מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

עוגת בננות וקוקוס

עוגת בננות וקוקוסFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On פברואר 24, 2016
Last modified:ינואר 23, 2018

Summary:

מתכון לעוגת בננות עם קוקוס ונגיעות שוקולד

עוגת בננות וקוקוס

תבנית אינגליש קייק

מצרכים:

1 ביצה

חצי כוס (100 ג') סוכר

שליש כוס (66 ג') שמן

בננה וחצי בשלות מעוכות

שליש כוס (80 מ"ל) מים מעורבבים עם כף מיץ לימון טרי

כוס (140 ג') קמח לבן

כפית (5 ג') אבקת אפיה

חצי כפית (2.5 ג') אבקת סודה לשתיה

חצי כוס (45 ג') קוקוס טחון

50 גרם שוקולד מריר קצוץ

אופן הכנה:

-מחממים תנור ל170 מעלות ומשמנים תבנית אינגליש קייק.

-מערבבים בקערה קמח, אבקת אפיה, סודה לשתיה וקוקוס.

-בקערה נפרדת מערבבים (בעזרת כף/מטרפה) את הביצה עם הסוכר. מוסיפים שמן, בננות, מי לימון ומערבבים. מוסיפים את קערת הקמחים ומערבבים קלות עד לאיחוד החומרים (אין לערבב יותר מידי אחרת מרקם העוגה עלול להיפגע). מקמחים קלות את השוקולד הקצוץ ומוסיפים לתערובת ומערבבים ערבוב קל.

-יוצקים את התערובת לתבנית ואופים במשך 30 דקות, עד שקיסם יוצא נקי.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

****************************************

הודעה לגולשים:

יצאתי לחופשה ולכן לא אוכל להשיב על שאלות.  אחזור אחרי החג.

 

****************************************

71 תגובות

הוסף תגובה
    1. היי מרים,
      שיבולת שועל יכולה לגרום לעוגה לצאת דחוסה. עדיף כבר לוותר על הקוקוס ולא לשים שום דבר.
      שנה טובה 💝

  1. היי, אני רוצה להכין כמיני מאפינס, המתכון יכול להתאים? ובכמה להכפיל אם אני צריכה בערך 25-30 מאפינס?
    תודה (:

    1. כן. יש להכפיל את כל הכמויות ב-2.
      זמן אפיה משוער למיני מאפינס: 10-12 דקות.

  2. לא חסידה של עוגות בננה….אבל המתכון הזה מצויין!!!
    שמתי חצי מכמות הסוכר, בלי סודה לשתייה – יצא אש!
    תודה! אתר מדהים!!! 😁😁😁

    1. אפשר במקום שליש כוס מים. כף מיץ לימון כדאי להוסיף בכל מקרה.

  3. המון תודה על המתכונים שלך! הם ממש מצילים אותי במטבח.
    מה את חושבת על אפשרות להכין עוגה הזאת כשרה לפסח? יש קמח מצות לעוגות. הוא יתאים במקום קמח רגיל, נכון?

    1. במקום כוס קמח אפשר לשים חצי כוס קמח מצות לעוגות ורבע כוס קמח תפוחי אדמה (או רבע קמח תופח לפסח).
      חג שמח 🙂

  4. מצטרפת לתודות!
    עוגה מעולה!
    אתר מעולה במיוחד לשבתות חורף שהשבת נכנסת מוקדם ותוך 10 דק יש עוגה (:

    1. היי אורה,
      שמחה שיצא טעים 🙂
      פעם הבאה אפשר להוסיף ביצה נוספת ואז העוגה תהיה יותר יציבה.

  5. אהלן,
    האם ניצן להחליף את המים בחלב ליצירת יותר מרקם בעוגה והאפ ניתן לשים שוקולד צ׳יפס במקום שוקולד קצוץ?

    תודה!

    1. כן, אפשר. חלק מהשוקולד צ'יפס אני ממליצה לפזר מעל הבלילה לאחר שיצקת אותה לתבנית.

  6. שלום! 🙂
    יש לי כמה שאלות, האם כדאי להחליף את כוס המים בחלב או רוויון למרקם עשיר יותר? אני מחפשת עוגה עשירה ונימוחה. והאם לדעתך יתאים לצפות אותה בקצפת ולגרד שוקולד מריר מעל?
    ובנוסף, עד כמה מורגש הקוקוס והאם הוא תורם למרקם מסויים או רק לטעם?

    תודה רבה 🙂

    1. היי דנה,
      אפשר להחליף בחלב.
      אפשר לצפות בקצפת ולגרד שוקולד מריר מעל.
      הקוקוס תורם לטעם. אפשר להפחית את הכמות לרבע כוס אם פחות אוהבים ואם ממש לא אוהבים אפשר לוותר בכלל.

  7. יצא מושלם.ממש כמו בתמונה.
    מה שטוב גם במתכונים שהכמות היא יחסית קטנה שמתאימה ליום ביומו.

    1. כן שלומית, את יכולה לשים 2/3 כוס קוקוס ולוותר על השוקולד.

  8. היי, אם האבקת אפייה שלי פג תוקף (תאריך אחרון לשימוש הוא 2014).. יש פתרון אפשרי אחר? שמרים? אני חלשה באפייה אז אשמח לדעת וללמוד. תודה!

    1. היי כוכב,
      שמרים לא יכולים להחליף אבקת אפיה בעוגות אלא אם כן מדובר בעוגת שמרים. הסיבה היא שפעולת ההתפחה של שמרים ואבקת אפיה היא לא אותו דבר והמרקם שמתקבל שונה לגמרי.
      עדיף לקנות אבקת אפיה חדשה מאחר ואני לא בטוחה שאבקת האפיה שפג תוקפה תתפיח את העוגה כמו שצריך.
      אגב אם יש לך קמח תופח את יכולה להשתמש בו במקום קמח רגיל ואבקת אפיה ולשים כוס אחת.
      בהצלחה! 🙂

  9. .צהריים טובים יש לי 2 שאלות :אם אני רוצה לאפות בתבנית מלבנית האם להגדיל כמויות,שאלה שניה אם אין לי סודה לשתיה האם אפשרי לאפות בלי? תודה

    1. היי יפעת,
      לתבנית בינונית בגודל 31X22 או לתבנית עגולה 24 יש להכפיל כמויות ב-2.
      הסודה לשתיה מעניקה אווריריות מסוימת לעוגה אבל אם אין לך את יכולה לאפות בלי.
      בהצלחה 🙂

  10. היי,קודם כל העוגה מאוד טעימה!!!תודה!!!
    חשבתי לעשות שילוב ורציתי את דעתך.האם יהיה טעים לעשות אולי עוגת שכבות מכמה שכבות של העוגה הזו ושכבות עוגת שוקולד? אם כן איזה קרם יכול להיות בינהם?

    ושאלה שנייה,אם אעשה את העוגה הזו בשכבות איזה קרם מתאים רק לה?קרם לימון לדעתך?
    תוכלי לתת לי מתכון בבקשה.

    תודה ויום מקסים:)

    1. היי אלינה,
      אני לא בטוחה איך ייצא שילוב של העוגה הזאת ועוגת שוקולד יחד עם קרם למרות שאני חייבת לציין שזה נשמע מעניין ומסקרן 🙂
      אני מניחה שאת יכולה להכין את העוגה הזאת ולאפות אותה בתבנית מלבנית בינונית (במקום אינגליש קייק) כדי שתהיה יותר דקה.
      עוגת שוקולד את יכולה להכין את עוגת השוקולד מהמתכון הזה, להכין רק מחצית מהכמויות ולאפות בתבנית מלבנית בינונית.
      לגבי הקרם, לדעתי קרם לימון פחות מתאים (יותר מידי טעמים). הייתי הולכת על קרם וניל רגיל שאותו אגב את יכולה להכין מאותו מתכון של עוגת השוקולד עם הקצפת. ואז לאחר שהעוגות מתקררות לגמרי לסדר שכבות. שכבת עוגת שוקולד, שכבת קרם וניל, שכבת עוגת בננה ושכבת קרם.
      בהצלחה ואם תנסי אשמח לעדכון (אני ממש סקרנית 😉 ).

  11. בוקר טוב אפרת המקסימה תודה על עוגה עסיסית וטעימה כל כך!הוזמנתי לבת דודתי ליום העצמאות ופשוט חיסלו אותה,כולל שני הילדים הקטנים המקסימים שלה.שבת שלום!

  12. הי אפרת רוצה שהעוגה תצא גבוהה לשים 2 ביצים.עושה בתבנית אלומיניום חד פעמית?כמה קמח לשים עם השוקולד?האם כדאי לעטוף בניילון נצמד כשיוצאת מהתנור כדי שתצא עסיסית ורכה?

    1. היי שרון,
      אם את מכינה בתבנית אינגליש קייק מאלומיניום נראה לי שמספיק ביצה אחת גדולה וכדאי להקציף אותה עם הסוכר (בגלל שיש בננות בתערובת אין צורך לשים 2 ביצים).
      מה שכן, לעוגה גבוהה מומלץ שתשימי כפית גדושה אבקת אפיה.
      ערבבי כפית קמח עם השוקולד הקצוץ עד שהשוקולד מצופה קלות בשכבת קמח (את שאריות הקמח סנני).
      אפשר לעטוף בניילון נצמד אחרי 5-10 דקות מרגע שהעוגה יוצאת מהתנור.
      בהצלחה ושבוע מעולה 🙂

  13. היי העוגה בדיוק בתנור והקטע שהלמעלה שלהה לא יצא כמו בתמונה חום כזה יפה שליי לבן למה?? עשיתי הכל אותו הדבר

    1. היי ליאת,
      אחרי אפיה של כ-30 דקות היא אמורה להשחים בחלק העליון.

  14. בס"ד

    עוגה מעולה!
    אי אפשר להפסיק לאכול אותה…
    עשיתי מקמח מלא ורבע כפית אבקת אפיה ויצא מושלם
    תודה רבה

  15. היי,
    יש לי קוקוס טחון שפג תוקפו עד 2015 הוא סגור עדיין האם ניתן להישתמש בו לעוגה? קניתי ושכתי מהקוקוס…המון תודות:)

    1. היי,
      יש לי קוקוס טחון שפג תוקפו עד 2015 הוא סגור עדיין האם ניתן להישתמש בו לעוגה? קניתי ושכתי מהקוקוס…המון תודות:)והאם ניתן לשים טיפה פחות קוקוס?

    2. היי קרינה,
      אם הקוקוס נראה וטועם בסדר אז אין בעיה ואפשר לשים פחות קוקוס.
      שבת שלום 🙂

    1. היי,
      האם ניתן להכין את העוגה רק כעוגת בננות בלי קוקוס?פשוט הקוקוס פג תוקף ולא יודעת אם להישתמש בו…

    2. היי קרינה,
      אפשר אבל קחי בחשבון שהקוקוס מוסיף לעוגה. תטעמי את הקוקוס. אם הטעם שלו בסדר שימי לפחות רבע כוס.

    1. היי מאיה,
      לא ניסיתי אבל אני מניחה שכדאי לשלב בתור התחלה עם קמח רגיל כדי שהעוגה לא תצא מידי דחוסה.
      יחסי הנוזלים ואבקות האפיה נשארים זהים.
      בהצלחה 😉

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר