מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

עוגת בננות טבעונית ללא גלוטן

עוגת בננות טבעונית ללא גלוטןFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On נובמבר 29, 2016
Last modified:יוני 13, 2019

Summary:

מתכון לעוגה טבעונית ללא גלוטן : עוגת בננות רכה וטעימה עם נגיעות אגוזים ושוקולד צ'יפס

עוגת בננות טבעונית ללא גלוטן

תבנית אינגליש קייק

מצרכים:

כוס (140 ג') קמח ללא גלוטן ("קונדיטור") (*הערה: מי שאינו רגיש לגלוטן ניתן להמיר את שני הקמחים בכוס ורבע קמח רגיל)

שליש כוס (48 ג')  קמח אורז

כפית גדושה (6 ג') אבקת אפיה

שליש כפית (2 ג') אבקת סודה לשתיה

שליש כוס (66 ג') סוכר

בננה גדולה מעוכה למחית (אם זו בננה קטנה יש לשים בננה וחצי)

שליש כוס (80 מ"ל) שמן

חצי כוס (120 מ"ל) מיץ תפוזים

רבע כוס (25 ג') אגוזי מלך קצוצים

רבע כוס שוקולד צ'יפס או 50 גרם שוקולד מריר קצוץ

אופן הכנה:

-מחממים תנור ל180 מעלות ומשמנים תבנית אינגליש קייק.

-מערבבים את הקמחים היטב עם אבקת האפיה והסודה לשתיה.

-בקערה נפרדת מערבבים בננה מעוכה, שמן, מיץ תפוזים וסוכר. מוסיפים לקערה את הקמחים ומערבבים קלות עד לאיחוד החומרים. בסוף מוסיפים את השוקולד והאגוזים ומערבבים ערבוב קל.

-יוצקים את התערובת לתבנית משומנת ואופים במשך 30-35 דקות, עד שקיסם יוצא יבש.

*הערה: מי שלא רגיש לגלוטן – אפשר להשתמש בכוס ורבע קמח לבן או קמח כוסמין (במקום קמח ללא גלוטן וקמח אורז).

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

62 תגובות

הוסף תגובה
  1. העוגה מצויינת ובבית שצריך טבעוני וללא גלוטן זו אופציה נהדרת ונשמח לעוד רעיונות.
    בשל מחסור במצרכים, החלפתי את מיץ התפוזים במיץ לימון ואת האגוזים בפרוסות שקדים ויצא מוצלח מאוד ולדעת כולם טעים יותר.

  2. שלום! המשפחה שלנו כבר מזמן נהינת מהמאכלים אשר הכנתי לפי המתכונים שלך, תודה רבה!
    יש לי שאלה לגבי עוגת בננה: אני רוצה להכין עוגה טבעונית, ללא אגוזים, שקדים וכו', אך עם פירות יער (יש לי פירות יער קפואים וגם יש לי חמוציות יבשות). מה דעתך, זה יילך? ואם כן, במה עדיף להשתמש, בפירות יער קפואים או בחמוציות יבשות? האם כדאי להוסיף גם שוקולד צ'פיס או שזה לא יתאים?
    האם יש דרך להקטין את כמות השמן? למשל, אם אחליף את חלק מהסוכר בסירוף מייפל או אוסיף בננה נוספת, האם אז אפשר לשים פחות שמן?
    האם יש שינוי בכמויות וזמן אפיה?
    תודה רבה!

    1. היי מרים,
      את יכולה להכין את העוגה הזאת בלי האגוזים. אם אין לך בעיה של גלוטן שימי כוס ורבע קמח רגיל במקום שני הקמחים המוזכרים במתכון.
      אפשר להוסיף פירות יער ולפזר אותם לאחר שיצקת שני שליש מהבלילה לתבנית. מעל לכסות בשליש הבלילה שנותרה (לא נורא אם הבלילה לא מכסה את כל פירות היער).
      לא חושבת שמתאים שוקולד צ'יפס עם פירות יער.
      לגבי השמן, בגדול אפשר להמיר חלק מהשמן ברסק תפוחים אבל בעוגות שלא מכילות ביצים אני לא מציעה לעשות זאת כי העוגה גם ככה "כבדה" וזה עלול להכביד על המרקם והטעם.

  3. היי אפרת, מאד אשמח להכין את זה לפסח אבל אין פה רגישות לגלוטן. איזה שילוב אני יכולה לעשות בין קמח מצה וקמח תפוחי אדמה שיתן את אותה התוצאה הטעימה? והאם להשאיר את כמויות האבקת אפיה וסודה לשתיה אותו דבר? תודה!

    1. היי תמר,
      לא ניסיתי אבל אני חושבת שאפשר לשים כחצי כוס קמח מצות דק + רבע כוס קמח תפוחי אדמה (אלה קמחים כבדים ולכן כדאי להפחית את הכמות כשמשתמשים בהם). אבקת אפיה שימי כפית רגילה. סודה לשתיה אותה כמות.
      אם יש לך קמח תופח לפסח אני חושבת שזה עדיף ואז אפשר לשים כוס אחת + כף מלאה קמח מצה (במקרה כזה- יש לשים רבע כפית אבקת אפיה).

  4. היי, במה אפשר להחליף את הקמח אורז?
    קמח תפוחי אדמה/ קורנפלור?

    ואם משתמשת בקמח תופח, באיזו כמות להחליף?
    ( ולהוריד את אבקת האפייה?)

    תודה

    1. היי ענבל,
      אם מכינים עם קמח קונדיטור לא מומלץ להחליף את קמח האורז.
      הכי טוב שתשימי סה"כ כוס ורבע קמח תופח ותוותרי על אבקת האפיה.

  5. עוגה נפלאה, קלה ונחטפת,הכנתי לא מעט פעמים והתחלתי לשדרג
    סוכר הורדתי כי מספיק מתוק עם השוקולד צ׳יפס, 2 בננות, ובמקום מיץ תפוזים שמתי מיץ תפוחים טבעי ורק מחמאות אני מקבלת
    תודה

  6. היי, כתבת למעלה מי שאינו רגיש לגלוטן ניתן להשתמש בכוס ושליש קמח ולמטה כתבת כוס ורבע. מה מהם הנכון?
    תודה 🙂

    1. היי קארין,
      במקרה הזה יכול להיות שאפשר להשתמש בקמח תופח לפסח אבל בתוספת של שליש כוס קמח אורז.

  7. ערב טוב
    מה אפשר להשים במקום השוקוציפס? אני רוצה שזה יהיה בריא אולי עוד אגוזים או שקדים או לא להוסיף כלום?
    תודה

  8. הי אפרת! אתר מעולה!
    אפשר במקום אגוזים לשים עוד שוקולד ציפס-חצי כוס סהכ? הקטני שלי של יכול לאכול אגוזים.

    תודה רבה

  9. הי. אין לי קמח אורז, רק קונדיטור.
    האם ניתן את כל הכמות קמח קונדיטור?
    צריכה ללא גלוטן…
    תודה!

    1. היי נירית,
      אפשר אבל המרקם יהיה פחות מוצלח.
      אם יש לך תערובת קמחים כמו קמח תמי או קמח "כרגיל" אז עדיף.
      שבת שלום 🙂

    1. היי עומר,
      אפשר להמיר את הסוכר בכל תחליף סוכר שמיועד לאפיה במתיקות של שליש כוס סוכר.
      אני ממליצה על "כמו סוכר" של סוכרזית.

  10. היי,
    העוגה מעולה ממש. תודה רבה על המתכון המצוין!
    אם אני לא רוצה שלעוגה יהיה טעם של בננה, אלא שהטעם יהיה ניטרלי, האם אפשר להחליף ברסק תפוחים או בטחינה גולמית (אני מניחה שלבננה יש פה תפקיד של חיבור גם, ולכן אלה התחליפים שחשבתי עליהם)? ואם כן, באיזו כמות?
    המון תודה 🙂
    מיכל

    1. היי מיכל,
      לדעתי במקרה הזה עם בננה זה יוצא הכי מוצלח. יכול להיות שעם רסק או טחינה העוגה תצא דחוסה.
      אני ממליצה לך לנסות להכין את אחת משתי העוגות האלה (שתיהן טבעוניות): עוגה לבנה עם קצפת או עוגת מייפל.
      יום מקסים 🙂

    2. תודה על התשובה, אבל אני רוצה לחדד:
      אני בעצם מחפשת מתכון לעוגה בחושה שיהיה טבעוני, ללא גלוטן וניטרלי בטעם (כדי שאוכל לשחק עם הטעמים וכל פעם להכין משהו אחר). השאלה היא אם בשתי העוגות שציינת אפשר להחליף את הקמח בקמח ללא גלוטן.
      מקווה שלא סיבכתי אותך… 🙂
      ושוב המון תודה,
      מיכל

    3. לדעתי כשמדובר בעוגה טבעונית ללא גלוטן אין ספק ששילוב של בננה בעוגה נותן תוצאה טובה.
      לגבי שתי העוגות הנוספות, לא ניסיתי אבל זה משהו שכדאי לנסות. אם יש לך קמח רב תכליתי ללא גלוטן כמו "תמי" או "כרגיל" אני ממליצה להשתמש בזה במקום בקמח במתכון (באותה כמות). כמובן לא לשכוח להוסיף אבקת אפיה (על כל כל קמח- כפית מלאה אבקת אפיה).
      בהצלחה ואשמח לעדכון איך יצא 🙂

    1. לא הבנתי. העוגה יצאה לא מוכנה? שמתם כוס ושליש מה?
      סודה לשתיה היא הכרחית במתכון הזה מאחר ואין ביצים בעוגה.

    1. היי אביחי,
      במקום קמח אורז וקמח קונדיטור אפשר לשים כוס ושליש קמח "כרגיל".

    1. היי תמר,
      לא ניסיתי אבל הייתי הולכת על מייפל. ממליצה בכל זאת לשים לפחות כף אחת של סוכר (זה מסייע למרקם).

  11. יצא טעים הכנתי כמו שאמרת עם לימונדה ממיץ לימון רק שהכנתי בתבנית 24 העוגה יצאה קטנה ולא גבוהה אבל עדיין טעימה ורכה.
    תודה רבה על המתכונים.

    1. היי קרינה,
      העוגה מתאימה לתבנית אינגליש קייק או עגולה 20 או 22, לכן היא יצאה נמוכה.
      בכל אופן, שמחה שהיא יצאה טעימה.
      תודה ושבוע נפלא 🙂

    1. היי עדי,
      הסודה לשתיה מעניקה מעט אווריריות לעוגה אבל אם אין לך שימי אבקת אפיה במקום.

    1. היי זיו,
      קמח האורז בשילוב עם קמח קונדיטור נותן תוצאה מוצלחת יותר. אם יש לך קמחים ללא גלוטן כמו קמח תמי או קמח "כרגיל" אז אפשר לשים כוס ושליש במקום שני הקמחים.

  12. היי אפרת,
    תודה רבה על התשובה המפורטת רוצה להכין עכשיו את העוגה ונישארתי ללא מיץ אפשרי להחליף במים או חלב או בתה? ומה הכמות?
    תודה רבה:)

    1. היי קרינה,
      את יכולה להכין לימונדה- לסחוט לכוס 2 כפות מיץ לימון, למלא מים עד חצי כוס ולערבב עם 2 כפיות סוכר.

  13. היי אפרת,
    תמיד מסתכלת במתכונים החדשים כיף כשיש מתכונים מעניינים כמו המתכון הזה אנסה להכין ועוד בלי ביצים אכין ואגיד איך יצא:)
    האם אפשר לנסות להכין עם ביצה או שעדיף לנסות בלי מקווה שלא יהיה הבדל בטעם:)
    המון תודות על המתכונים.

    1. היי קרינה,
      הביצה מעניקה מעט יותר אווריריות לעוגה. אני מכינה לעיתים עוגות ללא ביצים כדי שתהיה אפשרות גם לטבעונים ולמי שרגיש לביצים גם להכין ולהנות מעוגה טעימה.
      כמובן שאת יכולה להוסיף ביצה אחת (ואז את מערבבת אותה עם הסוכר, מוסיפה שמן, מיץ ובננה מעוכה. בסוף את הקמחים, האגוזים והשוקולד צ'יפס).
      בהצלחה 🙂

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר