מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

עוגת בננות טבעונית ללא גלוטן

עוגת בננות טבעונית ללא גלוטןFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On נובמבר 29, 2016
Last modified:יוני 30, 2018

Summary:

מתכון לעוגה טבעונית ללא גלוטן : עוגת בננות רכה וטעימה עם נגיעות אגוזים ושוקולד צ'יפס

עוגת בננות טבעונית ללא גלוטן

תבנית אינגליש קייק

מצרכים:

כוס קמח ללא גלוטן ("קונדיטור") (*הערה: מי שאינו רגיש לגלוטן ניתן להמיר את שני הקמחים בכוס ורבע קמח רגיל)

שליש כוס קמח אורז

כפית גדושה אבקת אפיה

שליש כפית אבקת סודה לשתיה

שליש כוס סוכר

בננה גדולה מעוכה למחית (אם זו בננה קטנה יש לשים בננה וחצי)

שליש כוס שמן

חצי כוס מיץ תפוזים

רבע כוס אגוזי מלך קצוצים

רבע כוס שוקולד צ'יפס או 50 גרם שוקולד מריר קצוץ

אופן הכנה:

-מחממים תנור ל180 מעלות ומשמנים תבנית אינגליש קייק.

-מערבבים את הקמחים היטב עם אבקת האפיה והסודה לשתיה.

-בקערה נפרדת מערבבים בננה מעוכה, שמן, מיץ תפוזים וסוכר. מוסיפים לקערה את הקמחים ומערבבים קלות עד לאיחוד החומרים. בסוף מוסיפים את השוקולד והאגוזים ומערבבים ערבוב קל.

-יוצקים את התערובת לתבנית משומנת ואופים במשך 30-35 דקות, עד שקיסם יוצא יבש.

*הערה: מי שלא רגיש לגלוטן – אפשר להשתמש בכוס ורבע קמח לבן או קמח כוסמין (במקום קמח ללא גלוטן וקמח אורז).

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

50 תגובות

הוסף תגובה
  1. עוגה נפלאה, קלה ונחטפת,הכנתי לא מעט פעמים והתחלתי לשדרג
    סוכר הורדתי כי מספיק מתוק עם השוקולד צ׳יפס, 2 בננות, ובמקום מיץ תפוזים שמתי מיץ תפוחים טבעי ורק מחמאות אני מקבלת
    תודה

  2. היי, כתבת למעלה מי שאינו רגיש לגלוטן ניתן להשתמש בכוס ושליש קמח ולמטה כתבת כוס ורבע. מה מהם הנכון?
    תודה 🙂

    1. היי קארין,
      במקרה הזה יכול להיות שאפשר להשתמש בקמח תופח לפסח אבל בתוספת של שליש כוס קמח אורז.

  3. ערב טוב
    מה אפשר להשים במקום השוקוציפס? אני רוצה שזה יהיה בריא אולי עוד אגוזים או שקדים או לא להוסיף כלום?
    תודה

  4. הי אפרת! אתר מעולה!
    אפשר במקום אגוזים לשים עוד שוקולד ציפס-חצי כוס סהכ? הקטני שלי של יכול לאכול אגוזים.

    תודה רבה

  5. הי. אין לי קמח אורז, רק קונדיטור.
    האם ניתן את כל הכמות קמח קונדיטור?
    צריכה ללא גלוטן…
    תודה!

    1. היי נירית,
      אפשר אבל המרקם יהיה פחות מוצלח.
      אם יש לך תערובת קמחים כמו קמח תמי או קמח "כרגיל" אז עדיף.
      שבת שלום 🙂

    1. היי עומר,
      אפשר להמיר את הסוכר בכל תחליף סוכר שמיועד לאפיה במתיקות של שליש כוס סוכר.
      אני ממליצה על "כמו סוכר" של סוכרזית.

  6. היי,
    העוגה מעולה ממש. תודה רבה על המתכון המצוין!
    אם אני לא רוצה שלעוגה יהיה טעם של בננה, אלא שהטעם יהיה ניטרלי, האם אפשר להחליף ברסק תפוחים או בטחינה גולמית (אני מניחה שלבננה יש פה תפקיד של חיבור גם, ולכן אלה התחליפים שחשבתי עליהם)? ואם כן, באיזו כמות?
    המון תודה 🙂
    מיכל

    1. היי מיכל,
      לדעתי במקרה הזה עם בננה זה יוצא הכי מוצלח. יכול להיות שעם רסק או טחינה העוגה תצא דחוסה.
      אני ממליצה לך לנסות להכין את אחת משתי העוגות האלה (שתיהן טבעוניות): עוגה לבנה עם קצפת או עוגת מייפל.
      יום מקסים 🙂

      1. תודה על התשובה, אבל אני רוצה לחדד:
        אני בעצם מחפשת מתכון לעוגה בחושה שיהיה טבעוני, ללא גלוטן וניטרלי בטעם (כדי שאוכל לשחק עם הטעמים וכל פעם להכין משהו אחר). השאלה היא אם בשתי העוגות שציינת אפשר להחליף את הקמח בקמח ללא גלוטן.
        מקווה שלא סיבכתי אותך… 🙂
        ושוב המון תודה,
        מיכל

        1. לדעתי כשמדובר בעוגה טבעונית ללא גלוטן אין ספק ששילוב של בננה בעוגה נותן תוצאה טובה.
          לגבי שתי העוגות הנוספות, לא ניסיתי אבל זה משהו שכדאי לנסות. אם יש לך קמח רב תכליתי ללא גלוטן כמו "תמי" או "כרגיל" אני ממליצה להשתמש בזה במקום בקמח במתכון (באותה כמות). כמובן לא לשכוח להוסיף אבקת אפיה (על כל כל קמח- כפית מלאה אבקת אפיה).
          בהצלחה ואשמח לעדכון איך יצא 🙂

    1. לא הבנתי. העוגה יצאה לא מוכנה? שמתם כוס ושליש מה?
      סודה לשתיה היא הכרחית במתכון הזה מאחר ואין ביצים בעוגה.

    1. היי תמר,
      לא ניסיתי אבל הייתי הולכת על מייפל. ממליצה בכל זאת לשים לפחות כף אחת של סוכר (זה מסייע למרקם).

  7. יצא טעים הכנתי כמו שאמרת עם לימונדה ממיץ לימון רק שהכנתי בתבנית 24 העוגה יצאה קטנה ולא גבוהה אבל עדיין טעימה ורכה.
    תודה רבה על המתכונים.

    1. היי קרינה,
      העוגה מתאימה לתבנית אינגליש קייק או עגולה 20 או 22, לכן היא יצאה נמוכה.
      בכל אופן, שמחה שהיא יצאה טעימה.
      תודה ושבוע נפלא 🙂

    1. היי עדי,
      הסודה לשתיה מעניקה מעט אווריריות לעוגה אבל אם אין לך שימי אבקת אפיה במקום.

    1. היי זיו,
      קמח האורז בשילוב עם קמח קונדיטור נותן תוצאה מוצלחת יותר. אם יש לך קמחים ללא גלוטן כמו קמח תמי או קמח "כרגיל" אז אפשר לשים כוס ושליש במקום שני הקמחים.

  8. היי אפרת,
    תודה רבה על התשובה המפורטת רוצה להכין עכשיו את העוגה ונישארתי ללא מיץ אפשרי להחליף במים או חלב או בתה? ומה הכמות?
    תודה רבה:)

    1. היי קרינה,
      את יכולה להכין לימונדה- לסחוט לכוס 2 כפות מיץ לימון, למלא מים עד חצי כוס ולערבב עם 2 כפיות סוכר.

  9. היי אפרת,
    תמיד מסתכלת במתכונים החדשים כיף כשיש מתכונים מעניינים כמו המתכון הזה אנסה להכין ועוד בלי ביצים אכין ואגיד איך יצא:)
    האם אפשר לנסות להכין עם ביצה או שעדיף לנסות בלי מקווה שלא יהיה הבדל בטעם:)
    המון תודות על המתכונים.

    1. היי קרינה,
      הביצה מעניקה מעט יותר אווריריות לעוגה. אני מכינה לעיתים עוגות ללא ביצים כדי שתהיה אפשרות גם לטבעונים ולמי שרגיש לביצים גם להכין ולהנות מעוגה טעימה.
      כמובן שאת יכולה להוסיף ביצה אחת (ואז את מערבבת אותה עם הסוכר, מוסיפה שמן, מיץ ובננה מעוכה. בסוף את הקמחים, האגוזים והשוקולד צ'יפס).
      בהצלחה 🙂

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר