מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

עוגת בננה וסילאן

עוגת בננה וסילאןFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On דצמבר 20, 2018
Last modified:ינואר 9, 2019

Summary:

עוגת בננה וסילאן בחושה במתיקות מעודנת, רכה וטעימה (ללא תוספת סוכר)

עוגת בננה וסילאן

תבנית אינגליש קייק

מצרכים:

1 ביצה גדולה

בננה גדולה בשלה מעוכה למחית

שליש כוס (80 מ"ל) שמן קנולה

רבע כוס (60 מ"ל) סילאן

שליש כוס (80 מ"ל) מיץ תפוזים (אפשר מבקבוק לשתיה קלה)

1 כוס (140 ג') קמח תופח

חצי כפית (3 ג') אבקת קינמון

שליש כפית (3 ג') אבקת סודה לשתיה

רבע כוס (30 ג') אגוזי מלך/פקאן קצוצים דק

אופן הכנה:

-מחממים תנור ל-175 מעלות ומשמנים תבנית אינגליש קייק.

-מערבבים את כל החומרים בקערה (בעזרת מטרפה ידנית או כף) לפי הסדר בו רשומים.

-יוצקים לתבנית איגליש קייק משומנת ואופים במשך כ-30 דקות עד שקיסם שננעץ יוצא יבש.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

41 תגובות

הוסף תגובה
  1. הי אפרת
    יצא כרגיל מעולה!
    איך מאחסנים למחר? מקרר?
    תודה על עוד מתכון שהולך להכנס לתפריט הקבוע בבית 🙂

    1. היי ליאור 🙂
      אפשר לשמור מחוץ למקרר. יש לעטוף בניילון נצמד.

    1. היי שני,
      במקום מיץ תפוזים אפשר להכין לימונדה ולערבב: כף וחצי מיץ לימון, למלא מים עד שליש כוס ולהמתיק בכפית סוכר או דבש.

    1. היי רווית,
      אפשר להשתמש בכוס קמח כוסמין מלא + כפית אבקת אפיה
      או
      בחצי כוס קמח מלא + חצי כוס קמח לבן + כפית אבקת אפיה.
      יום מקסים 🙂

    1. היי נירית,
      בגדול יש להכפיל כמויות ב-4. כדי שהמרקם יהיה מוצלח יותר מומלץ להכין בפעמיים ולהכפיל כל פעם כמויות ב-2.

  2. במה אפשר להחליף את הביצה כדי להפוך את העוגה לטבעונית?
    ניסיתי להחליף 1 ביצה ברבע כוס רסק תפוחים וזה השתלט על הטעם והיה מאוד חמוץ ולא מוצלח בכלל…

    1. היי דינה,
      גרסה טבעונית:
      שליש כוס סילאן (רצוי לשלב סילאן ומייפל)
      בננה גדולה מעוכה למחית
      שליש כוס שמן
      חצי כוס מיץ תפוזים (*אם זה לא מיץ טבעי יש להוסיף כף לימון סחוט)
      כוס ורבע קמח רגיל
      כפית גדושה אבקת אפיה
      שליש כפית אבקת סודה לשתיה
      חצי כפית אבקת קינמון
      רבע כוס שוקולד צ'יפס או אגוזי מלך/פקאן קצוצים דק

  3. היי אפרת

    האם אפשרי במקום שמן קנולה אפשרי שמן זרעי ענבים או שמן זית מה לגביהם ?

    תודה רבה רבה

    1. אני חושבת שבעוגות עדיף שמן זרעי ענבים. זה יותר מתאים מבחינת הטעם.

  4. היי אפרת היקרה(: תודה על המתכונים הטעימים והמוסברים היטב..
    רציתי לשאול אם אני רוצה להכין את העוגה בתבנית מלבנית חד פעמית בכמה הכמויות משתנות?
    ב. מה אפשר לשים במקום מיץ תפוזים אם אין לי?

    1. היי חן,
      אם הכוונה לתבנית בגודל 22X31 יש להכפיל כמויות ב-2.
      במקום מיץ תפוזים אפשר להכין לימונדה ולערבב: כף וחצי מיץ לימון, למלא מים עד שליש כוס ולהמתיק בכפית סוכר או דבש. כמובן שאם מכינים כמות כפולה יש להכפיל גם את כמות הלימונדה.

  5. היי אפרת

    קמח כוסמין מלא או קמח כוסמין 70 אחוז מנופה אפשרי? ואותן הוראות?

    במקום קמח רגיל? איזה עדיף שעדיין יצא טעים ?
    ואבקת אפייה אני מבינה שהכרחי ? שלא כמו הסודה

    תודות מראש.

    1. הייתי הולכת על ה-70% כדי שהמרקם לא ייצא דחוס מידי. כוס קמח + כפית אבקת אפיה.
      סודה לשתיה אפשר לוותר למרות שדווקא בגלל שאת משתמשת בקמח מלא, זה יכול להוסיף לאווריריות.

  6. היי אפרת

    נשמע טעים המתכון .

    העיניין הוא שאני מכינה לילדיי הפעוטות מה אפשרי במקום אגוזים קצוצים שיתאים לבני שנתיים ועדיין יהיה קרוב לטעם המקורי?

    ומה תפקיד סודה לשתייה ? האם הכרחי?

    הרבה תודה לך .

    1. אפשר להכין בלי אגוזים.
      סודה לשתיה מעניקה אווריריות לעוגה. אפשר להכין בלי.

  7. הי, מחשש לאלרגיה (לא שלי, של אחד האורחים)) אני אוריד את הפקאן.אפשר לשים במקומו שוקולד מפורר או שזה לא הולך?
    תודה

    1. וואו זה יצא מדהים! אפילו יותר ממה שציפיתי. העוגה חוסלה במהירות על ידי ילדים ומבוגרים (-:
      ממש אוהבת את המתכונים שלך- תמיד יוצאים לי טעימים ממש.

  8. הי אפרת, תודה על עוד מתכון שנראה מדהים, אין על העוגות שלך, תמיד מליחות לי
    כמה שאלות:
    1. אם ממש ממש אוהבים טעם מודגש של בננה, אפשר לשים בננה וחצי?
    2. לגרסה ללא גלון אפר להשתמש בקמח "כרגיל"? או קמח אחר? כמה קמח לשים? האם להוסיף אבקת אפיה ואם כן אז כמה?
    3. למה הכוונה אבקת קינמון? לקינמון הרגיל הטחון שקונים במחלקת תבלינים?
    4. אין לי מעבד מזון בשביל לקצוץ פקאן, האם אפשר להשתמש בשקד טבעי גרוס או אולי בשקד טבעי טחון או באגוז מלך טחון או משהו אחר? יש גם שקד מולבן גרוס וטחון.. מה עדיף? כמה לשים? אגב סתם לסקרנות – יש לך מושג למה לא מוכרים פקאן קצוץ?
    המון המון תודה לך

    1. 1. כן
      2. כוס קמח כרגיל + כפית אבקת אפיה
      3. כן
      4. אגוזי מלך טחונים. אין לי מושג מדוע לא מוכרים.

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר