מתכונים ב10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

עוגת ביסקוויטים

FavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On יולי 7, 2013
Last modified:מרץ 27, 2017

Summary:

עוגת ביסקווטים קלה להכנה, כל שנותר הוא להכין את הקרם ולסדר בתבנית.

תבנית מרובעת בינונית (30X20)עוגת ביסקוויטים טעימה וקלה להכנה

מצרכים:

500 גרם ביסקוויטים מסוג "פתי בר"

2 מיכלי שמנת מתוקה (סה"כ 500 מ"ל)

1 חבילת אינסטנט פודינג שוקולד (80 גרם)

1 חבילת אינסטנט פודינג וניל (80 גרם)

2 כוסות חלב

לקישוט עוגת ביסקווטים: שוקולד מריר מגורד

אופן הכנה:

-שופכים חלב לצלחת עמוקה וטובלים את הביסקוויטים (טבילה מהירה). מניחים את הביסקוויטים זה לצד זה בתחתית התבנית ומעליהם מניחים שכבת ביסקוויטים נוספת (שכבה כפולה).

-מקציפים בקערה מיכל שמנת מתוקה + כוס חלב + אינסטנט פודינג שוקולד עד לקבלת קצפת יציבה. יוצקים את הקרם מעל הביסקוויטים ומיישרים.

-מעל קרם השוקולד מסדרים שכבה נוספת וכפולה של ביסקוויטים.

-מקציפים בקערה נקייה מיכל שמנת מתוקה + כוס חלב + אינסטנט פודינג וניל עד לקבלת קצפת יציבה. יוצקים את הקרם מעל הביסקוויטים ומיישרים.

-מפזרים שוקולד מגורד על העוגה.

-מכניסים את העוגה למקרר ל- 3 שעות לפחות לפני ההגשה.

מתכון לעוגת ביסקוויטים

עוגת ביסקווטים, מתכון לעוגת ביסקוויטים, עוגת ביסקוויטים פשוטה






אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה :-)

אהבתם? שתפו

185 תגובות

הוסף תגובה
  1. רציתי להציע להוסיף לחלב כפית נס קפה , זה מאוד משדרג את הטעם, אנסה השבוע את העוגה, בטוחה שיצא טעים בע"ה, שבוע טוב

  2. היי, רציתי להגיד שהכנתי את העוגה אתמול והיא יצאה​ מדהימה! השתמשתי ב2 אינסטנט פודינג וניל והוספתי תותים למעלה, שלדעתי ממש הוסיפו לטעם (וליופי).
    תודה על המתכון!

  3. הי אפרת, אני רוצה להקציף בערך 9 קצפות יחד איך כדי לחלק אותם ואיזה כמויות של פודינג פחות או יותר? תודה

    1. היי שירן,
      אני ממליצה לך להקציף ב-3 פעמים (3 קצפות בכל פעם) או לפחות בפעמיים (4 ו-5). חשוב שהקצפות יהיו קרות מאוד לפני ההקצפה.
      לכל 2 קצפות מומלץ לשים לפחות חבילת אינסטנט פודינג אחת. זאת אומרת שלכל הכמות מומלץ לשים כ-4.5 חבילות אינסטנט פודינג.

    1. כך שכבת הביסקוויטים מורגשת יותר אבל כמובן שזה לא חובה ואפשר להכין גם עם שכבה אחת.

  4. הבת שלי ביקשה עוגת ביסקוויטים ליום ההולדת, לכיתה. לא רק שיצא מעדן, היא גם הביאה שאריות הביתה ולא יכולתי להפסיק לנשנש.

  5. היי אפרת. המתכונים שלך מושלמים. שאלה הכנתי בטעות את הגנאש למעלה עם 100 גר שוקלד חלב במקום 200 . לכן הטופ יצא לא כל כך אסטטי. יש דרך לתקן את הטעות?

    1. היי אלינור,
      אפשר להכין ציפוי חדש ושטח מעל העוגה. לפני זה כדאי להכניס את העוגה לשעתיים לפחות למקפיא כדי שתתקשה ואז לצקת מעל את הגנאש. אחר כך אפשר להחזיר למקרר.
      אפשרות נוספת היא לקחת קיסם ופשוט לצייר בחלק העליון קווים מעוגלים/ דוגמאות. זה יוצר שילוב בין שכבת הגנאש לשכבת הקרם ומתקבלת דוגמה מעניינת. ראי כמו שעשיתי במתכון – עוגת גבינה ונוטלה.
      יום נפלא :-)

  6. היי אפרת,
    הכנתי את המתכון ויצא טעים מאוד.לאחרונה הכנתי והביסקוויטים כאילו עדיין לא ניהיים רכים האם ליטבול אותם יותר בחלב או שלעשות רק שכבה אחת של ביסקוויטים?
    המון תודות על המתכונים הטעימים.

    1. היי קרינה,
      אם הביסקוויטים לא מתרככים אז כדאי לטבול יותר זמן בחלב או לעשות שכבה אחת של ביסקוויטים.
      שבוע טוב :-)

  7. היי(:
    עשיתי את העוגה ויש לי שאלה
    לא שמתי לב ולא נשאר לי שכבה שלישית לקצפת
    זאת אומרת שיצא לי: ביסקוויט+קצפת+ביסקוויט+קצפת+ביסקוויט.
    נתקעתי בלי עוד שמנת והחלטתי לעשות גאנש (2 חבילות שוקולד, מרגינה ומים)
    האם העוגה תצא יבשה בגלל כמות הביסקווטים?

    1. היי מורן,
      אפשר להוסיף לחבילת אינסטנט פודינג וניל כף גדושה אבקת קקאו ו-2 כפות מלאות אבקת סוכר (כדי לאזן את הטעם המר של הקקאו).
      שבת שלום :-)

  8. היי אפרת המקסימה.
    אני רוצה לעשות את המתכון פרווה.
    אני יכולה להרטיב את הביסקיוויטים בקצפת צמחית שזה פרווה..
    זא להמיר במתכון את החלב לקצפת צמחית ואת השמנת המתוקה גם לקצפת צמחית.
    תודה רבה

    1. היי דנית,
      זה המתכון בגרסה הפרווה:
      500 גרם ביסקוויטים
      2 מיכלי קצפת צמחית
      חבילת אינסטנט פודינג וניל
      חבילת אינסטנט פודינג שוקולד
      כוס מים קרים או חלב סויה
      *את הביסקוויטים אפשר לטבול בקצפת צמחית או חלב סויה או להכין נס קפה ממים בלבד (לשים בכוס כפית שטוחה אבקת נס קפה, למלא את הכוס במים עד הסוף ולהוסיף כפית גדושה סוכר ולערבב עד שהסוכר נמס).
      יש להקציף מיכל קצפת צמחית + חבילת אינסטנט פודינג + חצי כוס מים קרים או חלב סויה.
      בהצלחה :-)

      1. שלום, לגבי הפודינג שוקולד. במה אפשר להחליף? אפשרי להשים 2 פודינג וניל?
        או שפשוט לוותר לגמרי ולנשים רק פודינג 1 ולהשים את כל המרכיבים?
        תודה מראש.
        האתר ממש עוזר !!!

  9. שלום.
    מיותר לציין שאתר מעולה :-)
    רציתי לברר אני רוצה לעשות ב 2 תבניות אינגליש קייק.
    איך בדיוק ניתן לעשות? כמות וכו?
    תודה רבה.

  10. ערב טוב.
    2 שאלות, אם אני רוצה מתכון לעוגת ביסקיוויטים פרווה. במה ניתן להמיר את החלב אם בכלל?
    ואם אני אכין עוגת ביסקיוויטים עם גבינה אני מתאר לעצמי שלכל קצפת גבינה אית של 250 גרם.
    השאלה אם העוגה תהיה מספיק יציבה במקרר ולא נוזלית. שכמובן הקצפתי מראש את הקצפת לקצפת יציבה.
    תודה מראש.

    1. היי שרון,
      לעוגה פרווה יש להקציף חצי כוס מים קרים עם כל מיכל קצפת צמחית + חבילת אינסטנט פודינג (סה"כ כוס מים קרים לכל המתכון).
      לגבי הוספת הגבינה, לאחר שהקצפת לקצפת יציבה יש לקפל את הגבינה בעדינות לתוך הקצפת. העוגה מתייצבת במקרר אבל היא קרמית ולא מאוד יציבה.
      אפשר להשתמש ב 250 גרם גבינה לכל המתכון או לכל הקצפה. צריך לקחת בחשבון שהוספת הגבינה מפחיתה את המתיקות של העוגה וניתן להוסיף 2-3 כפות אבקת סוכר כדי לאזן את המתיקות לפי הטעם.
      בהצלחה ושבוע טוב :-)

  11. שלום אפרת..
    אני מחייך לעצמי וכותב. מי חשב שאי פעם אכתוב תגובה באינטרנט ועוד על בישול??!!
    אבל חייב. לפני שלושה שבועות חיפשתי מתכון של פשטידה. רציתי להכין לאימא. הגעתי אל דף המתכונים שלך.
    ניסיתי.
    בפעם הראשונה בחיי. הצליח לי!! טעים. אז המשכתי מתלהב (מאז ועד היום)אל שאר המתכונים וניסיתי כמה. שוב הצליח.שוב טעים. אפילו שלחתי לחברים..והתגובות?? וואוו..יום ראשון הולך לקנות תבנית. וקודם לפשטידה הייתי רק מכר של המטבח. היום אנחנו חברים. בזכותך!!
    אז תודה וגם שאלה
    אני רוצה להכין עוגת ביסקוויטים. ומאחר ואין לי שום נסיון אני תוהה אם צריך לשמן את התבנית לפני שמניחים את הביסקוויטנים הטבולים?
    תודה.כייף!

    1. ואו איזה כיף לשמוע!
      לגבי עוגת הביסקוויטים, אין צורך לשמן את התבנית.
      תודה ברנרד, המשך בישולים מוצלחים ושבת שלום :-)

  12. אפשר לשלב גבינה לבנה בעוגה ? יש לי 2 חב' גבינה 250 גר כ"א. וחייבת להשתמש בהן.
    האם פשוט להוסיף ? להחסיר משהו אחר במקום ? ותודה מראש

    1. היי יעל,
      את יכולה להוסיף מיכל גבינה (250 גרם) לכל קצפת. את הגבינה את מוסיפה רק לאחר שהקצפת לקצפת יציבה ואז את מערבבת אותה בתנועות קיפול עדינות לתוך הקצפת (כדי שהקצפת לא תשבר). הגבינה מפחיתה את המתיקות של הקרם בגלל החמיצות שבה ולכן כדאי להוסיף לכל קצפת 1-2 כפות גדושות אבקת סוכר (אם אין לך, אפשר לשים גם סוכר רגיל). את אבקת הסוכר את מוסיפה בהקצפה עצמה (יחד עם השמנת והפודינג וכו').

  13. שלום קצת מאוחר בלילה אבל בגלל שאני רוצה להכין ליום הולדת למחר…יש לי 2 שאלות: 1.האם אפשר לטבול את הביסקויטים במיץ תפוזים? 2. במקום לגרד שוקולד על העוגה האם ניתן להכין עם קרם שוקולד נוסטלגי: מהאתר שלך המקסים 1 שוקולד מריר+ חמאה + 1 כף שמן? אשמח למענה ולילה טוב תודה!!!

    1. היי שילה,
      אם זה עדיין רלוונטי.. :-)
      לגבי מיץ תפוזים, אני חושבת שאפשר.
      אפשר להכין ציפוי שוקולד. יכול להיות שכדאי להכין כמות גדולה יותר : 150 גרם שוקולד מריר + 30 גרם חמאה + 5 כפות מים.
      יום נפלא!

  14. היי
    במקרה שאני מקפיאה את העוגה, כמה זמן נראה לך לפני ההגשה כדאי לי להוציא אותה כדי שתקבל מקרם טוב ולא קפוא?
    תודה!

    1. היי,
      אפשר להוציא אותה החוצה 15-20 דקות לפני (זה גם מאוד תלוי בטמפ' שיש בחוץ). גם אם היא תהיה במרקם חצי קפוא, היא מאוד טעימה והיתרון הוא שהיא תהיה יותר יציבה לחיתוך.
      חג שמח :-)

  15. שלום רב.

    רציתי לשאול לגבי יציבות העוגה. מאחר ולא משתמשים בג'לטין, אזי אני מניח שהמרקם יימס כעבור זמן מה. האם ניתן יהיה (כאשר לא משתמשים בג'לטין)להכניס ולהוציא את העוגה מן המקרר החוצה מס' פעמים באופן שהעוגה תישאר יציבה?

    תודה.

    1. היי מנחם,
      מאחר והעוגה לא מכילה ג'לטין, מרקם העוגה רך בכל מקרה. אפשר להוציא את העוגה מספר פעמים אבל כדאי להחזיר אותה למקרר לפחות אחרי 20 דקות (זה מאוד תלוי בטמפ' בחוץ).
      חג שמח :-)

  16. היי חשבתי להכין את העוגה עם ביסקויטים בטעם שוקולד וקרם וניל (פודינג+גבינה). האם זה מתאים לדעתך? וגם במה כדאי לטבול כדי שיתאים למבוגרים? ליקר קפה? רעיונות נוספים?
    תודה

    1. היי מירי,
      את יכולה בהחלט, נשמע טעים :-)
      אני חושבת שליקר קפה יתאים מאוד לטבילת הביסקוויטים (2/3 כוס חלב + 2 כפות ליקר קפה).
      בהצלחה וחג שמח!

  17. הי,
    אני תמיד שמחה להכין מתכונים שלכם, מאוד מוצלחים!
    שאלה: מה הכמויות לעוגה שתספיק ל 35 ילדים והאם אפשר לשים מעל ציפוי גנאש?
    תודה

    1. היי קארין,
      לכמות של כ-35 ילדים יש להכין בתבנית הכי ענקית בגודל 32X40. אלה הכמויות:
      קילו ביסקוויטים מסוג פתי בר
      2 מיכלי שמנת מתוקה (500 מ"ל) + כוס וחצי חלב + 2 חבילות אינסטנט פודינג וניל
      2 מיכלי שמנת מתוקה (500 מ"ל) + כוס וחצי חלב + 2 חבילות אינסטנט פודינג שוקולד
      אפשר להכין ציפוי גנאש: מיכל שמנת מתוקה + 200 גרם שוקולד מריר או חלב.
      לפני שיוצקים את ציפוי הגנאש מומלץ להכניס את העוגה למקפיא לחצי שעה לפחות לצורך התייצבות הקרם. אחרי ששמים את הציפוי אפשר לשמור במקרר.
      בהצלחה ויום נפלא :-)

  18. אני חייב לומר, הבלוג שלך הוא היחיד מיני רבים שבנתיים כול דבר יצא פשוט אליפות, בכולכך מעט מרכיבים, יפה מאד !

  19. הי
    נראית טוב!! צריכה להכין אותה פרווה בגלל אלרגיה לחלב… צריכה שתספיק ל- 30 ילדים.
    מה הכמויות שצריך? ובאיזה תבנית?

    המון תודה
    יפעת

    1. היי יפעת,
      את יכולה להשתמש בקצפת צמחית (במקום שמנת מתוקה) ובחלב סויה (במקום חלב רגיל). ממליצה על חלב הסויה הקר במקרר ולא העמיד.
      לכמות של 30 ילדים הייתי ממליצה להכין בתבנית ענקית בגודל 32X40. אלה הכמויות:
      קילו ביסקוויטים מסוג פתי בר
      2 מיכלי קצפת צמחית (500 מ"ל) + כוס וחצי חלב סויה קר + 2 חבילות אינסטנט פודינג וניל
      2 מיכלי קצפת צמחית (500 מ"ל) + כוס וחצי חלב סויה קר + 2 חבילות אינסטנט פודינג שוקולד
      בהצלחה :-)

      1. הי
        תודה!!
        האם חלב אורז גם הולך? כי חלב הסויה בעייתי יש ילדה עם אלרגיה לבוטנים בגן ויש עליו אזהרות בעייתיות.
        יפעת

  20. היי, למרות הפשטות שבעוגת ביסקוויטים תרתי אחר מתכון מאחר ולא אכלתי עוגה זו זמן רב.. חייבת לציין שהעוגה יצאה מושלם יותר מבעבר וחידשת לי 2 פרטים *טעם נוסף בקצפת (בעבר הכנתי רק עם אינסטנט וניל) *שכבה כפולה בתחתית… תודה על האתר הטעים ושבת שלום!!

  21. שאלה אפשר לעשות עוגת פתי בר עם כל המצרכים אבל בלי אינסטנד פודינג וניל או שחייבים אותה מחכה לתשובתכם המהירה תודה

    1. היי יפעת,
      אפשר אבל פחות מומלץ מאחר והאינסטנט פודינג גם מוסיף לטעם וגם ליציבות הקרם.
      אם יש לך אינסטנט פודינג בטעם אחר, כמו שוקולד אין בעיה להשתמש רק בו.
      יום נפלא :-)

        1. את יכולה להכין אבל התוצאה לא תהיה כמו שהיא אמורה להיות (ואגב אם את מכינה בלי אינסטנט פודינג בכלל כדאי לשים רק כוס חלב אחת וחשוב שגם השמנת וגם בחלב יהיו מאוד קרים כדי שההקצפה תצליח. יש להוסיף לתערובת גם לפחות חצי כוס סוכר).

  22. שלום אפרת,
    הכנתי את העוגה עם קרם שוקולד כפול ויצא טעים רק שהביסקווטים אחרי חצי יום במקרר לא ניהיו כל כך רכים וטבלתי אותם בחלב מה הסיבה לזה שאני אדע להבא תודה רבה על מתכונים נהדרים.אולי פעם הבאה לא לעשות שיכבה כפולה של ביסקוויטים?דוב תודה.

    1. היי קרינה,
      אני מניחה שחצי יום במקרר לא הספיק להם להתרכך לגמרי במיוחד שמדובר בשכבה כפולה. פעם הבאה אם רוצים להגיש את העוגה באותו יום אפשר באמת לוותר על השכבה הכפולה.
      שבת שלום :-)

      1. אוקיי תודה רבה והעוגה היתרככה אחרי יום וחצי במקרר והיא טעימה פעם הבאה אנסה להכין ארבע שיכבות ואוותר על השיכבה הכפולה זה יהיה בסדר?ניראה לי שייצא מעניין והשוקולד הכפול ממש טעים כמו השוקולד והוניל….המון תודות.

        1. זה בסדר גמור אבל יכול להיות ש4 שכבות יהיה הרבה (כי על כל שכבה את צריכה למרוח קרם) ואם כך אז מספיק גם להכין 2 שכבות שהן לא כפולות או 3 שכבות, מה שבא לך :-) בכל מקרה זה ייצא טעים.

  23. היי,
    הכנתי את העוגה לפי המתכון והיא יצאה טעימה והפעם רציתי לעשות שיכבה כפולה של שוקולד במקום הוניל האם זה יהיה טעים? ומעל לגרד שוקולד לבן ליופי…תודה רבה.

  24. וואו אני פשוט חולה על האתר העוגת בסקוויטים יצא לי מעולה אני חושבת שצריך להוסיף עוד מתכונים בקינוחים

    1. היי חן,
      לתבנית קטנה ארוכה (אינגליש קייק) יש להפחית כמויות בחצי:
      250 גרם ביסקוויטים
      מיכל שמנת
      חצי חבילת אינסטנט פודינג וניל
      חצי חבילת אינסטנט פודינג שוקולד
      כוס חלב
      שבת שלום :-)

        1. בגלל שאת מכינה קרם וניל בלבד אין בעיה להקציף בפעם אחת 500 מ"ל שמנת, 2 חפיסות אינסטנט פודינג וניל ו-2 כוסות חלב.

  25. ושכחתי את השמנת המתוקהש ל ה50 מ"ל במקפיא למשך שעתיים או יותר .הפשרתי חזרה במקרר האם זה יפגום במרקם או בכלל?

    1. אם השמנת לא הספיקה ממש לקפוא אז ההקצפה לא אמורה להפגע.
      אם התבנית היא בסביבות גודל 30X20 אז הכמויות במתכון הם בסדר. אם התבנית יותר גדולה אז אולי תצטרכי להכפיל כמויות. מה גודל התבנית הבינונית מנירוסטה?

  26. חח לא שמתי לב שאין גבינה בכלל במתכון …..בכל אופן
    הקצפה של איסטנט שמנת וחלב לכמה שכבות אמורה להספיק?

    1. היי עדן,
      באיזה גודל תבנית את רוצה להכין? כדי שאני אוכל לרשום לך את הכמות.
      הכמות במתכון הזה מספיק לתבנית מלבנית קטנה בגודל 20X30.

  27. ערב טוב. אני רוצה להכין עוגת ביסקיוויטים קלאסית (ללא הגבינה )ומפתי בר בטעם מריר.
    העניין הוא שאני רוצה שתהיה גבוהה וכמובן מתוקה יותר. מה עליי להכפיל או להוסיף כדי שתהיה כמות קרם גדולה לכמה שכבות?תודה רבה;)

    1. היי שני,
      עדיף להכניס את העוגה למקרר להתייצבות ל-3 שעות, רק אם ממש ממהרים אפשר להכניס למקפיא למשך כשעה.
      העוגה נשמרת במקרר כ-5 ימים.
      שבת שלום :-)

    1. היי,
      שמנת 15% לא ניתנת להקצפה. צריך להשתמש בשמנת מתוקה 32% או 38% כדי שניתן יהיה להקציף אותה לקצפת.
      חג שמח :-)

  28. אגב הכנתי את העוגה כפרווה לחג ואנשים לא הפסיקו להחמיא לי וביקשו מתכון של העוגה אז תודה רבה לכם על המתכונים הנהדרים

    1. היי,
      אני לא בטוחה שהבנתי נכון. הכוונה להחליף שמנת מתוקה בקרם וניל צרפתי מוכן? אם כן, אז אין בעיה.
      אם הקרם כבר מוכן אז אין צורך גם באינסטנט פודינג ובחלב.

    1. לא דנה, מאחר ואי אפשר להקציף שמנת לבישול בגלל אחוזי השומן הנמוכים שלה. זו חייבת להיות שמנת שרשום עליה שהיא להקצפה.

    1. היי נועם,
      לגרסת הפרווה מומלץ להשתמש בחלב קוקוס או חלב סויה. החלב מעשיר את הקצפת, נותן נפח לקצפת ומרכך אותה.
      אם אין לך חלב אפשר לשים חצי כוס מים קרים בכל הקצפה (סה"כ בכל המתכון כוס אחת של מים קרים במקום 2 כוסות חלב).
      כדי שההקצפה תצליח מומלץ להכניס את מיכלי הקצפת למקפיא ל10 דקות לפני ההקצפה.
      בהצלחה וחג שמח :-)

  29. תודה רבה על התשובה המהירה והיפה! יש לי עוד שאלה(סליחה, לא נעים): השמנת צריכה להיות שמנת להקצפה או לבישול או ששמנת שמגיעה בגביעים כמו מעדן?

  30. בשמחה עליזה :-)
    אפשר להכין קצפת באופן ידני עם מטרפה (עם כף זה פחות מתאים) אבל זה קצת עבודה :-) צריך לעבוד בנמרצות ובמהירות ולא להפסיק עד שהשמנת מסמיכה והופכת לקצפת יציבה. זה לוקח יותר זמן מאשר הקצפה במיקסר או במקצפת. כדי שההקצפה תצליח מומלץ להכניס את מיכל השמנת ואת הקערה שבה רוצים להקציף למקפיא 10-15 דקות לפני ההקצפה.
    בהצלחה!

  31. האם ניתן להחליף את השוקולד המגורר בציפוי שוקולד (להמיס שוקולד עם שמנת מתוקה)? אם כן, מה הכמויות שיתאימו למתכון?

    1. היי הלנה,
      אם את לא עושה שכבה כפולה אז מספיק להשתמש ב250 גרם ביסקוויטים. גודל התבנית נשאר אותו דבר.
      עוגות מומלצות ליום הולדת:
      עוגת גבינה ונוטלה
      עוגת קרמבו
      עוגת שוקולד עם קצפת
      עוגת טורט שכבות
      האמת שיש עוד הרבה עוגות שיכולות להתאים (ממליצה לדפדף בקטגוריה של העוגות), השאלה מה אוהבים :-)
      שיהיה המון מזל טוב!

  32. היה לי מתכון לעוגת ביסקוויטים אבל זה נאבד ואני זוכרת ששמתי ממרח אוכמניות בין כל שכבה של ביסקוויטים(במקרה שאני עושה שכבה כפולה) אז אפשר גם פה?

    1. היי הלנה,
      לא חייבים לשים שכבה כפולה וכן, אם את מכינה שכבה כפולה את יכולה לשים ממרח אוכמניות בין הביסקוויטים.
      המשך יום נעים :-)

    1. היי לנה,
      כן, אפשר להוסיף גבינה לבנה לשכבת הוניל. אם רוצים טעם עדין אפשר להוסיף 100-150 גרם. אם רוצים להרגיש את טעם הגבינה, אפשר לשים 250 גרם.

  33. היי,
    אפשר לשים שכבת הקרם הוניל קודם ואחר כך שכבת השוקולד? והשכבה הנוספת של הביסקוויטים גם צריך להרטיב בחלב?

    1. בטח מרים, את יכולה (הסדר לא משנה) וכן, צריך להרטיב הביסקוויטים גם בשכבה השניה.
      שבת שלום :-)

  34. היי

    שכחתי להוסיף חלב לשכבה של השוקולד (כלומר הקצפתי רק שמנת מתוקה ופודינג שוקולד ללא חלב)
    האם זה נורא ? האם המרקם של העוגה יהרס?
    בשכבה השניה של הוניל זכרתי לשים חלב.

    תודה
    מאיה

    1. לא נורא, העוגה תהיה טעימה בכל מקרה :-)
      החלב נועד רק לאוורר מעט את הקצפת אבל גם אם לא שמת חלב זה בסדר.

  35. אני רוצה להגיד שהכנתי את העוגה (אם שינוי קל של אינסטינג פודינג בטעם קפה במקום השוקולד) ויצא מעולה- בעלי זלל ולא הפסיק לשבח

      1. שלום
        ניסיתי להכין את העוגה פרווה בתבנית אינגליש קייק.
        הביסקוויטים נשארו קשים – צריך לטבול אותם במים במקום בחלב?
        קופסה אחת של קצפת צמחית לא הספיקה – יכול להיות שיש טעות בתגובה למעלה לחן?

        1. היי אלישי,
          גם אם מכינים את העוגה פרווה חשוב לטבול את הביסקוויטים. אפשר בנס קפה ללא חלב ואפשר במים.
          מיכל קצפת אחד אמור להספיק. כוס החלב שמוסיפים לקצפת מוסיף נפח לקצפת ובעצם מגדיל את הכמות. שמת משהו במקום כוס חלב או שהכנת בלי? אם הכנת רק עם קצפת אז יכול להיות בהחלט שהכמות יצאה קטנה.

    1. הי מירב, אני לא בטוחה שהגבינה הלבנה תשתלב טוב עם האינסטנט שוקולד. גבינה לבנה בדר"כ מוסיפים לאינסטנט וניל, יחד עם שמנת מתוקה כמובן.
      אם את רוצה לשלב גבינה לבנה במתכון, אני ממליצה דווקא לוותר על האינסטנט שוקולד ולהקציף מיכל שמנת מתוקה (250 מ"ל) עם 1/2 חבילת אינסטנט וניל, 1/4 כוס חלב ו-2 כפות סוכר. לאחר שהקצפת יציבה, את יכולה לערבב אותה בתנועות קיפול עם 250 גרם גבינה לבנה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme
Translate »