעליתי את החום ל380 עדיין היו רכות אבל כבר הוצאתי כי הלמעלה היה כבר אפוי, אתמול שטעמתי היו טעימות אבל פיספסתי משהו כנראה, או שיותר מדי זמן שהו בתוך התנור, את האמת שכל המתכונים מישראל אני צריכה לתת להם יותר זמן בתנור אולי בגלל התנורים שלנו דרך אגב אני מקנדה אז אולי שונה לא נורא הכל לטובה העיקר שהם טעימות גם כך מקווה שפעם הבאה אצליח בגדול שיהיה לכם שבת שלום ומבורכת וחג שמח ומהנה לך ולכלל בית ישראל

    1. היי מזל,
      זה נכון שכל תנור שונה מאחר וצריך להכיר את התנור ובטח שמדובר במעלות שונות.
      אני מניחה שהמעלות שציינת הם בפרנהייט? אם כן, היית צריכה לאפות ב340.
      שבת שלום וחג שמח 🙂

  12. שלום,
    אני רוצה להכין את העוגות אבל אני צריכה כמות של 40. אם אני מגדילה ל 42 (פי 7) האם זה אומ שאני חייבת להשתמש ב 7 ביצים ? ו 5 יספיקו? תודה מראש!

    1. היי ליז,
      אני ממליצה בתור התחלה להכפיל כמויות ב-3 וכך גם תוכלי לראות כמה יחידות יוצאות (כך תחליטי אם פעם הבאה להכפיל ב-3 או ב-4). לפעמים כמכינים כמות גדולה מידי בפעם אחת, משהו עלול להשתבש במרקם הסופי לכן מומלץ להכין בפעמיים.
      כשאת מכפילה ב-3 השאירי 3 ביצים ואם בפעם הבאה תצטרכי להכפיל ב-4, השאירי את זה 3 ביצים, רק רצוי שאלה יהיו ביצים גדולות.
      בהצלחה וחג שמח 🙂

  13. היי,
    מאוד רוצה להכין את המתכון ורציתי לדעת האם את עוגיית האוראו צריך לחצות ואז לשים לתחתית או את כל העוגיה צריך לשים לתחתית?ויש לי ביצה בגודל M כמה צריך לשים למתכון?
    המון תודות אתר מעולה.

    1. היי קרינה,
      אפשר להניח עוגיה שלמה בתחתית (בלי לחצות אותה).
      את יכולה לשים ביצה אחת.
      בהצלחה וחג שמח 🙂

  14. או קי אפיתי אותם 35 דקות יצאו מאד רכות הכנסתי לעוד עשר דקות אבל עדיין רכות מאד, התנורים שלנו כנראה לא כמו התנורים שלכם אז הגבהתי את הטמפרטורה ל-380 ואני אתן להם עוד כעשר דקות או יותר ומקווה שעדיין יצא טעים

    1. היי מזל,
      העוגה נשמרת במקרר לפחות 4 ימים במצב טוב.
      הן יוצאות במרקם רך ומתייצבות רק לאחר קירור לטמפ' החדר. מומלץ לאכול אותם יום למחרת, אחרי שהיו כמה שעות טובות במקרר.
      אני מאמינה שהיום זה יהיה טעים יותר 🙂

  15. תודה רבה על התשובה, אני בדיוק אופה אותם וחשבתי שישארו לי לחג כשאקפיא אותם אבל אני רואה שלא, בכל אופן השאלה השניה כבר לא רלוונטית כי ענית לי עליה, מקווה שזה יצא טעים ועשיתי אותם כמו שצריך תודה שוב על התשובה והאתר המעולה

  16. היי אני גם חדשה בלהגיב ויחסית באתר המתכונים נראים פשוטים וטעימים להפליא מתכוננת לנסות, האם אפשר להקפיא את העוגות גבינה?

    1. היי מזל,
      עוגות גבינה אפויות לא מומלץ כל כך להקפיא מאחר והמרקם שלהן נפגע לאחר הפשרה. עוגות גבינה אפויות גם נשמרות די הרבה זמן במקרר (4-6 ימים) כך שניתן להכין מראש ולשמור במקרר עד להגשה. לעומת זאת עוגות גבינה ללא אפיה אין שום בעיה להקפיא.
      חג שמח! 🙂

  17. פשוט להכנה , מדהים ומפתיע בטעם, אפשר לגוון בהפתעה שבפנים למשל עם קוביית שוקולד ממולא, יוצא נהדר. עשיתי בשבועות שעבר ולא מוותרת גם הפעם!

  18. היי ותודה על המתכונים הקלים והמצויינים
    שאלה- זה יהיה טעים גם בלי תחתית בכלל, כלומר רק תערובת גבינה? או שזה לא יהיה מדהים?
    תודה מראש ☺

  19. היי,
    רציתי לדעת בלי קשר למתכון-
    אני יכולה להכין פאי (הבצק) ולמלא אותו בפודינג שוקולד ולשים קצפת שאני אכין מעל הפודינג?רציתי לדעת איך זה ייצא.
    תודה,
    הבצלאלית

    1. היי,
      אני לא יודעת איך את מתכוונת להכין מבחינת המרכיבים אבל כעקרון זה נשמע מעולה 🙂

    1. היי דבורי,
      עוגיות אוראו אלה עוגיות סנדוויץ כהות בטעם שוקולד עם מילוי קרם וניל.
      תרשמי בגוגל "עוגיות אוראו" ותראי איך זה נראה 🙂

    1. העוגיה מתרככת במהלך האפיה ולכן כשהעוגה יוצאת מהתנור העוגיה רכה אך לאחר קירור היא מעט מתקשה.

    1. היי נינה,
      לא ניסיתי להכין את העוגה בתבנית אחת כך שאני לא יודעת איך זה ייצא מבחינת המרקם. אם תחליטי לנסות יש להכפיל כמויות ב-2 כדי להתאים לתבנית אינגליש קייק אחת.

  20. היי, המתכון נראה מעולה 🙂 רציתי לשאול אם יש איזשהוא תחליף לקורנפלור? אין לי בבית ואני ממש רוצה להכין

  21. היי קודם אני רוצה לפרגן לאתר פשוט מצוין מתכונים טובים ומבחר מצוין לגביי המתכון הזה רציתי לישאול אים אפשר להשתמש בשמנת חמוצה 9% שומן תודה מראש וחתימה טובה

  22. פשוט מעולה!!
    הכנתי בשישי, אמנם ללא הפתעות, אבל עוגת הבסיס מצוינת ואני בהחלט חשה שהיא עומדת להפוך לאחר המתכונים הקבועים 🙂
    תודה רבה! 🙂

  23. היי אני חדשה באתר ונהנת מכל רגע.
    יישר כח על ההיענות וההתייחסות האישית לכל אחד.
    שאלה: המתכון נראה מעולה, איך אפשר לשנות אותו לתבנית עגולה מבחינת כמויות???

    1. תודה נאוה וברוכה הבאה לאתר 🙂
      אני לא בטוחה אם כדאי להכין בתבנית אחת מאחר ובתבניות קטנות החום מתפזר בצורה אחידה יותר ביחס לכמות ולחומרים במתכון.
      אם את רוצה עוגת גבינה קלה שניתן להכין בתבנית אחת אני ממליצה לך להכין את המתכון המצורף (ניתן להכין אותה בתבנית 24)-
      http://www.10dakot.co.il/%D7%A2%D7%95%D7%92%D7%AA-%D7%92%D7%91%D7%99%D7%A0%D7%94/
      חג שמח! 🙂

    1. היי מורן,
      אני לא ממליצה לוותר על השמנת החמוצה במקרה הזה.
      שבת שלום וחג שמח 🙂

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme
Translate »